Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - papukaija

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Se Kleopatra ei näköjään osaa käyttää tuota mainitsemaasi ohjelmaa eli edelleen tuottaa tyhjiä kansioita. Saan tiedostot auki jos puran salauksen Kleopatralla (ja poistamalla arkiston purkamis valinnan päältä) ja sitten 7-zipillä tar-tiedosto auki. Parempi tietysti olisi jos yhdellä ohjelmalla lähtisi auki.

2
Minulla on muutama tar pakattu PGP tiedosto Ubuntun puolella, mutta haluaisin ne myös Windowsissa:ssa auki. Kokeilin avata ne gpg4win/ Kleopatralla. Ohjelma saa kyllä salauksen auki, mutta tar- tiedostoa se ei saa auki, työpöydälle vain ilmestyy tyhjä kansio salatun tiedoston nimellä. Tiedostot on pakattuja, koska niissä on kymmeniä pienempiä tiedostoja joita en viitsisi yksitellen salata. Millä ohjelmalla saisin purettua salaamani tiedostot? Vai riittääkö seahorsen tai gpg4win:in asetusten muuttaminen?

3
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Buffalo ulkoinen kovalevy
« : 02.05.10 - klo:17.17 »
Se voi olla, että niissä on jotain perustavaa laatua olevaa eroa. Ei varmaan kuitenkaan 1.1-versiota ole nuo portit? Tarkkaillaan tilannetta ja toivotaan, että noissa takaporteissa toimii kunnolla :)
Ööh, en nyt osaa sanoa mitä versiota portit ovat, mutta ihan antiikkinen rauta ei ole kyseessä, joten varmaan ihan hyvää huutoa ovat. Takaportissa tuntuu toimivan nyt, mutta pitää tosiaan tarkkailla tilannetta, koska tää kovo ei ole koskaan toiminut vakaasti. Nyt siirtelen kotikansiota tuonne turvaan, mutta saa nähä hoituuko homma loppuun asti. Kiitokset tha-fox avusta :)

Ton lsusb:n mukaan sulla on molempia versioita, mutta eihän niissä pitäisi olla kuin nopeusero.

4
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Buffalo ulkoinen kovalevy
« : 01.05.10 - klo:15.45 »
Ubuntu ei tunnista kovalevyä

Jos siinä on alkuperäinen ntfs filesystem, niin tarvitset synapticista löytyvän ohjelman. En nyt muista mikä mutta hae "ntfs".
Se on ntfs-3g.

5
Pieni gooletus paljasti, että nuo kortit eivät vaadi kummoisia tehoja prosessorilta, eikä ilmeisesti usb2 tukea biosista (korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä). Kuitenkin noiden pci versioiden erot jäivät vähän epäselviksi. Eli onko niillä vaikutusta pci kortin nopeuteen? Ja mistä tiedän mitä versiota emolevyni tukee?

6
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 10.04 ongelmia
« : 01.05.10 - klo:15.38 »
Jos tänne postailtaisiin mahdollisia bugeja tai muita ongelmia Lucid Lynxin suhteen?

Kaikki raportoidut löytyvät täältä:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/lucid/+bugs

7
Jos englanti sujuu, niin pääset live levyllä tiedostoihisi käsin käyttäen tätä ohjetta:
http://www.linux-mag.com/id/7568/3/

8
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Buffalo ulkoinen kovalevy
« : 01.05.10 - klo:15.29 »
Mikähän mahtaa olla Ubuntun versiosi? Voit tarkistaa gpartedilla (grrafinen), että levyn tiedostojärjestelmä on kunnosssa. Asenna gparted tarvittaessa synapticilla (löytyy järjestelmä valikosta). Näkyykö laitteesi sijainnit valikossa?

9
Tervehdys,

Kannettavassani on asennettuna Ubuntu 9.10. Asennuksen yhteydessä olen kryptannut omalla osiollaan sijaitsevan kotihakemistoni asennusohjelman tarjoamalla "rasti ruutuun" toiminnolla. Nyt kun 10.04 on julkaistu, haluaisin tehdä tapani mukaan puhtaan asennuksen. En kuitenkaan haulla enkä googlella löytänyt tietoa, miten tuon kryptatun kotihakemiston kanssa pitäisi toimia, jotta uusi järjestelmä osaisi sen avata. Tiedostojen kopioiminen ulkoiselle levylle onnistuu kyllä, mutta mieluiten hoitaisin asennuksen ilman tätä turhaa välivaihetta, joten olisin kiitollinen jos joku osaisi ohjata oikeaan suuntaan.

Kiitos jo etukäteen.

Käsittääkseni tuo kryptaus tekee /Private ja /.private kansiot. /Private-kansioon taltioidut tiedostot kryptataan .private kansioon. Koko oma kansiosi ei siis ole salattu. Voit todeta tämän luomalla toisen käyttäjän ja kirjautumalla sisään. Voit nyt  katsella omaa kotikansiotasi, mutta et noita private-kansioita.

En tiedä salausavaimen luomisperusteita, niinpä siirtäisin nuo kryptatut tiedot pois Private-kansiosta johonkin normaaliin kansioon , ja sitten tietysti ulkoiselle varmuuskopiolle.

 Pitääpä kokeilla VirtualBoxilla.

Karmicista eteenpäin tuo asennuksessa valittu rasti ruutu kryptaus koskee koko /home/tunnus kansiota.

11
Lucidissä nuo komennot muuttuvat. Suosittelen odottamaan lucidia ja tekemään vasta lucidiin päivityksen jälkeen nuo aliakset.

Toimiiko esim. "sudo service ssh restart" enää?
Hyvin toimii tuo komento Lucidissa. En tiedä noista aliaksista, ehkä niiden asetustiedoston nimi tai sijainti on muuttunut.

12
Hanki koneeseesi pci-väylään liitettävä usb 2.0 -kortti. Tähän saat nettitikkusi kiinni ja saat samalla päivitettyä koneesi usb:n nykyaikaan. Huomaat takuulla eron vaikka muistitikkujen kanssa!

Ei hullumpi idea, mutta tarviiko koneen biosin tukea usb2:ta vai hoitaako tuo pci kortti sen? Ja eihän tuo hitaahko prosessori (800MHz) tuota ongelmia? Minkä valmistajan korttia suosittelet?

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun päivitys ei onnistu
« : 27.04.10 - klo:20.01 »
fi.ubuntu palvelimelle on kaikki fileet varmasti!?
Kyllä ne aika nopeasti laitetaan ajan tasalle pääpalvelimen kanssa.

14
Hei

Minulla on vähän muinainen kone (Compaq presario 5000) ja tällä hetkellä netin hoitaa Asuksen wl167g usb-kortti. Ongelmana on se, että koneen usb on versiota 1, joten nettini nopeus jää pöutäkoneellani n. 600 kt/s, kun taas kanettavallani saan ladattua dataa n. 2000kt/s.

Saisinko nostettua nettini nopeutta pöytäkoneessani jos hankin pci wlan kortin? Vai käykö niin, että prosessori (Amd Duron 800MHz) ei jaksa kyytiä? Pci korteistakin on ilmeisesti eri versioita, mutta onko niissä hirveästi nopeuseroja?

15
Kiitoksia vastanneille. Ongelma ratkesi, kun vaihdoin wifin taajuutta. Joku naapureista omistaa samanlaisen modeemin kuin minä ja siinä oli sama taajuus kuin minulla (tarkistin tämän inssiderilla Windows koneellani). Jostain syystä vain tämä Asuksen kortti meni sekaisin samanlaisesta modeemista samalla taajuudella.

16
Selvä yhteensopivuusongelma on nyt laitteiden välillä. Eipä nuita oikein pysty muuten ratkomaan kun päivittämällä ja vaihtamalla laitteita.

1) vaihda/päivitä WLAN AP:n firmware, esim. DD-WRT tai valmistajan uusin
2) vaihda WLAN:in salausta
3) vaihda WLAN:in kanavaa
4) vaihda WLANin ajuria tietokoneeseen (tätä olit jo kokeillut ilmeiseen)
5) vaihda WLAN AP
6) vaihda WLAN kortti

Siitpä sitte oman mielen mukaan arpomaan.

Toi 1 ei onnistu, ne kun tulee operaattorilta etäpäivityksinä. 2 - Kokeilin itseasiassa myös salaamatonta verkkoa, mutta ei toiminut. Tuon ndiswrapperin kanssa muuten tuli jotain eapol virheviestia dmesg:iin. Tuota 3:sta voisi kokeilla, mutta tunnistaako network-manger muutoksen vai joudunko syöttämään sille joka koneeseen uudet tiedot verkosta? Juu, toi 4 on jo kokeiltu. Mitä 5:een tulee niin tarvitsen tuota ap:tä iptv:täni varten, joten se on jä pysyy. Tuo 6 on varmaankin ainut vaihtoehto jos tuo 3 ei toimi, ellei joku sitten keksi jotain muuta ideaa. Mutta minkä valmistajien kortteja suosittelet (Ralinkiä en totta vie hanki enää) ?

17
Hei

Vaihdoin hiljattain Philipsin sna6500 langattoman modeemin/reitittimen Sagemin F@ast 3464 langattomaan modeemi/reitittimeen,jota on tosin puhelin/nettioperaattorini on brändännyt. Nyt en kuiteenkaan saa muodosteetua wlan yhteyttä.

Dmesg näyttää:
Koodia: [Valitse]
[ 3146.566873] wlan0: direct probe to AP <mac osoite> (try 1)
[ 3146.764124] wlan0: direct probe to AP <mac osoite> (try 2)
[ 3146.964127] wlan0: direct probe to AP <mac osoite> (try 3)
[ 3147.164146] wlan0: direct probe to AP <mac osoite> timed out

Kokeilin muodostaa yhteyttä Lucidissa sen omalla kernelillä, mutta myös seuraavilla mainline kerneleillä, koska tuossa 2.6.32 kernelissä on kernel.orgissakin havaittu bugi koskien rt2500 laitteita: 2.6.31-9, 2.6.31-12, 2.6.33 ja 2.6.34-rc4. Kokeilin myös Windowsin ajureita ndiswrapperilla, mutta tuloksetta. Tämän jälkeen tietysti testasin yhteyttä Karmicin live levyllä, mutta ei toiminut siinäkään. Nuo mainstream kernel testaukset on tehty siis niiden omilla rt2500 ajureilla ja ndiswrapperia kokeilin Lucidin omalla 2.6.32-20 kernelillä.

Huvittavinta on, että talon muut koneet, joissa on atherosta ja b43 kortteja saavat modeemini yhteyden.

Onko jollain ideoita mistä jatkaisin ongelmaratkaisua? Modeemista (en viitsisi hirveästi räplätä kun kerran netti toimii muissa koneissa) ? Ubuntusta?

18
Lainataas tätä ketjua...

Yritin ladata tuliketun 3.6.x versiota mozillan sivuilta, mutten oikein onnistunut (versio nyt 3.5.9). Tumpeloin taas varmaankin jotain...
Sikäli kun tulkitsin tämän ketjun viestejä oikein, ei "virallista" 3.6 versiota ole.

Kysymys 1: jos ja kun "virallinen" 3.6 versio tulee, niin päivittykö se automaagisesti muiden ohjelmisto/paketti päivitysten mukana?
2. Poistanko ladatun paketin vai annanko olla?


1)
Jos käytössäsi on Karmic (julkaistu viime lokakuussa), niin et saa virallista eli Canonicalin tukemaa Firefox 3.6:tta. Tämän kuun lopussa ilmestyvässä Lucidissa on uusin Firefox. Jos et malta odottaa niin lataa Karmicciisi Firefoc 3.6:n täältä:https://launchpad.net/~mozillateam/+archive/firefox-stable. Tuosta linkistäsi saat lisättu koneellesi uuden pakettilähteen eli sen Firefoxit päivittyvät pakettipäivitysten mukana.

Ja näin ylesesti: Isoja ohjelmapäivityksiä, kuten FF 3.5 -> 3.6 tai Openoffice.org 3.1 -> 3.2, ei yleensä tule nykyiseen Ubuntun versioon, vaan aina seuraavaan.

2) Kannattaa poistaa koska se ei päivity pakettipäivitysten mukana.

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun päivitys ei onnistu
« : 15.04.10 - klo:19.55 »
Tai kokeile päivittää pakettilistasi suorittamalla päätteessä :
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update tai graafisesti Synapticilla.

20
Uudessa Ubuntu-versiossa on niin
suuret muutokset BIOS-> kernel välisissä
suhteissa, että (teoreettisesti) ei ole
mahdollista suorittaa puhdasta täydentävää
uudelleen asennusta:
- tulee grub 2- käynnistyslataaja
-- /boot/brub 'häviää' ja siirtyy '/etc/grubd'-
   toiminnaksi.
-- laitteiston tunnistus muuttuu ja aikaisempi
   tallentuu seuraavaan (nopeaan) käynnistykseen.
-- muiden distrojen tunnistus on kysymysmerkkinä.
- tulee ext4- tietojärjestelmä
- tulee 'pilviä', 'eepc'tä ja 'serveriä' yms.

Suositukseni on ÄLÄ TEE TÄYDENNYSPÄIVITYSTÄ,
vaan aloita kokonaan uusi asennus vakaalla
Ubuntu 9.10.llä
. Kaksoisjärjestelmä vanhan ja
uuden välillä saattaa tuntua houkuttelevalta, mutta
se on ajan oloon kestämätöntä.

-
Mahdoitkohan lukea Ubuntun julkaisutiedotetta täältä? Päivitysohjelma ei päivitä tiedostojärjestelmääsi EXT4:seen. Sama koskee GRUB2:ta. Voit tehdä ne päivityksen jälkeen manuaalisesti. Grub1:hen asetusten pitäisi säilyä päivityksessä. Lähetäthän bugiraportit (ei tänne vaan Launchpad:iin) jos päivitysohjelma sotki grubistasi vaihtoehtoiset käyttikset. Suosituksesi on siis mielestäni aiheeton.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5