Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nalakku

Sivuja: [1] 2
1
Pelit / Vs: Lgeneral
« : 28.02.09 - klo:11.41 »
kestänyt hetken taas, siis pakettihan oli jo asennettu Lisää/poista-toiminnon kautta... Eli ??

Se on ok.

Tuolta löytyi googlella sama ongelma:
http://www.happypenguin.org/show?LGeneral

Lainaus
I installed LGeneral from the repositories under Ubuntu Hardy. I then downloaded LGC and PG Data but get the following error when running LGC tim@tim-laptop:~$ sudo lgc-pg -s ~/tmp/pg-data -d /usr/local/share/games/lgeneral [sudo] password for tim: LGeneral Converter for Panzer General (DOS version) v0.32 Copyright 2002 Michael Speck Released under GNU GPL --- Settings: Source: /home/tim/tmp/pg-data Destination: /usr/local/share/games/lgeneral Use Individual Palettes Converting: nation database... /usr/local/share/games/lgeneral/nations/pg.ndb: access denied Can anyone please help?

Lainaus
Just the first file, but that led me to the solution... some of the files in pg-data are not capitalized but are obviously addressed in the converter in capitals. I just renamed each file as I got each error and am now playing in 1024 x 768 quite happily. It's been ages since I played PG as I moved on to each new development (PGII, PacGen, PG III & PG 3D) so its fun to go back to the less attractive interface. I don't seem to have any Campaigns, but the Scenario List seems complete. Thanks anyway for your concern and replies. Cheers

Löytyisikö tuosta?
Kiitokset.
Tuoltahan nuo tulivatkin. Mutta kuten tuossa mainitaan vain scenariot sai toimimaan nuin, kamppanjat puuttuvat edelleen.

2
Debianin Jwm:än saa asettuu Ubuntun käynnistysvalikkoon (alavasemmalle jos valitset session), mutta Ubuntun oma täytyy käynnistää safe-moodissa (voi olla että latasin väärän version?).

Ei tarvitse käynnistää safe-moodissa.

Valikkoon sen saa siirtämällä Jwm.destopin oikeaan paikkaan

Koodia: [Valitse]
~$ locate Jwm
/usr/share/jwm/xsessions/Jwm.desktop

~$ cat /usr/share/jwm/xsessions/Jwm.desktop
[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=Jwm
Comment=Minimalistic pure X11 window manager with menu/tray support
Exec=/usr/bin/jwm
Type=Application

~$ sudo cp /usr/share/jwm/xsessions/Jwm.desktop /usr/share/xsessions/


Lainaus
Jostain syystä Ubuntun valikot eivät asetu oikein Jwm:ään, joten suurimman osan ohjelmista joutuu käynnistämään komentoriviltä.

Valikotkin asentui ihan oikein, ainakin kun asensin jwm:n apt-getillä.

Sitten vain

Koodia: [Valitse]
~$ cp /etc/jwm/jwmrc ~/.jwmrc
ja sitten muokkaamaan:

Koodia: [Valitse]
~$ gedit .jwmrc

No niin tuolla kopioinnilla ilmestyikin jo alkuvalikkoon jwm. Seuraavaksi pitäisikin keksiä millä saisi vaihdettua tuon tajunnanräjäyttävän sahalaita taustan pois. Ilmeisesti onnistuu tuolta selkeästä .jwmrc tiedostosta :D

3
Mitenkäs tuo asennetaan? Mulla on xubuntu 8.10 alla ja kokeilin ihan vain sudo aptitude install jwm. Asensi vain yhden paketin tuon jwm:n. Saisko tuon jotenkin tuhon xubuntun kirjautumisikkunaan valittavaksi?

4
Pelit / Vs: DosBox toimimaan
« : 20.02.09 - klo:10.47 »
No niin tuolla Gulikozan buildilla sain jo mt32 äänet ulos pömpelistä vaan ku ne pätkii. Vieläkään ei tuo kääntäminen onnistunu mutta tuosta käännetystäpaketista tuntu lähtevän käyntiin.
http://www.si-gamer.net/gulikoza/

Sama paketti toimii 64-bit vistassa pätkimättä joten linuxin päässä on vika. Arvelisin että tein jotakin kun värkkäsin ensin tuolla timidityllä, ennenkuin ymmärsin ettei sekään ole kuin valtavasti tehoja nappaava emulaattori. Poistin paketin, mutta kävin johonkin tiedostoon jotakin muutoksia tekemässä, ja arvelisin että voisi siitä kiikastaa... ehkä, mahdollisesti ;) Enkä enään löydä sitä ohjetta minkämukaan tuon timidityn asentelin :(

Tämä linuxin ääni puoli alsoineen ja oss tsydeemeineen on meikälle täyttä hepreaa. Muistaakseni jompikumpi vaatii laitteen täydellisesti omaan käyttöönsä ja siitä seuraa nuita pätkimisiä. Kuitenkin muut äänet toimii järjestelmässä eli jotenkin ongelma on joko DosBoxissa tai tuossa midi systeemissä. Millä ohjelmalla voisi kokeilla linuxin suunnalta soittaa midiä ilman dosboxia?

5
Pelit / Vs: DosBox toimimaan
« : 19.02.09 - klo:10.23 »
Voe Kikkuran Kakkura. Nyt sitten seikkailen täällä 8.04:ssa muttei tämäkään niin auvoisaa ole, eli en saa DosBoxissa Munttia toimimaan.
http://sourceforge.net/projects/munt/
Elikkä en saa tuota pakettia edes käännettyä.
http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=10934
Tuolla meinataan että se pitää kääntää gcc 3.3:lla hain nuo paketit ja muokkasin tuota Makefile:a vaan samat errorit pukkaa.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=721.msg88859#msg88859
Joskus olen näköjään saanut tuon paketin asennettua, ja muistan että sain äänet myös toimimaan ymmärrettyäni että se emulaattori pitää ensin käynnistää sinne taustalle ja ajaa vasta sitten dosbox :)

Täytyy nyt etsiä vain sellainen dosbox build missä tuo munt on sisään rakennettuna ja testata saisko semmosen toimimaan.

6
Pelit / Vs: DosBox toimimaan
« : 18.02.09 - klo:01.24 »
Eli kyseessä ihan tuo DosBoxin etusivulla mainittu bugi 8.10:ssa. Nuolinäppäimet eivät toimi, tuohon on kierto olemassa mutta se toimii vain english/Us näppiksillä.
http://www.dosbox.com/
tämä bugi siis
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/dosbox/+bug/287894

Ja tuo resoluutio ongelma minulla oli ainakin vielä 8.04:ssa. Ei siis asentuneet nvidian ajurit jostainsyystä, mistä seurasi koneen käynnistyminen johonkin graafiseen härpäkkeeseen jossa kysyttiin mitä ajuria haluat käyttää ja millä resoluutiolla. Noh tuohon oli aivan sama mitä vastasi aina käynnistyi 640x480 tilassa ja maksimissaan voi nostaa 800x600 tilaan. Vaikka valittuna oli muka nv ajuri. Poistui vasta kun löysin toimivan nvidia ajurin.

7
Pelit / Vs: Steam Linuxille! [Ratkaistu]
« : 16.02.09 - klo:15.06 »
Ainakin aikoinaan kun laitoin 7.10:ssä winellä toimimaan Day Of Defeat :sourcen niin oli huomattavasti hitaampi winen kautta. Eli jouduin pudottaamaan dxlevelin 8:ksi ja silti sain vain noin ~30 fps vaikka peli pyöri xp:n puolelta reippasti paremmin dxlevel 9:llä. Eli minun kokemuksien perusteella ainakaan :source moottori ei toimi kovinkaan tehokkaasti winellä.

8
Pelit / Vs: DosBox toimimaan
« : 16.02.09 - klo:14.56 »
Onkohan tähän 8.10 ja DosBoxin nuolinäppäin bugiin tulossa kummaltakaan taholta päivitystä?

DosBoxin suunnalta taidettiin sanoa, että he korjaavat bugin seuraavaan versioon joka tulee hamassa tulevaisuudessa, ei ole kovinkaan tärkeä bugi heidän mielestään. Ja Ubuntun suunnalta sanotaan ilmeisesti vaan että tehty mikä tehty.
Ilmeisesti siis 8.10:een on muutettu tapaa jolla näppäimistöä käsitellään ja muutkin ohjelmat kuin DosBox kärsii nyt sitten tuosta.
Sama homma pätee sitten ilmeisesti 9.04:seen ja kaikkiin seuraaviinkin versioihin. Miksihän tuommonen muutos sitten on tehty sitä en ole mistään saanut selville. Ilmeisesti Ubuntun tyylin ihan vain siksi että saataisiin häädettyä maahdollisimman monta käyttäjää järjestelmän piiristä. Samaa sarjaa kuin miksi ei voida tehdä graafista työkalua jolla voisi vaihtaa näytön resoluutiota... muuksikin kuin 640x480 tai 800x600. Miljardit käyttäjäthän saattaisivat rikkoa näyttönsä vuonna 2009 yrittämällä laittaa näytölleen niin  hulvattoman resoluution kuin esimerkiksi 1024x768... hui sentäs.

9
Juu tuossa illalla mitä vähän tuota kerneli hommaa setvin niin tosiaan nykyään tuo generic ilmeisesti on kaikkiin desktop asennuksiin vakio kamaa. Sitten jos omistaa core2 tai vastaavan prosessorin voi asentaa server kernelin, siinä on vissiin nuille prosessoreille jotaki optimointeja. Hyöty ilmeisesti kuitenkin täysi nolla :)

Nyt kun tykästyin tähän fluxboxiin niin saa majailla tuo xubuntu tuolla taustalla en jaksa alkaa sitä gnomeen vaihtamaan, kun en kuitenkaan sitä käytä. Onko tämä fluxbox täysverinen järjestelmä siinä mielessä että voisinko tuon xfce:n tuolta taustalta poistaa kokonaan? Eli voisinko tehdä jonkinmoisen serveri asennuksen ilman mitään työpöytä ympäristöä ja sitten asentaa siihen vain terminaalista käsin fluxboxin?

10
Pelit / Vs: asennus ongelmia
« : 07.02.09 - klo:17.55 »

11
Nyt kun käpistelin tuota menu.lst:ta niin pisti silmään että käytössä näkyy olevan "generic" kernel. Mikäs se tuo sitten on ja onko mitään merkitystä mikä kerneli "malli" on käytössä? Eikös ole olemassa i386, i486... etc kerneleitä? Voiko nuita vaihdella jo asennettuun järjestelmään ja jos niin miten ja mikä tämmöselle p3 celeronille sopisi?

12
Pelit / Vs: Playdeb - Uusi ohjelmavarasto(repo) peleille
« : 06.02.09 - klo:20.29 »
Kumma juttu, asentelin Playdeb-paketit mutta pelejä ei kuitenkaan löydy! Kokeilin niin sivulta ladata tuolla browserapt-jutulla kuin myös Synapticilla (playdeb-läheet kuitenkin näkyvät Origins-välilehdellä). Mikähän voisi olla vialla?

Kuten siellä playdepin sivuilla sanotaan on koko homma jäissä ubuntussa olevan bugin vuoksi. Ja nyt sitten ootellaan että ubuntusta korjataan bugi ja sitten yritetään uudelleen.

13
Noniin itse itselleni vastaten  :-\

Sinne /boot/grub/menu.lst tiedostoonhan tuo acpi=force ja pci=noacpi piti laittaa kernel rimpsun perään. Nyt sammuu kone oikein tosin tuo vika ilmoitus bootin yhteydessä tulee jokatapauksessa.

Ilmeisesti tuo nautiluksen asennus rikkoi nuo valikot, sillä jos koneen sammuttaa tulee uudelleen käynistettäessä vain ilmoitus että roskakori palveluun ei voida yhdistää tarkista että thunar on asennettuna ja taas puuttuu valikot.


14
Jeps kiitokset. Juuri olinkin tulossa retostelemaan että googletin juurikin tuon käsyn ja sain valikot näkösälle, en jaksa alkaa käynnistelemään ja säätämään tätä enempää, kun tykästyin jo tuohon fluxboxiin. Ja sanottakoon vielä että fluxbox pesee kyllä nopeudessa 100-0 tämän.

Koneena toshiban läppäri 500MHz celeron, 128Mb muistia ja joku 8Mb S3 näyttis.

Kysytäämpäs kuitenkin lisää kun täällä asti jo ollaan. Eli kone sanoo käynnistyessään että bios liian vanha, siis ennen vuotta 2000 päivätty, joten ACPI=off ja päälle pitäisi laittaa forcettamalla. Kone ei sammu kokonaan tuolta valikosta valitsemalla sammuta vaan pitää lopuksi virtanapista sammuttaa. Tämä johtunee tuosta ACPI:n puuttumisesta? minne tuo "ACPI=force on" siis pitäisi laittaa? grubin menu.lst tiedostoonko?

15
Elikkäs asentelin vanhaan läppäriin xubuntu 8.10:n alternate cd:ltä. Kaikki toimi hyvin kunnes ajoin asennuksen jälkeen päivitykset sisään. Nyt työpöydällä on enään kuvakeet roskakoriin, kotihakemistoon ja tiedostojärjestlmään. Kaikki menut katosivat, saan kuitenkin jonkinmoisen menun näkösälle painamalla työpöydällä hiiren oikeaa näppäintä.

Epäilisin sekottaneeni asennuksen asentaessani fluxboxin ja sieltä kun en mielestäni löytänyt tiedosto manageria asensin nautiluksen. Tai sitten asentaessani kielipaketteja, minkäjälkeen koneelle oli ilmestynyt mm. open office :) Luulisin ongelman korjautuvan mikäli saisin jonkinmoisen Xfce:n ikkuna mangerin käynnistettyä mutten löydä tuosta rampautetusta valikosta semmosta. Alku valikkoon sessiolistaan on näkynyt ilmestyvän xfce:n ja fluxboxin kaveriksi gnome.

Eli millähän komennolla saisin esim. terminaalista käsin nuita asetuksia käpisteltyä, vai pitäisikö nuita turhia ohjelmia yrittää alkaa poistamaan.

16
Laitealue / Usb-parallel adapteri
« : 23.08.08 - klo:11.14 »
Päivitin tuossa muutama kuukausi aikaa emolevyn ja uudessa emossahan ei enää olekkaan parallel porttia, mikä on sikäli ikävää että omistan hp:n laserjet 6L tulostimen joka toimii vielä mainiosti.

Noh kävelin tuossa eräänä päivänä sitten paikalliseen tietokoneliikeeseen kysäsemään adapteria jolla saisin tulostimen toimimaan uudessa emossa. Meinasivat että kaapeli maksaa 30€, eikä heillä ole tietoa toimiiko laite linuksissa, ja kaapeli oli vieläpä tilaus tuote, vastasin osaavani tilata itsekkin tavaraa netistä. Tilasin sitten kaapelin hintaan 8,90€ netistä ja laitoin koneeseen kiinni, boottasin xp:hen valitsin tulostimen ja vaihdoin portiksi usb, ja laite toimi mainiosti.

Seuraavaksi testasin bootia ubuntuun, ja hommahan ei näy olevankaan aivan yhtä simppeli.  Eli ubuntussa ei tulostinta näy. Kokeilin tuolla HpLib:llä mutta se ei löydä laitetta. Katselin lsusb:llä että siellä näkyy seuraavaa

Bus 006 Device 005: ID 9948:5584

tuon kokeilin syöttää tuonne Hplibille manuaalisesti mutta se vastaa vaan että ei oo tulostinta siellä.

Piuhan mukana tuli pikku cd levy josta selviää että laitteessa on ilmeisesti piiri nimeltä "PL2501_64 LQFP" ja laite on ilmeisesti 2.0-PCLink2501. Kokeilin alustavasti googletella ohjeita mutten oikein löytänyt mitään järjellistä.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: DOSBox
« : 31.08.07 - klo:16.46 »
Nostetaampas tätä kun ei oikein löydy sopivampaakaan aihetta. Elikkäs en saa millään dosboxissa mt-32 emulaatiota toimimaan homma tyssää dosboxin käynistyessä ilmoitukseen

MIDI:can't find device:alsa
MIDI:Opened device:none

dosbox.conf tiedostoon olen laittanut

mpu401=intelligent
device=alsa
config=128:0

ja olen käynnistänyt mt32d emulaattorin taustalle ja pmidi -l sanoo

 Port     Client name                       Port name
 14:0     Midi Through                      Midi Through Port-0
128:0     MT-32                             Standard
128:1     MT-32                             GM Emulation

nuilla asetuksilla pystyn soittamaan pmidillä midejä ilman ongelmia mutta jostain syystä en saa dosboxia löytämään alsaa kirveelläkään... oss:n se löytää ja lataa mutta silläkään ei saa mitään general midi/mt32 emulaatiota peleissä toimimaan.

18
Xp:tä en ole joutunut ikinä uudelleen asentamaan konetta päivittäessäni ja taitaa olla jo kolmas tai neljäs kokonaan uusi kokoonpano menossa, näytiksiä on ollut useampiakin. On menty via-kt133 -> nforce2 -> intel 865pe -> via pt880 samalla asennuksella  ;D
Samoin ubuntun kanssa olen menetellyt. Toisella koneella ollut ubuntu 5.10 versiosta asti. Koneella oli alunperin rautana P2-266  ;) nyt on 1200 athlon ja samalla asennuksella mennään ilman mitään ongelmia ja siis nyt feisty alla.
Tokihan ainakin Xp kärsii varmasti joistakin "haamulaitteista", mutta vääntöä on tullut joka päivityskerralla niin paljon lisää ettei moisia huomaa.

19
Juu nuo käpistelyt on tehty partitionmagikilla windowssista, XP kun ei anna nuita systeemiosioita muunnella. Tuohan olikin loistava idea, että poistaa tuon Sata aseman käytösta ja testaa mitä se sitten sannoo. Tuo sata asema on tosiaan vain vara asema, (joskus lattialle puonnu ku oli ulkosena :)) en oo sinne mittään asennellu. Sopiva vistalle  ;)
Täytyy kypsytellä ideaa vielä, ja virkistää vähän muistia tuosta grubin confaamisesta ennenku alkaa poistelleen, että saa sitten koneen vielä käyntiinkin.

20
Tuommonen sekamelska

Koodia: [Valitse]
Disk /dev/hda: 122.9 GB, 122942324736 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 14946 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hda1   *           1       13031   104671476    7  HPFS/NTFS
/dev/hda2           13032       14860    14691442+  83  Linux
/dev/hda3           14861       14946      690795    5  Extended
/dev/hda5           14861       14946      690763+  82  Linux swap / Solaris

Disk /dev/sda: 163.9 GB, 163928604672 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19929 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1               1        4553    36562944    7  HPFS/NTFS
/dev/sda2            4553       19929   123515721    7  HPFS/NTFS

Siis Xp on asennettuna pata asemalle joka on primary master. Sen lopusta lohkasin ubuntulle jonku 15 gigaa muistaakseni. Sitten on tuo Sata levy jonka alusta, (tai lopusta) nappasin 40 Gigaa tuolle vistalle. Sata levystä loput on tosiaan jaettu käytettäväksi vistan ja xp:n tiedostoille... musiikit elokuvat ja backupit valokuvista etc...

Sivuja: [1] 2