Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Gazoline

Sivuja: [1]
1
Nostetaan hieman tätäkin aihetta.

Näin kädettömänä en ala lainaamaan, mutta vista tippui tunkilta ja kun ei pukkejakaan alla ollut, niin se siitä sitten. Noh, eipä ole ollut ikävä.

Tämmönen HP dv6000 sarjan läppäri kulkee vakionakin paremmin, kun softana on Ubuntu 12.04.2 Finnish remix.

 ;)


2
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu puhelimeen?
« : 22.07.13 - klo:19.39 »
http://mobiili.fi/2013/07/22/ubuntu-aloitti-alypuhelimensa-joukkorahoituskampanjan-tavoitteena-kerata-32-miljoonaa-dollaria/

Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.

Modet siirtää, jos ollaan väärällä alueella.

3
Asentelin tässä muutama päivä sitten Ubuntun 5v vanhaan läppäriin Vistan rinnalle ja riemua aiheutti se, kuinka helposti asennus onnistui live usb-tikulta. Olen täällä forumilla joskus valitellut flash ongelmista, mutta nyt kaikki toimii tuosta nuin vaan :)

Mutta suurinta riemua aiheuttaa se, kuinka paljon nopeammin Ubuntu toimii Vistaan verrattuna! Sai vanha läppäri taas elinaikaa lisää.

4
Laitealue / Vs: Mokkula pimeni
« : 29.03.13 - klo:17.50 »
 
[/quote]

Olen käyttänyt Nokia cs-17-tikun kanssa Alink WNAP(b)-reititintä. Sen hinta oli Citymarketin poistohyllyssä 30 euroa. Vaatii 12 voltin virtaa (lämpenemisestä päätellen melko paljon). Toimii hyvin.
[/quote]

Samat vermeet täällä, mutta toimivuus on niin ja näin. Onhan näiden boottailujen kanssa oppinut elämään. Aina kun ei tiedä, että onko ongelma siellä operaattorin päässä, vai omissa vermeissä.

Mokkuloiden maailma ja radiotekniikka on kyllä ihmeellistä ja mielenkiintoista...

5
Laitealue / Vs: Mokkula pimeni
« : 28.03.13 - klo:14.42 »
tms. laite on nyky-Linuxissa lähes välttämätön lisävaruste, jotta pääsisi mokkulalla verkkoon. Kumma kyllä, näiden laitteiden Linux-versiot kykenevät saamaan mokkulat toimimaan.

Älä puhu roskaa. Useimmat mobiilitikut toimivat mm. Ubuntu-jakeluissa heittämällä. Joitakin ongelmatikkuja lienee, mutta onneksi en ole moisiin törmännyt.

Ei hän välttämättä roskaa puhu. Itse olen tullut siihen tulokseen, että päästäkseen helpommalla, on parempi käyttää reititintä Ubuntussa, tai Linuxissa yleensä. Valitettavaa, mutta totta.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Flash
« : 15.02.13 - klo:14.43 »

Mitä tulee vanhojen versioiden käyttöön, niitähän ei kukaan virallisesti suosittele mutta siitä huolimatta kun vaihtoehtoina on että webbiselain on joko liki käyttökelvoton alituisen kaatuilun takia tai että asennan reikäisen, vanhentuneen romuflashin joka kuitenkin pysyy pidempää pystyssä kuin viimeisin ja tekee melko pitkälle tehtävänsä niin vastauksenhan voit arvata.
  


Näin se menee. Oma Ubuntu koneeni on kyllä "sota-aikainen" AMD Athlon XP 2600+  1GHz muistia, Atin näytönohjaimella, joten ymmärrän, että nuo flash videot tökkii. Mutta sainpas eKalevan luettua tuolla ikivanhalla flash-versiolla, kun se uusin ei vaan toimi.

Edit: HTML5:sta odotellessa...7
Yleistä keskustelua / Vs: Flash
« : 09.02.13 - klo:17.01 »
Omalla kohdallani flash ei toiminut ollenkaan vaikka asentelin restricted extras paketin uudelleen. Asensin kyllä myös sen erillisen flash player paketin, liekkö sillä ollut vaikutusta asiaan. Lopulta flash rupesi toimimaan asentamalla vanhemman version tuon http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=42680.0 ketjun ohjeen mukaan.

Mitä tulee itse ohjeisiin, niin eipä tuota oikeen voisi enää selkeämmin neuvoa. Kiitokset kaikille osallisille.

Edit: Näyttää siltä, että flash toimii vain (oletusselain) Operalla. Firefoxilla ja chromiumilla ei wörki. Versio on 10.3.183.50.

8
Ubuntu tietokoneissa / Nokia suite
« : 08.02.13 - klo:14.10 »
http://sourceforge.net/projects/nokuntu/

Onko kenelläkään kokemuksia tästä?
Jos tuon saisi vielä toimimaan, niin windblows saa jäädä unholaan...

9
Yleistä keskustelua / Vs: Flash
« : 08.02.13 - klo:12.47 »
Flashistä toivoisin kyllä jonkilaisen oppaan mitä päivitettäis aikaajoin. Tällä hetkellä tuntuu olevan tuhat ja yksi lääkettä tautiin mutta mistään ei ole varmuutta et toimiiko.
Voi tietty olla et sellainen on jo tehty :D jos näin on niin pyydän anteeksi trolliani :D

Jep. Flashista todellakin toivoisi selkeää ja yksinkertaista ohjetta. Itse sain tuon toimimaan sen tuhannen ;) ohjeen ja omien empiiristen tutkimuksieni avulla. Downgreidaamalla toimii, mutta onko tässä sitten jotain tietoturvan kannalta oleellista, joka pitäisi tietää?
10
Laitealue / Vs: Suositelkaa usb-wlan donglea
« : 07.02.13 - klo:13.55 »
Mulla on joku vanha linksysin wlan tikku, mutta se ei ala millekkään.

Oletkos kokeillut ndiswrapperia?

Lataa ndisgtk-paketti ja asenna sen avulla XP:n ajurit.

Tuhannet kiitokset vinkistä! Tuolla sain ajurit asennettua ja tikku pelittää. En tiennyt koko ndiswrapperin olemassaolosta, mutta aina oppii uutta.

11
Laitealue / Suositelkaa usb-wlan donglea
« : 07.02.13 - klo:10.32 »
Niin, suositelkaa wlan donglea, joka toimii heittämällä Ubuntussa (12.04 LTS). Pitäisi saada vanhaan pöytäkoneeseen wlan toimimaan. Mulla on joku vanha linksysin wlan tikku, mutta se ei ala millekkään.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Palomuurista kysymyksiä
« : 09.01.13 - klo:17.51 »
http://wiki.ubuntu-fi.org/Ohjeet
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/J%C3%A4rjestelm%C3%A4n_asetukset#Palomuuri

Ok, kiitti näistä, täytyy lukea ajatuksen/ajan kanssa. Ja kuten joku tuossa ylempänä sanoi, taidan tosiaan olla windowssoitunut  :). Opiskelen lisää, pikkuhiljaa.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Palomuurista kysymyksiä
« : 09.01.13 - klo:17.29 »
Tuota, voisiko joku oikeasti vääntää rautalankaa tästä palomuuri asiasta. Miten Linux eroaa windowsista tässä asiassa?


14
Ubuntu tietokoneissa / Palomuurista kysymyksiä
« : 09.01.13 - klo:16.19 »
On ollut tapana laittaa tuo Gufw palomuuri päälle aina kun ubuntuun kirjaudun. Olenko "urautunut", vai onko tämä vain ajanhukkaa? Myönnän, että windowsiin tottuneena, tässä on opettelemista, mutta kun haluaisin oppia. Enkä muuten paljonkaan ymmärrä näistä palomuureista ja virustutkista. Anteeksi tyhmät kysymykset.Sivuja: [1]