Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nöösipoika

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Vähän aiheeseen liittyen - isävainaalta jäi melkoinen nivaska wanhoja 6 x 6 -mustavalkonegoja, joita ei ole kuunaan tehty valokuviksikaan.

Kinokoon dioja ja mv/värinegoja olen skannaillut lainavehkeellä (reflecta x 5-Scan), mutta ei siihen noi kuuskutoset sovi.

Onkos noista Epsonin kuvaskannereista tällaiseen skannaukseen?? Laatu ei tarvitse olla vimpanpäälle suoraan painokelpoista, mutta kohtuullista.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Jolla tabletti!
« : 11.12.14 - klo:00.07 »
En tilannut tuota kun on jo tabletti, mutta jäi kiinnostamaan että mitähän Jollan jossain välissä lupailemalle seuraavalle puhelimelle kuuluu?

Keväällä törmäsin Marc Dilloniin Vantaalla ihan Ikeassa, ja menin tietty häröilemään ja kyselemään fiksuja vaikka hän kaveriporukassa kulkikin. Ei ollut ollenkaan pahoillaan häirinnästä, kiitteli supportista (en sanonu että ostin Jollan käytettynä, kjäh kjäh..). Marc kertoi että Jollan seuraajan suunnittelu on käynnissä, ja käsitin että se olisi enempi high endiä kuin tää eka Jolla..

3
Eli muistin määrän voisi jättää 8 gigaan.. Jos toimin näin, tilaanko 2 x 4 Gb muistit vaiko 1 x 8 Gb? Montako paikkaa emoissa on muisteille? Onko väliä onko muistikampoja yksi vai kaksi, näin toiminnallisesti?? Eli miten turvaan mahd. helpon päivittämisen 16 gigaan?

4
Saksasta saisi kuitenkin 50 euroa halvemmalla..

Mindfactory.de??

5
Katsokaas vielä tuo webhallen.com -paketti, jonka Buntuzz tohon linkitti, että osat ovat varmasti yhteensopivat. Jos ovat niin teen tilauksen sieltä...

edit: lähinnä tuo prossu "Intel core i5-4460 3,2 GHz 7 Mb" vrt "Intel core i5 4670 3,4 GHz 6 Mb", hintaeroa 15 eur ensimmäisen hyväksi, onko käytännön eroa hd-video-editoinnissa?

6
Eli jos nuo monsieur Buntuzz'n linkkaamat paketit ovat aikalailla vertailukelpoisia, germaanit kauppaavat paketin 170 eur halvemmalla.. jos näin on niin valinta on selvä.

Vielä viimeinen varmistus kollegiolta, että tällaiseen kokonaisuuteen voinee olla tyytyväinen? Laatu/teho suhteessa hintaan ja vielä päivitysmahdollisuus tulevaisuudessa lähinnä...

7
Voi valinnan vaikeutta, voi  ::) Todella hyviä kommentteja tullut teiltä, huomaa että asiaa on harrastettu enemmänkin. En ole aiemmin prossua kellottanut, olisiko sille todellista tarvetta kun lähinnä tuo videoeditointi olisi se mihin tehoa satunnaisesti tarvitaan.. Vaikuttaako mahd. kellottaminen jäähdytystarpeen lisääntymiseen ja/tai prossun kestoon? Ehkä mieluummin satsaisin 2 x 8 Gb muisteihin (vaiko 4 x 4 Gb, onnistuuko edes/tuleeko edullisemmaksi??).

Jäähdytyksestä; jos hinta ei merkittävästi nouse, voisin johonkin suht hiljaiseen ja varmaan ratkaisuun ryhtyäkin, tyyliin "romuvaraston" kommentit. Olisiko sinulla jotain vinkkiä?

Mindfactory.de:n tuoma mahdollinen satasen säästö olisi kyllä poikaa..

Eli jos keräisi hieman koostetta:

- prossuksi Intel Core i5 4670 (ei tarvetta kellotukselle?)
- sopiva emo tälle??
- sopiva jäähdytinhärdelli tälle?
- muistit 2 x 8 Gb?
- SSD 256 Gt
- kiintolevy WD Black-sarjaa 2 Tb
- virtalähde - riittävä jos tulee se näytönohjain joskus hankittua
- DVD-asema
- kortinlukija
- kotelo

Olisiko tämä sopiva konsensus??

8
No tossa tollainen  paketti 872€


http://postimg.org/image/5101g7wez/

Tosta voinee jättää poies erillisen näytönohjaimem jos tuo prossu sisältää näytönohjainpiirin/toiminnon? Ja tilalle muistia siihen 16 gigaan.

Ostokset Suomesta/Ruåtsista/Germaaneista vai mistä?

edit: wanhasta masiinasta ei ole kuin kotelo ja dvd-asema käyttökelpoisia, jos nekään..

9
Ok, eli tuo prossu jo maksaa nuin paljon.. hmm.. kone tulee kyllä pääasiassa muuhun käyttöön kuin hd-vireoiren käpistelyyn, mutta mukava olisi jos potkua olisi myös siihen kohtuullisesti. Hintaluokkaa saisi olla sen 700 eur tai alle.

10
Tehoa tarviisin hd-videoiden editointiin...

Linuxissa videoeditoinnin kannalta tärkeimmät komponentit ovat prosessori ja kiintolevy. Näytönohjaimella ei ole juurikaan merkitystä, kun ohjelmat eivät osaa sitä kuitenkaan hyödyntää. Nvidia on kuitenkin paras vaihtoehto.

Eli koneeseen kannattaa valita nopea Intelin prosessori ja SSD-levy (+säilytystilaa videoille perinteisellä pyörivällä levyllä).

Millainen kone sinulla on nykyään? Esimerkiksi Sandy Bridge -sukupolven rautaa ei välttämättä kannata päivittää muuten kuin hankkimalla SSD-levyn, jos sellaista ei vielä ole.

Tarvitaan siis uusi kone, wanha on tosi vanha. Siitä ei ole käyttöön muutoin kuin kotelon osalta (käyköhän isompi tornikotelo nykyisiin emoihin?) ja dvd-asema, ehkä. Eli kokeillaan erillisosista kasattavaa konetta jos saadaan enempi paukkua per euro.

Jos nyt puhuttaisiin n. 700 euron koneesta huomioiden tulevaisuuden hyvä päivitettävyys ja tuo hd-videoiden editointi (ei tulla pelaamaan pelejä):

1) mahd. hyvä prossu (ei mitään hajua, auttakee) nimenomaan Intel?? Ei AMD??
2) emolevy (ei mitään hajua ja valitaanko yhdysrakenteinen emossa oleva näytönohjain vai erillinen?)
3) muistia (16 Gb kai??)
4) 2 Tb kovalevy + SSD-levy (apua tähänkin)
5) virtalähde (suosituksia?)
6) muut hilppeet, mitähän??

11
Moi. Oon veronkalautusrahoilla päivittämässä keskusyksikköä, ja expertin tarjouksessa olis kolme kiinnostavaa, mutta tarviisin näihin vähän jeesiä. Eli missä näissä olis paras teho verrattuna hintaan, lähinnä prossujen ja näytönohjainten tiedot on mulle vähän hepreaa? Ja tulevaisuudessa, onko näistä joku, jota kannattaa vältellä linux-asennuksen suhteen, lähinnä kai näytönohjaimesta kiinni. Tehoa tarviisin hd-videoiden editointiin...

Kone 1 - hintaa 895 eur (kipurajoilla tai ylikin): http://www.expert.fi/Tuotteet/Tietokoneet/Poytakoneet/TC-605

Intel Core i7-4790 (3,6 GHz), 16 Gb muistia, 2 Tb SATA kovalevy, Nvidia GTX745 4GB näytönohjain ym ym


Kone 2 - hintaa 899 eur (sama virsi): http://www.expert.fi/Tuotteet/Tietokoneet/Poytakoneet/M51AD-NR037S

Intel® Core™ i5-4460S, 16 Gb muistia, 1 Tb SATA kovalevy + 128 SSD (!), NVIDIA GeForce GTX760 192BIT 3 Gb näytönohjain


Kone 3 - hintaa 549 eur (eli onko puolet huonompi kone tarpeeseeni..?): http://www.expert.fi/Tuotteet/Tietokoneet/Poytakoneet/HP-500-204EO-F9N84EA-UUW

Neliytiminen AMD A10-6700 APU, 16 Gb muistia, 2 Tb SATA kovo, AMD Radeon R7 20 näytönohjain

Ja vielä, saanko HUOMATTAVASTI halvemmalla samantehoisen koneen osat haalimalla netistä ja kasaamalla jälkipolven avustuksella??

12
Yleistä keskustelua / Vs: Outlook.com ja ACCOUNT@UPDATED
« : 15.09.14 - klo:15.53 »
Eikös nää nigerialaiskirjeet tullu tutuksi Hämeenlinnan suunnalla, sillä erotuksella että menivät jo laittamaan sinne rahaa vaikka poliisi ekan yrityksen estikin  ::)

http://www.city.fi/yhteiskunta/euroopan+suurin+autokauppa+jota+ei+koskaan+rakennettu/8173

13
Laitealue / Vs: Fujitsun muistit
« : 10.04.14 - klo:20.19 »
Joo, näyttäis siltä että turha ostaa 1 x 1 Gb.

Tossa yhden muistivalmistajan sivulle linkki, voipi valita mihin läppäriin (valmistaja/malli) on muistia hakemassa ja ehdottaa ko. läppäriin sopivia. Liekö täysin pomminvarma mutta jokin lähtökohta..

http://www.crucial.com/

14
Laitealue / Fujitsun muistit
« : 10.04.14 - klo:09.13 »
Jatkan tätä samaa aihetta sivuten:

Wanha läppäri Fujitsu Amilo A1645 kertoopi spekseissään (Fujitsun nettisivuilla), että se osaa käyttää muistia max 1 Gb, kammoille on kaksi paikkaa, 256 tai 512 Mb.

Onko niin, että tuohon on turha ostaa 1 x 1 Gb kampaa? Eli hankittava 2 x 512 Mb??

15
Yleistä keskustelua / Vs: Jolla
« : 09.04.14 - klo:10.58 »
Täytyy testata tuota ssh:ta, ei ole mulle tuttu systeemi lainkaan. Mutta ihan mielenkiinnosta, saako tuota usb-yhteyden toimimattomuutta mitenkään selvitettyä, mistä se johtuu?

16
Yleistä keskustelua / Vs: Jolla
« : 04.04.14 - klo:22.08 »
Kokeilitko jo PPA:n pakettia?

Päivitä sitten vielä libmtp tästä PPA:sta: https://launchpad.net/~langdalepl/+archive/gvfs-mtp
Päätteessä:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-add-repository ppa:langdalepl/gvfs-mtp
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Sorgen, kesti vähän tää testailu ja vastaus. Asensin siis ensin ton kio-mtp:n PPA:sta (ei avannut kuin samat kameratoiminnot kuten aiemminkin), sitten päivitin libmtp:n PPA:sta. Edelleen sama virsi. En siis pääse Jollan tiedostoihin mitenkään tällä koneella kiinni. Any ideas?

17
Yleistä keskustelua / Vs: Jolla
« : 08.02.14 - klo:14.38 »
Kiitos tiedosta.

Asentelin ton kio-mtp -paketin terminaalilla.

Edelleen Mint 15 KDE löytää vain Jollan kameran, ja tarjoaa kuvien siirtoa joko digiKamilla tai Gwenviewillä..

18
Yleistä keskustelua / Vs: Jolla
« : 07.02.14 - klo:13.12 »
Mulla on ollut Jolla n. kuukauden käytössä, nyt sain juuri huollosta takaisn (3 pv huolto, oli vaihdettu näytön tunnistinanturi uuteen ja päivitetty käyttis uusimpaan versioon). Olen ollut tyytyväinen tähän, alkuun tuntui N9 jälkeen vähän heppoiselta ja hieman liian isokokoiselta, mutta nyt olen jo tottunut Jollaan. Pyyhkäisyeleet on viety eteenpäin N9 verrattuna, käyttö on melko loogista (tosin eri ohjelmilla on osin ristiriitainen logiikka eleiden suhteen). Päivitykset ovat korjanneet huimasti puhelimen alkuajan puutteita, käytettävyys on kohentunut kovasti.

Asia, mihin en ole varmaa tietoa löytänyt, on se että kun kytken Jollan tietokoneeseen (töissä win xp, kotona linux mint 15 kde 64 bit), en saa koneella juuri mitään näkymää Jollan tiedostoihin. Mint tarjoilee vain kameran kuvien siirtoa, ei muuta (ei edes kehitystilassa), xp suunnilleen samaa luokkaa. Ilmeisesti win 7 avaa hieman paremmin näkymää tiedostoihin. Onkos täällä jollakin varmaa tietoa, miten saan esim. valokuvia ja musaa siirreltyä usbin välityksellä Jollasta koneelle ja päinvastoin?

19
Tää on vielä tässä vaiheessa puhdas Mint 15 KDE + järjestelmän tarjoamat päivitykset. Aiemmasta viisastuneena yritän tehdä asiat oikein tai ainakin niin että pystyn perumaan muutokset jos ne eivät toimi..

Kiitos linkistä, täytyy tutkia sitä tarkemmin. Hyviä neuvoja otetaan edelleen vastaan  :-\

20
Yritin tätä värkätä, mutta tympäännyin ja asensin Mint 15 KDE:n. No, sama ongelma jatkuu.

Neuvoja tähän, mitä tietoja kaivan esiin, mitä asennan ja mistä, kiitokset!

edit: liitteenä /var/log/Xorg.0.log

Sivuja: [1] 2 3 ... 9