Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jrajaniemi

Sivuja: [1]
1
menin pois ja kirjoitin
Koodia: [Valitse]
make xconfigavautui sama valikko mutta nyt omaan ikkunaansa...
Niin, tämä on nyt se optimointi kohta. Sinuna jättäisin väliin, koska se optimoinnin vaikutus tehoissa on onnistuessaankin luokkaa yhtätyhjänkanssa ja epäonnistuminen johtaa sinun tapauksessa todennäköisesti koneen uudelleen asentamiseen.

2
Elikkäs, kuinka tärkeää on käyttää tuommoista kyselyn onnistumisen tarkistusta koodissa, kuten esimerkissä?
Omasta mielestäni vain monimutkaistaa koodia, enkä ainakaan heti keksi sen käytölle syytä, kun pelkkä $testi = mysql_query("select testi from testi") jne tuntuisi riittävän.
Vai kuinka?
Jos olet varma omasta kyselystä ja sen onnistumisesta, niin eipä tuolle paljonkaan ole tarvetta. Ainut tilanne missä tuosta on hyötyä liittyy mysql:n kaatumiseen, jolloin voi tehdä nätin virheilmoituksen.

3
Ei tuu mitään, pitää peruttaa Gutsyyn.
Siis hetkinen, miten LTSP5 voi olla noin erilainen kahdessa eri Ubuntussa? Mitä siinä olisi muuttunut puolessa vuodessa?

Näkyykö tuo hitaus palvelimen tolkuttomina prosesseina vai verkon tolkuttomana hitautena?
Mitä teillä oikein pyörii niillä koneilla?
OOo+ Youtube+Eclipse yhtäaikaa koko luokassa?
Valaise vähän tätä asiaa...

ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Ei kun ihan vain Firefoxia ja hiiren heiluttelua ja koko systeemi menee jumiin... Nyt on Gutsy sisällä homma pelaa valon nopeudella, niin kuin kuuluukin. Vaikea keksiä syytä hitauteen, mutta palvelimen prossat ja verkko käy tyhjäkäynnillä, joten vika liittyy todennäköisti T5135:iin ja niiden tehottomuuteen. Kun buuttasi tavallisen PC:n LTSP:lle niin se pelasi todella sujuvasti Hardyllä. Sitten kun otti purkkin konsoliin, niin sekin kävi tyhjäkäyntiä. Ja kun levy-I/O:ta päätteessä ole, niin jäljellä jää enään tuo näytönohjain. Eli valistunut arvaus osuisi huonoon näytönohjaimen ajuriin. Noh, tukeahan Gutsyyn vielä löytyy ensi kesään asti - pitää katsella, jos jotain tapahtuisi ensi juhannukseen mennessä.

4
Onkos tuolle T5135:n ja Hardyn suorituskyky ongelmalle löytynyt ratkaisua kesän mittaan vai pitääkö peruuttaa 8.04:een?

Siis mikä se ongelma olikaan, en nyt muista?

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.
Tolkuton hitaus, verrattuna 7.10 + LTSP 5 yhdistelmää. LDM_DIRECTX=True auttaa vähän, mutta ei poista ongelmaa. Päätteet ovat kuin Uusi Dellin kannettava Vistalla...ei tuu mitään. Pitää koittaa tuo Firefox juttu, jos vaikka loppui koneiden kaatumiset.

Ei tuu mitään, pitää peruttaa Gutsyyn. Noin 5-10 käyttäjällä näyttäisi pelittävän nippa nappa, mutta kun laitetaan luokallinen oppilaita niin kaikki hidastuu neliöllisesti oppilaiden lukumäärän suhteen. Gutsylla homma pyöri ihan vasemmalle kädellä...

5
Onkos tuolle T5135:n ja Hardyn suorituskyky ongelmalle löytynyt ratkaisua kesän mittaan vai pitääkö peruuttaa 8.04:een?

Siis mikä se ongelma olikaan, en nyt muista?

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.
Tolkuton hitaus, verrattuna 7.10 + LTSP 5 yhdistelmää. LDM_DIRECTX=True auttaa vähän, mutta ei poista ongelmaa. Päätteet ovat kuin Uusi Dellin kannettava Vistalla...ei tuu mitään. Pitää koittaa tuo Firefox juttu, jos vaikka loppui koneiden kaatumiset.

6
Hardy ja LTSP mietityttää.

1. Helpointa on asentaa Alternate-levyltä, siinä rakentuu /opt-hakemisto valmiiksi levyltä, ei tarvitse erikseen ladata netistä. Toki päivitykset yms. Niin olen tehnyt sekä työpaikalla että Mäntykankaan koululla. Jos sinulla on /home omalla osiolla, niin silloin on helpointa asentaa vaikka päivittäin uusi Ubuntu.

2. Muutamat LTSP:n vaatimat resurssit taustalla odottamassa eivät vie käytännössä mitään tehoja, mutta päätteen käynnistäminen syö resursseja (verkkoa, kovalevyn latailua, muistia jne).

3. Voit sekä pelata että palvella LTSP-päätettä samalla koneella, kunhan päätetyöskentely on maltillista.

Tässä laskentakaavaa palvelimesta suhteessa päätteisiin:

"256 + (128 * users) MB

So, if your target is to have a server with 20 terminals, you'll need:

256 + (128 * 20) = 256 + 2560 = 2816 MB"

http://doc.ubuntu.com/edubuntu/edubuntu/handbook/C/server-hw.html

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Onkos tuolle T5135:n ja Hardyn suorituskyky ongelmalle löytynyt ratkaisua kesän mittaan vai pitääkö peruuttaa 7.10:iin?

7
Yleistä keskustelua / Vs: LTSP-KOULUISSA
« : 08.02.08 - klo:23.10 »
Kokkolan kauppaopisto
Jussi Rajaniemi
1 palvelin - Ubuntu 7.04
28 kpl HP T5135 -päätettä ja 4 vanhaa työasemaa

8
Yleistä keskustelua / Vs: Nokia N800
« : 15.11.07 - klo:12.58 »
Lisäksi tuki isommille korteille.
Miten isoille?

Lisäksi, tietääkö joku mitä uutta OS 2008:ssa on?

Tuossa on asennusohjeet:
http://www.cnet.com/surveillance-state/8301-13739_1-9816300-46.html

Minusta käyttöliittymä n+1 kertaa parempi, koska nyt sitä voi käyttää usemmiten ihan sormilla. Mozilla on huikea parannus - toki sen voi asentaa vanhaakin softaan. Käyttöliittymä on ulkoasultaan KDE:stä Gnomen/Applen ulkoasuus - minusta positiivinen yllätys.

9
Yleistä keskustelua / Vs: Nokia N800
« : 25.01.07 - klo:15.11 »
Eilen sain itselle N800:sen ja vaikuttaa mielenkiintoiselta kapistukselta. WLAN "roaming" toimii hyvin, mutta FON-tukiaseman uudelleenohjaus ei aina toimi, eli yhteys jää login ikkunaan päälle. Kalenteria ei näköjään tule koneen mukana ollenkaan, mutta GPE Calendar hoitaa hommat... hieno lel...työkalu.

10
No, niin. Vielä tässä odotettaan että Asmon tyttö tulee Kauppaopistolle, niin saadan Asmo meille kehittelemään uusia systeemejä ;) Todellakin tuo Pikiruukin systeemi käy ja kukkuu mainiosti. Loppukäyttäjien kommentit olivat kiitettäviä ja hinta/laatu on kohdallaan. Meillä Kokkolan kauppaopistolla on siirrytty täysin Datanomi koulutuksen ammattiainessa LTSP:n pariin - no more Windows. Eli Windows 2003 -palvelin opintojaksoa lukuunottamatta ei enään Windowsiin kosketa.

Järjestelmä koostuu yhdestä palvelimesta ja noin 22 - 30 päätteestä. Päätteinä on uusia Osbornen työasemia, joista on poistettu kiintolevyt. Nyt on yhdeksän kuukautta takana ilman Windowsia ja päivääkää ei ole tarvinnut katua Linuxiin siirtymistä. Nyt kun ala-astella ja 2. asteella on siirrytty osittain Linux aikaan, ei ole iso hyppy yläasteen, lukioiden sekä AMK:n siirtymiselle.


Sivuja: [1]