Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Xanadu

Sivuja: [1] 2
1
PCLinuxOS on luultavasti paras ainakin KDE:llä.

Gnome-kakkaan ei kannata koskea pitkällä tikullakaan.

2
Linuxilla cd-rippaus on työtä ja tuskaa. Itse hoidan audio/video jutut suosiolla windowsilla.


3
Linuxin kohdalla näitä 64-ongelmia riittää.
No minkälaisia ongelmia?

Flash, näytönohjain, VLC jne.

Linux-foorumit ovat täynnä kuvauksia näistä ongelmista. Hieman tuntuu siltä, että 64-bittisyys ei ole vielä valmis.

Windows 7:ssakin näitä ongelmia on ollut mutta viimeisten kuukausien aikana ne ovat poistuneet onnistuneiden päivitysten ansiosta.

64-bittisyys ei ole ainakaan vielä suositeltavaa linux-jakeluissa.

4
Testasin heti kun oli saatavilla ja pettymys oli suuri. Ihan täyttä kuraa.

Jos alkaa tuolla tapaa haukkua, niin jotain konkreettista syitä voisi edes kertoa? Mikä oli huonoa?

Mieluiten käyttäisin Ubuntun tilalla mutta minkäs teet kun takkuaa.
Voi olla että 64-bit on syyllinen ongelmiin. Ehkä paikallaan olisi testata 32-bittistä.

Linuxin kohdalla näitä 64-ongelmia riittää.

5
Testasin heti kun oli saatavilla ja pettymys oli suuri. Ihan täyttä kuraa.

6
Yleistä keskustelua / Vs: mitä sää vihaat ubuntusta
« : 16.02.11 - klo:12.15 »
Gnome on ubuntun akilleen kantapää.


7
Yleistä keskustelua / Vs: Sopiiko Linux teinille?
« : 11.01.11 - klo:22.19 »
Ossi Mäntylahti on windows-hemmo henkeen ja vereen ja vastustaa armottomasti avokoodia ja linuxia. Tuo kannattaa muistaa kun miehen blogia lukee.

Mitä tulee itse aiheeseen niin kyllähän Ubuntu jää windowsin jalkoihin varsinkin softapuolella. Viiden vuoden ajan olen Ubuntua ja muita distroja käyttänyt ja aina on joutunut tunnustamaan ettei niistä ole aidosti haastamaan windowsia.

Ubuntu sopii parhaiten aivan peruskäyttäjille joiden vaatimukset softan suhteen ovat vaatimattomia. Windowsille on tarjolla esimerkiksi audio/video -puolella aivan toisenluokan mahdollisuudet kuin linuxissa.

8
Pinguy OS on loistava jakelu vaikka siihen on upotettu aivan liikaakin softaa.

Kyllä tällä kelpaa työskennellä sillä kaikki näyttää pelaavan mallikkaasti.

9
Ubuntun kehitysversio / Vs: Kehuja Maverick Meerkatille
« : 14.10.10 - klo:20.30 »
Ubuntu 10.10 on käsittämättömän hyvässä kuosissa jo nyt vaikka kysymyksessä on vasta kehitysversio.

Mitään mainittavia vakausongelmia ei ole toistaiseksi eteen ilmaantunut joten aika positiiviset tunnelmat kaiken kaikkiaan.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Frin pilkun viilaamista
« : 14.10.10 - klo:20.14 »
Veroparatiisissa ylläpidettävä yritys joka ei tee yhteistyötä avoimen lähdekoodin yhteisön kanssa tai anna heille kunniaa niiden tekemästä työstä. Canonicalin tarkoitus on tehdä rahaa. Piste. Sen ei ole tarkoitus jakaa avointa lähdekoodia maailmaan, se on markkinointia. Se on aivan samanlainen yritys kuin RedHat, Novell ym. Ne tekevät rahaa, eivät paranna maailmaa.

Voit olla periaatteessa oikeassa mutta pakko sinunkin on myöntää, että ilman Ubuntua ja Canonicalia linux olisi vieläkin pahemmin marginaalissa.

Ja mitä tulee maailman parantamiseen niin juuri sitähän Ubuntu on tehnyt. Olemme tilanteessa jossa aivan oikeasti Microsoftin Windowsille on todellinen vaihtoehto eikä se maksa mitään.

Kaiken lisäksi Ubuntu on linux-jakeluista ainoa jolla on tulevaisuutta pc-käyttiksenä. Monet pitkän linjan jakelut ovat suurissa vaikeuksissa ja vain Ubuntulla on rahkeita jatkaa.

11
Se on suuri paradoksi, että linux on helppokäyttöisempi kuin windows mutta peruskäyttäjille tungetaan väen väkisin windows kouraan. Ja erityisesti peruskäyttäjille.

Ehkä linuxia pidetään yhä "nörttikäyttiksenä" joka vaatii käyttäjältään korkeampaa tietämystä kuin muiden käyttisten kohdalla. Joskus aikoinaan näin varmasti olikin mutta tänään linux-jakelut ovat käytettävyydeltään selvästi lähentyneet windowsia. Monet jakelut jopa ajaneet edelle.

Yhteensopivuusongelmat vielä rassaavat linuxeja ja niiden selvittäminen vaatii jonkinlaista perehtymistä mutta muuten Ubuntu tai openSUSE ovat täysin valmiita suuremmankin yleisön käyttöjärjestelmäksi. Pari vuotta sitten naureskeltiin ajatukselle että linux pyörittäisi mobiililaitteita mutta nyt Android ja MeeGo ovat lähes kaikkien huulilla.

Microsoft tekee kuitenkin kaikkensa estääkseen kilpailijoiden rantautumista markkinoille ja yksi tehokkaimmista keinoista on pelotella tietokonejättejä.

12
Suse ei omalla koneella toiminut ainakaan KDE:lla mutta GNOME:lla en ole ongelmiin törmännyt. Aikamoista mystiikkaa tämäkin. Luulisi ettei työpöytäympäristöllä ole merkitystä mutta näin se vaan sattuu olemaan. KDE4 on ehkä sittenkin ylihypetetty eikä muutenkaan vakaudessa GNOME:n tasoa.

13
:D Olin suuresti yllättynyt miten sujuvasti ja hyvin Kubuntu asentui.. Miten upeaksi se olikaan kehittynyt pitkän tauon jälkeen.. Miten upea ja vakaa KDE onkaan pitkän tauon jälkeen.. Miten upeasti kaikki toimiikaan..

Kokeilin Kubuntua ja kaikki näytti toimivan mutta linuxin akilleen kantapää on edelleen heikko sovellustarjonta. Määrä ei takaa laatua. Väistämättä windowsia on pidettävä dualbootissa.

Muutenhan kaikki näyttää kohtuullisen hyvältä.

14
Windows 7 on kiistatta paras. Ihmettelen että jotkut pitävät Ubuntua parempana.

Työpöytäkäytössä windowsin sovellustarjonta on sen verran laadukasta ja runsasta ettei Ubuntulla muista linux-jakeluista puhumattakaan ole mahdollisuuksia kilpailla tasaväkisesti.

Windows 7 herättää myös luottamusta. Aika vähissä ovat sen aiheuttamat ongelmat.

15
Microsoft ilmoittaa myyneensä 150 miljoonaa Windows 7-lisenssiä mutta vain murto-osa tuosta määrästä on aitoja lisenssejä. Kun ostat uuden koneen niin windows tulee sen kylkiäisenä. Aito lisenssi on sellainen joka ostetaan retail -versiona.

16
Windows 7 ei ole lähtenyt sellaiseen lentoon kuin Microsoft kuvitteli. Tähän on monia syitä ja keskeisin niistä lienee se, että XP/Vista -käyttäjät eivät ole turhan vaativia käyttiksen suhteen. Heille riittää se, että tärkeimmät palvelut toimivat. Eihän loppujen lopuksi Facebook, verkkopankki tai YouTube vaadi ihmeitä käyttikseltä joten vanhalla pärjää.

Microsoftin tulevaisuus näyttää erittäin synkältä. Mobiilipuolella älykännykät ja tabloidit valtaavat markkinoita ja kotitalouksissa niiden osuus vain lisääntyy. Tässä pelissä windows on täysin vastaantulija. Tuskin edes windows mobile 7 tilannetta pelastaa.

Yrityspuolella Microsoft varmasti säilyttää asemansa koska lobbaus ja lahjonta toimii tuossa ympäristössä paremmin.

Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että vihdoin ja viimein on tullut aika sanoa hyvästit yhteen alustaan sitoutumiselle. Tämä tekee hyvää koko maailmalle ja antaa hyvät eväät aidon tietoyhteiskunnan kehitykselle.

Ja haluanpa lopuksi todeta vielä senkin, että omalla pc:llä pyörii windows 7 mutta se ei estä näkemästä tulevaisuuteen joka on Microsoftille murheellinen.

17
Päivitysten hallinasta > muokkaa > asetukset > välilehti automaattinen päivitys, sieltä voit valita miten usein hakee päivitykset.

No mutta joutuuhan tossa silti painamaan että "asenna päivitykset"...? Tarkotin lähinnä sellasta että asentaa taustalla ne päivitykset, jotta käyttäjän ei tarvitsisi tehdä yhtään mitään asian eteen.

Linux ei ole windows.

18
Vista resurssisyöppö, XP aikansa elänyt joten Linux jäi jäljelle.

19
Yleistä keskustelua / Vs: Windows vai Linux?
« : 21.03.08 - klo:20.47 »
Windows on ilman muuta parempi. Linux on lähinnä "vara ei venettä kaada" -käyttis mutta windowsin korvaajaksi siitä ei ole luultavasti koskaan.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mitä ihmettä tekee Ubuntulla
« : 14.03.08 - klo:10.02 »
Kyllähän ubuntulla tekee paljonkin.

Windows Vistan kohtalaisen tyytyväisenä käyttäjänäkin olen siirtynyt linuxin ja ennen kaikkea ubuntun leiriin enkä usko että kysymyksessä on mikään harhaliike.

Mitä hyvää ubuntu tarjoaa?

- Todella hyvät fontit jotka luvalla sanoen ovat monissa linux-jakeluissa täysin alle arvostelun.
- Ei tarvitse päätä vaivata virusohjelmien tai muidenkaan sovellusten jatkuvilla päivityksillä/tarkkailulla.
- Multimedia hyvässä kuosissa. (Kuvan- ja äänenlaatu erinomainen).
- OpenOffice.
- Ogg ja FLAC oletuksena.
- Tietokoneen resurssit optimaalisessa käytössä.
- Lisenssipolitiikka (Konetta voi muutella omien tarpeiden mukaan).
- Windowsia syvällisempi perehtyminen käyttöjärjestelmään.

Lista on loputon ja tuossa on vain pieni pintaraapaisu.

Sivuja: [1] 2