Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tkz

Sivuja: [1] 2
1
Kännykän ja läppärin väliseen bluetooth -kommunikaatioon on olemassa mainio graafinen kikkare nimeltä Blueman. Esim. yhdistelmä eeepc901 + ericson puhelin ja nyt onnistuu nettiinpääsy puhelimen liittymää hyödyntäen bluetoothin avulla.

Blueman ei löydy ainakaan ubuntun repositoryistä. Googlella löytyy kuitenkin ohjeet miten saat sen asennettua. Käyttöön semmoinen vinkki että itse joudun yhdistämään puhelimen ensin input serviceksi ja sitten vielä dial-up serviceksi ja sitten vasta voi valita puhelimen network managerin kautta nettiyhteydeksi.


2
Juu, kyllä systeemi lähti toimimaan. SATA -levyn kanssa en havainnut mitään ongelmia.

Testatut versiot ovat mulla ubuntu 8.10 sekä 9.04 (siis tämä joka julkaistaan seuraavaksi). Näistä 8.10 -versio toimi kummallisen hitaasti. Järjestelmän perustoiminnot kuten esimerkiksi valikoiden avaamiset tai terminaaliin kirjoittaminen vaikuttivat reagoivan jotenkin viiveellä. En selvittänyt vian syytä sen kummemmin. Nyt tässä uudemmassa 9.04 kyseinen ongelma katosi ja kaikki toimii taas sukkelasti. Aikaisempien kokemusten perusteella en olisi tätä emoa suositellut mutta jos tarkoitus on asentaa 9.04 -versio niin nyt kyllä rohkenisin suosittelemaan.

tk

3
Pari havaintoa ko. emosta:

- ubuntu 8.10 tahmasi ja äänien kanssa oli ongelmia. Emon BIOS-päivitys poisti ääniogelmat mutta ei järjestelmän hitautta.

- ubuntu 9.04 tämän hetken testiversiolla kone toimii selvästi sukkelammin eikä ääniongelmia ole ollut (tosin ei kokemusta yhdistelmästä ubuntu 9.04 ja vanhempi BIOS-versio)


Ja BIOSsin päivittäminenhän tuon emon kanssa on toteutettu aivan nerokkaasti. Uusi versio muistitikulle ja BIOS-asetuksista valitaan päivitys. Ei siis ole näitä ikuisia "MS-XP-VISTA compatible bios-tool" -päänsärkyjä.



4
Laitealue / Vs: Autonavigaattorit ja Ubuntu?
« : 08.02.09 - klo:17.25 »
Juu, muistelisin että olisi ollut mahdollisesti tuo Scandinavia-kansio. Kyisenen TomTom ei ole omani eikä ole nyt tässä asian asian varmistamiseksi. Mutta tosiaan tietokoneen kanssa ei tarvinnut muuta tehdä kuin siirtää itse paikkatiedot ja sitten se kuva kameratolpasta. Itse sieltä navigaattorista sitten piti laittaa erikseen päälle se toiminto että laite varottaa kun lähestytään tolppaa. Siihen laitoin semmosen kuuluvan "plom!" äänen ja etäisyydeksi muistaakseni 400m.

Vielä kun Garmin tekisi omasta kartta-asenteluohjelmasta linux-version. Hirvittää jo etukäteen ajatus siitä että jos päivittää koneen taas jossain vaiheessa tyhjältä pöydältä niin pitää sitten se windowssikin asennella uudelleen virtuaalikoneeseen. Kauhea määrä turhaa työtä.


5
Laitealue / Vs: Autonavigaattorit ja Ubuntu?
« : 06.02.09 - klo:23.23 »
TomTom:n omistajan kannattaa tutustua tuommoiseen nettisivuun: http://tomtompoi.1g.fi/

Sieltä löytyy talkootyöllä ylläpidetty nopeusvalvontakameroiden paikkatietotiedosto sekä ohjeet miten tolpanpaikat saa navigaattoriin. Ohjeet on windowssille mutta homma menee hyvin pitkälti samalla lailla vaikka sen tekeekin eri käyttöjärjestelmästä käsin.

tk


6
Laitealue / Vs: Autonavigaattorit ja Ubuntu?
« : 02.02.09 - klo:18.57 »
Ainakin TomTom näkyy massamuistina tietokoneeseen kytkettynä joten ilman sen ihmeempiä hallintaohjelmia sain nopeusvalvontatolppien paikkoja sisältävän tiedoston TomTomiin tuupattua.

Garmin Oregon 300:n kanssa olen myös kikkaillut. Sekin näkyy massamuistina mutta karttojen lataaminen ei ole onnistunut ilman windowssia. Windowssia varten minulla on nyt VirtualBox joten konetta ei onneksi tarvii sentään käynnistää erikseen windowssiin jos haluan päivittää karttoja GPS:n. Tästä voisi päätellä että jos on kyseessä joku autonavigaattori joka vaatii semmoisen oman hallintaohjelmansa josta on vain windows-versio olemassa niin sitä voi pyöritellä virtuaalikoneessa ja homma luultavasti toimii.

tk


7
Laitealue / Vs: ASUS M3N78-VM kokemuksia ja kysymyksiä
« : 07.11.08 - klo:06.38 »
Ah, tätä pelkäsinkin... Nyt rahan menoa ei voi estää!   ;D

Kiitos tiedosta!

8
Laitealue / Vs: ASUS M3N78-VM kokemuksia ja kysymyksiä
« : 05.11.08 - klo:18.23 »
Löytyykö kyseisestä emolevystä jo kokemuksia ubuntun 8.10 -version kanssa? Uudempi kernelihän siinä näkyisi olevan ja hetimiten läppäriin asentamisen jälkeen vielä päivittikin sen. Ajattelin päivittää pöytäkoneen mutta nyt juuri ei olisi aikaa säätämiselle joten emo saisi mieluusti toimia laakista.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Nokian n95.
« : 17.10.08 - klo:19.35 »
Mystiseltä se homma tuntui itsestänikin. Kännyköitä on tullut käytettyä jo NMT-ajoista asti mutta vastaavaa ei ole aikaisemmin tullut vastaan...

Köyhän kun ei kuulemma kannata ostaa halpaa niin olin itse kuvitellut saavani huippulaatuisen ja kestävän puhelimen kun maksoikin niin paljon mutta toisin kävi. Olin yhteydessä kuluttajaviranomaisiin mutta sieltä tuli tosi ympäripyöreitä vastauksia. Kertoivat kuitenkin sen että kännykkähuolloissa on todella paljon tapauksia joissa kuluttajalle tarjoillaan "kosteusvaurio" -tarinaa vaikka puhelin ei ole kosteutta saanut.  On minulla vielä itse ottamiani kuvia jossain tallessa puhelimen sisältä. Hassua oli nokian huollosta saamani kuvat puhelimen sisältä näyttivät erilaisilta kuin mitä oli vastassa kun itse avasin puhelimeni. Aika paljon kului myös aikaa ja rahaa kun asiasta soittelin sinne putiikkiin jonne puhelimen olin kiikuttanut.

Täytyy myöntää että monta iltaa kiukutti yleinen maailman epäoikeudenmukaisuus. Vaan apua ei kyllä löydy mistään kun iso firma päättää kusta kuluttajaa naamaan. Täytyy vain oppia vastoinkäymisistä ettei tee toista kertaa samaa N-merkkistä virhettä.


10
Yleistä keskustelua / Vs: Nokian n95.
« : 17.10.08 - klo:06.53 »
En suosittelesi n95 kelleekkään.

Itse ostin sen aikana jolloin siitä piti maksaa yli 700e. Kestihän mokoma laite ehjänä sitten jopa kuusi viikkoa vaikka tuon hintaista puhelinta tulee kyllä kohdeltua varovasti. Vein puhelimen nokian huoltoon, jossa se makasi yli puoli vuotta! Lopputulos oli, että puhelinta ei muka pysty korjaamaan eikä takuu korvaa. Väittivät että olen kastellut puhelimen.

Puhelimessa oli selvästi näyttö mennyt pimeäksi.

Tilasin itse näytön netistä ja vaihdoin sen paikoilleen. Puhelin toimi taas vaikka nokian huollon mielestä puhelin oli korjauskelvoton. Tai siis toimipahan hetken. Noin kuusi viikkoa taisi mennä toisellakin kerralla kunnes laite meni mykäksi.

Nokian pisteen päälikkö ei vastannut mitään yhteydenottooni vaikka lupasi soitella.

N95 on minun mielestäni huonosti suunniteltu eikä valmistaja kanna vastuuta mokastaaan. En hankkisi tällä tietämyksellä vaikka saisi viidellä kympillä. En kyllä tuon kokemuksen jälkeen hanki muitakaan N:llä alkavia luureja.

Ja mitä akun kestoon tulee niin älä odota liikoja. Se on noin 24 ilman latausta vaikka et käyttäisi wlani, bluetoothia tai GPS:ää ollenkaan.

nimimerkillä
"älä ammu viestintuojaa"





11
Tuommoinen distro tuli vastaan:

www.linuxmint.com

Linux Mint on tällä hetkellä käytännössä Ubuntu 6.10 johon on lisätty kikkaret DVD:lle, MP3:lle jne. Eli ne pienet viilaukset jotka suuri osa käyttäjistä kuitenkin Ubuntuunsa lisää.

tk


12
Laitealue / Re: idioottivarma hiiri?
« : 24.10.06 - klo:09.03 »
Moro,

Mulla on tässä läppärissä USB porttiin kytkettynä tommonen musta rullahiiri jonka pohjassa lukee Logitech Optical Mouse. Myös pöytäkoneessa on Logitechin optinen rullahiiri, joskin se on aavistuksen ergonomisemmin muotoiltu enkä muista nyt mikä sen mallinimike on. Tähän läppäriin kuin myös kahteen muuhun ubuntulla pyörivään läppäriin on ajoittain tullut liitettyä myös paria muuta Logitechin hiirtä ja kaikki ovat toimineet heti suoraan ongelmitta ilman mitään ajurien tai muiden lisäsoftien asentamista. Eli jos ei vielä tullut ilmi niin suosittelisin Logitechin hiirulaisia  ;)

tk


13
Laitealue / Re: 12-14" kannettava jossa toimii Ubuntu?
« : 15.09.06 - klo:15.10 »
Tietoaseman D-Code -kannettavista onkin täällä juttua jo aikaisemminkin ollut. Itselläni on ollut malli 223 ja nyt on tämä M30. Kummassakin Ubuntu on pelannut tosi hienosti. M31 on korvannut ilmeisesti M30-mallin mutta kolmekymppisiä oli viime vilkaisulla vielä muutamia. Hinta oli jossain vähän tonnin alla.

Akut menee näiden kahden koneen kokemuksen perusteella aktiivisessa käytössä puolessa vuodessa.

Fujitsu-Siemenssiä en voi suositella kenellekkään linuksistille. Tosi nuivaa suhtautumista havaittu pingviinejä kohtaan.

tk


14
Laitealue / BenQ-Siemens XMPM ja puhelin
« : 06.09.06 - klo:14.13 »
Moro,

Onko kukaan saannut BenQ-Siemenssin puhelinmanagerointisoftaa toimimaan Dapper Draken kanssa? Koitin asentaa ensin 5.10 versiolle tarkoitetttua pakettia mutta asennus tyssäsi. Versioriippumaton paketti asentui ja softa käynnistyykin mutta ohjelma vaan ilmoittaa että ei saa yhteyttä puhelimeen. Puhelin on Siemenssin MC60.

Jotain tarttis vissiin tehrä...?

tk


15
Ubuntu tietokoneissa / Re: Linux+GPS+merikarttaohjelma?
« : 03.06.06 - klo:08.48 »
Oletko kokeillut GPSDrive -nimistä ohjelmaa? Siihen voi muistaakseni skannata omia karttoja. Itse olen sitä hieman kokeillut mutta omasta kannettavasta puuttuu RS232-portti enkä saanut Garmin 60C:tä keskustelemaan USB:n kautta koska Garmin antaa USB-portista vain omaa binäärimuotoista protokollaa ulos.

tk


16
Jatkoa vielä tuohon D-Code M30 läppäriin ja Ubuntu Dapperiin...

Asensin juuri AIGLX:n ja Compizin ja yllättävän hyvin tuntuisi pyörivän koneen i915 näytönohjainpiirillä. Sikamakeet efektit :)

tk


17
Itselläni on myöskin tuo D-Code M30 ja nyttemmin Dapperin i810-ajurin ongelma on poistunut. i915-resolutionin tarvitsee edelleen että saa 1280x768 resoluution toimimaan mutta sikäli kun tämän näytönohjaimen kanssa 3D-kiihdytyksestä voi puhua, niin nyt se pelaa. Kortinlukija, Wlan jne toimii heti asennuksen jälkeen. Suspend to ram toimii kun sen vaan ensin enabloi gnome power managerin asetuksista. Kerrassaan mainio linux-kannettava.

Omalle kohdalle sattui semmoinen M30 kappale, jossa oli heti kättelyssä kovalevy rikki. Uusi kovalevy vaihtui tosin 10min odottelulla heti kun menin liikkeeseen takaisin. Sittemmin on toistaiseksi ainakin toiminut tosi hyvin. Edellinen kone oli D-Coden 223-malli, joka vikaantui mystisesti niin, että rupesi sammuilemaan itsestään.

tk


18
Laitealue / Vinkki toimivasta PCMCIA verkkokortista
« : 31.03.06 - klo:08.48 »
Ihan pakko kirjoittaa vinkiksi muille verkko-ongelmien kanssa painiville...

Vanhempi ja ilman sisäistä wlan-korttia oleva kannettava on aiheuttanut päänvaivaa. Aikaisemmin koneessa pyöriteltiin windowssia ja sen kanssa toimi Belkin-merkkinen PCMCIA wlan kortti. Ubuntuun siirtymisen jälkeen tuota korttia ei vain saannut toimimaan vaikka erilaisia ohjeita tuli kokeiltua useita.

Eilen sitten bongasin mustan pörssin mainoksessa n.30 euron hintaisen kortin ja ihan mainostekstiin oli painettu maagiset sanat "linux tuki". Hain kortin kaupasta ja tökkäsin koneeseen ja iskin virrat päälle. Dapper Drake otti kortin oitis hellään huomaansa ja niin alkoi uusi langaton aikakausi konevanhuksella. Edes CD:llä olleita linux-ajureita ei tarvittu.

Verkkokortin paketti on semmoinen melko keltainen ja päällä lukee:
Homeline
Wireless LAN
PC Card
HLW-PCC200


19
Multimedia ja grafiikka / Re: Apua DVD:n tekemiseen?
« : 07.03.06 - klo:07.25 »
Mistä otit tuon avidemuxin paketin? Itse olen joskus Automatix:lla tuon asentanut ja ainakin tuo libasound näytti olevan samassa versiossa kuin sullakin (1.0.9-2)

Se ilmeisesti tuli Marillat repositorysta. Koitin kääntää lähdekoodistakin mutta siellä tuli eteen (jo "./configure" -vaiheessa) spidermonkey-ongelma johon ei jostain syystä auttanut kirjastojen asentaminen apt:n kautta.

Itsekkin olen joskus aikaisemmin asentanut toiseen koneeseen automaxilla tämän Avidemuxin mutta nyt automaxin latausosoite ei vastaa wgetin huhuiluun.  :-\



20
Multimedia ja grafiikka / Re: Apua DVD:n tekemiseen?
« : 06.03.06 - klo:11.36 »
Kokeilin asentaa Avidemuxia. Eihän siitä mitään tullut  :-[

Koodia: [Valitse]
The following packages have unmet dependencies:
  avidemux: Depends: libartsc0 (>= 1.5.0-1) but 1.4.3-0ubuntu1 is to be installed
            Depends: libasound2 (> 1.0.10) but 1.0.9-2 is to be installed
            Depends: libcairo2 (>= 1.0.2-2) but 1.0.2-0ubuntu1 is to be installed
            Depends: libfaac0 (>= 1.24-0.4) but it is not going to be installed
            Depends: libgcc1 (>= 1:4.0.2) but 1:4.0.1-4ubuntu9 is to be installed
            Depends: libglib2.0-0 (>= 2.8.5) but 2.8.3-0ubuntu1 is to be installed
            Depends: libogg0 (>= 1.1.3) but 1.1.2-1 is to be installed
            Depends: libpango1.0-0 (>= 1.10.2) but 1.10.1-0ubuntu1 is to be installed
            Depends: libstdc++6 (>= 4.0.2-4) but 4.0.1-4ubuntu9 is to be installed
            Depends: libvorbis0a (>= 1.1.2) but 1.1.0-1ubuntu1 is to be installed
            Depends: libvorbisenc2 (>= 1.1.2) but 1.1.0-1ubuntu1 is to be installed
            Depends: libxml2 (>= 2.6.23) but 2.6.21-0ubuntu1 is to be installed
            Depends: libxrender1 (>= 1:0.9.0.2) but 1:0.9.0-1 is to be installed
E: Broken packages

Mitähän noille pitäisi tehdä?

Sivuja: [1] 2