Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sorkkarauta

Sivuja: [1] 2 3 ... 50
1
Yleistä keskustelua / Retroilua?
« : 28.03.17 - klo:16.51 »
Omistatteko minkäänlaisia retrotietokoneita jotka eivät ole PC-rautaa tai Applen koneita?

Minulla on niitä useita: Sinclair QL, Amiga 1000, Commodore PET, jne.

2
:D

Pitäisi näkyä, ja näkyyhän siellä aamun recordingit samasta streamista. Hieno tapahtuma, vaikka en itse ymmärräkään syvällisesti.

3

Live stream nähtävissä jos ei paikalle pääse:

https://www.youtube.com/watch?v=4PflCyiULO4

4
Lisää MS -kamaa on tulossa:
http://www.digitoday.fi/data/2016/03/11/microsoft-on-tosissaan-teki-linux-verkkotyokalun-ja-julkaisi-koodin/20162791/66

Kirjoitin blogin joskus vuonna 2009 asiasta, että voiko Windows olla open sourcea.
https://sorkkarauta.wordpress.com/2009/08/

Niin, voisiko todellakin?

5
Piti hieraista eilen oikein silmiä, kun luki Microsoftin tuovan MS-SQL Serverin Linuxiin.
http://www.digitoday.fi/data/2016/03/08/microsoft-yllattaa-tuomme-avaintuotteemme-linuxille/20162633/66

Aika pitkä matka on kuljettu tästä: "Ballmer: “Linux is a cancer”", 2 Jun 2001 at 18:19.
http://www.theregister.co.uk/2001/06/02/ballmer_linux_is_a_cancer/

Jään miettimään tätä tarkoitusta, miksi näin. Ensimmäisenä tulee mieleen, että ketä vastaan se kilpailee MS SQL:n Linux -alustalla? Miksi Windows ja MS SQL ei riitä yhdessä kilpailutekijäksi? Olisikohan tässä sellainen prosessi menossa, jossa Windows -tuoteportfoliota kavennetaan ja ehkä serveripuolella sitä saattaa odottaa saattohoito nykyisellä alustateknologialla. En olisi yllättynyt, jos MS korvaa Windows -teknologian palvelimet hiljalleen Linuxilla, joskin se brändätään Windowsiksi.6
Yleistä keskustelua / Vs: Raspberry Pi
« : 06.05.15 - klo:20.04 »

Jos ownCloudin tms. väsääminen kiinnostaa Rasberry PI tai Banana PI -alustalle, niin kannattaa tulla käymään Happy Hacking Day -tapahtumassa 8.5 Pasilassa.

Olen melko täpinöissäni tästä, sorry jos tuntuu että spämmäilen. Avoimen koodin tapahtumia ei ole Suomessa liikaa.

7

Näytti olevan ohjelmaa tulossa uuden julkaisun myötä, sain juuri hiljattain vahvistuksen että sinne tulee porukkaa.

www.happyhackingday.info

Tämä siis lauantaina 9.5 klo 11 alkaen Haaga-Heliassa Pasilassa Helsingissä. Ensin näyttää olevan ohjelmaa siitä miten rakennetaa vapaaseen softaan perustuva GPS-älykello klo 11.

8
Siispä kaikki tyhjännaurajat seuraavaan osoitteeseen:
http://www.pahkasika.net/
 ;D

Uutta matskua olisi näköjään tiedossa. Peräsmiehellä on kuulemma poika :)

9
Yleistä keskustelua / Pidättekö Pahkasika-lehdestä?
« : 17.04.15 - klo:21.21 »
Minusta Miihkali oli aivan mainio =)

10
Yleistä keskustelua / Happy Hacking Day 2015
« : 11.04.15 - klo:00.09 »
Moikka! Ollaan järkkäämässä Open Source -tapahtumaa Helsinkiin. Koska Ubuntu tulee olemaan siellä mm. puhelimen ja uuden käyttisversion kera,  niin tieto tapahtumasta lienee paikallaan erityisesti täällä.

Paikka:
Ratapihantie 13 00520 Helsinki

Aika
8.-9.5.2015 kello 10 - 21 (pe) 10 - 18 (la)

www.happyhackingday.info


11
Laitealue / Vs: Ulkoinen USB levy PC:n sisälle
« : 16.03.15 - klo:19.22 »
Eikait sinne ole tallennettu tiedot sitten näillä WD:n ym. kumppaneiden omilla työkaluilla? Siis tarkoitan että asema olisi kryptattuna?

Erikoiselta kyllä kuulostaa. Itse olen suolistanut noin 6kpl eri ikäisiä WD:n ulkoisia asemia ja tosiaan kaikissa on ollut ihan perussarjan levyt sisällä. Kelpaa myös vaihdella ristiin, isontaa koteloon asemaa jne. Yhdessä LaCien asemassakin oli muistaakseni Seagaten, Hitachin tms. ihan peruslätty sisällä. Btw älkää koskaan ostako mitään LaCien asemaa tiedostovarastoksi. Hyvin laadukkaita päällepäin, mutta erityisesti isommat asemat erillisillä virtalähteillä, niin se virtalähdepuoli on aivan järkyttävää kuraa.

*lisäys*
Tosiasia kyllä on, että kiintolevyn voi lukita rautatasolla. Itseasiassa suurin osa peruskiintolevyistäkin sisältää tuon ominaisuuden ja tekniikkana se on kaikkea muuta kuin uusi. Törmäsin tuohon joskus muinoin kun tuttavalla meni ensimmäisen Xbox-pelikonsolimalli rikki ja yritin käyttää sen kiintolevyä tietokoneessa. Eli jostain ainakin Pentium 3 aikakaudelta tuo tekniikka on ollut olemassa. Tosin sitä käytetään ilmeisesti todella harvoin, kuten tuollaisessa pelikonsolissa ilmeisesti puhtaasti kopiointisuojauksien takia.

Kyllä se taisi olla ihan Ubuntu jolla vetäisin levyn sileäksi, olisikohan ollut ext3 tai ext4. Epäilen että siinä on rautavika, haluttaisi ostaa samanlaisessa kotelossa olevan tilalle ja kokeilla värkätä sillä tämä kuntoon. Tietysti on kai niitä ulkoisiakin SATA-levyn telakoita,jossa sitä voisi kokeilla. Voi vitsit että harmittaa...

12
Laitealue / Vs: Ulkoinen USB levy PC:n sisälle
« : 15.03.15 - klo:22.38 »
Enpä ole kyllä vielä koskaan törmännyt ulkoiseen asemaan, jossa ei olisi ollut sisällä ihan normaalia standardi kiintolevyä. Yksi juttu tuli kuitenkin mieleen. Ilmeisesti asemalle on siis asennettu käyttöjärjestelmä? Muutenhan koko ketjussa ei olisi mitään järkeä?

No kuitenkin. Jos järjestelmä on asennettu ide-yhteensopivassa tilassa, kuten käsittääkseni kaikki usb-->sata ohjaimet on tehty, niin jos tietokoneen bios on asetettu toimimaan achi-tilassa niin järjestelmä ei välttämättä boottaa lainkaan.

Ei ole käyttistä asennettu, pelkkä levy vain missä on datat. Ei sitä ole kyllä osioitukaan. Outo juttu.

13
Laitealue / Vs: Ulkoinen USB levy PC:n sisälle
« : 15.03.15 - klo:10.06 »
Mihin vaiheeseen käynnistys pysähtyi? Näkyykö ruudulla jotain ja pyörivätkö tuulettimet? Eteneekö käynnistys pidemmälle, jos koneessa ei ole kumpaakaan levyä kiinni?

Kone toimii normaalisti, mutta ongelmat alkavat kun laitetaan tämä uusi levy kiinni. Kun levy on yksin tai yhdessä kytkettynä, niin kone "yrittää" käynnistyä, mutta mitään ei tapahdu. Tosin tuuletin saa ikäänkuin hetkellisen impulssin, ilmaisee että virrat kyllä tulevat mutta ei käynnisty sen enempää ja mykäksi jää.

14
Laitealue / Ulkoinen USB levy PC:n sisälle
« : 13.03.15 - klo:00.29 »

Irrotin kotelostaan WD:n ulkoisen 2T SATA -levyn, avasin PC:n, kytkin tämän ottamalla piuhat pois olemassa olevasta SATA-levystä, eli vaihdoin sen mikä oli koneessa kiinni tähän entiseen ulkoiseen SATA-levyyn.

Laitoin virrat päälle ja mitään ei tapahtunut - kone ei käynnistynyt tämän asetuksen kanssa. Kokeilin laittaa vanhan paikoilleen, ja sehän lähti normaalisti. Olisiko jakaa ajatusta siitä, miksi kone ei lähtenyt käyntiin silloin kun siinä oli kiinnitettynä ulkoisesta entisestä USB asemasta otettu levy?

15
Ainakin Brother HL-2135W on tulostin joka toimii käytännössä heittämällä ja siinä on Linux-tuki.
Osta Dellin Ubuntu -läppäri uutena niin tässäpä sulle yhdistelmä.

16
Pystyykö noissa nykyisissä Uefi-laitteissa olemaan dual-boot käyttöjärjestelmän valitsemiseksi käynnistyksen yhteydessä?

17
Kun kävin FOSDEM 2015 messuilla, niin huomasin yhteisönvoiman näissä asioissa, mitä distroihin tulee.

Olisi kivempaa oikeastaan on mukana yhteisössä, joka vaikka huvikseen rakentaa distron tai jotain muuta mitä mieleen tulee.

18
Olen.
Linux Mint + Ubuntu + Libre Office näin muistaakseni. Ja Free Software Foundationille menee 10$ joka kuukausi, mutta sehän ei ole open sourcea =)

19
Yleistä keskustelua / FOSSDEM 2015?
« : 30.01.15 - klo:08.26 »
Brysselissä on 31.1-1.2.2015 isot messut jossa pääosassa ovat open source jutut. Aiotteko lähteä?  Minulla on liput taskussa :) Kuvakollaasia laitan tulemaan jahka kotiudun matkoilta.

https://fosdem.org/2015/

Matka ei ollut kallis, pari yötä hotellissa 100€ yhteensä + lennot 250€. Sisäänpääsyhän tuonne on ilmainen.

20
Tuo Firefoxin aloitusviive saattaa korjautua kun vaihdat vaikkapa Googlen DNS-palvelimet käyttöön (juujuu, vakoilee se muutenkin)  :-*

Pöytäkoneessa viivettä ei ole, vaikkakin siinä on sama käyttis. Toistaiseksi laittaisin kannettavassa olevan Firefoxin piikkiin tuon puutteen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 50