Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jimbo

Sivuja: [1] 2 3 ... 17
1
Pari päivää edellisestä alkoi toimia paremmin, pääsi laittamaan "turhia" ohjelmia kuten tiedostot ja tekstieditori kiinni näppäin komennoilla. Samalla onnistui myös selaimen käyttö ja välilehtien sulku näppäimillä ja sai katsottua suurin osa niistä mitä oli tarkoitus. Virrat pois ja sen jälkeen toimi normaalisti. Tulossa on levyn päivitys ssd, jonka jälkeen on kuin uusi kone kun on paljon nopeampi. Mahdollisesti lisää muistia sekä akun päivitys ja tietää myös, miksi tämä ongelma tilanne syntyi ettei tule enää jatkossa. Kiitokset varsinkin nm ja muut.

2
Lainaus
voit tutkia free-komennolla, onko muisti lopussa, ja sulkea tarvittaessa tarpeettomia prosesseja

miten tutkiminen/tulkinta tapahtuu käytännössä ? entä sulkeminen ? mikä prosessi on tarpeeton ? selainta haluaisi vielä katsoa
Ctrl+Alt+F1tuli vasen yläreunaan kirjoita toiminto, muutama kirjain kirjotus testinä mutta ei ota vastaan ainakaan heti vaikka kursori vilkkuu, silti reagoi tuohon komentoon

ollut pari vrk kursori jäätyneenä joka on edelleen eikä työpöytä näkymä ole enää auki koko ajan kuten aiemmin vaan menee ruutu pian pimeäksi ja vain jäätynyt kursori jää näkyviin eikä herää kuin virransäästön kautta takas työpöydälle.

3
Yön yli oltua hieman toipui kun näytölle uutta mitä ei ollut aiemmin ja kello toimii. Saa olla vielä näin, että näkee miten pitkälle pääsee ennen uusia komentoja, välissä olla ruutu pois käytöstä ettei näkymät pala kiinni, ei kait kovin helposti.

4
Vaihtaa tekstitilaan eli selainta ei varmaan pääse enää käyttämään tai se kaatuu ? tai ei pääse edes kirjautumaan...vaihtoehdot on joka tapauksessa vähissä... kannattaako CTRL+ALT F2 kokeilla ? entä alt+SysRq+REISUB ?

5
Sama uudestaan hieman erilaisena, silti en usko että olis rauta vika. Kello ei käy, ctrl+alt+del hetken tai pidempään ei vaikuta, alt+tab ikonin vaihto ei reagoi, tikku kiinni ei vaikuta/ei löydä kuten normaalisti. Nuoli/kursori liikkuu vapaasti mutta kun klikkaa esim. ikoniin tai yläreunan kalenteri ym. ei vaikutusta, kovalevy kyllä käy mutta ei tapahdu mitään. Kansi kiinni menee virransäästöön ja kovalevy ei enää pyöri ja herää kannen avauksesta, näytön valo ensin vilkkui kirkas/himmeä välillä kun painoi kirkkaussäätöä kerran/pari, nyt ei enää reagoi siihen, poweriin reagoi kun johto irti. Power pois vikana tapana varmasti auttaa, sitä ei haluaisi, edellä olevia keinoja ei ole vielä kokeillut.6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kannettavan täysi jumi 16.04
« : 22.11.18 - klo:00.29 »
Wiki ohjeen mukaan kokeili useampia näppäinyhdistelmiä, ei mitään vaikutusta, sitten buutti ja kaikki hävis kuten toki oletus. Nyt ekan kerran isompi onkelma eikä muuten ollut suurempaa, jos alkaa toistua sitten pitää ihmetellä tarkemmin syyllistä.

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kannettavan täysi jumi 16.04
« : 20.11.18 - klo:20.28 »
Lainaus
Firefoxin pitäisi kyllä muistaa auki jääneet välilehdet.
Riippuu varmaan siitä mitkä asetukset selaimessa on ja sittenkin buutin jälkeen tulos lienee huono säilymisen kannalta ja varsinkin älä tallenna mitään, älä muista mitään asetuksilla ei ole mitään.

CTRL+ALT F2 ei vaikutusta, REISUB lienee tämä kikka:

http://blog.kember.net/articles/reisub-the-gentle-linux-restart/

tekee silti buutin ja silloin esim. selaimen tiedot häviää, REISUB ei ole vielä kokeillut.

8
Noin 3vuotias packard bell easy note TE69KB oli viimeksi tikku kiinni ja toimi ihan ok, sitten jäi jumiin. Ei ole reagointia mihinkään: tiedosto hallinta ruudussa ja kursori jäätynyt, kello ei käy, ctrl+alt+del hetken tai pidempään ei vaikuta, alt+tab ikonin vaihto ei reagoi, tikku kiinni ei vaikuta/ei löydä kuten normaalisti, kansi kiinni jolloin normaalisti menee virransäästöön ei mene nyt eikä herää kannen avauksesta, näytön valo sentään sammuu kun kansi kiinni, näytön kirkkaus säätöä painamalla napista ei reagoi, poweriin reagoi kun johto irti.

Viimeisten update hausta muutamia päiviä, sen jälkeen toiminut ok eikä ollut muuta ongelmaa kuin nyt tullut täysi jumi. Ollut ajallisesti tunnin verran, vika ja ainoa???  :'( :'( tapa napista sähköt, sitä ei kuitenkaan haluaisi koska on firefox selaimessa auki lehtiä useampi sivu jotka haluaa vielä lukea, ei silti hirveän montaa välilehteä enkä usko että sillä nyt vaikutusta syntyneeseen tilanteeseen.

Joskus ennen pienempi jumi jolloin aika on auttanut kun ollut koskematta, ei auta ainakaan vielä  :o  :'( :'(

9
Kauppapaikka / O: Nettitikku 3G/4G OSTETTU
« : 28.06.17 - klo:15.27 »
OSTETTU, voi poistaa

3G (tai 4G) tikku, ei ole vikoja, face to face, tarve HETI. Replyyn merkki, hp, 3G max 10e.10
Multimedia ja grafiikka / Vs: 16.04 IP osoite muutos/UK
« : 15.06.17 - klo:21.56 »
Näyttää ainakin pari vuotta sitten olevan enemmänkin juttua tästä ja lähinnä suositus on "poista heti" sitten puhe mahd. korjauksista joita tulossa/tullut, mutta eipä innosta käyttämään. Joten vain BBC:tä  varten muita lähinnä ilmaisia tai ainakin luotettavia tapoja jos olisi, niin mieluusti kuulisi. Voi myös olla win 7 osalta, jonka käyttö tosin luokkaa kerran-pari vuodessa, uudempaa versiota ei ole tulossa.


11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 16.04 Scandit hävis
« : 26.05.17 - klo:17.03 »
super+space oli ratkasu  :D sillä toimii heti, ei ole yläreunan pientä kuvaketta ollut varmaan pariin vuoteen, tämä  tästä aiheesta, kiitokset.

12
Ubuntu tietokoneissa / 16.04 Scandit hävis [RATKAISTU]
« : 26.05.17 - klo:15.52 »
Ilman suurempaa syytä, on tapahtunut kerran aiemmin, koitti etsiä ratkaisua haulla mut ei onnistunut. Oli silloin muistaakseni joku yksinkertainen puukotus super nappula tms. ainakaan kieliasetukset ei näytä olevan ihmeitä, lukee suomi jne. yläreunassa ei ole näkynyt pitkään aikaa pientä kuvaketta kieliasetuksiin eikä ole sen enempää säätänyt mitä näkyy tms. nyt äääääää tulee copy pastella.

13
Lainaus
mutta jos kopioit toisella koneella sinne levylle uutta dataa

Mieleen tulee vielä miten toinen kone tässä tapauksessa määritellään kun ei riipu raudasta ?

Mielessä muuttaa nykyiset NTFS pohjaiset levyt kun ehtii ajan kuluessa linux muotoon ja käyttää sitä jatkossa. Toisaalta levyissä ei ole vikoja ja käyttö on hyvin harvoin, mutta kun win puoli ei ole enää ollut mieluinen pitkään aikaan niin mahd. ongelmien tullessa olisi sitten kokonaan erossa siitä.

 

14
Lainaus
Oikeuksien hallinta menee hankalaksi siinä tapauksessa, jos on tarvetta siirtää arkistolevyä jatkuvasti eri koneiden ja käyttäjien välillä. Silloin kannattaa harkita vakavasti NAS-ratkaisua tai pilvitallennusta.

Ei ole kuin 1 käyttäjä, käyttis LTS versio joka päivittyy, tästä tuskin ongelmaa. Mieleen tulee kun on NTFS muodossa ja pöytäkoneen emo vaihtuisi uuteen voisiko tästä tulla ongelmia oikeuksien suhteen ?

Valinta on siis lopulta NTFS tai ext4/xfs välillä, joista linux puolen muodoissa ei liene oleellista eroa eli sama kumpaa näistä käyttää eikä tule oikeuksien kanssa ongelmia vaikka levy olisi eri koneessa joskus satunnaisesti. Valinta fyysisen levyn ja pilven välillä on jokaisen tehtävä itse, siinä ei nyt ongelmaa, pilvet välistä "vuotaa" josta on tarpeeksi esimerkkejä, tämä tästä.

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: 16.04 IP osoite muutos/UK
« : 01.04.17 - klo:18.34 »
BBC, vaatii UK ip, chromesta ei ole innostunut, tulee sinänsä omalle levylle ja tilapäisenä toki mahdollinen jos olis helpoin tapa. Maksullisuus ei innosta ja kun on omalla levyllä vain katsomisella pärjää, ei tarvetta muulle missä pitää esim. antaa password tai muuta tärkeää.


 

16
Sen verran vielä olisiko Vfat suositeltavin muoto varasto levylle ? kun filet alle 4Gb, entä jos on tätä isompia filejä ?  Oletuksena levyssä ei ole mitään vikaa kun alustus, vanhemman tyyppinen mekaaninen internal SATA 3.5" ja käyttöä on luokkaa pari kertaa vuodessa, varasto levyt ei ole netissä eikä ubuntua ole levyllä.

17
Multimedia ja grafiikka / 16.04 IP osoite muutos/UK
« : 01.04.17 - klo:14.38 »
Miten saisi tämän muutettua, joskus satunnainen tarve kun haluaa katsoa UK maan tv:tä netissä, tavoitteena mahd. yksinkertainen ja helppo tapa, netti on nyt DNA 3G tikun kautta suoraan. Hieman katseli asian hakusanoilla, mutta ei liene ihan parilla komennolla. Win puolella asiaan löytyy monia eri tapoja, itse virittämällä sekä valmiita ilmaisia ja maksullisia tapoja.

18
Kiitokset ja kumarrus nm suuntaan, eräs esimerkki millainen soppa voi tulla kun hakee päivitykset. Aiheeseen voi toki vielä kommentoida, omalta osalta päättyy tähän.

19
En osaa ainakaan itse sanoa tähän kun käyttää nykyään lähinnä vain LTS versioita.

20
Käytin tapaa b) nyt tuntuu toimivan kuten ennenkin  :)

Onko tietoa mistä ongelma aiheutuu ? tai onko korjausta tulossa jossain vaiheessa esim. 17.04/myöhemmin ? sinänsä toki pärjää tälläkin. Lienee harvinaisempi ja tulee vain yksittäisiin koneisiin, miksihän näin ? koska aihetta ei liene käsitelty kovin monesti ? Todennäköisyys kuinka helposti tulee myös kannettavaan kun päivittää ? Näihin on varmaan hankalampi vastata, jos voisi vielä saada jotain suuntaa siinä määrin kun on helposti mahdollista, niin olis käsitystä aiheeseen vähän paremmin, kiitos.


Sivuja: [1] 2 3 ... 17