Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - odysseus

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Vaikkapa tästä voi aloittaa:

http://cboard.cprogramming.com/linux-programming/121131-posix-sockets-c.html


Jos tuollaisen väsää, niin kannattaa tietty tehdä sille jonkunlainen sanomaframe, jolla erilaiset ohjaukset, sanomaversiot jne saadaan helpolla hoidettua.. Varsinkin jos se palikka palauttaa jotain muuta kuin "hello"->"world".


2
Pahus!

Yli 12 vuotta linux käyttöä ja aina vaan oppii uutta!

En meinaan tiennytkään tuosta "file"-komennosta. Sehän taitaa ratkaista kaiken. Pikku softa vain sen ympärille....

3
JEP.

Tuotapa pitää kokeilla.

Ongelma on siinä, että nyt pitäisi saada tietoon se, mistä on linkkejä, joka takaa sen, että voiko tiedostoa muokata vai pitääkö johonkin kohteeseen luoda uusi tiedosto kopioimalla alkuperäinen ja sitten muokkaamalla sitä....

Tässä on siis tämmöinen "usean tiedoston hyperlinkkitiedosto"-systeemi ajatuksena (eli esimerkiksi sama header ja footer on useassa tiedostossa, myös joku muu osa siitä voi olla...) ja silloin yhden tiedoston sisältö ei voi muuttua ellei tiedetä mihin se vaikuttaa... Nyt vain pitäisi saada aikaiseksi oikein kevyt ratkaisu (mielellään ilman tietokantaa), joten siksi ajattelin tietty linkkejä (mihin "winukat" ei pysty).


Tutkin asiaa.

4
Eli nyt tuli pulma.

Pitäisi jotenkin saada selville mistä kaikkialta tiedostoon on linkitetty. (siis ln tai ln -s).

Mitenköhän tämän tekisi? Kyseessä on "suljettu hakemiston haara", eli esimerkiksi nain

Koodia: [Valitse]
hakemisto
 |_alihakemisto
 |   |_tiedosto
 |   |_alihakemisto_alihakemisto
 |        |_linkki_tiedostoon
 |_toinen_alihakemisto
     |_linkki_tiedostoon

Ja tuosta pitäisi siis jotenkin pystyä pitämään kirjaa, että mistä kaikkialta on linkitetty "tietosto":on.


Edit: Onkohan ainoa tapa tehdä joku skripti, joka käy läpi hakemistojen tiedostot ja lukee ne linkit ja tekee niistä jonkinlaisen tietokannan..... Sit se johonkin "hourly" ajoon tmv?

5
Hieman asian sivusta, mutta minä käytän aina mallia, jossa koodaan itse ohjelman toiminnallisuuden yleensä Ansi/Posix C:llä (tai joskus C++:lla), ja QT:llä teen vain GUI-wrapperit.

Näin oma softa toimii yleensä myös komentoriviltä ja toisaalta on helppoa vaihtaa GUI-rajapintaa jos tulee jotain tarpeita (kuten lisensiointiongelmia jne).
Alustariippumattomuus on toinen erittäin tärkeä juttu nykyään, eli ei enää koodia joka toimisi vain winukassa tmv.

6
Vähän ohi aiheen, mutta lähtökohtaisesti päivitysten automatisointi on hieman huono idea eritoten serverissä. Mitä ajattelit tehdä, jos homma yhtäkkiä lakkaakin pelaamasta, kun scripta on läväyttänyt hallitsemattomasti kasan päivityksiä sisään?

Onko tarkoitus kenties käyttää omaa pakettipuuta, joka sisältää vain testatut päivitykset, joita scripta vetelee sitten sisäänsä?

Totta. Tämä tapaus on nyt vain sellainen, joka ei ole ihan normissa paikassa, joten sen päivittäminen tuppaa "unohtumaan". Siksi ajattelin automatisoida asiaa.

Tuo sccriptin sekoaminen on kyllä juttu, joka pitää huomioida. Pitänee laittaa systeemi lähettämään raportti mailitse....


Edit: eli tämähän ratkesi!


7
No niin, nyt pitäisi saada jotenkin tietää, milloin koneen päivitys on sellainen, että se vaatii bootin.

Millä ihmeellä tuo GUI:n päivitystyökalu osaa sanoa, että tarvitaan bootti tai ei? Saanko tämän jotenkin paluuarvona apt-get:ltä?

Tässä on nyt kyseessä palvelin, jonka päivitykset pitäisi automatisoida "monthly"-scriptiin. eli sinne tulisi apt-get update ja apt-get upgrade, mutta mistä sitten tiedän, että kone pitää bootata jos pitää. Turhaaan ei viitsisi joka kuukausi boottailla vaikka tuolla kyseisellä palvelimella ei olekaan käyttäjiä yön aikana.

8
OK, koska sinulla on siis salattu levy/osio, eikä erillisiä tiedostoja, niin minusta tuo antamasi vaihtoehto 2 kuulostaa järkevältä. Itse boottihan (ja järjestelmätiedostot) kannattaa olla sillä levyllä joka on "nopein" (esim SSD:llä) ja data sitten levyllä joka on mahdollsimman "iso".

Mainitsemassasi salausmekanismissa on tietty kätevää, se, että se on "automaattinen" kunhan vain se tikku on koneessa kiinni.
Toisaalta taas salatun "levyn/levyosion" siirto on hankalaa. Tämän vuoksi suosisin ehkä kuitenkin realcryptiä, jolla saa aikaiseksi sen, että salattu "osio", joka mountataan onkin tiedosto. Sen saa siis helposti myös mukaan / siirrettyä toisaalle jos on tarve ja salatusta tiedostosta saa helposti myös varmuuskopion.

9
Jos yrittäisit ensin kaivella mitä palveluita ja portteja siellä omenoissa on päällä.... Saisi ehkä selville mitä siellä tapahtuu.


Ihan alkuun fping tai fing vaan peliin jos verkko on "sinun" ja ei ole pelkoa siitä, että sinut blokataan ulos kaivelemasta liikaa asioita :-)

10

Apachen etu on siinä, että se löytyy "kaikkialta", eli jos joskus tarvitsetkin siirtää omia juttuja muualle vaikka jaettuun palvelimeen, niin siellä on "taatusti" apache olemassa, joten ilman root-oikeuksiakin pärjää...

Muutostenhallinta on meinaan se pahin homma aina. Siksi suosin sitä mikä on yleisin ja vain erikoistapauksissa (esimerkiksi "pakollisen ohjelman keveyden" vuoksi) jokin toinen tapa.

11
Millä mainasit salata?

Jos ajattelit vaikka realcrypt (truecrypt) ohjelmaa, niin avain vain sinne USB-tikulle. Tai vaikka myös koko realcrypt/truecrypt sinne tikkuun, niin toimii sitten muuallakin lennosta.

Mutta toisaalta miksi et käyttäisi GPG:tä?

12
Tosin kun asensin tuon zpanelin niin en läytänyt sitä sitten kuitenkaan mistään vaikka laitoin että zpanel.mysite.com mutta ei se silti toiminut ilmoitti vaan että ei ole.

Eiköhän se ihan localhostissa ole (ollut)? Vai asensitko jonnekin jaetulle tai dedikoidulle palvelimelle?

Arvaisin asennuksen jälkeiseksi URL:iksi tämän, joskaan en ole zpanelia koskaan kokeillut:
Koodia: [Valitse]
http://localhost/zpanel

13
Älä käytä ZPanelia, se on täynnä tietoturva-aukkoja!

olen asentanut sen jo mitens sen saa poistettua ja mikä on sitten hyvä ja turvallinen vaihtoehto?

Suurimpaan osaan toimintoja riittää kyllä ihan seuraavat:

ssh (jonka läpi käytät mysql:ää jne)
ftp

Jos niillä ei kelpaa, niin sitten kokeile vaikkapa Webmin:iä ja sieltähän löytyy sitten myös Virtualmin, jos virtualisoit... Tämä sitten SSH:n taakse ja erittäin pitkä root-oikeuksien salasana koneelle :-) Ja tuota varten siis portti 10000 auki.


Edit: Tätäkin voisi tietty kokeilla (eli se viimeinen sivu siellä ohjeessa):

http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu-12.04-lts-apache2-bind-dovecot-ispconfig-3

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: xubuntu-desktop tukiaika
« : 20.11.13 - klo:17.18 »
Kukaan ei oikeasti halua käyttää työpöytäsovellutuksia 5-vuotta enempää kuin vaatia tukea jo edesmenneille ohjelmaversioille.

Aika moni yritys valitettavasti haluaa!

5 vuotta on isoolle yritykselle melkoisen lyhyt aika, jos pitää esimerkiksi kouluttaa 2000-20000 henkeä uuden järjestelmän käyttöön ja saada samalla varmistettua, että kaikki taustajärjestelmät ja muut toimivat yhteen uusien ohlemistojen kanssa!

Tämä onkin nykyään suurin ongelma ohjelmistoissa ja aiemmin siitä ollaan yrityksissä selvitty pitkällä Windows XP-käytöllä. Nyt ei ole enää (onneksi) edes M$:lla tukea ja yritysten on aika muuttua. Muutos kuitenkin maksaa aivan mielettömästi!

RHEL ja sen myötä CentOS taitaa olla nyt ainoa joka (kaiketi) lupaa 10 vuoden tuen. Itse ohjelmistoihin sekään ei tietysti vaikuta ja sen vuoksi (tiedon ja tiedostomuotojen) standardointi onkin yrityksen paras keino saavuttaa pitkä tuki ja mahdollisimman helppo siirtymä uuteen. Nykytrendin mukainen BYOD (joka on huono asia) vaikuttaa kustannuksiin vielä lisää ja tekee budjettiin suuryrityksellä helposti parin Miljoonan reiän!

Ubntulle soisin kyllä jopa useammin tulevan LTS-version. Vaikkapa LTS joka toinen vuosi ja aina jokainen niistä minimi 5 vuoden tuella. Väliversioita ei tarvitsisikaan sitten tukea vuotta kauempaa.

15
Tämä nyt sellaisena vinkkinä kehittäjille, että suomessa näyttää tulevan tuo aito e-lasku pakolliseksi nopeammin kuin muualla EU:ssa. (johtunee suomen jääräpäisestä säntöjen noudattamisesta). Meilläkin on jo tullut eteen asiakkaita (suomesta), jotka vaativat e-laskun ja mikään muu ei käy.

Tuon ohjelmiston etu olisi jos sillä voisi tehdä standardin mukaisen e-laskun EU-kelpoisesti, eli se huomioisi myös sitten määräysten mukaiset ALV-laskutukset ja eri maiden sisäiset varot laskussa. Myös laskun tulosteen kaksikielisyys olisi loistojuttu (gettext on hyvä lähtökohta), mutta siis siten, että saman laskun osapuolten kopiot voisi toteuttaa vaikkapa suomalaiselle asiakkaalle suomeksi ja kirjanpitoon oman maan kielellä (tässä tapauksessa espanjaksi).

Verotusten vaihtelu on pahin juttu. Esimerkiksi täällä espanjassa yleinen ALV-verokanta (I.V.A.) on 21% ja se vaihtelee tietty muutamissa tuoteissa alemmaksikin. Lisäksi moni maksaa ennakkoveroa (I.R.P.F.) toimialasta riippuen 15-18% (tai jopa enemmän) ja tuo poikkeaa siltä osin, että laskutetanko yksityistä vai yritystä ja onko se toisessa EU-maassa (tai jopa EU:n ulkopuolella). Esimerkiksi espanjassa yritykset eivät ole automaattisesti Euroopan verorekisterissä (toisin kuin suomalaiset), joten laskutus ilman ALV:ia ei ole autommaattista, vaan oikeus siihen täytyy aina tarkistaa VIES:n tietokannasta onko laskutettavalla tai laskuttajalla "Intracomunitario alta" tehtynä ja onko se voimassa.

PK-Laskun kehittäjille siis vinkiksi se, että nuo kaikki kannattaa parametroida erittäin hyvin ja myös asiakaskohtaisiksi (laskutusmaa vs laskutettavan maa sekä laskuttajan verostatus vs laskutettavan verostatus). Jos ohjelma pystyy antamaan myös valmiita laskuprospekteja (Presupuesto), niin sen parempi. Standardi liitos eri maiden verolaskureihin olisi myös iso plus.

Jos kehittäjä haluaa lisätietoja, niin autan toki jos vain voin.

16
Jospa pistät ne softat kiinni ja sitten vasta tutkit asiaa..... Mikä se niistä viekään... Eiköhän tuo Spoty ole samaa "vakoilukategoriaa" kuin Skype jne.

Eli siis iptables kuntoon ja sopivien IP:n/porttien uppi pois! Tai sit estät ne kokonaan reittitimeltä, niin ei tarvitse pelätä edes mahdollisten W*-koneiden möykkää siellä kotiverkossa. Tai noiden (tänään) ilmi tulleiden LG:n ja muiden älytelevisioiden vakoilua ja mainostuubaa.

17
Jos muutat koodia omaan käyttöösi, niin silloin ei tietysti ole niin tarkkaa mitä teet.

Muista kuitenkin edellisen postin huomautus, eli jos muutat jotain ja päivität ohjelman, niin sitten muutoksesi (ehkä) tuhoutuvat ja (ehkä) eivät toimi, vaikka laittaisitkin omat muutoksesi takaisin paikoilleen.

Jos teet syvempiä muutoksia PHPBB-koodiin (tai mihin tahansa koodiin), niin sitten on syytä opiskella ohjelmointirajapinat kuntoon,tässä linkki kyseiseen API-dokumentatioon:
https://wiki.phpbb.com/Category:API

Ja tietysti kun ja jos alkaa koodaamaan, niin seuraavat perussäännöt pitää olla mielessä:

1) käytä samaa koodimallia kuin ohjelmassa (code convention)
2) hyödynnä APIa ja älä keksi pyörää uudelleen
3) dokumentoi (sekä implementaatio ja implementatiosta vapaa rajapinta)
4) käytä versionhallintaa (sitä mitä käytetään ko projektissa, esim svn tai git jne..)
5) koodaa vain ja ainoastaan standardeilla tavoilla
6) koodaa ja kommentoi aina englanniksi, jotta muutkin ymmärtävät
7) luo muutoksellesi testialusta (testiohjelma ja esimerkki miten se toimii)
8) tee ohjelmasta paikka- ja kieliriippumaton (gettext on hyvä lähtökohta! ja käytä ISO standardeja)
9) testaa ennen julkaisua ja testaa kunnolla
(10) pidä koodissa *nix line feed!)

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Evolution kaatuu
« : 13.11.13 - klo:11.12 »

Homma ratkesi "hankalamman" kautta, eli uudelleenasensin gtk3 paketit.

Eli siis pakkovivulla --reinstall

Olipa outo homma!

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Evolution kaatuu
« : 13.11.13 - klo:09.19 »
Testattua.

Loin kokonaan uuden käyttäjän, joten sen alla ei ole ainakaan mitäán vanhaa painolastia. Näin siis ainakaan mikään lokaali konfiguraatiotiedosto ei voi olla vian aiheuttaja.

Sama homma, vika jatkuu.

Testasin bootin jälkeen uudella käyttäjätilillä seuraavaa:

1) Avasin Bluefish editorin
2) Kirjoitin siihen noin 5 riviä
3) Otin rivistä 2 kopion
4) Yritin liittää sen viimeiselle riville
5) Ohjelma kaatuu - Segmentation fault (core dumped)

Ei sen kummempia virheilmoituksia. Eli siis Ctrl-V kaataa. Jos avaan ohjelman uudelleen ja liitän tekstin ilman, että olen kopioinut tekstiä uudelleen, niin kaikki pysyy pystyssä, eli siis kopioi-liitä yhdistelmällä on jotain tekemistä tämän kanssa myös.

Edit:

dmesg antaa tämän:

Koodia: [Valitse]
[ 2756.465374] bluefish[2655]: segfault at 7fff4a9aa000 ip 00000039119f679b sp 00007fff4a9a7f20 error 6 in libgtk-3.so.0.800.6[3911800000+4be000]

Ja Evolution tekee samaa:

Koodia: [Valitse]
[ 3422.059787] evolution[4015]: segfault at 7fff265c6000 ip 00000039119f679b sp 00007fff265c4b40 error 6 in libgtk-3.so.0.800.6[3911800000+4be000]

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Evolution kaatuu
« : 12.11.13 - klo:09.37 »
Lisäys ongelmaan, eli pitäisiköhän vaihtaa otsikko!

Nimittäin nyt kaatuu moni muukin ohjelma "liitä"-toimintoon. esimerkiksi gedit ja bluefish lähtee noin 80% todennäköisyydellä alta kun painaa Ctrl+v

Testattua: Asensin Thunderbirdin ja se toimii hyvin! Evolution ei toimi vaikka poistin sen kokonaan ja poistin myös kotihakemistosta sen kaikki tiedostot. Sitten asensin ja loin tilin uudelleen ja sama vika. Välissä vieläpä boottasin koneen.

Mikähän kumma tämä voisi olla?


Edit: Jep, näyttää siltä, että ainakin kaikki Gnome-pohjaiset kaatuilevat. viimeksi lähti sitten Shotwell alta kun klikkasin kameran kansiota hiirellä ja yritin "import"-toimintoa. Hiiren kursoriin jää se kansio "kiinni", eli kursorissa mulla lukee siinä silloin "NIKON DSC D5100" :-) Sitten kun klikkaan mihin tahansa, niin koko ohjelma nurin!

Edit 2: HUOM: Mulla on siis alla XCFE, kaikkine Gnome-pohjaisine kaluineen taustalla ja joka on toiminut sitä kuuluisaa junan vessaakin paremmin aina ennen...

Ei hyvältä näytä!

Olisiko syynä joku kotihakemistossa oleva sekoilu. Meinaan samassa koneessa oleva toinen käyttäjätili pelaa hyvin? Pitäisikö siis tuhota "kaikki oma säätö", eli .* tiedostot ja (hyvä ihme) laittaa kaikki konfiguraatiot uudelleen paikoilleen? Onhan tuo "koti" tosin kulkenut aina mukana jo melkein 10 vuotta...

Sivuja: [1] 2 3 ... 19