Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - igor_2

Sivuja: [1] 2 3 ... 29
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 19.01.20 - klo:20.14 »
Printtereistä varmaankin varmimmin toimii HP tulostimet, jotka menee suurin piirtein heittämällä ja tuki löytyy muistaakseni suoraan varastoista.

Tästä ei varmaan ole suoraan apua, mutta itse olen käyttänyt suurin piirtein sata vuotta skannerina erillistä Epsonin Perfection 2480 tasoskanneria. Joskus muinoin löysin siihen binääri ajurit, jotta olen kierrättänyt asennuksesta toiseen. En tiedä löytyykö se edelleen jostain verkosta, mutta jos joku tarvitsee, niin ainakin allekirjoittaneelta löytyy. Se otetaan käyttöön lisäämällä tieto ajurin sijainnista snapscan.conf tiedostoon. Täältä lisäinfoa https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsScannersEpson

Niin ja sitten jos tarve on satunnaista, niin PDF voi pystyä skannaamaan ihan ilman myös kirjastossa. Ainakin Turun kirjastoissa saa skannata sekä omaa että kirjaston materiaalia kopiokoneella ja lähettää sen omaan sähköpostiin.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox ja Houstonin probleemi
« : 08.01.20 - klo:17.44 »
Kokeilin katsomoa W10 ja Edge selaimella. Ei toiminut, ei anna edes kirjautua. Valitti, etteivät kolmannen osapuolen evästeet ole käytössä.

Niinpä näkyy olevan. Yritin myös virtuaaliboksossa olevalla W10 ja Firefoxilla, eikä toimi. Hyvä sikäli, että vika on laajempi ja voisi toivoa, että tulee kuntoon. Itse en eläimiä katso, mutta nainen, joka asuu meillä, on siitä kiinnostunut.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox ja Houstonin probleemi
« : 08.01.20 - klo:09.10 »
Näyttäisi olevan sama ongelma.

No television kautta voi katsella salatut eläimet, niin sinnitellään nyt tällä ja katsellaan sitten myöhemmin.

 homma Linuxille tällainen reistailu.

4
Ubuntu tietokoneissa / Firefox ja Houstonin probleemi
« : 07.01.20 - klo:20.56 »
Osaako joku neuvoa mikä on mahtanut iskeä Firefoxiin kun yhtäkkiä emännän Salatus eläimet on lakannut toimimasta. Tulee ilmoitus, että ”Houston, we have a problem!” ja raina ei käynnisty.

Käytössä Firefox 71.0 (64-bittinen) browser ja Ubuntu 18.04 LTS.

Se on pelannut moitteetta kuukausikaupalla ja nyt yht. äkkiä pysähtyy tuohon ilmoitukseen. En tiedä onko tullut jokin Firefox päivitys tms. DRM on sallittu selaimen asetuksissa.

Ps. konekohtainen ongelma ei ole, koska hyytyy samaan kohtaan myös toisessa koneessa. Samat ohjelmat ja versiot.

5
Se oli sitten taas vuoden viimeinen herätys tänä pänä.

Havahduin äskettäin siihen, että 13 vuotta Linux käyttäjänä on tullut täyteen. Kuinka se aika lentääkään. Vieläkin muistan elävästi, kuinka tappelin ensimmäisen asennuksen kanssa ja yritin saada systeemejä toimimaan. Sen jälkeen koneessa on vieraillut Ubuntu ja Debian vähän niin kun vuorotellen. Nykyään distron vaihto menee jo rutiinilla. Tällä hetkellä omassa koneessa uusin Debian. Rouvalla Ubuntun LTS versio vielä kevääseen. Katsotaan sitten.

Hyvää uutta vuotta ja hyviä hetkiä Linuxien parissa kaikille.

6
Yleistä keskustelua / Päivityskolmio yläkulmassa
« : 06.07.19 - klo:08.57 »
Moro,

Onko mitään tapaa saada säädettyä Ubuntu 18.04 niin, että se ei ilmoittele päivitystarpeesta pienellä kolmiolla oikeassa yläkulmassa? Olen kytkenyt kaikki päivitystarkistukset ym. ymmärtääkseni pois, mutta aina se vain ilmestyy uudelleen sinne. Ärsyttää ihan sikana kun haluaisin ajaa päivitykset silloin kun itselle sopiia ja unohtaa ne muuten.

Kyse siis tästä pikkukolmiosta: https://drive.google.com/open?id=1kkRzGv189RygfbFV8n9X2K69Btsnk4s2

7
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu-apua Hämeenlinnasta
« : 07.04.19 - klo:08.27 »
Tuo USB tikulta, tai CD:ltä, live jakelun käynnistäminen on helpointa. Sitten myös Grubista voi valita vaihtoehdon, että pudotetaan suoraan root tilaan, mutta siinä täytyy sitten jo osata vähän komentorivin alkeita. Suosittelen myös ensimmäistä vaihtoehtoa.

8
Laitealue / Vs: Nvidia GT218
« : 04.04.19 - klo:20.00 »
Jostain tuommosesta on varmaan kyse. Asensin kokeeksi myös Nvidian suljetut ajurit, mutta niillä ei tunnu olevan mitään vaikutusta.

9
Laitealue / Nvidia GT218
« : 04.04.19 - klo:11.08 »
Moro,

Koneessa on Ubuntu 18.04 LTS ja pyöritän virtuaaliboxissa silloin tällöin Win XP ja Photosoppia. Muistia koneessa noin 16GB ja porsessori ja emo vajaan vuoden ikäiset. Toimivat ihan sutjaan. Jos vaihdan alle Win10, niin kuvankäsittely tahmaa jonkin verran. Näytönohjaimena on Nvidian GT218, vuodelta Ö.

Voisiko olla, että näytönohjain itsessään on vain liian hidas vai voisiko olla kyse jostain ajuripäivityksistä. Tämä GT218 on hyvä sikäli, että se on hiljainen ja pelannut ihan hienosti jo monessa Linux versiossa ja parissa laitekokoonpanossakin. Jos sitä pitäisi päivittää, niin mikä olisi tällaiseen konseptiin ja ihan peruskäyttöön riittävän hyvä ja hiljainen ohjain?

10
Hyvää uutta vuotta kaikille, juhannukseen ei ole kuin puoli vuotta.  ;)

Niin, ja sitten alkaakin jo päivä lyhentyä.

11
Hyvää uutta vuotta.

12
Kaikkein yksinkertaisinta ja nopeinta bootti tikun tekeminen taitaa kyllä olla DD:llä tyyliin:

Koodia: [Valitse]
dd if=boottaava-levy.iso of=/dev/xxx bs=1M

13
Laitealue / Vs: Brother DCP1612W AIO
« : 27.07.18 - klo:18.10 »
Komento takaisin, sain toimimaan näillä ohjeilla https://sites.google.com/site/easylinuxtipsproject/14

Ainakin tässä tapauksessa tarvittiin hplip-gui joka osasi kertoa, että tarvitaan jokin propietari-ajuri ja tarjoitui lataamaan sen. Avainta ei löytynyt, mutta se antoi vaihtoehdon, että jatka siitä huolimatta.

Nyt tulostuu siististi. Vanha tulostin oli kaiken kaikkiaan varmaan lähempänä 20 vuotta vanha, ellei ollutkin, ja nyt tämä tulostaa aivan eri tahtiakin. Kannatti varmaan vaihtaa muutenkin.

Kiitoskia vinkeistä ja erityisesti uskon palauttamisesta HP tulostimiin!

14
Laitealue / Vs: Brother DCP1612W AIO
« : 27.07.18 - klo:17.07 »
Tämmönen Powerista sitten löytyikin https://www.power.fi/tietotekniikka/tulostus/lasertulostimet/hp-laserjet-pro-m102w-tulostin/p-518704/

Eli jatketaan tutulla HP linjalla... Mutta enpä saa sitä tulostamaan muuta kun status sivunsa painamalla suoraan paneelin nappulasta.

HPlip on asennettu jo tyyliin:
Koodia: [Valitse]
igor@igor-System:~$ dpkg -l hplip
Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
| Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
|/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
||/ Nimi                        Versio             Arkkitehtuuri      Kuvaus
+++-===========================-==================-==================-===========================================================
ii  hplip                       3.17.10+repack0-5  amd64              HP Linux Printing and Imaging System (HPLIP)
igor@igor-System:~$
ja kun lisään uutta kirjoitinta, niin se tuntuu tunnistavan kyllä USB päässä olevan tulostimen. Tulee kirjoittimen nimi ja kytkentätyyppi näkyviin. Olen yrittänyt säätää kirjoittimen ominaisuusksita laitteen URLia (yhteys) sekä HP Linux Imaging and Printing (HPLIP) tyyppiseksi että USB tyyppiseksi, mutta kummallakaan ei tunnu olevan mitään vaikutusta.

Mistähän kannattaisi lähteä ihmettelemään?

15
Laitealue / Vs: Brother DCP1612W AIO
« : 27.07.18 - klo:09.32 »
itsellä ei ole ollut HP:n kanssa lainkaan ongelmia, käytössä 16.04-18.04 laitteilla.

Samoin. Itsellä käytössä on ollut tuo 2100 laserjet toistakymmentä vuotta ja alunperin varmaan lähemmäs 20 vuotta vanha. En tiedä koska se on tullut markkinoille.

Nyt haen kuitenkin nimenomaan laseria, koska kotona tulosteita tulee muutama per kuukausi. Tietysti suihkarit on kehittynyt siitä kun niiden kanssa 90 -luvulla pelasin, mutta vähän huonot muistot jäi. Siis laser.

16
Päivitin konetta ja tuli emolevy, jossa ei enää ole rinnakkaisporttia. Yritin saada usb - rinnakkaisportti adapteria toimimaan, mutta turhaan. Myöskään Digituksen parallel korttia en saa pelaamaan. Taitaa olla viisainta luovuttaa ja viedä kierrätykseenn toistakymmentä vuotta pelannut HP 2100 tulostin. Johan se on vanhakin kyllä.

Tarvitsen ainoastaan tulostusta, mutta saisihan siinä tietysti skannerikin olla, vaikkei olennainen olekaan. Katselin esimerkiksi Gigantin Brothereita ja sieltä pomppasi esille Brother DCP1612W AIO, https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/tulostus-ja-monitoimilaitteet/DCP1612W/brother-dcp1612w-aio-mustavalkolasertulostin Sille näyttäisi löytyvän ajurit deb pakettinakin http://support.brother.com/g/b/downloadhowto.aspx?c=eu_ot&lang=en&prod=dcp1612w_us_eu&os=128&dlid=dlf101533_000&flang=4&type3=559

Uskaltaisiko tuommoisen ostaa ja mahtaisiko ummikko saada sen pelaamaan? Myös ehdotuksia prittereiksi mielellään otetaan vastaan.

17
Miellä on ollut kotona 2 koneessa Debian kutosversiosta lähtien ja sen lisäksi vielä kahdessa sukulaisen koneessa, joita ylläpidän myös. Mitään versiota ei ole erityisesti tuunattu, vaan hyvin pitkälti perusasetuksilla on pärjätty. Arvostan vakautta. Jos jotain häikkää on ollut, niin yleensä taustalla on ollut rauta-ongelma.

En vaihtaisi.

18
Tai asenna siihen graafinen User Manager (jos sitä ei siis siinä olen ennestään). En ole varma sovelluksen nimestä, mutta jotain User jne. se varmasti on.

19
Jopa se kestikin, mutta tänään on tullut uudet flässit myös Jessien Iceweaselliin.

Ajelkaahan päivityskomennot, jotka olette samassa jamassa selaimenne kanssa.

20
Moro,

Jessien Iceweasel (ver. 38.8.0) herjaa jatkuvasti flässistä. Aikaisemmin olen aina saanut tilanteen korjautumaan komennolla "#update-flashplugin-nonfree --install", mutta nyt uutta versiota ei tunnu tulevan tarjolle.

Onko Jessien käyttäjillä samoja havaintoja?

Sivuja: [1] 2 3 ... 29