Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kevin

Sivuja: [1] 2 3
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Network lakkasi toimimasta
« : 23.05.17 - klo:18.56 »
Kiitos nm, homma lähti pelittämään sinun ohjeella: Kokeile asettaa tuo 8.8.8.8 nimipalvelimeksi verkkoyhteyden asetuksissa: https://help.my-private-network.co.uk/support/solutions/articles/6000154032-how-to-set-google-dns-on-your-linux-computer-ubuntu- . Mulla on DNA:n liittymä.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Network lakkasi toimimasta
« : 23.05.17 - klo:11.46 »
ping 8.8.8.8 näyttäisi toimivan mutta ping www.google.com ilmoittaa: unknown host www.google.com. Kone on ethrnet piuhalla TP-linkissä kiinni ja sama kone toimii windows puolella mutta ei Ubuntun kanssa, Kokeilin myös wifiä mutta ei sekään auttanut.

3
Voisiko joku auttaa, en pääse Ubuntulla (16.04 LTS) enää nettiin? Luulen että netti lakkasi toimimasta päivityksen jälkeen mutta en ole ihan varma. Olen kokeillut Firefoxia ja Browseria, kumpikaan ei toimi mutta Tor browser toimii sillä pääsen nettiin. Miten saan Firefoxin taas toimimaan?

4
Laitealue / Vs: Network manager ei toimi
« : 04.02.16 - klo:19.35 »
kokeilin jo, problem type crash. kokeilin vanhempia kerneleitä mutta se ei auttanut mitään. Virheilmoituksessa näyttää olevan error kohdassa nmcli-con. Error :command ['nmcli', '-f', 'all', 'con'] failed with exit code9: **(process:3245):WARNING** Could not initialize NMClient/org/freedesktop/NetworkManager:The name org.freedesktop.NetworkManager was not provided by any files......

5
Laitealue / Network manager ei toimi [RATKAISTU]
« : 04.02.16 - klo:19.17 »
Voisiko joku auttaa, netti katosi yllättäen. Tässä hieman taustaa: 14.04 LTS release amd64, Ubuntu 3.13.0-77.121-generic 3.13.11-ckt32. Mulla on sekä lanka-että wifi puoli pois pelistä. Ethernet interface product: 82579V Gigabit Network Connection, Intel. Wireless Interface product: AR9485 Wireless Network Adapter Qualcomm Atheros. Network-manager 0.9.8.8-0ubuntu7.2. :'( [RATKAISTU] Kiitos nm😅

6
En päässy cvs login eteenpäin, enter jälkeen tuli tämä?? cvs [login aborted]: connect to ufraw.cvs.sourceforge.net(216.34.181.109):2401 failed: Connection refused
Mikä vikana?

Joo, täsmälleen saman huomasin. Se mikä toimi yksi päivä, ei enää toiminut. Siispä, yritän laittaa piakkoin hakemani sorsat muiden saataville jonnekin.

EDIT: Löytyy nyt täältä: http://www.phnet.fi/public/vtp74/ufraw-cvs.tar.gz

Paketti luo ufraw-nimisen hakemiston.

Hakemistossa sitten vain (roottina):

./autogen.sh
./configure --enable-extras
make
make install


Muisithan asentaa ne käännösriippuvuudet aiempien ohjeideni mukaan!

Yep, nyt onnistui, kiitos!

7
Tervehdys! Itselläni on tilauksessa vastaava kamera. Erinomaisen tuntuinen laite kun serkkuni yksilöä tutkiskelin. Tiesin, että tiedossa voi olla säätöä, joten kaappasin jo itselleni yhden tiedoston, jotta asetukset ovat siinä vaiheessa kunnossa kun laite tulee.

Ratkaisin ongelman hakemalla uusimman ufraw-kehitysversion http://ufraw.sourceforge.net/

Hain jakelun oman ufraw:n ensin pohjalle, jotta tulee tarvittavat riippuvuudet. Se ei sotke mitään, koska käsikäännökset menevät /usr/local -hakemistoon, joka on polussa ennen /usr -hakemistoa.

Minulla oli hankaluuksia tuo cvs:n kanssa, enkä enää muista oikein, mitä tuli tehtyä jotta sain sorsat koneelle. Joka tapauksessa lähdekoodit haettava omalle koneelle.

CVS ohjeet päivitetty

Sitten vaan pääte auki ja:

sudo -s

Asenna kääntämiseen tarvittavat vermeet, jos ei jo ole:

apt-get build-dep ufraw
apt-get install build-essential automake

Sitten menet sopivaan hakemistoon, esim:

cd /usr/local/src

Ja komennat:

export CVSROOT=:pserver:anonymous@ufraw.cvs.sourceforge.net:/cvsroot/ufraw
cvs login
cvs checkout ufraw
cvs logout
(salasanaksi riittää pelkkä enter)


cd ufraw
./autogen.sh


Ja sitten

./configure --enable-extras
make
make install


Sitten testaamaan :) Minulla alkoi toimia myös gimpissä.

En päässy cvs login eteenpäin, enter jälkeen tuli tämä?? cvs [login aborted]: connect to ufraw.cvs.sourceforge.net(216.34.181.109):2401 failed: Connection refused
Mikä vikana?

8
Joo-o, en kyllä tiedä miten ton saa auki. En keksi vaikka nään ongelman omalla läppärilläkin. Jossei kukaan viisaampi kerro neuvojaan, suosittelen että nappaat jonnekkin ulkoselle levylle kopion tärkeistä tavaroista ja pähkäilet niitä sitten jonain iltana kun ei ole muuta tekemistä. Muuta en nyt oikee keksi.

Toki auttaa jos kerrot millä on kryptaukset tehty yms
Tein tämän ohjeen mukaisesti: http://www.kaijanmaki.net/2009/10/26/recovering-files-from-ecryptfs-encrypted-home/ . Tärkein asia joka ratkaisi ongelmani oli se että oikea salasana olikin se jota oli käyttänyt aikoinaan Ubuntu 9.10 versiossa sama jonka olin formatoinut 10.04 asennuksen aikana eikä se uusi jonka annoin 10.04 asennuksen yhteydessä. Loppu hyvin kaikki hyvin.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: "vahingossa" kryptattu kansio
« : 05.05.10 - klo:21.52 »
Ubuntun asetuksia ei voi säätää salaamaan automaattisesti /home hakemistoa. /home/käyttäjä tosin on eri asia.

Herjaamatta mitään?

EDIT: Jotenkin kummasti taidan painia saman ongelman kanssa
Ei tule mitään virhe tai muutakaan ilmoitusta. Enkä uskokkaan että mitään olisi automaattisesti säädetty, olen itse kokeillut niin montaa eri komentoa / kryptauksen avaus keinoa että olen ihan hyvin voinut tehdä lisää "tuhoa". Asia on edelleenkin ratkaisematta ja kansion pysyy salattuna vaikka mitä teen. ???

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: "vahingossa" kryptattu kansio
« : 02.05.10 - klo:16.23 »
Okei, koita sitten, edelleen juuri kun olet kirjautunut tekstitilassa sisään ennen graafista, kirjoita tuo
Koodia: [Valitse]
ecryptfs-mount-private ja kirjaa sitten normaalisti sisään, kerro miten käy
Se ottaa käskyn vastaan herjaamatta mitään, mutta nyt toimii esim. Firefox ilman sudoa?! Aiemmin jouduin sudon kautta käyttämään selainta. Eli onko home salattu ja sen sisällä oleva käyttäjä kansio salattu vielä erikseen?

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: "vahingossa" kryptattu kansio
« : 02.05.10 - klo:13.01 »
Mitä readme.txt sanoo? Käytitkö muuten 9.10 versiossa kotikansion salausta? Jos sulla on hyvä kamera, otatko vielä kuvan mitä tulee näytölle kun kirjaudut sisään pelkästään tekstitilassa?
Readme.text->THIS DIRECTORY HAS BEEN UNMOUNTED TO PROTECT YOUR DATA.From the graphical desktop, click on: "Access Your Private Data"or From the command line, run:ecryptfs-mount-private. En ole aiemmin käyttänyt salausta. Katsotaan saanko kuvan aikaiseksi, mutta se ei ainakaan "herjaa" mitään.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: "vahingossa" kryptattu kansio
« : 02.05.10 - klo:10.40 »
Sulla siis on ubuntun oma kotikansion salaus päällä?
Jos on, onko passphrase eri kuin sisäänkirjautumisen salasana?
En ole enää varma mitä on salattu ja mitä ei. Kun home/käyttäjä kansiossa painan ctrl+h tulee näkyviin: .cache, .ecryptfs(nuolen kera), .Private(nuolen kera) kansiot. Ennen näppäin yhdistelmän painamista siellä näkyi: Access-Your-Private-Data.desktop(nuolen kera) ja README.txt(nuolen kera) dokumentit. Tuo .Private kansio on 35GB eli se olisi mukava saada tyhjennettyä.

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: "vahingossa" kryptattu kansio
« : 02.05.10 - klo:09.39 »
Itsellä kävin niin, että kun passphrase ja ubuntun salasana ei täsmännyt (olin alunperin vaan laittanu asennuksen yhteydessä salasanaksi aaaaaa, putsasin näppäimistöä ja sen voi kuiteskin vaihtaa. Tein sen virheen että putsailin näppistä vielä passphrasea kirjottaessa, mutten millään keksinyt miten se vaihdetaan).
Tämä oireili niin, että kirjautuessa sisään tuli jos jonkinlaista kommervenkkiä, mikään ei oikeen tykännyt latautua kunnolla.

Koita tätä:
Käynnistä normaalisti, odota kirjautumisruutua.
Kirjautumisruudun näkyessä paina ctrl+alt+f1, kirjaudu sitä kautta sisään (salasanaa ei näy kirjoittaessa)
Koneen pitäisi vikistä jotain avaamattomasta kryptauksesta, ja komento, jolla se saatiin auki oli jotain tyyliin "ecryptfs", en muista tarkalleen mutta kone kertoo sen kyllä.
Kun saat komennon kirjoitettua, kirjoita passphrase. kun onnistut, paina ctrl+alt+f7. Tämän pitäisi tuoda kirjautumisruutu takaisin, tosin 10.04 on joskus mulla oudosti bugittanut ja onkin ollut f8.

Sitten vaan kirjaudut sisään, ja kerro miten kone on reagoinut. Koita ajaa selain normikäyttäjänä.
Tein seuraavasti: Kirjautumisruudun näkyessä ctrl+alt+f1-> kirjauduin sisään mutta ei tullut mitään kommenttia kryptauksesta?? Kirjoitin ecryptfs, tuli command not found, kirjoitin ecryptfsd ja se oli ok. Mutta sitten en päässyt passphrase vaiheesta eteenpäin, vaan siitäkin tuli command not found?

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: "vahingossa" kryptattu kansio
« : 01.05.10 - klo:12.49 »
Jos teit tuon muutoksen ext3-->ext4, se käsittääkseni formatoi osion. Jos näin on, niin ei kannata enää käynnistellä kovalevyltä, jottei järjestelmä kirjoita sen päälle mitään. Asennuslevyltä pystyy käsittääkseni yrittämään pelastelua, samoin kuin Puppyn levyllä.

Tuossa vielä wikin ohje: http://wiki.ubuntu-fi.org/J%C3%A4rjestelm%C3%A4n_pelastaminen

Siellä home osiossa on kahden muun käyttäjän kansiot ok ja näkyvissä eli ei niitä ainakaan ole formatoitu.

15
Omasta mokasta johtuen tuli kryptattua joku kansio jonnekin... ei taida olla kovin hyvät lähtökohdat korjata asiaa. Ongelma on lyhyesti tämä: asensin Ubuntu 10.04 LTS ja siihen kaksi osiota / juuri ja home. Home sisälsi Ubuntu 9.10 tavaraa eli en formatoinut sitä, mutta nyt jälkeenpäin tajusin että muutin Ext3 -> Ext4:seksi asennuksen aikana, en tiedä onko se ongelma? Asennuksen loppuvaiheessa tuli se kryptausikkuna ja suoritin sen puolihuolimattomasti, mutta kirjoitin sentään passphrasen ylös. Voisiko joku auttaa löytämään kryptatun kansion home osiolta ja kertoa miten saan tavaran siirrettyä pois sieltä? Kaiken lisäksi olen onnistunut sekottamaan käyttäjäoikeudet Nautilukseen, eli joudun avaamaan esim. Firefox:in sudona terminaalista? Tärkeitä olisi saada tavara salatusta kansiosta talteen, sen jälkeen voin formatoida molemmat osiot ja tehdä uudelleen asennuksen.

Löysin ilmeisesti sen kansion, siellä on Access-your-private-Data.desktop file, siitä kun ottaa properties->löytyy /usr/bin/ecryptfs-mount-private. Tämän laittaa terminaaliin se antaa tämmöisen vastauksen: Encrypted private directory is not setup properly??? Saanko kansion sisältöä enään pelastettua?

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Image fileen teko
« : 13.01.10 - klo:19.26 »
Onko Ubuntulle tarjolla graafista ohjelmaa imagen tekemiseen? Löysin Partimagen mutta ei vaikuttanut kovin helpolta ottaa image esim. CD:stä.

Mites tämä ohje:
http://stikiflem.wordpress.com/2008/08/29/make-iso-file-in-ubuntu/
Näköjään olen tulossa sokeaksi, kiitos vinkistä. Kokeilin Braseroa se ei suostu tallentamaan koska ei ole riittäviä oikeuksia mihinkään kansioon?

17
Ubuntu tietokoneissa / Image fileen teko
« : 13.01.10 - klo:18.58 »
Onko Ubuntulle tarjolla graafista ohjelmaa imagen tekemiseen? Löysin Partimagen mutta ei vaikuttanut kovin helpolta ottaa image esim. CD:stä.

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Konetta ei saa sammumaan
« : 07.09.08 - klo:09.33 »
1) Kone ei sammunut eikä bootannut. Boottaukksessa tuli useampia erroreita mutta en ehtinyt lukea niitä kaikkia. Lopuksi kone jäi etsimään:
ata4.00:status:[DRDY]
ata4: soft resetting link
ata.00:configured for UDMA/33
ata: EH complete
jne.
Saako boottaus errorit jostain fileestä jälkikäteen katseltavaksi?
2) Mulla on Abit IP35 emo, joka käyttää acpi systeemiä. Se on käytössä biosissa.


Selailin nettiä ja löysin vielä yhden vaihtoehdon ja se toimii ;D Kone käynnistyy ja sammuu niinkuin pitääkin.
title      Ubuntu 8.04.1, kernel 2.6.24-19-generic
kernel      /boot/vmlinuz-2.6.24-19-generic root=UUID=223ab9a2-4474-4925-9980-9a648e21bfc8 ro quiet splash all_generic_ide
initrd      /boot/initrd.img-2.6.24-19-generic
title      Ubuntu 8.04.1, kernel 2.6.24-19-generic (recovery mode)
kernel      /boot/vmlinuz-2.6.24-19-generic root=UUID=223ab9a2-4474-4925-9980-9a648e21bfc8 ro single
initrd      /boot/initrd.img-2.6.24-19-generic
# defoptions=quiet splash
Kiitos kaikille jotka auttoivat!!

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Konetta ei saa sammumaan
« : 06.09.08 - klo:18.29 »
Ei vieläkään. Nyt ei edes käynnisty, tulee BusyBox v1.1.3....Näyttää siltä että täytyy olla toi acpi=off jotta saa koneen käyntiin. Ei tää niin helppoa ole.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Konetta ei saa sammumaan
« : 06.09.08 - klo:16.29 »
BIOS on nyt päivitetty, versio 18, ei näyttänyt vaikuttavan sammuttamiseen.

Sivuja: [1] 2 3