Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwer

Sivuja: [1]
1
Asentaminen ja käyttöönotto / 8.04 hidas?
« : 04.05.08 - klo:21.43 »
Asensin uuden Ubuntun (8.04 LTS) hieman vanhempaan koneeseen, AMD XP 1700+ 512 MB. Asennus meni hyvin, mutta kone tuntuu hitaalta. Esimerkiksi selaimessa (vakio-Firefox) kaksi välilehteä auki, toisessa sähköposti ja toisessa Iltalehti. Lehdestä sähköpostiin (hyvin yksinkertainen, perus-HTML ilman mainoksia, Ajaxia jne.) vaihtaminen kestää pahimmillaan yli 10 sekuntia. Takaisin lehteen vaihtuu nopeasti mutta sisältö päivittyy vasta kun liikauttaa vierityspalkkia. Muutenkin kone tuntuu tahmaavan välillä, muttei näin järjestelmällisesti, mutta hitaampi kuin Windows XP. Flashia en ole vielä asentanut ja niitä voi olla useampiakin IL:n sivuilla, mutta ei kai puuttuva plugin voi noin pahasti vaikuttaa. Swappaamisesta ei johdu, kts. alla. Vai onko Radeon-vakioajuri huono/hidas, mulla Radeon 8500.

Koodia: [Valitse]
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:        515608     437204      78404          0      12288     198740
-/+ buffers/cache:     226176     289432
Swap:      1004020          0    1004020

2
LiveCD:ltä bootatessa esim. USB-muistitikku ei tunnistu jos se ei ole koneessa kiinni bootin aikaan. Vika lienee mount-vaiheessa koska lsusb näyttää laitteen. Jos tikku on kiinni bootissa se mountataan ja sisältö on käytettävissä. Onko normaalia livelle?

3
Tarkoitin TB-hakemistolla sitä missä TB:n postit on, ehkä sulla on juuri se tallessa. Se on musta ihan helppo juttu mutta en osaa selittää kun en pääse katsomaan hakemistorakennetta mistään. Mozillalla on muistaakseni seikkaperäiset ohjeet tähän ongelmaan. 300 MB ei ole mikään paha määrä jos yhteys on riittävän nopea. Voi ne siirtää osissakin jos postilaatikossa ei ole tilaa.

4
Cronilla. En tiedä onko siihen graafista työkalua kun minusta on mukavinta editoida tiedostoa /etc/crontab .

5
Paitsi että cp jättää myös vanhan nimisen tiedoston, mv on kätevämpi.

6
Jos olet käyttänyt aiemmin Thunderbirdiä eli varmuuskopiot on sillä tehtyjä, siirto onnistuu helposti. Purat varmuuskopiosta TB-hakemiston jonnekin ja kopioit sen sisällön / sopivan osan siitä uuden asennuksen TB-hakemistoon. Ei ole nyt käytettävissä sopivaa konetta joten en voi tarkemmin selittää, mutta noin se onnistuu, tarkkana vaan ettei tule tuhottua mitään tärkeää :)

Jos importti eri clienttien välillä ei onnistu, niin siirrä mailit IMAP-palvelimelle vanhalla clientilla ja sitten uudella lataat ne takaisin.

7
Kiitos, tutustutaan. Näyttääkin olevan helpompaa kuin oletin, Debianin systeemit on vielä hakusessa täysin käsipelillä ylläpidetyn RPM-järjestelmän jälkeen :)

8
Onkohan olemassa sellaista apt-get skriptiä joka ei lataisi päivityksiä vaan tekisi niiden URLeista listan? Pari Linux-konetta on hitaan yhteyden varassa ja Windows-kone nopean. Windowsilla voisi ladata paketit mahdollisimman automaattisesti ja siirtää sitten muistitikulla Linux-koneisiin.

9
Saako DVD:ltä asennettaessa jotain sellaista työasemalla tarvittavaa mitä CD-versiossa ei ole? Pakettilistoissa on valtava ero, mutta eihän CD:llä voi olla niin vähän paketteja kuin mitä http://ftp.funet.fi/pub/mirrors/releases.ubuntu.com/6.06/ubuntu-6.06-desktop-i386.list näyttää? Mulla on molemmat poltettu ja pitäisi käydä asentamassa koneelle jossa ei ole DVD-asemaa ja mietin pitäiskö oma irrottaa mutta olen laiska :)

Sivuja: [1]