Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ulsak

Sivuja: [1]
1
På svenska / Vs: Finländare i exil
« : 26.01.08 - klo:09.56 »
Men som jag skrev i en annan tråd så finns det ju möjlighet för er Finlandssvenskar att ha särskilda träffar och marknadsföringsaktiviter
för svenskspråkiga finländare. Alla, oavsett språktillhörighet har rätt till att kunna använda ubuntu. Därför är denna avdelning viktig för Ubuntu Soumi som sådan och för Finlandssvenskar i synnerhet.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=2684.msg113172#msg113172

2
På svenska / Vs: Finländare i exil
« : 24.01.08 - klo:16.42 »
Och jag, som bor i Helsingfors, kallar man för hurri, för att jag talar urusel svenska  ;D

Egentligen är mig som skall kalla för hurri. ;D Jag var i Helsingfors förra året som "översättare" åt ett gäng från Göteborg. Det gick ..sådär.

3
På svenska / Vs: Ubuntu aktiviteter i Finland!
« : 24.01.08 - klo:16.39 »
Min svenska är så dåligt (och det är långsamt för mig att skriva svenska) att jag kan inte göra mycket för svenskspråkliga Ubuntu användare i Finland. Jag tror att mest användare går direkt till Ubuntu Sverige's forumet, tyvärr.

Det finns det svenskt huvudsida på http://wiki.ubuntu-fi.org/Huvudsida, och det här forumet, och Ubuntu Tips blog från Jukka Hellen. Men om man inte vill ha mera människor på det forumet, svenskspråkliga kommer att gå till Ubuntu Sverige också i framtiden.

Om du kan göra någonting som skulle förandra det, det skulle vara mäktigt :)

Haha Timo!
Antagligen skriver jag lika dålig finska som du svenska. Jag tror nog Ubuntu, eftersom det bejakar de mest aparta språkgrupper, också bejakar gränsöverskridande samarbete. Vi på ubuntu-se välkomnar alla finländare ( oavsett språktillhörighet) att delta och ta del av våra sidor.

Men jag tycker att det är fel att ta bort den svenskspråkiga tråden, ni finlandssvenskar borde hålla den vid liv  om inte annat för marknadsföring, install-fest, och ubuntuträffar .

En liten parentes: Jag var inne på ubuntus brittiska sida, och letade en bra stund efter var de hade sitt forum...tills det slog mig..det är ju gemensamt med amerikanarna ( och kanadensare, australier och många fler)  :P

4
På svenska / Vs: Finländare i exil
« : 23.01.08 - klo:14.54 »
hehe!
Nu ska jag inte peka finger åt en landsman, men vi alla som kommer från Finland har samlingsnamnet finländare. De som tillhör den finska språkgruppen är finnar. Ni som tillhör den svenska språkgruppen är finlandssvenskar. Jag som flyttat till sverige är en sverigefinne...formellt.
Mina landsmän  ( de andra sverigefinnarna) kallar mig för hobbyfinne, då jag talar urusel finska  ;)

5
Tavallinen vika minun kokemuuksissa on että polta ISO-image lian nopeasti, yritä polttaa leve 4x max.
( anteeksi hounosta suomesta..olen asunnut lian kauan routsissa  :P)

6
Pelit / Vs: Vanhoja pelejä, onko kokemuksia?
« : 18.01.08 - klo:18.23 »
hei!
En osaa suomeksi kirjoittaa hyvin mutta ilmoittain että Diablo 1 toimii hyvin minun koneessa

( AMD 2,4 ghz, 768 ram, Geforce FX5200) käytän WIne

( routsista kirjoitan)  :P

7
På svenska / Finländare i exil
« : 18.01.08 - klo:18.18 »
Eller finne egentligen..

Jag heter Jari och har bott i sverige i 40 år. Så mitt huvudspråk är finska. Jag är sekreterare i Ubuntuförening i Sverige ( FUSE) och ville bara titta in här.
Med tanke på att Linuxanvändare nr 1 är Finlandsvensk förvånar det mig att ni har så låg aktivitet här.  ;)

Alla är välkomna att hälsa på hos oss också http://www.ubuntu-se.org

Vi synes!


Sivuja: [1]