Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - planetisti

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Mulla muuttui pdf:n oletus Edgeksi, siinä kaikki.

Oletko ihan sata varma asiasta? :P
:) Itse asiassa nyt huomaan, että RME:n äänikortin ajurit oli poissa. No se on kyllä vähän kummallista...onneksi uudelleenasennus kesti n. 10 sekuntia. Kummallisin W10-homma oli yksi Dropbox-kansio, joka muuttui sellaiseksi, etten pystynyt poistamaan sitä yhtään mitenkään. Nyt se oli näköjään poistunut jotenkin itsestään.

W10 buuttaa hyvin nopeasti ja on nopea muutenkin, käyttökokemuksena ihan OK ja jotain ihan uuttakin tässä näen, hyvin suuri miinus USB audio 2.0 -standardin puuttumisesta jonka takia yksi halpa usb-äänikortti ei toimi. Myös 2010-vuodelta olevan läppärini intelin grafiikka-ajuri on vuosia vanha, koska Intel on päättänyt olla sitä päivittämättä (täysin moraaliton asia tässä roskaan hukkuvassa maailmassa).

Suurimmat plussat: RME:n ajuri (ei liity Microsoftiin oikeastaan mitenkään) sekä foobar2000, ylivoimaisesti paras musansoitto-ohjelma mitä tiedän. Ja hei, flacit toistuu out-of-the-box.

2
Mulla muuttui pdf:n oletus Edgeksi, siinä kaikki.

3
Mm. "Lähetä tietoja Microsoftille kirjoittamisestani..." -asetuksen otin asennuksen aikana pois, samoin "Anna sovellusten käyttää mainontatunnustani...". Mitähän lienee W10:n "perusvakoilu"?

4
Joku joka on jo asentanut kympin voisi ehkä kertoa voiko puhtaan asennuksen tehdä ilman verkkoa niin että Windowsin asetuksista pääsee poistamaan kaiken tiedonkeruun ennen kuin verkon ottaa käyttöön. Vai jääkö asennus jumiin ilman verkkoa niin että asetuksia ei pääse muuttamaan?
Ainakin asennuksen aikana tietojenkeruun asetukset pystyi ottamaan pois päältä yhdessä vaiheessa. Ihmettelisin jos asennusta ei pystyisi viemään loppuun ilman nettiä. En muista kerroinko wlanin salasanan ennen vai jälkeen tuota vaihetta, itseäni ei hirveästi kiinnosta tuo yksityiskohta.

Onko Microsoft ottanut Ubuntun convergence-ideologiasta vaikutteita?
http://www.microsoft.com/fi-fi/laitteet/windows10/

Olen ihan tyytyväinen W10 -kokemukseen vielä toistaiseksi, hyvin tuoreella asennuksella. Audiotuotannon välineet ovat tietysti ihan eri tasolla, siitä kirjoittelen lisää mediaosastolle jossain vaiheessa.

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 04.09.15 - klo:14.07 »
Ardour 4.2 released.

-Koivukoski1

Taas kävi samalla tavalla. Päivitin uusimpaan Ardouriin, unohdin scannata vst-plugarit, avasin session enkä huomannut ilmoituksia puuttuvista plugareista, ehdin tehdä jotain muutoksia kunnes tajusin että osa plugareista puuttuu. Ehkä .bak tiedostosta saisi näissä tapauksissa tilanteen palautettua? Koska ehdin tallentaa ja poistua sessiosta, en tiedä pystyykö. Siinähän käy tosiaan niin, etten enää muista missä käytin vst-plugareita eikä niiden asetuksia tietenkään missään ole.

Yksi sessio ei avaudu ollenkaan. A4.2 valittaa pro-dyn plugarista (linuxdsp) ja kaatuu. Muutamaa minuuttia aikaisemmin kaikki toimi vielä hyvin. Snapshot on mutta todella vanha eikä siinä ole kaikkia äänitettyjä raitoja. Kun sessiotiedostoa muokkaa käsin poistaakseen pro-dyn plugarin tai muuttaakseen sen ei-aktiiviseksi, sessio avautuu mutta kaikki faderit on joko nollissa tai unityssä, sekä kaikki pannerit joko täysin L tai R. Paul Davis ei osannut sanoa asiaan mitään kun ircissä kyselin.

Että tämmöistä, tuttua hommaa muttei kovin tehokasta audiotyöskentelyä. Tosiaan myöhemmin tänä vuonna tulee siirtyminen Cubaseen, on pakko.

6
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 06.08.15 - klo:10.02 »
Sinun täytyy asentaa myös tuossa mainitut paketit.
Ymmärrän sen mainiosti, mutta kuten sanottua, käytän Debian stablea enkä ala erillisiä .debejä roppakaupalla erikseen asentelemaan. Alkuperäinen pointtini pätee edelleen, rt-ydintä ei tälle jakelulle ole helposti saatavilla. Headers-pakettia en ole mihinkään tarvinnut ilmeisesti siksi, koska käytän intelin grafiikkapiiriä? Joka tapauksessa 4.0.0-2-rt-amd64 on tässä nyt ollut käytössä ja ihan selvästi tämä läppäri + usb-äänikortti cc-moodissa tarvitsevat oikean rt-ytimen, sillä tilanne ei ole enää täysin toivoton vaan siedettävähkö.

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 05.08.15 - klo:11.27 »
Enta:
"The stereo panner will introduce unwanted side effects on material that includes a time difference between the channels, such as A/B, ORTF or NOS microphone recordings, or delay-panned mixes.
When you reduce the with, you are effectively summing two highly correlated signals with a delay, which will cause comb filtering."?

Eikö tuo ole itsestäänselvä homma, en näe ongelmaa? Jos nyt vaikka A/B äänityksen laittaa stereobussiin, niin jos kummatkin kanavat ovat keskellä, se on sama asia mitä nämä kanavat pannattuna L/R ja bussin pannerin width 0 (ja keskellä)? Tai jos ei ole, niin ongelma tosiaan on.

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 04.08.15 - klo:10.34 »
Tuohon, mita pitaisi tehda?
Kokeile
...
-Koivukoski1
Kiitos taas! Mutta suurimman osan noista olen tehnyt jo heti aluksi. Tällä uudella rt-ytimellä asiat parantuvat kyllä aika paljon. Nyt kun sitten kirjoitus usb-tikuille toimisi normaalilla nopeudella  >:( Vai pitääkö sitäkin varten buutata omaan ytimeen...

Aina on jotain. Olishan se avlinux pitänyt varmaan asentaa jo vuosi sitten, mutta kun olisi kiva käyttää uusia Ubuntuja, Debianeja ja muita. Ja ihan varmasti siitäkin löytäisin jonkun vian joka ärsyttäisi. Esim. thunarin (ja monen muun Linux-tiedostoselaimen) kansion koko 4.0kB on aivan hanurista!

Testasin viime viikolla nopeasti windows 7:ää ja jopa Ardourin sain aika helposti asennettua. Se myös avasi (ilman plugareita tietysti) yhden session täysin OK ja tuntui toimivan. Tietysti myös RME:n natiivit ajurit toimivat täydellisesti. Äänivalikosta pystyi valitsemaan, mitä stereoparia järjestelmä käyttää ulostuloon. Buuttauksen jälkeen kaikki toimi automaattisesti niin kuin pitääkin (tämä kaikki tosin toisella läppärillä).

Että mitä hyötyä tästä armottomasta Linux-säädöstä siis olikaan? Rahaa säästyy vähän, aikaa ei...

Loppukevennyksenä oikein perinteinen Linux-audio-sekoilu. Voitte kokeilla laskea montako erilaista äänijärjestelmää mainitaan:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=198802

9
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 04.08.15 - klo:10.18 »
Simuloinnin perusteella headers-paketit näyttäisivät asentuvan:
Minulla sanoo
Koodia: [Valitse]
linux-headers-4.0.0-2-rt-amd64 depends on linux-headers-4.0.0-2-common-rt (= 4.0.8-1); however:
  Package linux-headers-4.0.0-2-common-rt is not installed.
 linux-headers-4.0.0-2-rt-amd64 depends on linux-kbuild-4.0; however:
  Package linux-kbuild-4.0 is not installed.
 linux-headers-4.0.0-2-rt-amd64 depends on linux-compiler-gcc-4.9-x86; however:
  Package linux-compiler-gcc-4.9-x86 is not installed.
Haluaisin tietysti pysyä tässä stablessa niin paljon kuin mahdollista...

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 23.07.15 - klo:16.18 »
Mutta A4 ja EQ4 on aika paljon kivempi kuin MB3 eq?
EQ sarjassa on nykyaan analysaatturi, mika auttaa eq kaytossa.

Pitää testata, mutta overtonen AF-10 on saundiltaan niin huikea etten sinänsä tartte. Tosin se on stereo ja siten vähän ärsyttävästi pakottaa stereoon.

A4 pannerit vahan mietityttaa, eiko ne tee aidolle stereosignaalille kampasuotimen?

Kuinka niin?

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 23.07.15 - klo:16.16 »
Nyt kohta läpäistään ykkösvaiheen testi = kuuntele musaa ja surffaa ilman xruneja. Vaihdoin jackd2:seen ja siis em. ytimeen 4.0.0-2-rt-amd64.

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 23.07.15 - klo:14.39 »
Mullon jackd 0.124.2. Jos koitan käynnistää jackin Ardourin kautta, niin tulee muistialueen ylitys ja A4.1 ei avaudu. Sen sijaan jackd käynnistyy väärällä taajuudella ja jackdbussia ei saa tapettua.

Jos käynnistän ensin jackin Cadencella, niin esim. jokainen raidan lisääminen tuottaa jack zombified.

Jos käytän Ardourin alsa-systeemiä niin se taitaa ainakin jotenkin toimia. Silloin en tiedä xruneista. Tässä konfiguraatiossa en saa myöskään hydrogenia toimimaan samaan aikaan.

EDIT:    nyt alko hiiren ja kiipparin ajoittainen lukittuminen. Johtunee tästä uudesta ytimestä. Mitä mun pitikään tehdä, joku miksausprojekti odottaa tuolla jossain kaukaisuudessa.
EDIT2: taisin saada hiiri-kiipparihomman ratkaistua vaihtamalla usb-porttia.

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 23.07.15 - klo:14.35 »
Jos linux-image sijaitsee paketissa linux-image-rt-amd64 (meta), niin vastaava headers-paketti lienee linux-headers-rt-amd64 (meta).
https://packages.debian.org/search?searchon=names&keywords=linux-headers-rt-amd64
Juu mutta sen riippuvuudet eivät olleet ok.

14
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 23.07.15 - klo:13.10 »
Nyt en tieda onko planetistilla ko. ongelma, mutta jos viela jaksat, niin kokeile esim. KXStudiota livena.

Komentorivin virheilmoitukset kiinnostaisi. Eli Ardour kayntii komentorivilta ja kaadat sen...

Low latency ytimet on aika hyvia ja antavat symmetrisessa tilanteessa pienemman dsp kuorman verrattuna rt ytimeen.

Mullon monta pientä ongelmaa. Kokemukseni perusteella tarvitsen ehdottomasti rt-ytimen.

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 23.07.15 - klo:13.08 »
Mikään ei estä sinua käyttämästä Debian Testing -jakelun kerneleitä Debian Stablessa.
https://packages.debian.org/search?keywords=linux-image-rt-amd64
Okei! Nyt on käytössä 4.0.0-2-rt-amd64 #1 SMP PREEMPT RT Debian 4.0.8-1 (2015-07-11) mutten pääse vielä testaamaan miten miksaus sujuu. Headereita en pysty asentamaan, mitäs haittaa siitä olikaan?

EDIT. Tässäpä näitä. Debian stablen oletusydin tietysti puuttuu, koska mikään ei Linux-audiomaailmassa mene helposti.
https://www.kernel.org/pub/linux/kernel/projects/rt/

16
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 22.07.15 - klo:20.38 »
Kiitos koivukoski1 vinkeistä ja auttavasta asenteesta, mutta en taida jaksaa nyt debugata mitenkään älyttömästi enää tai edes kunnolla aloittaa. Sen verran sitä tein, että A4.1 ilman erikseen käynnistettyä jackd:tä taisi toimia ilman zombified-ongelmaa.

Ajattelin josko kääntäisin ytimen kuitenkin itse. Nyt tajusin sitten semmoisen jutun, että Debian Jessie käyttää ydintä 3.16 jolle ei ole RT-patchia. Ja ylipäätään koko RT-patchin tulevaisuus on täysin epävarma. Mun on joka tapauksessa pakko asentaa uusi käyttis. Yksi suurimmista ja käytetyimmistä jakeluista ei kelpaa.

Tää (pro) Linux audio ei voi ikinä lähteä mihinkään yhtään enempää tällä meiningillä, IMO. Perusasiatkin on hukassa ytimestä lähtien.

17
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 17.07.15 - klo:02.16 »
Tallensin äskeisen session templateksi koska halusin jatkaa toisen biisin parissa. Jokainen (ylimääräisen) kanavan poisto tuottaa "jack zombified". Mun kärsivällisyys loppuu tähän tältä illalta ja ehkä lopullisesti.

18
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 16.07.15 - klo:22.20 »
En jaksa sen kummemmin testailla enkä miettiä mitä on tapahtunut, jossain vanhassa backupissa ne käsittääkseni toimii, haen sieltä.

Nyt Ardour 4.1 ensi kertaa testissä. Siirsin paria kanavaa mikserinäkymässä ja jack zombified. Ohjelman buuttaus auttoi tähän.

EDIT: tosin näköjään jokainen kanava piti routata uudestaan. Tosi kivaa. Ihan samanlaista tää on kun aina aikaisemminkin. Todennäköisesti myyn sieluni ja ostan mäkin jotta voin keskittyä oleelliseen.

19
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 08.07.15 - klo:00.00 »
Siis tämä projekti on toiminut ennen aivan moitteetta, mutta mystisesti nuo muutamat raidat ovat korruptoituneet - niissä ei näy mitään ongelmaa isommalla zoomauksella, mutta äänet katoavat aina samassa kohdassa raitojen mittarien kohotessa 300dB:liin ja kun sitä kohtaa zoomaa, raidat muuttuvat tuonnäköisiksi.

Täten siis ei äänitysvaiheen plugareilla ole ollut merkitystä eikä siinä vaiheessa mitään käytettykään.

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 07.07.15 - klo:11.17 »
Minulle jo kovin tuttua Linux-sekoilua: yllättävä muutaman ääniraidan korruptio...

Sivuja: [1] 2 3 ... 22