Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jori52

Sivuja: [1] 2 3 ... 103
1
Usb-3 portissa sininen haittalevy.

2
muistaakseni vaatii mesa-utils paketin asennuksen jotta intel hd näytönohjain pelaisi, löytyy ubuntun sovellusvalikoimista.

Terveisin jori52

3
Yleistä keskustelua / Vs: Android tabletit
« : 24.02.13 - klo:11.19 »
PolarOffice löytyy, mutta siitä ei ole kokemuksia.
Tuo on bundlattu Transformereista ainakin Infinity sarjaan. Ajaa mielestäni asiansa ihan perusjutuissa. Mitään hirmun erikoista noilla ei tietystikään voi tehdä, mutta pitää aika masokisti ollakin, että tabletilla alkaisi oikein konttoritöitä tekemään.
..

En ole itsekään ajatellut konttoritöitä tekeväni tabletilla, enkä kokeillut mitään XYZ Office ohjelmaa, mutta siis miksi ei voisi? Tarkoitan nyt lähinnä 10" Nexusta. Tuolla yllähän nimenomaan ajateltiin, että käytettäisiin ulkopuolista näppistä ... tarkoititkin, että ilman kunnollista näppistä ei voi käyttää? Joo, eihän kuvaruutunäppiksellä oikeaa kirjoitusta voi tehdä, siitä olen samaa mieltä.

Kynää olen käyttänyt ja se on ihan hyvä tarkkuuttaa vaativissa sovelluksissa ... siis sellaisissa joita ei ole tehty kunnolla tabletille. Kyniä saa Deltacosta 1 eur + jotakin - muualta 5-10 kertaisella hinnalla, luulisin. Kynä on ihan hyvä "pelastuskeino" tällaisten sovellusten varalta.

Miten muuten Nexukseen saa näppiksen ja hiiren - onko joku oikeasti kokeillut? Siinä on pelkästään yksi mini-USB paikka kyljessä - no toisella puolella on lisäksi mini-HDMI mikä ei liiity tähän. Pohjassa on kontaktit joiden sanotaan olevan laturin kontaktit.

Britanniasta tilaamalla saa ainakin nexus 10:iin bluetoot näppiksen kotelon kanssa 27 euron hintaan.

4
12.04 ei tunnista Intel HD 3000 näytönohjainta.

MSI GE620DX on siis kannettavani, ja Nvidia optimus.

Optimushan ei tue linuxia, mutta bumblebeen ansiosta se ei ole ongelma. Nvidian ajuritkin asentuivat nätisti, ei ongelmaa.

Mutta ongelma on että tuo "peruskortti" HD 3000 ei tunnistu lainkaan. Sen vuoksi en voi esimerkiksi ottaa käyttöön Gnome 3:sta, sillä ubuntu ei tunnista näytönohjainta ja tuo nvidian kortti ei mene automaattisesti päälle, vaan se pitää erikseen kytkeä päälle.

Intelin ajureidenhan pitäisi tulla ubuntun mukana, ja siellä ne taitaa ollakkin mutta jokin nyt mättää. 10.04, 11.10 toimii, 12.04 ei.

Asenna Mesa-utils ohjelma niin toimii

Terveisin jori52

5
Kyllä Roskiksesa olevan tiedoston saa
palautettua  parilla hiiren napsauksella:
-- avaa Roskis 'vas-hiiren' napsauksella.
-- hae palautukseen haluamasi tiedosto
-- 'oik-hiiren' napsaus-> 'Palauta' ->
'vas-hiiren' napsaus.
--Tiedosto menee takaisin sinne, mistä se hävitettiin.


 ;) Olen 80-luvun puolivälistä käyttänyt tietokonetta osin ammatikseni, vaikkei se ehkä siltä vaikuta. Tiedän periaatteen, jolla roskakorista voi tiedoston palauttaa. Ongelma vain oli, että se vaan ei toiminut ennnen kuin pitkän ajan päästä. Syytä en tiedä, siksi kysyin.

Toimiiko hiiren napit muuten normaalisti? painikkeiden mikrokytkimetkin kuluvat ja voivat osaltaan aiheuttaa satunnaisia ongelmia.

Terveisin jori52

6
Mistä hakemistosta löydän kanavatiedot kaffeinesta, jos saisin ne poistettua, ehkä sitten Kaffeine hakisi uudet kanavat? -kun nyt hakee vain entiset uudelleen.

Tämä keino tuli mieleen, kun jos teen uuden Ubuntuun Userin ja käynnistän Kaffeinen, se hakee uudet kanavat.

Vai onko jokin parempi keino olemassa päivitellä kanavalistaa?

Aukaise kaffeine valitse televisio>configure television>general options>paina update scan data over internet (viimeisin 08.09.2011)>sulje sen jälkeen kaffeine ja avaa uudelleen niin pitäisi olla viimeisin lista käytössä>avaa device 1 ja valitse alueesi luettelosta, jos ei viritä kaikkia kanavia niin vaihda valikosta automaattiscannaus tai autoscan with 167 khz offset, pitäisi löytya.

Terveisin jori52

7
Niinistö

8
Pelit / Vs: En voi vaihtaa Xonoticin resoluutiota
« : 24.01.12 - klo:22.43 »
Yritän siis vaihtaa Xonoticin resoluutiota, ja kun laitan sen, pelin pitäisi käynnistyä uusiksi, mutta ei käynnisty ja sammuu vain. Käynnistän pelin itse ja asetukset eivät ole tulleet voimaan. Vika ei ole tietääkseni koneessa, vaan päätteen mukaan peli sai kai komennon käynnistyä itse uusiksi ja vaihtaa resoluutioksi 1920x1080 mutta peli kun ei halua käynnistyä itse automaattisesti uusiksi vaikka pitäisi.

Omassa koneessa resoluution vaihto sujui ilman uutta käynnistystä, otti suoraan käyttöön 1920x1080 reson, oisko näytönohjain ongelma.

Terveisin jori52

9
Moi! Minkä dekooderin tarvitsen YLE areenan tallenteiden katsomiseen Win7:lla? Tiedostopääte on mp4 mutta mikä on se koodekki?

Ffdshow koodekkipaketilla ei ainakaan Windows Media Playerilla aukea...

Olisin kiitollinen avusta.

Flash player.

Terv jori52

10
Pelit / Vs: Alien arena ongelma
« : 20.01.12 - klo:19.24 »
Olen pahoillani, minulla ei ole vastausta ongelmaasi, mutta voin tarjota vaihtoehtoa: Xonotic - Täysin ilmainen linux natiivi nopea tempoinen FPS-Peli. Saman kaltainen kuin tuo Alien Arena, mutta parempi ( ainakin omasta mielestäni )

Vaatii kyllä hyvän näytönohjaimen jotta toimii siedettävällä fps:llä. Oma mopo i7 + nvidia 520 ei ole riittävän nopea :(

Ei ole olemassakaan niin mopoa i7:aa veikkaan, mutta tuo 520 mahtaa rajoittaa.

Aloittajalle: Auttaisiko tämä?
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1553749
Joku on ehtinyt tehdä bugiraportinkin, jossa ehdotetaan toista ratkaisua (ehkä kuitenkin käytännössä samaa): http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=457700

Kiitoksia Tomin, tuo auttoi asiassa, nyt toimii.

Xonotic toimii loistavasti i7 prossalla ja Sandy bridge ajurilla( kiitos vinkistä Uudelle käyttäjälle).

Terveisin jori52

11
Pelit / Alien arena ongelma
« : 16.01.12 - klo:12.21 »
Peli toimii näppiksellä, muttei hiiriohjauksella, heti hiiren liikutuksen jälkeen hyppää näkökenttä kohti taivasta, ammuppa siinä vihollista kun ei näe mitä on tekemässä.

Olisiko jollain apuja tilanteeseen, kun itse ei osaa.

Terveisin jori52

12
Bumblebee:lla pystyy vaihtamaan käytettevää näyttistä eli se nvidiakin toimii.
Eli jos ostaa uuden näyttiksen ja laittaa sen koneeseen, pystyy näytönohjaimen ajurit vaihtamaan tällä Bumblebeellä (esim. ATI --> NVidia)?
Ei, vaan se Bumblebee on tehty vaihtamaan integroidun ja erilliskortin välillä kannettavissa, joissa on Optimus (ei välttämättä toimi kaikissa).
http://www.omgubuntu.co.uk/2011/05/bumbleebee-brings-nvidia-optimus-gpu-switching-to-linux-users/

Näinhän se on, kyseessä on Asus N73S i7-2670QM prossalla .
Toimii riittävän hyvin  Intel® Sandybridge Mobile ajurilla compiz ja mikä tärkeintä, Open Arenakin toimii.

Terveisin jori52

13
Kertoisiko joku miten asennetaan, ilman x:sää

Ratkaistu: toimii kohtalaisesti mesa-utils paketin asennuksen jälkeen intelin hd 3000 grafiikkapiirillä,nvidia ei toimi ollenkaan optimus tekniikan takia.

14
Kertoisiko joku miten asennetaan, ilman x:sää

15
Miten saan Gimpin suomenkieliseksi? Koneessani on Kubuntu 10.10 ja kaikki muut ohjelmat ja järjestelmä on suomenkielinen pl. Gimp. Ainakaan sovellustenhallinnasta ei löydy mitään sopivaa pakettia?

Järjestelä>kieliasetukset>päivitä.

Terveisin jori52

16
Oletko muistanut Gparted:issa käskeä operaatioille "Toteuta" (väkänen toimintopalkissa) ?

T:Jallu59

Väkänen !

Kyllä vain, en oikeastaan ymmärrä mistä voi olla kyse, kun olen käyttänyt juuri tätä gparted ohjelmaa ja vaihtanut formaatin joko FAT32 taikka NTFS, ja sitten testannut epäonnistuneesti XP asennusta, niin, kun sitten taas palaan Mint 10 OSsiin ja GParted ohjelmaan, niin, tämä sama partitio Ext4 minkä formatoin pois on palannut takaisin jopa diskin nimi on taas sama mikä ennen FAT32 taikka NTFS formaattia.

Hieman ymmälläni, voisin vähän valittaa että ei ole selkeätä format käskyä linux kernelissä, esim. "format /dev/sdb1 ntfs" taikka jotain noin ?

------

Poista osiot levyltä gpartedilla, näkyvät sitten varaamattomina osioina sen jälkeen onnistuu win asennus.

Terveisin jori52

17
ufraw+gimp?

Unohtamatta rawtherapeeta, ja Bibble 5 ois hyvä mutta maksaa hieman.

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Elokuvaongelmia!?!?!?
« : 17.10.10 - klo:19.30 »
Hae synaptic pakettien hallinnasta brasero hakusanalla oikea poltto-ohjelma niin onnistuu.

Terveisin jori52

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: mplayer ja kelaaminen
« : 18.09.10 - klo:21.52 »
Toiset ohjelmat vaan toimii paremmin.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: mplayer ja kelaaminen
« : 17.09.10 - klo:18.09 »
Missähän voisi mättää ja mitenhän saisin korjattua seuraavan tyyppisen ongelman:
Käytössä on Gnome MPlayer, avaan vaikka .wmv video tiedoston ja koitan kelata sitä. Ohjelma hypähtää aivan väärää kohtaan mihin en koittanut edes kelata sitä taikka ohjelma ei yritä edes kelata vaan aloittaa alusta?! Mietin vaan miten pääsisin tästä ongelmasta eroon.

Vaihda soittimeksi Kaffeine niin johan pelaa.

Terveisin jori52

Sivuja: [1] 2 3 ... 103