Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JET

Sivuja: [1] 2
1
Mulla on tallennustila puhelimella täynnä ja ajattelin siirtää videot läppärille, että perkaan sieltä sitte tarpeettomat pois mutta en osaa luoda sellaista yhteyttä että voisin siirtää tiedostoja. Kone tunnistaa että android laite on usb piuhan nokassa mutta eipä sitten osaa oikein muuta. Kuvassa olevan ikkunan saan mutta ei siitä eteenpäin?

2
Sain lainaan kyseisen kameran. Tein vähän koekuvauksia, mutta en saanut toistettua Linux Mint Cinnamonissa.  Sovellus Celluloid ja tämä kone on Acer Aspire 5735Z Kattelin netistä kameran manuaalia mutta en löytänyt Linuxissa käyttämisestä mitään ohjetta. Jos joku tietää niin pyydän helppoja vastauksia, olen kielitaidoton vanhus :-\ mutta yritän päästä Linuksin kans aina yhteisymmärrykseen.
Vaikka on vaikeaa välillä niin periksi en anna!
Ääni kuuluu mutta ei kuvaa.Usb kaapelilla kameran näytöltä siirtyy se aloituskuva. Kuvakaappaus on tallennetusta tiedostosta.

Lisäämpä tähän samaan että yllättäin sainkin kuvan toimimaan. Toisto on himan nykivää mutta lienee säätöhommia?

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: Audacity
« : 30.05.22 - klo:11.35 »
Minä en juurikaan ymmärrä noista englanninkielisistä jutuista enkä muutenkaan näitä taulukoita, mutta youtubessa on monta opaspätkää audacityn käyttöön mm. Audacityn päivitykset jossa kerrottiin tästä dignostiikasta ja mistä versiosta lähtien se on näissä ja että sen voi estää tietystä versiosta eteenpäin lukitsemalla automaattipäivitykset. Minulla on 2.2.1 ja tuon videon mukaan 3.0.2 olis uusin jossa ei ole vaaraa että tietojani jaettas johonkin venäläisille.

En ymmärrä näistä paljonkaan mutta yritän oppia käyttämään ja tuntemaan Aydacityä mahdollisimman laajasti koska tarvitsen sitä harrastuksessani ja koska Linux on mielestäni turvallinen käyttis niin en halua ladata tänne mitään ohjelmia mitkä vois sotkea järjestelmää.
Linuxin mintin kanssa ei ole toistaiseksi ole ollut ongelmia muuta kuin oppia käyttämään wintoosan jälkeen.

Peruskäyttöön ihan loistava käyttöjärjestelmä. ;D

4
Multimedia ja grafiikka / Vs: Audacity
« : 30.05.22 - klo:09.14 »
Kyllä se nyt toimii mutta ainahan vois yrittää parantaa, elikkä siis mitenkähän tämän vois saada uusimpaan maholliseen versioon, oli vissiin 3.0.3 versio jossa ei ole tätä diagnostiikkaa tai sitten tämä uusi vastaava vapaa audacium versio joka on kuulemma kehitetty entisen tilalle. Ainakaan en löytänyt tällä nimellä mitään kommentteja täältä?

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: Audacity
« : 25.05.22 - klo:10.57 »
PulseAudio näkyy tuossa valikossa toimiikin, onkohan se nyt oikein. isäntänä on Alsa, näyttää että se pysyy siinä mutta Audacityn oma äänitystason säätö ei reagoi ollenkaan.
Aikaisemmin Lubuntulla sovellus meni ihan jumiim kun säädin sitä jostain tuolta ylävalikosta mutta tässä sitä mahdollisuutta ei ole ollenkaan.
 Tuo toistokin on Pulse mutta klikkasin sitä vahingossa että näkyy surround :)

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: Audacity
« : 25.05.22 - klo:08.12 »
Onko Audacity tämän näkönen aina Linuxissa. Vai riippuuko käyttiksestä tuo ulkoasu, minusta tämä on vanhan näkönen.
 PulseAudion sain toimimaan mutta ei sen säädöt vaikuttanut kovaan pohjakohinaan.

Mutta sain toimimaan puhtaan tallennuksen kun otin syntikan ääntä erilliseltä mixeriltä. Luultavasti Läppärin sisäinen mikki antaa kovan kohinan eli johtui taitamattomuudestani! 8)

Mutta silti en ymmärrä miksi äänitystason säätö ei toimi lainkaan Audacityssa, sitä kyllä voi säätää tuolla mixerin ulostulolla mutta silti, vois se toimia?

7
Multimedia ja grafiikka / Audacity
« : 23.05.22 - klo:09.06 »
Joskus viime vuonna kirjoitin tänne toimimattomasta Audacitystä, en saanut yhtään vastausta ja kattelin noita vanhoja keskusteluja mutta ne oli niin vanhoja että ajattelin että eivät vastaa enää nykyaikaa? :) Edelleenkään en ole saanut sovellusta pelittämään.
 Äänittää kyllä mutta en saa poistettua kovaa kohinaa mikä johtunee liian voimakkaasta äänitystasosta jota ei jostain syystä pysty säätämään.

Nykyisin käytän Linux mint sovellusta, ennen oli Lubuntu ja sillä oli sama juttu. Onko yhteisö alkanut karsastaa Audacityä koska sitä käytetään tietojen keräilyyn.
 Jos on niin eikö siitä kannattaisi varoittaa, mutta jos sitä käytetään edelleen niin haluaisin sen toimimaan? Wintoosassa se kyllä toimii ilman mitään temppuja mutta haluaisin käyttää sitä tällä koneella ja linuxilla.

Acer Aspire 5735z läppäri

8
Multimedia ja grafiikka / audacity?
« : 12.10.21 - klo:10.09 »
Miksikähän ei Audacityni toimi tässä koneessa. En saa esim. äänitystasoa säädettyä vaan se on aina täysillä joten ääni tulee pelkkänä rohinana eikä muutenkaan se aloitus ole sellainen mitä olen tottunut näkemään, palkit ovat aivan sekaisessa järjestyksessä. Olisko koneeni ikä syynä. aika vanha Aspire 5735Z? Käyttiksenä Lubuntu.

Jatkanpa vielä kun ei kukaan ole vastannut, lieneekö väärällä aihealuaeella? Olen vaihtanut järjestemäsovelluksen Linux Minttiin mutta ei sillä ollut vaikutusta, ei tämä tallenninmixeri vaan pelitä mitenkään. Onko muutkaan saanut tehtyä Audacityllä Linuxissa mitään. Ihmettelen vaan kun tämä sovellus kuuluu peruspaketeihin. Winkassa se toimii heittämällä, älkääkä joku viisas sanoko nyt että mene sinne sitte. Tekis vaan mieli käyttää sitä täällä. En oikein uskalla päivittää sitä uudempaan versioon kun varoiteltiin että uusi omistaja käyttäisi sitä vakoiluun. Jos ohjelmaa vierastetaan sen takia että sillä on yhteysksiä Venäjälle niin miksi sitä ei sitte hylätä täältä kokonaan?

9
Muuten hyvä mutta ei tullut katottua että biisit tallentui ogg tiedostoina, mitenkähän ja missä vaiheessa prosessia ne voi muuttaa mp3 muotoon?  :)

10
 ;D Vaikuttaa siltä että siirto onnistui, ja näyttäs että nuo biisit mitä oli tuolla kotikansiossa on tuolla tikulla mutta varmistelen huomenna.
Kiitoksia kaikille tähän asti. Kun nyt muistas vielä miten nuo cd:t sain kopioitua tuonne kotikansioon. ;D

11
Siihen tulee sellanen valikko vaan "avaa uuteen välilhteen" ? ja muita vaihtoehtoja mitkä ei mielestäni liity tiedostojen siirtoon. Tuo kuvakaappaus ei todellakaan tallennu mihinkään.?

12
Minähän en ole Linuxin kans ole ollut juurikaan tekemisissä, joskus aikaisemmin kokeillut mutta sitten luopunut. Tämä on Lubuntu jonka asensin koska vanhalle koneelle se oli tiettävästi kevein versio.

Tikku näkyy Dolphinin vasemmassa laidassa olevassa valikossa mutta en saa sitä sillai aktiiviseksi että siihen vois siirtää tiedostoja. Ja kun en saanut kuvakaappaustakaan toimimaan niin että ne tallentus johonkin, joten ei saa noita Dolphinin kuvia laitettua tännekään.??

K3B oli minusta tässä valmiina. Auttasko se mitään jos asentaisin käyttiksen uudelleen, mistähän saisin sellaisen varmasti toimivan version vai voisko tälle tehdä jonku korjausoperaation :o


13
Minä olen asentanut tämän Lubuntu sovelluksen n. puoli vuotta sitten. En tiedä miten asennus kaiken kaikkiaan onnistui, mutta nyt kun olen lueskellut esim. kuvankaappauksesta joka vaatisi wikin mukaan oman ohjelmansa. Olen alkanut epäillä ettei tässä ole koko peruspaketti mukana tai sitten kaikki osiot ei ole aktiivisia.

Olen käyttänyt tätä oikeastaan pelkästään karaokelaitteena, jossa se onkin toiminut ihan ok. mutta esim. aydacityä en saanut oikein toimimaan. Se jumittui aina yhteen paikkaan eikä auennut muuten kuin sulkemalla ja avaamalla sitten uudestaan.
Tuntus ettei se normaalisti ole näin vaikeaa. Mulla on sellanen käsitys tullu ettei tällä Linuxilla aivan vain miettimällä pärjää vaan kyllä tähän pitäisi joku pitempi oppimäärä suorittaa.
Kun kysymyksessä ei ole kuin tiedoston siirto kovalevyltä tikulle?

14
Kyllä se löyty discoveristä, asensin sen mutta sen joutuu aina avaamaan sieltä discoverin kautta, ei asentunut tänne työpöydälle.
Eikös tämä ole KDE ja minusta siellä se oli knome levyt nimellä. Sulla näky olevan vielä Suomen kielellä. Voiskohan tähän vaihtaa Knome työpöydän vai pitäskö vaihtaa tuo Lubuntu esim: Kubuntuun? Vai toimisko Studio?

15
Miten siirto kotikansiosta tikulle tapahtuu, minä en osaa lukea tuota ikkunaa että mitä pitäis tehdä. Kun kokeilemalla yritin alustaa tikkua niin se meni sellaseen tilaan ettei kone näyttäs sitä tunnistavan. Terminaalissa se kyllä näkyy. Sama se tietenkin yhdelle tikulle mutta mulla on nyt tässä paikoillaan toinen tikku jossa on musiikkia ennestään enkä haluais sitä tyhjentää, siinä on kyllä tilaa. Enkä nyt haluais mennä tekemään tätä Winkalla. Pitäskö tämäkin tikku alustaa lubuntulla kun edelliset tallenteet on tehty Winkalla? Olisin laittanut kuvan Dolphin ikkunasta mutta en osannut tällä kaapata?

16
Juu, kun kävin koulua 61-69 Ei vielä tuota vennäätä kovin paljo käyty läpi.  :D

Millanen se sillon on kun se on formatoitu FAT32-tyyppiseksi ? Voiko siihen sillon tallentaa?

17
Kysymyksessä on vanha 8gb tikku jossa on valokuvia jotka pitäs saada tikulta pois ja lataisin sinne useammalta cd: ltä lasten musiikkia.
Olen saanut asennettua Gpardet Dolphin sovellukset mutta ei niistä kyllä erkkikään tajua miten niitä käytetään. Tämä tikun formatointi on kyllä sellasta salatiedettä että ei siitä tavallinen kuolevainen selviydy. Nämä sovellusten otsikot on kyllä niin omituisesti aseteltu. Miksi ei voi olla pelkkä komento formatoi ja sillä selvä, kun tämä on vähän niinku nykyään menis pankkiin tallentamaan rahaa niin eteen lyödään sellanen nippu kysymyksiä että alkaa hävettämään. Eli miksi tässä ei voi olla yksinkertasia vaihtoehtoja niinkuin minäkin. siis jos haluan tikun tyhjäksi ja tallentaa sinne uutta tavaraa niin painan nappia ja sillä selvä!

18
Juu, ehkäpä laitan sitte Winkka konneeseen cd aseman kuntoon niin ehkä rupeaa onnistumaan :)

19
Aika vähä näiden kans värkänneenä ei nuo asiat ole alunperinkään selviä. ilmeisesti tämä k3b ei sovellu tähän juttuun koska näyttää ettei se tunnista edes tikkua eikä se oikein tuota levyäkään meinaa pyörittää. Tikku pitäs alustaa ensin, siellä on ilmeisesti joku ubuntu asennus joka pitäs saada pois. Siis yksinkertainen sovellus jolla saa homman tehtyä ja Suomenkielinenkin.

20
Autossa ei ole cd- soitinta ja pitäs siirtää biisejä levyiltä tikulle. Millainen sovellus olis tähän kätevin?

Sivuja: [1] 2