Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Yksbuntu

Sivuja: [1]
1
Eikös se tarkistuskysymysten juttu ole entistä elämää, ainakin Ubuntussa tottuneelle käyttäjälle..

(lue: kiitos ei vindousmaisempaan suuntaan)

Tottuneelle varmaan on näin. Mutta ennen kuin meistä monestakaan tulee tottunut käyttäjä, nämä suden kuopat eivät ole Ubuntun käytettävyydelle kuitenkaan eduksi.

No koetin vain ajatella loogisesti.

Kun Ubuntun sammuttaa, sillä on tapana kysäistä tätäkin toimenpidettä tai vastaavia pienempiäkin ei-katastrofaalisia. Mielestäni koko valikkopalkin häviäminen vahingossa tuottaa suurempaa hallaa kuin koneen sammuttaminen tai jonkun muun prosessin pysähtyminen. Senhän saa helposti uudelleen käyntiin, mutta kun koko valikkopalkki on häveyksissä, niin ei ole sitä ensimmäistäkään hanikkaa mistä aloittaa vahingon korjaaminen. Pahimmassa tapauksessa noviisilla voi mennä koko käyttiksen asennus uusiksi.

2
Uusavuttomana graafisella pohjalla toimivana peruskäyttäjänä törmäsin yhteen "suden kuoppaan" mihin toivoisin systeemiä viilaavien kiinnittävän lisää huomiota.

Noita ylä- ja alapalkkeja voi aika näppärästi muokkailla, siirrellä kuvakkeita paikasta toiseen, tai poistaa tarpeettomia. Mutta kun oli tarkoitus poistaa yksi turha kuvake, ja pienessä kiireessä klikkasin sitä hiiren oikealla ja luulin valitsevani "Poista paneelista". No hiiri meni millin huti ja olinkin klikannut pelkkää paneelia ja siinä valikossapa olikin lukenut "Poista tämä paneeli".

Järjestelmäpä ei ollenkaan varoitellut, että meinaatko tosiaan tehdä näin ratkaisen poiston ja tiedätkö mitä siitä seuraa, vaan kaikki häippäs heti.  ???

Olo oli kuin Windows käyttäjällä vahingossa annetun format C:/ komennon jälkeen (Winukka tosin tivaa moneen kertaan, että tiedätköhän todella mitä olet tekemässä, mutta Ubuntu ei mitään!).

No syyhän on tietysti tässä tapauksessa yksinomaan lukutaidottoman käyttäjän, mutta meitä voi olla muitakin, joten pienen tarkistuskysymyksen asettaminen tähän saumaan ei varmaan olisi suurikaan ohjelmointiongelma Ubuntussakaan?

3
Löysin lopulta itsekin jonkunlaisen ratkaisun kun tarpeeksi etsin ja kokeilin.

Keskeytystilan ja Lepotilan saa valikosta pois:
Järjestelmä -> Asetukset -> Käynnistettävät ohjelmat -> Virranhallinta ja siitä valinta pois. Uudelleen käynnistys ja valikkoja ei enää ole!

Tosin jos käynnistät Järjestelmä -> Asetukset -> Virransäästö niin sen jälkeen Sammuta-valikossa on taas nuo virransäästövalinnat seuraavaan boottiin asti. Ei ihan hyvä.

4
Hei,

Koneessa F-S Amilo La 1703 ei toimi 9.04 version kanssa 'Keskeytystila' eikä 'Lepotila' enkä niitä tosin paljon kaipailekaan. Mutta miten nuo vaihtoehdot saa pois tuolta oikealta ylhäältä Sammuta-valikosta, ettei kukaan niitä epähuomiossa valitsisi ja saisi konetta sen vuoksi jumiin?

Kiitos.


5
Moi!

Jos tykkäät selainpohjaisesta Gmailista  enemmän kuin Evolutionista, voit tehdä Gmailista oletussähköpostin helposti.

Käynnistä Firefox -> Muokkaa -> Asetukset -> Ohjelmat. Valitse 'Sisältötyypit' kohdasta 'mailto' ja vastaavasta 'Toiminto' sarakkeesta 'Käytä sovellusta Gmail'.

Kun nettisivulla klikkaat sähköpostilinkkiä, avautuu Gmail ja vastaanottajan osoite valmiina. Jos olet ulkona, joudut tietysti kirjautumaan mennessäsi Gmailiin.

Sähköpostin muistuttajana toimii hienosti CheckGmail.


6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Avainniput (nm-applet) ja Wlan
« : 27.01.09 - klo:23.41 »
Sovellukset -> Apuohjelmat -> Salasanat ja salausavaimet

Sitten vain vaihdat salasanaa niin että jätät uuden tyhjäksi

Kiitos kovasti. Noilla pääsin alkuun aja yrityksen ja erehdyksen kautta perille.

Ohjettasi täydentäen (jos joku muukin sattuis olemaan yhtä tumpero kuin minä):
Muokkaa -> Asetukset -> Salasana-avainnipuista default ja vähän harhaanjohtavasti 'Vaihda tunnuslausetta' vaikka kyseessä on salasanan vaihto.

Kiitos.

7
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Avainniput (nm-applet) ja Wlan
« : 27.01.09 - klo:19.08 »
Kirjautumissalana ja avainrenkaan salasana tulee olla samoja.

Kyllä, kyllä, mutta miten tuon Oletusavainnipun salasanan saa tyhjäksi, jos sen kerran on erehtynyt antamaan, niin aina joku sovellus tai sovelma on sitä kyselemässä. Kun sen osais vaihtaa, pääsis tässä viidakossa jotenkin eteenpäin.

Kyllä on tiukassa...

8
Täällä linux-backports-modules-intrepid asennettu ja päivitykset tehty, mutta vieläkään ei toimi kunnolla. Joskus ei löydy verkkoja ollenkaan, joskus WEP-salasana ei kelpaa ja joskus toimii kovin hitaasti. Toisaalta hetkittäin toimii ihan hyvin.

Saman ongelman kanssa olen painiskellut muutaman päivän, mutta kun asensin tuon linux-backports-modules-intrepid paketin lisäksi linux-backports-modules-intrepid-server -paketin, niin rupes wlan toimimaan moitteettomasti. Tuo pelkkä linux-backports-modules-intrepid -paketti ei nimittäin asenna oletuksena tuota server-versiopakettia.

Josko tästä apua jollekin...

9
Päivitys 8.04 - 8.10.
YLE tv-uutiset näkyvät, nelosen nettitv:n videot näkyvät, you tube näkyy.
MUTTA: MTV3:n nettiTV ja Ylen areena eivät näy.

Asennettuna on ubuntu-testricted-extras ja totem-mozilla.

8.04:ssa Areena näkyi.

Mitäköhän on unohtunut asenta/säätää?

Sain Ylen Areenan toimimaan 8.10 versiossa kun asensin Totem (xine):n ja poistin Totem (gstreamer):in.
Tätä oli jossain aiemmassa viestissä ehdotellut myös muistaakseni 'Jtkone' (vai mikähän se oli...).

10
ainakin teoriassa pitäisi onnistua, ei mitään hajua kuinka :) mutta jos emo tukee usb:lta boottia niin miksipä ei.

Ei ole vaan mitään hajua miten ubuntu asennetaan ilman grubia.

Nyt minulla olisi jo vähän hajuakin em. hommasta. Nimittäin tässä linkissä
http://www.pendrivelinux.com/2007/11/13/installing-ubuntu-to-a-usb-hard-drive/#more-253
siitä kerrotaan, eikä näyttäisi olevan ollenkaan hankala homma.

Itselläni on vain tuo ulkoinen kiinto jo sen verran käytössä, että pitäisi hommata toinen tyhjä levy, että pääsis kokeilemaan. Tuo asennus nimittäin otaa koko levyn käyttöön ja tyhjentää entiset tiedot.

Mutta, jos joku muu kipuilee saman ongelman kanssa, tällä voisi kokeilla. Kerrothan myös kokemuksista, jos yrität?

11
Hei!

Olisin halukas kokeilemaan Ubuntua siten, että asentaisin sen VAIN ulkoiselle levyasemalle (siis ilman mitään MBR:rien kirjoittelua ja alkuvalikkoja sisäiselle kiintolevylle). Tiedän, että jotain Linuxin versioita voi asentaa esim. muistitikulle siten, että kun Biossista määrittää koneen kopasemaan, josko puikolta löytyisi käyttis, niin jos löytyy, se käynnistyy pelkästään sieltä ilman että kiintolevy lähteen ollenkaan leikkiin mukaan.

Mutta voiko Ubuntun laittaa vastaavalla tavalla pelkästään ulkoiselle kiintolevylle? Eli jos ulkoinen levy on USB:ssä kiinni käynnityisi sieltä automaattisesti Ubuntu ja jos ei ole kiinni, käynnistyisi normaalilta kiintolevyltä esim. XP aivan normaalisti? Kyselen tätä siksi, koska noiden käynnistyslataajien poistaminen ja XP:n rinnalle asennetun Ubuntun poistaminen tarvittaessa sotkee kyllä yleensä aina koko systeemin helposti sekaisin, tai ainakin Linuxille varatun levytilan palauttaminen harvoin onnistuu moitteettomasti.

Jos em. onnistuisi, olisi mahdollinen poisto helppoa vetää vain ulkoinen sileäksi eikä mitään muuta.

Onnistuuko?

12
Tämä voi tuntua hieman katkeralta vuodatukselta ja moni ajattelee, että  EVO.

Mitä EVO tarkoittaa ? Sinänsä hyvä paikka tämä keskustelufoorumi purkaa omia turhautumiaan ja haukkua toimimattomia ohjelmia (vaan ei niiden tekijöitä).

EVO on chattilyhenne "et vaan osaa".

Myönnän, että noissa näyttöongelmissa on ATI ollut monessa se ongelman aiheuttaja, mutta sillekö ei kukaan voi mitään?

Se 30 vuotta oli hatusta tempaistu, voin siitä muutaman vuoden antaa periksi. Eka koneeni oli kuitenkin legendaarinen Commodore 64 ja sen jälkeen käytetty Ericssonin kannettava (=raahattava. Plasmanäytö, ei akkua, ei kiintolevyä ja mutta siinä oli sätkäpaperitulostin =lämpöpaperi. Käyttiksenä lerpulta toimiva Dos 2.x). On vieläkin tallella ja toimi. Siihenpä en ole Linuxia vielä tarjonnutkaan... ;)
 

13
Olen pienessä mielessäni sangen suuresti ihmetellyt Linuxin valtavaa näyttöongelmien määrää (heti 40 sivua ongelmia tälläkin palstalla liittyen näyttöön). Pidän sitä suurimpana esteenä käyttiksen läpimurrolle! Mutta näyttää siltä, ettei tähän ongelmaan jostain kumman syystä paneuduta kunnolla. Miten minkään voi saada toimimaan, kun ei näe mitään! Sama tilanne, että satsattaisiin aikaa, rahaa ja energiaa uusien monipuolisten, turvallisien ja ympäristöystävällisien automallien kehitykseen, mutta niissä olisi sama vanha ongelma, ne eivät lähde käyntiin!

Kun vuosia sitten kokeilin saada ensimmäistä Linux-konettani tulille kaatui se armotta näyttöongelmaan. Kun yritän vajaan 10 vuoden jälkeen saada taas uusimman Ubuntun istumaan puoli vuotta vanhaan Fujitsu-Siemens AMILO La1703 läppäriin, jossa on pakkopullana tukkoinen Vista, kaikki kaatuu VIELÄ samaan ongelmaan. Ubuntua ei saa sisään kirvelläkään edes sen vertaa, että voisi ruveta ongelmia korjailemaan. Kubuntun tosin saa rahisevaan 800x600 tilaan, mutta Ubuntua ei. Keskustelusivulla kerrotaan jo vuonna 2006, että live CD:llä on bugi näyttöasetuksissa, muta mitä on tehty ongelman korjaamiseksi?

Tämä voi tuntua hieman katkeralta vuodatukselta ja moni ajattelee, että  EVO. Vaikka olen yli 30 vuotta näitä PC koneita hakannut, en ole - yhtään kehumatta Windowsia - sillä puolella törmännyt näin massiiviseen ja iankaikkiseen ongelmaan kuin Linuxin näyttöongelmat.

Ubuntu on NIIN HYVÄ, että sen ei saa kuolla ja hyytyä Vistan ym. pakkojärjestelmien alle. Taistelkaamme lopultakin Linuxin näyttöongelmat pois päiväjärjestyksestä!

14
Olepas hyvä! ;)
Muokkaa tiedostoa /etc/X11/xorg.conf tässä valmis pääte (terminal) -komento:
Koodia: [Valitse]
gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf
poista tiedostosta kaikki Section "Screen" -lohkossa olevat "1280x1024" ilmenemät,
älä poista siis koko rivejä, ainoastaan ko. "1280x1024" -juttu. Eli jätät "1024x768" kunkin rivin ensimäiseksi.
Tallenna ja käynnistä X uudelleen esim näin: uloskirjaudu -> Ctrl+Alt+Backspace -> sisäänkirjaudu

Kiitos. Noinhan se menee kun sen osaa. Varsinkin noista yksityiskohtaisista ohjeista toinen kiitos!  :)

15
Lyhyesti: Missä tiedostossa on määriteltynä Ubuntussa 7.10 kirjautumisvaiheen resoluutio?

Nyt käynnistyspalkki hiihtää resolla 1024x768, mutta kirjautumisvaiheessa resoksi muuttuu tarpeetomasti 1280x1024 ja kun kirjautuminen on ohi palataan takaisin haluttuun 1024x768 resolutioon (kun on vanha kone ja näyttö, niin tuo tarkempi reso hidastaa tarpeettomasti käynnistystä).

Kiitos.

16

Toimiskohan tuo ohje. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/152726

Tämä ohje toimi hienosti minunkin kohdalla! Kiitos kaikille! (Ohjetta tässä yläpuolella en tarvinnut kokeilla)
It works fine now!

17
Latauspalkki ei ole erikoisen informatiinen, ja tuskin edes tarpeen, mutta... Vilautapa /boot/grub/menu.lst tiedostoasi. Ko. tiedoston perusteella määritellään, miltä latautumissivu näyttää.
Tämöiseltä näyttää:
Koodia: [Valitse]
# menu.lst - See: grub(8), info grub, update-grub(8)
#            grub-install(8), grub-floppy(8),
#            grub-md5-crypt, /usr/share/doc/grub
#            and /usr/share/doc/grub-doc/.

## default num
# Set the default entry to the entry number NUM. Numbering starts from 0, and
# the entry number 0 is the default if the command is not used.
#
# You can specify 'saved' instead of a number. In this case, the default entry
# is the entry saved with the command 'savedefault'.
# WARNING: If you are using dmraid do not use 'savedefault' or your
# array will desync and will not let you boot your system.
default 0

## timeout sec
# Set a timeout, in SEC seconds, before automatically booting the default entry
# (normally the first entry defined).
timeout 3

## hiddenmenu
# Hides the menu by default (press ESC to see the menu)
hiddenmenu

# Pretty colours
#color cyan/blue white/blue

## password ['--md5'] passwd
# If used in the first section of a menu file, disable all interactive editing
# control (menu entry editor and command-line)  and entries protected by the
# command 'lock'
# e.g. password topsecret
#      password --md5 $1$gLhU0/$aW78kHK1QfV3P2b2znUoe/
# password topsecret

#
# examples
#
# title Windows 95/98/NT/2000
# root (hd0,0)
# makeactive
# chainloader +1
#
# title Linux
# root (hd0,1)
# kernel /vmlinuz root=/dev/hda2 ro
#

#
# Put static boot stanzas before and/or after AUTOMAGIC KERNEL LIST

### BEGIN AUTOMAGIC KERNELS LIST
## lines between the AUTOMAGIC KERNELS LIST markers will be modified
## by the debian update-grub script except for the default options below

## DO NOT UNCOMMENT THEM, Just edit them to your needs

## ## Start Default Options ##
## default kernel options
## default kernel options for automagic boot options
## If you want special options for specific kernels use kopt_x_y_z
## where x.y.z is kernel version. Minor versions can be omitted.
## e.g. kopt=root=/dev/hda1 ro
##      kopt_2_6_8=root=/dev/hdc1 ro
##      kopt_2_6_8_2_686=root=/dev/hdc2 ro
# kopt=root=UUID=6539d72f-4794-487d-8c46-6e200f2b08c7 ro

## Setup crashdump menu entries
## e.g. crashdump=1
# crashdump=0

## default grub root device
## e.g. groot=(hd0,0)
# groot=(hd0,0)

## should update-grub create alternative automagic boot options
## e.g. alternative=true
##      alternative=false
# alternative=true

## should update-grub lock alternative automagic boot options
## e.g. lockalternative=true
##      lockalternative=false
# lockalternative=false

## additional options to use with the default boot option, but not with the
## alternatives
## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5
# defoptions=quiet splash locale=fi_FI

## should update-grub lock old automagic boot options
## e.g. lockold=false
##      lockold=true
# lockold=false

## Xen hypervisor options to use with the default Xen boot option
# xenhopt=

## Xen Linux kernel options to use with the default Xen boot option
# xenkopt=console=tty0

## altoption boot targets option
## multiple altoptions lines are allowed
## e.g. altoptions=(extra menu suffix) extra boot options
##      altoptions=(recovery) single
# altoptions=(recovery mode) single

## controls how many kernels should be put into the menu.lst
## only counts the first occurence of a kernel, not the
## alternative kernel options
## e.g. howmany=all
##      howmany=7
# howmany=all

## should update-grub create memtest86 boot option
## e.g. memtest86=true
##      memtest86=false
# memtest86=true

## should update-grub adjust the value of the default booted system
## can be true or false
# updatedefaultentry=false

## should update-grub add savedefault to the default options
## can be true or false
# savedefault=false

## ## End Default Options ##

title Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=6539d72f-4794-487d-8c46-6e200f2b08c7 ro quiet splash locale=fi_FI
initrd /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic
quiet

title Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic (recovery mode)
root (hd0,0)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=6539d72f-4794-487d-8c46-6e200f2b08c7 ro single
initrd /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic

title Ubuntu 7.10, memtest86+
root (hd0,0)
kernel /boot/memtest86+.bin
quiet

### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST

18
Ubuntu 7.10 versio asennettu Dellin 350 MHz 384 Mb Optiplex G1 koneeseen, D1025HE näytöllä.

Asennuksessa oli ongelmia 1024x768 resoluution kanssa. Oletuksena toimi vain 800x600 koska asennusohjelma määritteli värisyvyydeksi xorg.conf tiedostoon 24. 1024x768 reson sain toimimaan määrittelmällä em. tiedostoon värien määräksi 16.

Jäljellä oleva ns. ongelma on (joka en lähinnä esteettinen), ettei latauspalkkia näy minkään laista. Starting... ilmoituksen jälkeen on 2-3 min. pelkkää pimeyttä, ennen kuin välähtää hiiren X ja heti perään pyörivä hiiren kuvake ja kaikki muut. Olisiko tuo latauspalkki helposti saatavissa näkyviin (ilmeisesti siinä voisi olla tuo reso-ongelma syynä)? Olen aika urpo vielä tämän Ubuntun kanssa, joten mieluimmin jos löytyis tarkkoja ohjeita. kiitos.

Sivuja: [1]