Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - agitaattori

Sivuja: [1]
1
Jep, youtubea ei kotikoneella ole katottu varmaan kohta vuoteen kun mozilla kaatuu ihan joka kerta. No ei nyt ihan sentään... alle puoliminuuttisen videon saattaa ehtiä katsomaan loppuun. Latasin tuon kymppiversion ja sama meno jatkuu vai meniköhän jokin pieleen asennuksessa. En ainakaan löytänyt niitä xpt -päätteisiä tiedostoja, jotka ohjeissa käskettiin tuhomaan. Gutsy käytössä.


2
Kiitoksia molemmille!!! Kokeilin molemmat ohjeet ja kumpikin osoittautui toimivaksi. Mounttauskin onnistui ip-osoitteella.


3
Aloittelijamainen kysymys tietenkin mutta onko mitään konstia jolla sen saa selville. Yritin puolisen vuotta sitten mounttailla sitä niin että se näkyisi ubuntussa kuten muutkin. Olen pärjäillyt sen kanssa kun se näkyy sijainnit-valikossa omana kuvakkeenaan hs-dhgl908  (buffalon linkstation kyseessä siis) tuon kuvakkeen ominaisuudet-tablitsasta ei ip-osoite käy selville. Silloin kun otin purkin käyttöön, niin jossain vaiheessa ip-osoite tuli näkyviin ja otinkin sen ylös mutta johonkin se on kuluneen puolenvuoden aikana kadonnut.

En saa noiden mounttausohjeiden mukaan tehtyä /etc/fstab tiedostoa toimimaan. Aina se herjaa ip osoitteen puuttumisesta kun mount -a komennon suorittaa.

tällaista riviä viimeksi yritin fstabiin lisätä.

//hs-dhgl908/share /media/linkstation  cifs  guest,uid=1000,iocharset=utf8,codepage=unicode,unicode  0  0

Tietysti hommaan riittäisi kun tietäisi mitä tuon hs-dhgl908:n tilalle muuta voisi tarjota kuin ip-osoitetta. Ohjeissa lukee yleensä //servername/sharename mutta se tuskin toimii.




4
agitaattori. Kaverin prkl ei kokeillut painella näppäimiä nähdääkseen lukeeko dos suoraan siitä ja tämä on kaivellut minua kaikki nämä vuodet.
Eli, kokeilitko? ;D

Jaa'a mulla tuo nörttiysaste oli/on sen verran lievällä tasolla, että eipä tullut mieleenikään. Olisi vaatinut jonkun vihjaisemaan.

 


5
Itse en tätä nähnyt mutta kaveri väitti käyneen niin että tungettuaan kortin koneeseen, oli ruudulla alkanut vilkkumaan C:\
Tämä taisi olla joskus 80- 90- lukujen taitteessa.

Mä voin vahvistaa tämän. Olen henkilökohtaisesti nähnyt C:\ :n vilkkumassa pankkiautomaatin ruudussa, vieläpä kahdesti. Itse en kylläkään saanut käyttistä kaatumaan vaan juuri kun olin syöttämässä korttia huomasin että eipä taida kannattaa. Aikaa noista on varmaan jo kymmenisen vuotta.

terv.
agitaattori

6
Pelit / Vs: Racer ei toimi
« : 29.02.08 - klo:23.22 »
Version 0.5.4 BETA 1 kanssa ei ole sen parempi tuuri... :'(
Koodia: [Valitse]
tomppeli@tomppeli-laptop:~/racer$ ./racer
./racer: error while loading shared libraries: libfmodex.so: cannot open shared object file: No such file or directory
tomppeli@tomppeli-laptop:~/racer$

PS. Tiedän kyllä että pelien paikka on /usr/local/games/

EDIT0: Saati stablen eli 0.50 version.
Koodia: [Valitse]
tomppeli@tomppeli-laptop:~/racer050$ bin/racer
bin/racer: error while loading shared libraries: libfmod-3.61.so: cannot open shared object file: No such file or directory
tomppeli@tomppeli-laptop:~/racer050$

Sama vika täällä... sitten siirsin tuonm libfmodin ohjeitten mukaan /usr/lib:iin niin sain tämmöisen virheilmoituksen

bin/racer: error while loading shared libraries: libstdc++-libc6.2-2.so.3: cannot open shared object file: No such file or directory

Koneella kaiketi pitää olla koko Fmod ohjelmisto, mutta se vaikutti joltain studiovehkeeltä? Lisäksi yksikään donwload-nappula Fmodin sivustolla ei toiminut. Puuttuikohan rasti jostakin lisenssijutusta vai pitikö jossakin kirjautua ensin.

terv.
agitaattori


Molemmissa tapauksissa olen olevinaan lisännyt nuo kirjastot... >:(

7
Saapiko kysyä, että mikä USB-kortti isälläsi on käytössä? Kun tohon emun 0404 usbiin ei löydy linuxajureita, enkä tahdo saada digilähtöä toimimaan, niin sitten pitänee laittaa rautaa vaihtoon. Just tällaisen ratkaisun haluasin itsellenikin.

terv.
-agitaattori-

8
Jees, toi Jikun löydös toimii, kiitokset.  Täytynee perehtyä perliin, josko tuost klikattavan saisi. On se kyllä jo nyt riittävän hyvä, että saa nähdä jaksanko.

Tommoinen irroitettava johtokin kävi mielessä, eli kolvataan näppikseen johto, joka olisi molemmista päistä irroitettava tietokoneen virtajohdon tyyliin.

terv.
agitaattori

9
Tulikohan oikealle aihealueelle, mutta nyt olisi kauhia tarve löytää/kehittää näppäimistölukko koneelle. Nimittäin kohta kymmenkuinen tyttö ei sietää mun tietokoneen käyttöä vain jos saa istua sylissä ja samalla hakata näppäimistöä. Tietysti tähän voisi hommata toimiston roskalavalta 'kakkosnäppäimistönkin' mutta sehän on liian ilmeinen ratkaisu.  Todellinen nörttiratkaisuhan olisi tehdä ohjelma, joka lukisee näppäimistön ja antaa tytön hakata sitä ihan vapaasti samalla kun itse seuraan foorumia hiirellä klikkailemalla. Mahtasiko joku olla keksinyt jo tämmöisen. Yritin haeskella tällaista jo hiiritoimintoketjusta muttei tullut vastaan.

terv.
agitaattori     

10
Toimiiko äänet? Entä spdif-lähtö?

terv.
agitaattori

11
Voin kertoo, että on eka kerta, kun kuulen "digiäänistä" ja "analogilähdöstä".
Hurinan lisäksi siis kaikki äänet ovat pois.

Ok. Linuxissa usein joutuu harrastamaan kombinatorista conffausta. Eli kokeillaan erilaisia asetusvaihtoehtoja järjestelmällisesti lävitse - myös ne täysin järjettömiltä tuntuvat vaihtoehdot. Juuri nyt kokeilin tuota itsekin ja löysin ainakin kolme erilaista vaihtoehtoa, joilla sain tuon minun analogilähdön ( eli sen tavallisen) äänet kuuluviin. Ehdotan että avaat taas alsamikserin ja mykistät kaikki ja sitten kokeilet kaikkia mikserikanavia yksi kerrallaan. Tai kannattaa aluksi keskittyä näihin kolmeen eli PCM, IEC958 In Monitor, IEC958 Output ja niiden yhdistelmiin (kaikki päällä, kaksi päällä eri vaihtoehdot, yksi kerrallaan päällä). Jos sittenkään ääniä ei löydy niin sitten ihmetellään lisää. Tuon IEC958:n pitäisi käsittääkseni olla nimenomaan digiulostulo mutta ei vaan ole ei.

Eilen kyllä sattui niin ettei VLC-playeri suostunut hiljenemään ennenkuin sammutin koneen ja nyt se ei soita kappaleita loppuun. Viimeisten automaattipäivitysten jälkeen amarokkikin sanoi ittensä irti eikä käynnisty ollenkaan ja vaatis varmaan muutenkin Kubuntuun siirtymistä. Melkeen alkaa meikä olla valmis lähtemään Billin juttusille. Ei se pari-kolmesataa euroo nyt niin hirveesti ole kun pääsis exactaudiocopyyn ja foobar2000:n kiinni asioajureiden kautta tietysti.

terv.
agitaattori

12
Päätin tulla vielä kysymään, että vaikuttaako ubuntun versio tämmöisiin asioihin? Että jos päivittäisin dapperin gutsyyn, niin oisikohan toivoa, että kone ymmärtäisi, että ulos pitäis valon ja hurinan lisäksi tulla vähän muutakin?

En oikein osaa vastata, mutta ilmeisesti olet yrittänyt saada digiääniä kuuluviin? Mulla (Gutsy) se onnistui mutta nää Ubuntun tarjoamat automaattipäivitykset päättivät viedä ihan kaikki äänet mennessään. No tuulettimien hurinan sentään jätti. Nyt sitten palauttelin asetuksia parhaan kykyni mukaan ja nyt sitten analogilähtö lähti kuulumaan tasan samoilla asetuksilla kuin millä aikaisemmin digiäänet kuuluivat. Onhan noista verkon yli tapahtuvista päivityksistä varoiteltu, mutta kun ei usko niin jotainhan sitten hajoaa...Mitä ääniin yleensä tulee niin ovat kyllä ehdottomasti surkeimalla tolalla oleva asia linuxissa.


13
Työkoneen windows xp-llä kuulee youtube-videoiden äänet. Lisäksi sen cd-asemalla voi soitella cd-levyjä ja kuunnella musiikkia kuulokkeilla tai jopa koneen omilla kaiuttimilla. Täytyy mainita että kyllä ubuntukin hyvin levyjä pyörittää. Musiikkia vaan ei kuulu, mikä välillä tuntuu vähän tyhmältä.


terv.
agitaattori

14
Yksi ratkaisu on tutustua pulseaudioon :)
koita hakua.

Jees kiitoksia, pääsin tällä ainakin jonkin verran oikeeseen suuntaan. Hakuja olen kyllä kokeillut jos minkälaisia mutta pulseaudio jäi jotenkin huomaamatta. Johtunee siitä etsiskelin oikeastaan tietoja asetuksista enkä kokonaan uutta sovellusta.

Aiemmin esittämiini ongelmiin ja digiäänien kanssa painiskeleville mielenkiintoinen linkki saattaa olla tämä myhtbuntun howto. En vaan ole ehtinyt kokeilemaan koska toi pulseaudio oli helpompi asentaa, kun käydä nää ohjeet läpi ajatuksen kanssa.

http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Configuring_Digital_Sound

Tämä linkki ei osunut silmiini vaikka kuinka työnsin googleen esim 'linux configure soundcard','linux digital out','linux spdif', 'terratec aureon spdif' ja mitä muita näitä olikaan. Eipä tälläkään sivustolla kukaan tuonne osannut opastaa... Linkin löysin vahingossa kun menin dvdplaza.fi :  htpc - keskustelupalstalle ja lueskelin riitelyä parhaista linux - asetuksista kotiteatterikoneessa. Osasin nääs epäillä että siellä ei välttämättä ihan pihalla olla aiheesta.


15
Olen taistellut tuot Terratec 5.1 äänikortin digilähdön kanssa ja sainkin sen toimimaan mutten oikein tiedä miten. Tilanne on sikäli epätyydyttävä että jos haluaa käyttä analogilähtöjä niin digilähtö on käytävä mykistämässä mikseristä joka kerta erikseen. Eilen tuokin ongelma poistui hetkellisesti kun analogipuoli pimeni kokonaan. Tänään taas analoogikin toimii. Voikos noihin ohjelmiin ohjelmoida jotenkin että mitä korttia ja ulostuloa kukin käyttää?

Toinen ongelma on tietysti se, että toissapäivänä hävisi äänet ainakin skypestä ja firefoxin liitännäisiltä. Silloin yritin saada emon integroidun kortin toimimaan tässä samalla, epäonnistuen toki surkeasti. Amarokkikaan ei varaa äänikorttia itselleen kun ääni kuuluu myös muista soitinohjelmista, eikä ole väliä että käynnistääkö esim. amarokin vai mozillan/skypen ensin. Myöskään aiemmin palstalla esitetty asound.conf -tiedoston tekeminen ei auta.

Optimi tilanne olisi se että nää mediasoittimet työntäisivät äänen ulos terratecin digiulostulosta ja muut ohjelmat toimisivat tuon integroigun piirin kautta? Liekö tuo mitenkään mahdollista?  Tässä vaiheessa riittää että yksi media/musiikkisoitin (ja kaikki muut joutaisikin sitten poistaa kovalevyltä) käyttäisi tuota digioutputtia ja muut voisivat käyttää joko terratecin analogiosastoa tai integroitua ilman että joka kerta tarttee säätää mikseriä.

Multa alkaa taas loppua konstit...

terv.
agitaattori


16
jatkan keskustelua itseni kanssa, kun digiäänet eivät näköjään herätä mielenkiintoa. Ryhdyin kokeilemaan sitten tässä http://gentoo-wiki.com/HOWTO_Dolby_Digital_Out_(AC3,_SPDIF) mainittuja ohjeita .soundrc -tiedoston puukottamiseksi.

Lainaus
1st way:

pcm.!default spdif

2nd way (if above doesn't work):

pcm.!default {
       type hw
       card 0
       device 2
}

3rd way (if you have more than one sound card / need resampling / other funkiness ):

Obviously you will need to change the pcm string line to match your setup. The output of aplay -L will probably help.

pcm.!default {
       type plug
       slave.pcm "iec958:CARD=V8235,DEV=0" # taken from aplay -L
       slave.rate 48000 # optional resampling to 48kHz
}

That config file tells ALSA to override using the default device, and instead makes 'spdif' or 'hardware device 2' your default. That's probably going to be your SPDIF out.

Ilmeiseti tämä jäi kortinasennuksen yhteydessä tekemättä kun ubuntussa ei ollut .asoundrc tiedostoa. Rohkaistuin eilen tekemään sellaiset home ja rootti hakemistoihin ja kokeilin noita kahta ensimmäistä. Eipä tapahtunut muuta kuin kuulokevahvistimessa alkoi valo vilkkua että nyt tulis tavaraa optiseen inputtiin. Mitään ei kuulunut. Toista vaihtoehtoa kokeillessani huomasin että analogiäänetkin ovat kadonneet. Tänään poistin .asoundrc -tiedostot joka paikasta ja hops digiäänet lähti kuulumaan. Analogilähtöjen äänet sen sijaan loistavat poissaolollaan. Nyt ne tarttis saada takaisin. Harmi vaan ettei tuosta edelläkuvatusta digiäänilöydöksestä ole juurikaan hyötyä kun en oikein itsekään ole selvillä, että miksi ne nyt lähti toimimaan.

17
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Digiäänet jossain
« : 15.01.08 - klo:00.46 »
jatkan vielä aiheesta...Siis terratec aureon 5.1 -äänikortin digilähtö ei futaa. Punainen valo kyllä sieltä loistaa ja kuulokevahvistin toimii. Sekin kun tuli testattua dvd-soittimen digilähdöstä. Samoin mikseristä on kaikki kytketty täysille tällä hetkellä. Kokeiltu on myös siten, että käytän kaikkia IEC958 -kanavia yksi kerrallaan päällä- ja ei pihaustakaan. Terratec kun on saksalainen pulju (tai siis myyntikonttori), niin hauilla tuppaa tuleen saksankielistä ohjetta SUSE:en. Eipä osunut niistäkään silmään sopivaa. Aina kyllä kehoitettiin ottamaan emolevyn integroitu piiri pois biossista, mikä tietysti on ollut koko ajan tehtynä. Myönnettäköön että germaanien kieli alkaa meikulla olla vähän ruosteessa.


18
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Digiäänet jossain
« : 13.01.08 - klo:17.32 »
Tästä aiheesta on aiemmin tehtyjä merkintöjä, mutta aihe on liipaissut aina hieman sivuun. Olen yrittänyt etsiä apua googlella, kokeillut neuvoja, mutta silti on hiljaista.
Eli siis ongelma on, että en saa emolevylleni (Abit KW7) integroidusta optisesta lähdöstä digiääntä ulos. Selvästi ledi syttyy ja sammuu kun Äänenvoimakkuuden hallinnasta laitan digiäänen ulostulon päälle ja pois.
Ongelma on, että ääntä ei tule. Vahvistin selvästi haistaa jotain koska kaiuttimista kuuluu pieni kolaus ja vahvistimen näyttö ilmoittaa tietoja. Silti mitää ei vaan kuulu.
Olen yrittänyt esim. http://alsa.opensrc.org/DigitalOut löytyviä ohjeita. Saan ainoastaan analogiääntä ulos.
Hermot ja toivo alkaa mennä...
Voisitteko auttaa tässä ongelmassa?

Joo tasan sama ongelma. Mulla vaan homma kaatuu alsa.opensrc.org :n ohjeisiin, kun en ymmärrä ohjeita:


Mixer settings will affect your testing later on, so check them now. Run alsamixer. Check that Playback or All is selected for View (top of screen). Look for the following channels and take action as noted.

    * IEC958 Output: Press M to unmute.
    * IEC958: Set to "PCM Out".
    * IEC958 1: Set to "PCM Out".

TODO: Add more common mixer settings, try to keep it simple and as general as possible.

TODO: Explain what this means: Set to "PCM Out"?.
[edit]

Osaisko joku selittää kuinka tuo "Set to PCM Out" tehdään, niin pääsen sitten eteenpäin ohjeissa. Ekan kohdan sentään selvitin omin avuin.

 

19
Aloittelijamainen kysymys, kun äänet eivät tietenkään toimi nykyisessä linuxissani. Ideana olisi siis ladata kaikki mahdolliset livecd mitä ikinä löytyykään ja asentaa koneelle se, jossa äänet toimii. Voiko ideani teoriassakaan toimia? Kysessä kuitenkin integroitu via8237 äänikortti, jonka käyttis tunnistaa, mixeristä mutet poissa ja linuxguiden howto ei auta.

terv.
agitaattori

Sivuja: [1]