Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tuomopekka

Sivuja: [1]
1
Kiitos hyvistä vinkeistä ja linkeistä!

2
Löysin UDEV.rules -tiedostoja LIB, ETC ja X-Planen hakemistoista. Lib-hakemiston tiedostoissa todetaan, että "älä muokkaa, tiedostot korvataan päivityksessä". Kahteen muuhun hakemistoon tein mm. oman tiedoston pedaaleja varten, mutta X-Plane ei edelleenkään löydä niitä. Lsinput -käskyllä pedaalit löytyvät ja niiden id:t myös. Kokeilin myös Chris Serion riviä .rules-tiedostoon, muttei sekään auttanut.

Jatkan ihmettelemistä ja kokeiluja, lisävinkkejä otan edelleen mieluusti vastaan.

3
Iso kiitos tästä, täytyy testata.

4
Olen pelaillut X-plane 11 -lentosimulaattorilla jonkin aikaa ja ohjelma toimii joystickin kanssa ihan mainiosti. Sain käyttööni Thrustmasterin rudder pedaalit, joille on olemassa windows-maailmassa omat ajurit. En kuitenkaan saa pedaaleja toimimaan. Ilmeisesti minun pitäisi ladata joku erillinen ohjain polkimia varten, mutta en löytänyt sellaisia ainakaan Thrustmasterin tukisivuilta.

Olisiko yhteisössä ketään, jolla on vastaavat pedaalit Ubuntussa ja osaisi kertoa, millä asetuksilla tai ohjaimilla saisin ne toimimaan?

5
Niinpä! Kyllä kiristelin hampaita jo pidemmän aikaa, kun eivät omat konstit riittäneet. ISO kiitos tosiaan vielä, tällainen vertaistuki on kyllä erinomaisen arvokasta.

6
Kiitos kovasti! Näyttäisi, että komennostani oli puuttunut -drivers- määre. Ts. homma onnistui komennolla

§ sudo apt install nvidia-drivers-450

Jotain järjestelmävirhettä vielä ilmoittaa, mutta nyt ainakin näyttö toimii paremmalla tarkkuudella.

7
Kiitos, testaan ensi tilassa!

Testin tulos: "pakettia ei löydy" ts. asennus ei onnistunut. Yritin hakea sekä nvidia-390 että nvidia-450, mutta kumpaakaan ei "löytynyt". Toistaiseksi ei apua siis.

8
Vaihdoin grafiikkakortin Nvidian Geforce 1650:een, minkä jälkeen käyttis ei tunnista enää näyttöä kunnolla (Samsung 32"). Ainoa näyttötila, minkä järjestelmä antaa, on 1024x768. Pitäisi saada vaihdettua ensinnäkin 16:9 -suhteelle ja 2560x1920 tarkkuudelle.

Olisiko apuja? Yritin ladata Nvidian ajurin 450.57, mutta en onnistu asentamaan sitä kunnolla.

Rautalangasta (ja paksusta) olisi nyt apua. Olen käyttänyt Ubuntua muutaman vuoden, mutta päätteen kautta tehtävät komennot ovat minulle melko vieraita (mallin mukaan menee, ei muuten). Viimeinen vaihtoehto ollee Ubuntun palauttaminen ns. tehdasasetuksille? Mitä suosittelette?

Sivuja: [1]