Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - velvetGreen

Sivuja: [1]
1
Jahas... tämäkin näytti ratkeavan, raivostuttava bugi digikamin ja exif-tietojen osalta:

Kamerani on Nikon D70, johon olen kameran asetuksissa säätänyt kommenttikenttään tunnistetietona tekstin: (c) http://www.osoite.fi/tahan

Kaikki kuvat jotka olen räpsinyt sisältävät kyseisen kommentin ja kunhan kommenttitagin lisäyksen kuviin poisti kameran asetuksista niin johan flickr-export toimii.

Omituisen ongelmasta teki se, että jos käyttää kommentti-kentän poistamiseen digikamin omia exif työkaluja, ei kuvaa silti voi upata. Mutta kunhan exifin poistaa esim. exiv2-komennolla, se poistuu oikein.

Bugiraporttia voisi alkaa raapustamaan...

2
Lainaus
On accessing the plugin for the first time the user is taken through the process of obtaining a token. Which is used for authentication purposes.

OK, Nyt aletaan edistyä: Jostain syystä export plugin haluaa minulla Aina Joka Kerta auktentikoida itsensä flickrin sivuilla.
Eli saan pluginia käynnistettäessä siis aina tämän popuppin: (http://www.kipi-plugins.org/drupalimages/plugins/flickrexport-signup.png) enkä siis koskaan tätä (http://www.kipi-plugins.org/drupalimages/plugins/flickrexport-continue.png) kuten pitäisi;
 
Lainaus
[...When the flickrexport plugin is invoked for second time or later the user is greeted with the following dialog,...]

Vielä muuta outoutta jonka havaitsin: kiintolevyllä majailee vanhempia kuvia vuodelta 2003, joissa ei ole Exif tietoja ja kuvakoot ovat suht pieniä. Huvikseni kokeilin ja näitä pystyn uppaamaan aivan hyvin?!
Kun koetan siivota exif-tietoja kamerallani hiljattain nappaamista kuvista ja vielä pienennän kuvat, (eli siis koetan replikoida noita vanhoja kuvia) ei uppaus onnistu??!! vaan saan tuon saman Invalid Signature virheen.

Vaihdoin kanssa oletusselaimen Operasta Konqueroriin ja Firefoxiin joilla teen ensiauktentoinnit mutta ei auttanut. Tarkistin kanssa kuvakansioiden permissionit ja kaikki on kunnossa tältäkin osin.

Tässä on vielä esimerkkikuva suoraan kamerasta jota ei voi uppia: http://koti.mbnet.fi/fork/kuvat/dsc_1066.jpg (1,5 mb)
Ja tässä se yksi niistä vanhemmista kuvista jotka latautuvat flickriin aivan hyvin: http://koti.mbnet.fi/fork/kuvat/otto_009.jpg (24 kb) 

En oikein tiedä mitä muuta tässä voi tehdä...

3
Huomasin tänään että digikam ja kipi-pluginit oli päivitetty ja päivittelin kanssa omani. Eipä toimi valokuvien uppaus vieläkään vaan saan tuon saman virheen:

Error Occured: Invalid signature
We can not proceed further

Olen tutkinut digikamin ja kipi-pluginien postituslistat viimeisimpien puolen vuoden ajalta ja Flickrin API sivut tuon "Invalid Signaturen" osalta mutta virheestä sanotaan vain että "96: Invalid signature
The passed signature was invalid."

Google ei tiedä mitään.

Kipi-pluginit ovat nyt uusimmat versiossa 0.1.5 and Digikam vastaavasti 0.9.2.

4
Terve,

Onkos täällä monia jotka käyttävät Digikamin flickr uppausta? Ongelmana on että mokoma ei toimi vaan antaa kuvaa upatessa virheen:

Error Occured: Invalid signature
We can not proceed further.

Tämä siis tietenkin sen jälkeen kun olen vahvistanut Flickrin sivuilla kirjoitusoikeudet ohjelmalle.

Digikamin versio on: 2:0.9.2-1~ach0feisty1 ja Kipi pluginit: 0.1.3-5~ach0feisty1 Kubuntun Feisty 7.04:ssä.

Uusin Kipi pluginin versio on 0.1.4-beta2 mutta en saanut niitä käännettyä lähdekoodeista.

Millähän tuon Kipin Flickr Remote Export Pluginin saisi toimimaan?

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Bitlbee ja skandit (ratkaistu)
« : 23.05.07 - klo:23.38 »
Kiitokset, tämäkin ratkesi :)

Yksinkertainen ratkaisu: bitlbeessä ei ollut utf-8 koodaus päällä vaan kun mehiläiseen kirjautumisien jälkeen asetti sen toimimaan utf-8:lla:

Koodia: [Valitse]
/set charset utf-8
...niin jo toimii skandit.

6
Ubuntu tietokoneissa / Bitlbee ja skandit
« : 20.05.07 - klo:23.35 »
Onkos täällä muita bitlbeen käyttäjiä?

Olen taistellut skandeja toimimaan tolla mutta turhaan. Vastapuoli saa ainakin MSN-protokollan alla bitlbeellä lähetetyt ä:t ja ö:t merkkeinä ä ja ö. Nuo erikoismerkit kun sitten lähettää perusmesellä takaisin niin ne näkyvät bitlbeella skandeina. Mesellä lähetetyt skandit näkyvät kanssa, ongelmana on siis skandien lähetys bitlbeellä.

Tarkastin jo charset asetukset bitlbeellä, joka on iso-8859-1. Yhteysohjelmana on irssi, joka vastaanottaa ja lähettää skandeja hyvin. Google ei tiedä asiasta mitään.

Jatkokysymys: Onko mahdollista että utf-8 ei näytä skandeja? Luin bitlbeen helpeistä, että:

"The charset setting enables you to use different character sets
              in BitlBee. These get converted to UTF-8 before sending and from
              UTF-8 when receiving."


 

7
Ok, ja mailit + feedit sai näkyviin kun tajusi tarkistaa&vaihtaa mail kansion owner-tiedot, jotka oli luotu 'root'-tunnukselle. Tämä tietenkin kun olin ajanut konqueria tiedostoja siirretteässä roottina... :-X

Eli kun mail-kansiolle määräsi oikean omistajan&ryhmän rekursiivisesti:

Koodia: [Valitse]
tuomas@velvetGreen:/$ sudo chown -R -h -v omistaja:ryhmä ~/.opera/mail/
Niin varmuuskopioiden postit ja syötteet näkyivät operan puolella taas...

8
Ubuntu tietokoneissa / Operan maili näkyviin *ratkaistu*
« : 28.03.07 - klo:17.03 »
Tämä ei varsinainen ubuntuongelma ole mutta yritetään jos muut ovat törmänneet samanlaiseen ongelmaan:

Tein tässä hiljattain Kubuntun asennuksen ja ensi töikseni asensin Opera selaimen. Kävin sitten viemässä asetuskansioni (.opera) varmuuskopiosta takaisin ~-kansioon, käynnistin selaimen ja kaikki toimi niinkuin piti.

Paitsi:

Kun tarkistin että maili on tallessa, ei koko mail-tabiin päässyt käsiksi. 'Tools, mail and chat accounts' oli kanssa pyyhkiytynyt harmaaksi. .opera/mail/ tosin näyttää, että kaikki on tallella.

Kävin kurkkimassa muutamaa asetustiedostoa:
/.opera/opera.ini
/.opera/mail/accounts.ini

Mutta polut noissa näyttivät olevan ok, ja miksei olisi koska asennus oli identtinen vanhan kanssa.

Tosin:
/.opera/mail/index.ini-tiedostossa törmäsin outoon merkintään:

Koodia: [Valitse]
File=/home/tuomas/.opera/mail/index/m2_received.idx
Tarkistin polun ja tuollaista kansiota ei löydy saatikka tiedostoa ei löydy.

Löytyykö muilta vastaavanlainen kansio tiedostoineen vai mitä tässä pitäisi tehdä ongelman korjaamiseksi? Kerätyt newsfeedit ja mailit olisi kiva saada näkyviin...

 

9
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Raidin disablointi
« : 28.03.07 - klo:16.01 »
Kiitos vinkeistä ja linkeistä; lukaisin nuo läpi ja vaikka niistä ei liiemmin apua ollut tässä, opin niistä taas jotain. Yhden hyvin nukutun yön jälkeen pystyin poistamaan md-osiot kubuntu alternative cd:n omilla partition työkaluilla sen jälkeen kun olin ajanut tämän:

Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/mdadm stop; sudo mdadm --stop --scan
sudo vgchange -a n

En tosin edelleenkään tajua, miksi mdadm:n komennot eivät toimineet alussa kun yritin mdadm:n manuaalin mukaan:
Lainaus käyttäjältä: man mdadm
Devices  can  only  be  removed from an array if they are not in active
       use.  i.e. that must be spares or failed devices.  To remove an  active
       device, it must be marked as faulty first.

Eli tein:
Koodia: [Valitse]
mdadm /dev/md0 --fail /dev/sdb1 --remove /dev/sdb1
Mutta tuo jätti aina toisen jaon aktiiviseksi.

Joka tapauksessa sain Raid-1:n toimimaan nyt niinkuin pitää:

Koodia: [Valitse]
cat /proc/mdstat
Personalities : [raid1]
md2 : active raid1 sda4[0] sdb4[1]
      1927680 blocks [2/2] [UU]

md1 : active raid1 sda3[0] sdb3[1]
      259859328 blocks [2/2] [UU]

md0 : active raid1 sda2[0] sdb2[1]
      9767424 blocks [2/2] [UU]

unused devices: <none>
;D

10
Asentaminen ja käyttöönotto / Raidin disablointi
« : 27.03.07 - klo:14.12 »
Asensin raid-1:n Martin loistavilla ohjeilla, ja se toimi nätisti. Mutta, mutta... kuinkahan tuon raidin saa kokonaan sitten pois päältä?

Esim. Käyttämällä alternative cd:n partition työkaluja tämä ei onnistu.

11
Todella kinkkinen, ja olen ollut aivan samanlaisessa tilanteessa kuin sinäkin, eri emolla tosin. Jos raudasta ei uusimman virallisen jakelun kernelillä tunnisteta verkkokorttia (instlux verkkoasennus) tai kiintolevyn/cd-aseman PATA/SATA-ohjainta niin ehdottomasti fiksuin vaihtoehto mielestäni on bootata usb:lta ja hommata kaverilta lainaan hieman vanhempi verkkokortti joka tunnistetaan ja jatkaa sitten instlux linjalla tai puhtaalla usb-asennuksella. Tietysti voit kysyä kanssa lainaan vanhempaa cd-asemaa samalla ja unohtaa usb-asennus.

Jos haluat saada sitten asennuksen jälkeen integroidun verkkokortin toimimaan, joudut kääntämään itsellesi generic-kernelin (2.6.20 tuli juuri ulos), joka käsittääkseni korjaa verkkokorttiongelman emolevysi kohdalla. Ohjeet kernelin kokoamiseen saat täältä.

Vaikuttaa aika mahtiurakalta mutta jos saat asenuksen toimimaan, niin kehoitan katsomaan tämän threadin uudestaan, jos vaikka joku kokeneempi osaisi neuvoa vaihtoehtoisen ratkaisun verkkokorttiongelmaan kuin kernelin kokoamisen :)

12
ok. Loogisin vaihtoehto olisi ollut, että levytilasi (send quota) olisi ollut täynnä. Yleensä webmailit ilmoittavatkin tästä. Mitä tulee vastapuolen virustorjuntaan, sillä ei ole mitään vaikutusta (korjatkaa ihmeessä) lähteekö oma viestisi liitteen kanssa vai. Voit sähköpostijärjestelmästäsi riippuen lähettää vaikka virus.exe-tiedostoja, ellei .exe pääte ole bännitty, ja varmaan muuten on, molemmissa päissä :)

Ongelmasi on, että juuri näitä nimenomaisia vastaanotettuja kuvatiedostojasi et voi lähettää edelleen, joten ongelma on käyttämäsi webmail-järjestelmässä, itse epäilen Elisan omaa virustorjuntaa. Mutta koska tätä ei voi kuin arvuutella kun pääsyä asetuksiin ei ole, kehoitan että kuvailet ongelma elisan tukipyyntöön ja linkität ongelmakuvauksen vaikka tähän threadiin.

13
Kokeile uudempaa ubuntua (6.10 edgy eft), ja siitä alternative install versiota. Yleissilmäykseltä näyttää, että kokoonpanosi rauta on suhteellisen tuoretta ja 6.06 kernel ei löydä live-cd:n rootosiota, tai sen koommin emon integroitua verkkokorttiakaan.

14
En ole Elisan webmailia käyttänyt mutta pari syytä jotka tulevat mieleen on: kuvaliitteen koko ylittää Elisan tiedostoliitteille asettaman rajan tai sitten oma tilasi sähköpostissa on loppunut kesken. Tarkista nämä.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu 6.12 Professional
« : 17.02.07 - klo:00.04 »
Seuraan vähän aikaa mikä tuo distro on miehiään, mutta osioin levyä niin että saan sen sinne testimielessä asennettua. Ubuntu server pyörii jo kotona, ja se on palvelinkäyttöön juuri omiaan. Tätä "prota" haluan vain kokeilla ja katsoa miten sen saa pyörimään.

16
Yleistä keskustelua / Ubuntu 6.12 Professional
« : 16.02.07 - klo:14.00 »
Terve kaikille,

Olen pitkäaikainen windowskäyttäjä ja viimeisen 2 vuoden aikana tehnyt siirtymisen Linux puolelle; sain viimeisenkin ohjelman toimimaan winen alla halutulla tavalla (EAC) ja XP sai lähteä. Pullakahvin paikka.  ;D.

Virittelijä kun olen, niin mielenkiinnosta katselin eilen synapticin kautta mitä riippuvuuksia Firefoxilla on ubuntussa, mielessä kun oli sen poisto kokeilumielessä. Huomasin että poistolistalle joutuisi myös tällaisia vitaaleja paketteja kuin: gnome-app-install ja ubuntu-desktop, joten se siitä. Kävin lukemassa aiheesta ja selvisi että toden totta saisin Ubuntuni sen verran juntturaan että jälkiä ei jaksa siivota sen jälkeen. Varsinkin threadin 8. postaus oli erinomaista luettavaa ja pisti miettimään. Siitä topicin aiheeseen:

Onko kenelläkään kokemuksia/tietoa tästä "Ubuntu Professionalista"? Distrosta on hyvin vähän dokumentaatiota: sain selville että se on Ubuntun "luurankoversio", jonka voi sitten optimoida hieman slackware-tyyliin mieleisekseen. Jakelu on suht tuore, Puolalaisen ubuntukommuunin kehittelemä variantti, ja kaikki dokumentaatio tuosta olikin sitten Puolaksi, mutta kiinnostus heräsi. ISO on jo ladattuna.

Laittakaahan mielipiteitänne tulemaan  :)

Edit: Ja miksi haluan poistaa Firefoxin: suonissa on sen verran slackware-verta, että haluan järjestelmässä olevan vain niitä ohjelmia joita todella käytän. Firefoxia vastaan ei ole mitään, vaikka ihmettelenkin toisinaan miksi se on pultattu niin syvälle ubuntuun ;)

17
Porttiskannauksen teko randomina pitkin verkkoja on huomattavasti rankempaa puuhaa kuin oletusportin koputtelu. Voisi kuvitella että siinä voi pahimmassa tapauksessa tällaisesta toiminnasta voi aiheutua vaikka seurauksia.

Näin on.

18
Itse pitäisin tosiaan yhtä "varakerneliä" mutta jos on semantiikalle silmää, niin voit siistiä grub valikkoa ja poistaa näkyvistä sen vanhemman kernelin.
Tämän voi tehdä editoimalla kohteessa /boot/grub/menu.lst - tiedostoa. Kommentoit tuosta risuaidalla (#) pois viitteet vanhaan kerneliin, niin saat putsattua grub valikon.

Sivuja: [1]