Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jimbo

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kannettavan täysi jumi 16.04
« : 22.11.18 - klo:00.29 »
Wiki ohjeen mukaan kokeili useampia näppäinyhdistelmiä, ei mitään vaikutusta, sitten buutti ja kaikki hävis kuten toki oletus. Nyt ekan kerran isompi onkelma eikä muuten ollut suurempaa, jos alkaa toistua sitten pitää ihmetellä tarkemmin syyllistä.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kannettavan täysi jumi 16.04
« : 20.11.18 - klo:20.28 »
Lainaus
Firefoxin pitäisi kyllä muistaa auki jääneet välilehdet.
Riippuu varmaan siitä mitkä asetukset selaimessa on ja sittenkin buutin jälkeen tulos lienee huono säilymisen kannalta ja varsinkin älä tallenna mitään, älä muista mitään asetuksilla ei ole mitään.

CTRL+ALT F2 ei vaikutusta, REISUB lienee tämä kikka:

http://blog.kember.net/articles/reisub-the-gentle-linux-restart/

tekee silti buutin ja silloin esim. selaimen tiedot häviää, REISUB ei ole vielä kokeillut.

3
Noin 3vuotias packard bell easy note TE69KB oli viimeksi tikku kiinni ja toimi ihan ok, sitten jäi jumiin. Ei ole reagointia mihinkään: tiedosto hallinta ruudussa ja kursori jäätynyt, kello ei käy, ctrl+alt+del hetken tai pidempään ei vaikuta, alt+tab ikonin vaihto ei reagoi, tikku kiinni ei vaikuta/ei löydä kuten normaalisti, kansi kiinni jolloin normaalisti menee virransäästöön ei mene nyt eikä herää kannen avauksesta, näytön valo sentään sammuu kun kansi kiinni, näytön kirkkaus säätöä painamalla napista ei reagoi, poweriin reagoi kun johto irti.

Viimeisten update hausta muutamia päiviä, sen jälkeen toiminut ok eikä ollut muuta ongelmaa kuin nyt tullut täysi jumi. Ollut ajallisesti tunnin verran, vika ja ainoa???  :'( :'( tapa napista sähköt, sitä ei kuitenkaan haluaisi koska on firefox selaimessa auki lehtiä useampi sivu jotka haluaa vielä lukea, ei silti hirveän montaa välilehteä enkä usko että sillä nyt vaikutusta syntyneeseen tilanteeseen.

Joskus ennen pienempi jumi jolloin aika on auttanut kun ollut koskematta, ei auta ainakaan vielä  :o  :'( :'(

4
Kauppapaikka / O: Nettitikku 3G/4G OSTETTU
« : 28.06.17 - klo:15.27 »
OSTETTU, voi poistaa

3G (tai 4G) tikku, ei ole vikoja, face to face, tarve HETI. Replyyn merkki, hp, 3G max 10e.5
Multimedia ja grafiikka / Vs: 16.04 IP osoite muutos/UK
« : 15.06.17 - klo:21.56 »
Näyttää ainakin pari vuotta sitten olevan enemmänkin juttua tästä ja lähinnä suositus on "poista heti" sitten puhe mahd. korjauksista joita tulossa/tullut, mutta eipä innosta käyttämään. Joten vain BBC:tä  varten muita lähinnä ilmaisia tai ainakin luotettavia tapoja jos olisi, niin mieluusti kuulisi. Voi myös olla win 7 osalta, jonka käyttö tosin luokkaa kerran-pari vuodessa, uudempaa versiota ei ole tulossa.


6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 16.04 Scandit hävis
« : 26.05.17 - klo:17.03 »
super+space oli ratkasu  :D sillä toimii heti, ei ole yläreunan pientä kuvaketta ollut varmaan pariin vuoteen, tämä  tästä aiheesta, kiitokset.

7
Ubuntu tietokoneissa / 16.04 Scandit hävis [RATKAISTU]
« : 26.05.17 - klo:15.52 »
Ilman suurempaa syytä, on tapahtunut kerran aiemmin, koitti etsiä ratkaisua haulla mut ei onnistunut. Oli silloin muistaakseni joku yksinkertainen puukotus super nappula tms. ainakaan kieliasetukset ei näytä olevan ihmeitä, lukee suomi jne. yläreunassa ei ole näkynyt pitkään aikaa pientä kuvaketta kieliasetuksiin eikä ole sen enempää säätänyt mitä näkyy tms. nyt äääääää tulee copy pastella.

8
Lainaus
mutta jos kopioit toisella koneella sinne levylle uutta dataa

Mieleen tulee vielä miten toinen kone tässä tapauksessa määritellään kun ei riipu raudasta ?

Mielessä muuttaa nykyiset NTFS pohjaiset levyt kun ehtii ajan kuluessa linux muotoon ja käyttää sitä jatkossa. Toisaalta levyissä ei ole vikoja ja käyttö on hyvin harvoin, mutta kun win puoli ei ole enää ollut mieluinen pitkään aikaan niin mahd. ongelmien tullessa olisi sitten kokonaan erossa siitä.

 

9
Lainaus
Oikeuksien hallinta menee hankalaksi siinä tapauksessa, jos on tarvetta siirtää arkistolevyä jatkuvasti eri koneiden ja käyttäjien välillä. Silloin kannattaa harkita vakavasti NAS-ratkaisua tai pilvitallennusta.

Ei ole kuin 1 käyttäjä, käyttis LTS versio joka päivittyy, tästä tuskin ongelmaa. Mieleen tulee kun on NTFS muodossa ja pöytäkoneen emo vaihtuisi uuteen voisiko tästä tulla ongelmia oikeuksien suhteen ?

Valinta on siis lopulta NTFS tai ext4/xfs välillä, joista linux puolen muodoissa ei liene oleellista eroa eli sama kumpaa näistä käyttää eikä tule oikeuksien kanssa ongelmia vaikka levy olisi eri koneessa joskus satunnaisesti. Valinta fyysisen levyn ja pilven välillä on jokaisen tehtävä itse, siinä ei nyt ongelmaa, pilvet välistä "vuotaa" josta on tarpeeksi esimerkkejä, tämä tästä.

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: 16.04 IP osoite muutos/UK
« : 01.04.17 - klo:18.34 »
BBC, vaatii UK ip, chromesta ei ole innostunut, tulee sinänsä omalle levylle ja tilapäisenä toki mahdollinen jos olis helpoin tapa. Maksullisuus ei innosta ja kun on omalla levyllä vain katsomisella pärjää, ei tarvetta muulle missä pitää esim. antaa password tai muuta tärkeää.


 

11
Sen verran vielä olisiko Vfat suositeltavin muoto varasto levylle ? kun filet alle 4Gb, entä jos on tätä isompia filejä ?  Oletuksena levyssä ei ole mitään vikaa kun alustus, vanhemman tyyppinen mekaaninen internal SATA 3.5" ja käyttöä on luokkaa pari kertaa vuodessa, varasto levyt ei ole netissä eikä ubuntua ole levyllä.

12
Multimedia ja grafiikka / 16.04 IP osoite muutos/UK
« : 01.04.17 - klo:14.38 »
Miten saisi tämän muutettua, joskus satunnainen tarve kun haluaa katsoa UK maan tv:tä netissä, tavoitteena mahd. yksinkertainen ja helppo tapa, netti on nyt DNA 3G tikun kautta suoraan. Hieman katseli asian hakusanoilla, mutta ei liene ihan parilla komennolla. Win puolella asiaan löytyy monia eri tapoja, itse virittämällä sekä valmiita ilmaisia ja maksullisia tapoja.

13
Kiitokset ja kumarrus nm suuntaan, eräs esimerkki millainen soppa voi tulla kun hakee päivitykset. Aiheeseen voi toki vielä kommentoida, omalta osalta päättyy tähän.

14
En osaa ainakaan itse sanoa tähän kun käyttää nykyään lähinnä vain LTS versioita.

15
Käytin tapaa b) nyt tuntuu toimivan kuten ennenkin  :)

Onko tietoa mistä ongelma aiheutuu ? tai onko korjausta tulossa jossain vaiheessa esim. 17.04/myöhemmin ? sinänsä toki pärjää tälläkin. Lienee harvinaisempi ja tulee vain yksittäisiin koneisiin, miksihän näin ? koska aihetta ei liene käsitelty kovin monesti ? Todennäköisyys kuinka helposti tulee myös kannettavaan kun päivittää ? Näihin on varmaan hankalampi vastata, jos voisi vielä saada jotain suuntaa siinä määrin kun on helposti mahdollista, niin olis käsitystä aiheeseen vähän paremmin, kiitos.


16
Koodia: [Valitse]
nmcli dev show | grep DNS

tulos:
IP4.DNS[1]:                             8.8.8.8

lisäys: DNS lukee punaisella

Koodia: [Valitse]
cat /etc/resolv.conf

tulos:
# Dynamic resolv.conf(5) file for glibc resolver(3) generated by resolvconf ( 8 )
#     DO NOT EDIT THIS FILE BY HAND -- YOUR CHANGES WILL BE OVERWRITTEN
nameserver 127.0.1.1

lisäys: ( 8 ) lisätty itse space 8 molemmille puolille, on muuten hymiö 8)

Jatkossa olisi hyvä olla maininta kummassa tilanteessa laitan: net sivut toimii vai pelkästään koputus toimii? Nyt sama tulos molemmissa tilanteissa.
17
Kauppapaikka / O: SSD ja SATA levyjä
« : 16.03.17 - klo:17.43 »
SSD 1kpl 120Gb, ei pienempää, SATA 3.5" pöytäkoneen sisälle, min 2Tb, ehkä isompikin, lähinnä WD tai Samsung, Seagate ei käy. SATA osalta varasto levynä ollut pienillä tunneilla ensisijainen, ei tarvitse olla kallis ja hieno erikoismalli. Levyssä ei vikoja/ongelmia ja edullisesti  :)  Alueena Tre ja (länsi) Hki, face to face, ei postilla tms. Vastaukseen hp, kaupunki+alue ja ainakin levyn merkki ja malli, SSD osalta mieluusti linkki suoraan spekseihin. SSD heti, SATA osalta voimassa niin kauan kun ilmotus näkyvissä. Tarkempi sopiminen yv, luen palstaa pari kertaa viikossa, joten omassa replyssä voi olla hieman viivettä.

18
Yleistä keskustelua / Kauanko pärjäät ilman nettiä?
« : 16.03.17 - klo:17.11 »
Montako päivää pärjäät jos et pääse ollenkaan nettiin ? entä oikeasti ?  ;)  Itellä kyllä jo ekana päivänä tulee reaktioita jos ei pääse ollenkaan, vaikka ei esim. roiku somessa tuntikausia joka päivä. Jos on matkalla/korvessa tms. silti haluaisi ainakin kerran-pari päivässä vilkaista uutisia. Tuli joitain vuosia sitten YLE ohjelma, jossa erilaisia ihmisiä sinkku, perhe ym. joilta vietiin puhelin, tv ja netti ja seurattiin reaktioita olikohan viikon ajan ja suuri huutohan siitä tuli! Sellaista on 2010luvun ja kohta 2020luvun elämä...

19
Tämän näköistä:

Koodia: [Valitse]
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=1 ttl=59 time=526 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=2 ttl=59 time=363 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=3 ttl=59 time=284 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=4 ttl=59 time=264 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=5 ttl=59 time=283 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=6 ttl=59 time=273 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=7 ttl=59 time=285 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=8 ttl=59 time=272 ms
64 bytes from 8.8.8.8: icmp_seq=9 ttl=59 time=274 ms

Googlesta sanoi unknown host. IPv4-asetukset vaihtoehdot on /automaattinen, joka oli valittuna/automaattinen, vain osoitteet, jonka valitsi ja DNS kenttään tämä 8.8.8.8 /sekä pois käytöstä. Sitten tallenna ja sen jälkeen net sivut ei toimi kun taas vasta buutin jälkeen, koputus toimii. Tämän jälkeen ilmotus osittais päivityksestä (on siitä kuvakaappaus) en muista että sellaista olis ollut koskaan ennen, en vielä päivittänyt. Kun haki päivitykset uudestaan (muistaakseni ilman buuttia välissä) ei enää tullut tämä partial vaan tavallisesti tarjosi ilman mainintaa mistään partial, en vielä päivittänyt, voiko päivittää ? Lisäksi tuli mieleen että aiemmin muistaakseni flash player päivitystä varten muut ohjelmistot/canonical partnerit ja sen lähdekoodi oli valittuna, sitten otti niistä ruksit pois ennen tämän net ongelman alkamista, ihan varmaan ei muista enää oliko ennen vai tämän ongelman aikana, ei varmaan silti suurempaa merkitystä asiaan. Pitäisi myös kannettava päivittää, tuleekohan siihen sama ongelma...?


20
Yhteyden uudestaan asennus ei auttanut. Kun netti kokonaan poikki ei toki ping eikä mikään toimi. Kun koputus toimii mutta net sivut ei toimi silloin mainittu ping toimii ja tulee hyvin pitkästi tekstiä. Yksi tapa olisi asentaa 16.04 uudestaan tyhjälle levylle, on hieman työläs mutta ei kovin iso homma, jos auttaisi voisi tietty ainakin kokeilla. Menee käytännössä ensi viikon puolelle ja tietty poimia päivityksistä pois se, mikä tekee ongelman  ;) on vaan hieman haastavampaa käytännössä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 16