Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Blah91

Sivuja: [1] 2
1
Kokeile Boot-Repair:ia. https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
Tällä sain korjattua, kiitos neuvosta.

Nyt vain ajurien kimppuun, jee--->

2
Pääsin Steam on linux beta ohjelmaan ja päätimpä että tuota täytyy koittaa, koska steam on yksi harvoista syistä miksi oon viel pysyny Windows 7:ssa.

En kuitenkaan vielä Ubuntulla saatika millään muulla Linux distrolla tuu korvaamaan win7 asennustani joten koitin asentaa rinnalle. Oon harrastanu ubuntun asennusta windowsin rinnalle ennenkin hyvin tuloksin, mut nyt homma tökkii. Varsinainen asennus sujuu ongelmitta, mutta kun asennus on tehty ja reboottaan koneen, kone käynnistyy normaalistin windowsin puolelle ilman että grubi-ikkunaa edes vilahtaa.
Olen koittanut pyöritellä kovalevyjeni boottijärjestystä ja asentaa ubuntua uusiksi ~5 kertaa, ihan "automaattisella" asennuksella ja manuaalisesti tekemällä osioinnit itse, mutta tuloksetta.

Speksit näkyy allekirjoituksessa; mutta alla tarkemmin tallennusmediasta:
2x 120gb SSD:tä, ensimmäisellä on Windows 7 ja ohjelmat, toisella Steam ja pelit.
1x läppäristä otettu hitachin 500gb kovo, toimii ja bios havaitsee sen ja ubuntun asentaja tallentaa tiedostonsa tolle kovolle

SSD levyihin ei oo tarkotus koskea, asennus pitäs saada tolle 500gb kovolle jolle ei ole muuta käyttöä atm. Mikäs on kun Ubuntu ei boottaa?

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: GParted ei anna osioida
« : 15.08.12 - klo:12.56 »
Noh teen nyt niin et otan backupit ja asennan kaiken uusiks, ei ole loppujelopuks iso homma.
Backuppie jälkee formatoin jotenki koko HDD:n (googleilen vähän), sit gpartedil osioin osiot sopiviks, asennan win7, sit ubuntu desktopin ilman lvm ofc. Näin bootit ja yms pitäs mennä oikein, joskus aikoinaa asensin win7 ubuntun jälkee nii sain tapella boottien kans pari tuntia.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: GParted ei anna osioida
« : 15.08.12 - klo:12.19 »
Gparted ei tue LVM-osioiden muokkaamista, joten muita työkaluja on käytettävä.
Mitäs työkaluja ehdottaisit? Koitin jo asentaa Parted magic usb tikulle mut ei bootannu. En tiedä tosin siitä sitten toimisko sekään kun toihan pohjautuu gpartediin.

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: GParted ei anna osioida
« : 15.08.12 - klo:12.04 »
umount väittää että osiot olisi unmounted.

http://pastebin.com/6z6jDFLe

Screencappii gpartedist en voi laittaa kun en mitenkään voi sitä siirtää taihi uploadaa. Yks asia kummastuttaa, miks swappii ei näy osioissa? Aattelin et jos on vain mahollist, niin vois poistaa swapin kokonaan koska koneessa on 8 gigaa muistia. Mut ensin pitäs saada toi varsinainen pääosio palasiksi ilman formatointia (joka muuten ei ole myöskään mahdollista).

E: jos mikään ei meinaa onnistuu nii viimesenä vaihtoehtona ois sit et otan backupin koko linukast ja asennan koko roskan uusiksi asennuslevykkeiden kautta. Päätavoite nyt siis ois et saisin windowsin rinnalle kun ois sille tarvetta (valitettavasti). Ennen tota kuiteski haluun tutkii muut mahdolliset ratkasut, mut illalla asennan windowsin riippumatta siitä suostuko gparted yhteistyöhön vai ei.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: GParted ei anna osioida
« : 15.08.12 - klo:10.15 »
Koitin, ei toiminut. Gparted muuten väittää myös että ei olisi yhtään megabittiä vapaata tilaa vaan kaikki olisi mukamas käytössä. Ubuntun puolella kuitenkin näkyy olevan 18gb käytössä.

7
Ubuntu tietokoneissa / GParted ei anna osioida
« : 15.08.12 - klo:00.47 »
Koitan osioida 120GB SSD:täni Gpartedin liveusbilla, mut se ei anna tehdä mitään jo olemassa olevalle ubuntu server osiolle.
Tarkotuksena ois kutistaa nykyinen 120gb osio 20 gigaan jotta 100gb jäisi erilliseksi osioksi muuhun.
Ubuntu osion kohdalla on lukko, ja kun right clikkaan sitä, ilmestyneessä menussa 'irrota' on harmaalla ja informaatiopaneelissa sanotaan että osio olisi aktiivinen. Eli käsittääkseni osio on mountattu, mut en pysty mitenkään unmountata sitä  ??? täs kohtaa kaipaan apua.

8
Moi, oon täs googlella koittanu haeskella ohjeita jolla saisin tehtyä kaverille käyttäjätunnuksen mun koneelle jotta se vois yhistää siihen SSH kautta, en kuitenkaan löytänyt mitään jota olisin onnistunut soveltamaan omassa tapauksessani, joten tulin kysymään täältä apua.

Tavoite: Kaveri pystyisi yhdistämään SSH:n kautta pienelle palvelinkoneelleni, mutta hänen oikeudet olisi rajoitettu vain kirjoitus- ja lukuoikeuksiin tiettyyn kansioon, tässä tapauksessa /home/mun-käyttäjätunnus/srcds/orangebox/garrysmod/ ja sitten oikeuteen käyttää yhtä ja tiettyä screeniä, tässä tapauksessa tuon garry's mod srcds softan consolea (screen -x TTT).

Olen vielä vähän aloittelija Linuxin käytössä joten arvostan suuresti selkeitä ja yksinkertaisia ohjeita  :)
En käytä graafista käyttöliittymää, vaan teen kaiken SSH:n kautta.

9
Laitealue / Vs: Raudan yhteensopivuus ubuntun kanssa
« : 26.02.12 - klo:22.56 »
Noh kokeilin sitä siitä huolimatta kun olin muutenkin asentamasa virtualboxia. Noh eipäs toiminut :p

Koitin sen jälkeen että jos olisi merkitystä uusimman lm-sensors asentamisella, poistin vanhan, latasin ja compilesin lm-sensorit sen sivuilta ja asensin, ei mitään muutosta. Näyttää yhä vain tuota pci adapterin lämpötilaa ja sekin törkeän alhainen, jopa 18. Huoneessa jossa kone on tuskin on noin kylmä, sanoisin että lähemmäs 22 astetta. Tuskimpa artic freezer 13 pystyy viilentämään prossua saatika koteloa alle huoneenlämmön...

Mutta multa ainaski loppu ideat ton lämpötilan saannin kannalta.

EDIT: Lähdin hakee apua englanninkielisilt foorumeilt ja sielt löyty ratkasu;

Lainaus käyttäjältä: Temüjin;11726100
Try this: https://github.com/groeck/w83627ehf/tarball/master

Extract it, cd to that directory and run:
Koodia: [Valitse]
make
sudo make install
sudo modprobe w83627ehf
sensors

10
Laitealue / Vs: Raudan yhteensopivuus ubuntun kanssa
« : 26.02.12 - klo:15.42 »
Sori tuplapostaus, mut sain tämmösen idean:
Voisin asentaa tohon servulleni virtualboxin, ja siihen pistän sit jonku win xp ja asennan siihen sit joitaki lämpötilan tarkkailusoftia. En tiiä toimiiko, mut voisin koittaa.

11
Laitealue / Vs: Raudan yhteensopivuus ubuntun kanssa
« : 25.02.12 - klo:22.09 »
Googlailinki vähän aiheesta ja sain semmost tietoo et voi olla että lm-sensors ei vielä tue phenom 960T prossua. Onkos olemassa mitään muita softii joil vois tarkistella noita lämpötiloi?
Ei hirveesti huvittais asentaa winukkaa vaa noide testailuun... varsinki ku se pitäs asentaa usb tikult.

12
Laitealue / Vs: Raudan yhteensopivuus ubuntun kanssa
« : 25.02.12 - klo:19.09 »
Laskin että 11 kertaa piti laittaa YES.

Lainaus
k10temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
temp1:        +19.5°C  (high = +70.0°C)

Tollasen tulosteen antaa 'sensors' komennolla :/
Suorittimen lämpötila melko varmasti, mutta onpa aika matala. Luultavasti joku toinen raportoisi paremman lukeman, mutta sensors ei ehkä tue sitä vielä.
En usko et toi pci viittaa mitenkää prossuun. BIOS:ist näkyy cpu lämpötila ja se on 30-40 kieppeil yleensä.

13
Laitealue / Vs: Raudan yhteensopivuus ubuntun kanssa
« : 25.02.12 - klo:14.54 »
Laskin että 11 kertaa piti laittaa YES.

Lainaus
k10temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
temp1:        +19.5°C  (high = +70.0°C)

Tollasen tulosteen antaa 'sensors' komennolla :/

14
Laitealue / Vs: Raudan yhteensopivuus ubuntun kanssa
« : 25.02.12 - klo:11.26 »
Koitin jo tota lm-sensors mut jostain syystä se näyttää vain jonkun pci väylän lämpötilan :&
Käytin tätä ohjetta apuna: https://help.ubuntu.com/community/SensorInstallHowto

15
Laitealue / Vs: Raudan yhteensopivuus ubuntun kanssa
« : 24.02.12 - klo:23.17 »
Bumppaan vähän tätä lankaani kun vielä liittyy asiaan; milläs softilla ubuntu server editionis kanttii testata raudan toimivuus? CPU:n lämpötilat ois jees nähä rasitukses ja samoin SSD:n kirjotus ja lukunopeudet ynnä kaikki muu millä on merkitystä. Muistit jo testasin tol asennuslevykkeen mukana tulleel memory testil ja näytti OK:ta tunnin ruksuttamisen jälkeen.

Eka itse kasattu kone joten en oo viel täysin perillä asioista, mut muuten kyl kone toimii hyvin.. ainakin toistaiseksi.

16
Käytin tentaclen kulta (aluksi hopeaa, mut nostin kultaan) VPS:ää kolmen kuukauden ajan (kun sai mukavan 50% alennuksen) peliservuna, pelitti erinomaisesti.

17
Laitealue / Vs: Raudan yhteensopivuus ubuntun kanssa
« : 03.02.12 - klo:20.44 »
USB ei nyt kauheesti haittaa... mut toi ethernet sit vähän huolestuttaa, suurimman osan ajast oon aika kaukana tost mun palvelinkoneest joten ei ois mitenkää kivaa jos yhtäkkii joskus en saakkaa yhteyttä koneeseen. Pitäs kaikki päivitykset siis tehä aina paikan päällä.

Pitää katella asiaa.

E: Noh, ainahan kaupasta saa erillisiä verkkokortteja, eivätkä maksa edes paljoa. Ihan toisen emon valinta saattaa maksaa enemmän ja voi joutuu kattoo muitaki komponentteja uusiksi.

18
Laitealue / Raudan yhteensopivuus ubuntun kanssa
« : 02.02.12 - klo:22.39 »
Hei, oon hankkimassa&kasaamassa palvelinkonetta peliservusoftien ylläpitämiseen, mutta ennen sitä haluaisin kuitenkin varmistaa että millään pakettini komponenteilla ei ole mitään ubuntua (tai linuxia yleensä) vastaan, tai toisinpäin.

Prossu: AMD Phenom II X4 960T Black Edition, 4x 3.0GHz, boxed
Muisti: Mushkin Enhanced Radioactive DIMM 4GB PC3-12800U CL9-9-9-24 (DDR3-1600)
Emo:  ASRock 890GM Pro3 R2.0

Teen tilaukset vast tos ens viikol aikasintaa, joten ei oo mitää hirvee kiirettä vastauksil :)

19
Siis joka päivä haluat koneen käynnistyvän ja samaan aikaan? Jos näin, niin useimmiten bios tarjoaa tuon suoraan.
Olen kyllä koittanut laittaa, mutta ei ole toiminut. Pitää tosin vielä uudestaan tökkiä tuota biossia, jospa jotain olisi jäänyt huomaamatta.

20
Elikkäs käynnistän servukoneeni RTC timerillä (joka toimii hyvin), mutta mun pitää aina joka päivä manuaalisesti laittaa ajastus seuraavalle päivälle ja se tuppaa unohtumaan joskus. Nyt ois tavotteena et saisin ton automatisoitua.

Scripta:

Koodia: [Valitse]
SECS=`date -u --date "2011-06-02 08:55:00" +%s`
sudo bash -c "echo 0 > /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm"
sudo bash -c "echo $SECS > /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm"

Eli tossa kone ois nyt ajastettu käynnistymään 2. kesäkuuta 2011 klo 11:55 (toi timer käyttää hiuka erii aikavyöhykettä mutta se ei haittaa).
Pitäs siis jotenkin saada toi päivämäärä automaattisesti vaihdettua ennen scriptan ajamista "nykynen pvm + 1 vuorokausi". Kuukauden vaihdos tietenki kuukausi pitäs vaihtuu, ja vuoden vaihdos vuosi. Koitin googleilla hiukan mutta en oikein meinannu löytää mitään hyödyllistä, varsinkin kun olen vielä hieman aloittelija linux asioissa.

Olisin todella kiitollinen jos joku osaisi väsätä mulle toimivan scriptan jonka sitten voisin laittaa ajautumaan aina koneen käynnistyksessä.

Sivuja: [1] 2