Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Puchman

Sivuja: [1]
1
noniiiin. jotain ihan ihme kysymyksiä sielä osi, joista kylläkään yksikään ei koskenut näyttöäni.
painelin entteriä aina kun ei ollut hajuakaan asiasta... ja näköjän se osasi itse "suositella" jotain valintoja.
tämmöstä se kuitenkin herjaa rebootin jälkeentuossa viimesessä lukee että fatal error screen not found ;D mites se näin ko kyllä vaan näytössä näkyy vaikka mitä ::)

2
jahah tässä voisin itsekin palata taas asiaan vaikka vintoosalla olen leikkiny pari viikkoa.
eli mars etsimään tietoa näytöstäni..
...
aah löysin manuaalin. nyt etsitäämpäs tietoja
tämä on vaan quick start gide saa nähä löytyykö mitään..
joo. ei yhtään suomen kieltä, ja muutenki vaan asennusohjeet, ei mitää teknisiä tietoja.
ja mitää oikeaa manuaalia ei oo tullu mukana joten netistä suunnistetaan tieto---->
ooh löysin! nyt vaan printtaan ja alan konffaileen.. :P jos tulee ongelmaa ni vintoosa kaiken järjen mukaan pysyy pystyssä että pääsen rättisitikalla bensa-asemalle kun ferrari hyytyy ;)

3
tuolla samassa konfiguraatiotiedostossa voidaan myös rajoittaa sitä mitä resoluutioita on käytettävissä (on mahdollista, että tapauksessasi on helpompaa konffata koko X uusiksi komennolla $ sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg. varmuuskopion ottaminen tuosta xorg.conf:sta kannattaa toki muistaa.).

rajoittaminen tapahtuu osiossa Screen ja näyttää jotakuinkin tältä:
Koodia: [Valitse]
Section "Screen"
    Identifier  "Screen 1"
    Device      "Benq FP567s"
    Monitor     "Monitor that can do 1024x768@75"
    DefaultDepth 24

    Subsection "Display"
        Depth       8
        Modes       "1024x768" "800x600" "640x480"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
    Subsection "Display"
        Depth       16
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
    Subsection "Display"
        Depth       24
        Modes      "1024x768" "800x600" "640x480"
        ViewPort    0 0
    EndSubsection
EndSection

Device ja Monitor toki vaihtelevat oman laitteistosi/konffisi mukaan.
muokkasin tuhon code osioon kaikki mitä osaan...näyttääkö järkevältä? kirjoitetaanko X:n uudelleenkonffauksessa kaikki tuo vai vain arvot vai vain ne arvot jotka haluaa muuttaa?

tiedän tämän pystyvän ainaki 75MHz taajuuteen 1024x mikäsenyoli resoluutiolla. miten kerron tämän Ubuntulle?

helpoiten varmaan konffaamalla X:n uusiksi ja valitsemalla monitoriksi Monitor that can do 1024x768@75 ;)

ei millään pahalla mutta käyttäjäystävällisen käyttöjärjestelmän pitäs kyllä kaiken järjen mukaan totella käyttäjän käskyjä nuin "yksinkertasissa" asioissa ko virkistystaajuus ja resoluutio..

siitä vasta meteli nousisi, kun käyttäjä rikkoisi näytön käyttämällä liian suurta taajuutta/resoluutiota. kyllä käyttäystävällisen järjestelmän pitää minusta estää käyttäjää rikkomasta laitteistoaan. itse asiassa winkkarissakin tarvitaan periaatteessa näytön 'ajurit' (siis se .inf jossa on monitorin speksit)  jos ei näyttö osaa itseään tunnistuttaa, mutta aika harva tietää tuon saati sitten käyttää sitä. tosin uudet näytöt yleensä tunnistuvatkin moitteetta.
nii no se. vissii wintowssi vaan onnistui tällä kertaa paremmin ajurien ja näytön tietojen saannin suhteen.
windowssissa ne ajuriongelmat onki sitte tuskasen vaikeita korjata...

edellinen linuxini mandrake 10.1 meni suoraan 1024x se joku -näyttötilaan. taajuutta en muista.

no, siinä tapauksessa se joko sai näytöstäsi enemmän tietoa kuin ubuntu tai sitten se oletti, ettei kenelläkään ole niin paskaa näyttöä, ettikö se tuohon pystyisi. en sitten tiedä onko parempi tehdä oletuksia vai mennä sen mukaan mitä tietää. riippuu varmaan tilanteesta.
nimenomaan.

tarviiko minun tietää mitään erityistä kun kirjoitan komentoriville tuon X:n uudelleenkonffauskäskyn? jos tulee sormi suuhuhn kesken homman? oletusarvoilla loppuun ja sitten kun se ei kuitenkaan toimi niin kyselen täältä ja yritän uudelleen?
backuppia edellisestä X:stä minun ei kai kannata tehdä kun olen jo onnistunut sen söhläämään  ;D

4
jaa en ees ehtiny mittää äxää alkaa konffaamaan ni tuossa käynnistelin upunttua eikä oikei lähteny. liitteenä kuva X:n virheilmotuksesta ;D


5
---
tehdä asianmukaiset muutokset kyseiseen tiedostoon:

avaa tiedosto valitsemassasi editorissa, vaikka sitten näin:
Koodia: [Valitse]
$sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
etsi lohko joka alkaa:
Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
ja lisää sinne rivit:
Koodia: [Valitse]
HorizSync   30-107
VertRefresh 50-150

jossa korvaat tietysti nuo luvut oman monitorisi vastaavilla ;)

mahdollisesti myös lisätä halutut resoluutiot "Screen" lohkoon, mutta miunlla ei nyt ole alkup. asennusta ubuntusta, joten en voi musitaa mitä siellä on.
---
muuten jees mutta.

ei mulla oo harmainta aavistusta oman näyttöni nuista horizSync ja VertRefresh arvoista.. laitoin mututuntumalla HorizSync 30-100 ja VertRefresh 50-100... enkä vieläkään pysty (tallennuksesta huolimatta) muuttaan taajuutta tai resoluutiota. se resoluutio kyllä vissiin määritellään jonnekki muualle?
tiedän tämän pystyvän ainaki 75MHz taajuuteen 1024x mikäsenyoli resoluutiolla. miten kerron tämän Ubuntulle?

ei millään pahalla mutta käyttäjäystävällisen käyttöjärjestelmän pitäs kyllä kaiken järjen mukaan totella käyttäjän käskyjä nuin "yksinkertasissa" asioissa ko virkistystaajuus ja resoluutio.. edellinen linuxini mandrake 10.1 meni suoraan 1024x se joku -näyttötilaan. taajuutta en muista.

6
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 03.09.05 - klo:13.51 »
Näyttääpä täällä tuo ongelma jo ratkenneen mutta ajattelin mainita että minulla oli aivan sama ongelma kun asensin Kubuntun AMD64 version koneeseeni, alhainen virkistystaajuus.

Ongelma oli että Kubuntu ei tunnistanut monitoriani (Hitachi CM771) ja laittoi sen generaaliksi jossa oli väärät arvot. Korjasin tilanteen ajamalla käskyn: "sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg". Tämä on graafinen asennusohjelma jolla sain monitorin arvot syötettyä oikeiksi.

- Esko  :(
kokeilen tuota dpkg-reconfigure juttua paraikaa ja näyttäisi että oon vähän hukassa ;D taas.
olisi ihan kiva saada tuostakin step-by-step ohjeet.. kun mulla on nVidian nForce2 piirisarja eikä näy semmosta vaihtoehtoa tuola.. näytöstä sielä ei puhuta (ainakaa vielä ) mitään

7
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 03.09.05 - klo:11.36 »
no nyt alko wörkkimään! sitten vaan selailen tuonne aikaisempiin viesteihin että saan selville sen virkistystaajuuden ja reson säädön. kiitoksia.

8
aah se toimii. hieno ohje, kiitoksia mik0lle vaan :)

9
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 01.09.05 - klo:20.05 »
tällä hetkellä ongelmani on etten osaa tallentaa muokattua tiedostoa :P tuolla group- -nimisessä tiedostossa on kyllä
Koodia: [Valitse]
admin:x:1001: -kohta, muttei siinä perässä lue anssia, sielä
Koodia: [Valitse]
adm:x:4:anssi on kuitenki kuten varmaan silmillä ossaatta kattoa niin se anssi. en siis osannu tallentaa sitä silloin ko lisäsin admin ryhmään itteni, poistuin vissiin väärällä lailla sieltä editorista ::) mutta sitten kun aukaisen group -nimisen tiedoston (ilman loppuviivaa) niin siellä kyllä on tämmönen rivi
Koodia: [Valitse]
admin:x:1001:anssi ja on sielä kans
Koodia: [Valitse]
adm:x:4:anssi. group_backup-tiedostossa on adm ryhmässä anssi, mutta koko admin ryhmää ei oo, eli siltä osin kaikki ok, sehän on vain backup.

eli vääntäkää rautalangasta kiltit ihmiset, kumpi on se merkitsevä tiedosto, "group" vai "group-" ja että miten avaan sen jossain editorissa ja lisään admin ryhmään oman käyttäjäni? sekä poistun editorista oikeaoppisesti tallentaen ja näin olen saavuttanut nirvanan. eh siis sudo-arvonimen :)

10
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 30.08.05 - klo:18.17 »
haa en hoksannu että se kursori jotenki hyypäski tuonne alas ja pääsin kirjottamaan exit. eli nyt ollaan taas persukäyttäjänä päääteistunnossa.

ny menin visudolla ja se siis avasi vissiin sen sudoers tiedoston. noh, öö menin viimeselle riville ja painoin o nii sitte siinä rivillä luki että o :o noh, pyyhin sen pois ja kirjotin
%admin ALL=(ALL) ALL
sen yläpuolella luki jo valmiina että root ALL=(ALL) ALL
sitte entteriä (oiskoha pitäny :-[ ) ja esciä ja :wq nii kappas seuraavalla rivillä lukee nyt että :wq. pyyhin sen ja painoin uuestaan esciä nii alareunassa olleet jokku ohjeet katosi [ Ohjetila ei käytössä ] niin sielä alla nyt lukee. tuola ylhäällä on että GNU nano 1.2.4 että semmonen editori vissiin on kyseessä  :P meikä osaa kyllä söhlätä.

11
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 30.08.05 - klo:17.43 »
kuulostaa järkeenkäypältä eli tehdäämpäs näin...

eli pääte--> su--> groupadd admin
joo taisi toimia.
sitte näitä edellisiä neuvvoja lukemaan eli..

hoo.. tähän tuli taas tämä joku swappi ilmotus.. vissiin jotain että tää on tallentanu välimuistiin edellisen muokkauksen group tiedostoon, eli oon vissiin väärällä lailla poistunu sieltä editorista :-[ ja tiedosto on jääny välimuistiin tai jotain ? noh samapa sille kai... vaihotehtoja tulee seuraavia:
open read only, edit anyway, recover, quit, abort, delete it.

pistin deleteä kun luulisin että se siis poistaa sen välimuistissa olevan muokkauksen ja pystyn muokkaamaan tiedostoa uudestaan :P saas nähdä nyt.
*d*
nonii nyt se avasi sen editorin. liikuin kursorilla noobmaisesti (?) alanuolinäppäimellä admin-rivin kohalle ja painan nyt.. öö shift+a ja kirjotin siihen että anssi
sitte esciä ja :wq. tuohon tuli joku ihme juttu jossa on tummennettuna /etc/group.edit
  • ja sen alla : jonka vieressä kursori, ja sen alla pari riviä :~ tuommosta. siis että joka rivin alussa :~ ja loput tyhjää sitte alla tummennettuna lukee command-line.


eli miten tuosta pääsen pois järkevästi/turvallisesti/oikein? esci ei tepsi.. ja ei tunnu että kannattais windowsmaisesti painaa ruksia kuten olen aina ennen tehnyt... :-[ ei viittis tuota su-pääteistuntoa piettää tuossa alla kovin kauaa...

12
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 28.08.05 - klo:09.04 »
jahas jahas...

muuten hyvin mutten löytäny mitään admin riviä :D
sielä oli vaan tämmönen
Koodia: [Valitse]
lpadmin:x:107:anssi
alkaako ikkunat jo häämöttää?  ;D

tuota noin.. aattelin vaan että pitäskö sinne sitte lisätä tuohon tiedostoon kokonaan se uus admin-rivi :-\ vai miten tätä aletaan nyt purkamaan ::)

13
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 23.08.05 - klo:18.24 »
eihä sitä voinu roottina kirjautua työpöydälle, tuli vaan tieto että ylläpitäjä ei voi kirjautua sisään tämän ruudun kautta. eli miten tästä eteenpäin?

14
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 23.08.05 - klo:18.18 »
Onhan group-tiedostosi muoto varmasti oikein?
Eli riveillä ei ole mitään välilyöntejä vaan eri kentät on eroteltu kaksoispistein ja käyttäjät pilkuilla. Ryhmän viimeisen käyttäjätunnuksen jälkeen ei pitäisi olla muuta kuin rivinvaihto.
noh tältä näyttää siitä tiedostosta pari riviä (otin sen adm kohdan ja sen ympäriltä):
Koodia: [Valitse]
sys:x:3:
adm:x:4:anssi
tty:x:5:
anssi on tietenki tuo käyttäjänimi, ja se oli tuossa valmiina kun avasin tiedoston ekan kerran.
Tarkista sitten sudoers-tiedosto /etc/sudoers ja tarkista ettei siinä ole mitään hämminkiä. Tätä aihetta on käsitelty toisessa viestiketjussa:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=136.0
eli vimmillä samalla lailla? ok.. noh vim /etc/sudoers ---> "this file MUST be edited with the 'visudo' command as root. ## see the man (main?) page for details on how to write a sudoers file. ## host alias specification # user alias spec.. # cmd alias sp.. # defaults

defaults !lecture,tty_tickets,!fqdn

# user priviledge specification
root ALL=(ALL) ALL
~~~
 ??? mie en vaan ossaa käsittää
Jos näiden jälkeen ei vielä toimi, niin tarkista synapticista, ettei sinulla ole mitään rikkinäisiä paketteja (broken), jotka saattaisivat olla syynä outoon käytökseen.

Mikko
no kahtompa vielä sen.. Järjestelmä-->Hallinta-->Synaptic Package Manager, kysyy salasanaa, omani ei kelpaa :) pitääkö se roottina kirjautua sisään systeemiin? noh miepä kokeilen sitäki vielä. suljen eka selaimen ja muut.

15
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 22.08.05 - klo:17.19 »
hämärää.

tein mikon ohjeiden mukaan ja huomasin että siellä on jo minun käyttäjäni nimi siinä admin ryhmässä :o mite se voi olla sielä ja silti tulee aina että child terminated with 1 status

16
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 21.08.05 - klo:19.58 »
katsoin tuon toisen topicin ja siellä käytettiin ilmeisesti Gedit nimistä editoria? noh ongelma tullee mulla nyt siinä että konsoli kysyy jotain salasanaa kunteen tuon sudo /etc/blablaablaa komennon eli vissiin yritän avata sen xorg.conffin muokkausta varten. noh sille ei kelpaa rootin salasana, eikä myöskään koneen ainoan "rivikäyttäjän" salasana. muita salasanoja en oo tälle antanu ??? ja mulla on varmasti oikein kirjotetut salasanat, ei mitään typoja kun testasin sisäänkirjautuessa rivikäyttäjän salasanan ja su komennolla konsolissa rootin salasanan.

samaa salasanaa vissiint arvin kun säädän kellon oikeaan aikaan. rootin salasana ei kelpaa eikä myöskään tämä tavallinen käyttäjän salasana ???

hmmm.. etsiskelin vanhoja topicceja ja tajusin että jotenki oma käyttäjä pitäs lisätä sudo-ryhmään tai jotain? miten tämä tapahtuu? mitä kuka häh?

17
Ubuntu tietokoneissa / Re: Alhainen virkistystaajuus
« : 21.08.05 - klo:19.39 »

...

monitorisi kuitenkin vaikuttaa sen verran uudelta, että sen kuvittelisi osaavan kertoa ominaisuuksistaan. siltä varalta, että näin ei ole, voisi X:n konffin Monitor-lohkoon lisätä määrittelyt HorizSync ja VertRefresh monitorin oikeilla arvoilla varustettuna. esim. omalla koneellani ko. lohko on seuraavanlainen:

Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
    Identifier  "446Xpro"
    HorizSync   30-107
    VertRefresh 50-150
EndSection

eli miten tuo tehdään käytännössä? tuskimpa vain mennään tiedostoselaimella tuonne kansioon ja tuplaklikataan tiedostoa ja kirjoitetaan sinne puuttuvat rivit, sillä kokeilin, ja tuo on "read-only" tiedosto. eli miten mie kirjotan tuonne tarvittavat tiedot?

Näyttöni on BenQ FP567s tietoja

18
ite en jaksanu altaa torrentilla lataileen vaan tilasin ilmaseksi kymmenen cd pakettia ja vielä kaks 64-prossuille (shipit free ubuntu cds). toimii.

19
Hei!
Asensin juuri Ubuntun ja muuten näyttää styleltä mutta yksi seikka pistää heti silmään: näytön virkistystaajuutta ei pysty muuttamaan 60 hertsistä mihinkään, eikä myöskään resoluutiota (640x480). Kyse on varmaan ajureista. en oikein hallitse komentoriviä kun olen suht keltanokka linuxin parissa mutta voin kyllä kertoa koneeni rautapuolen tiedot.
Shuttle xPC -runko
nVidia nForce2 emolevy/piirisarja, sisältää GeForce 4 MX näyttiksen.
athlon 2800+
512 DDR RAM

tuo näytönohjain lienee se tärkein tieto.

kiitos vastauksista jo etukäteen! (jossain lehdessä oli kehuttu ubuntun tukiverkostoa joten olkaa kehujen arvoisia  ;) )

tiedän kyllä että jotain tuosta virkistystaajuudesta on tuolla vanhemmissa topiceissa mutta sielä oli linkki tutoriaaliin jossa muutamalla komentorivikäskyllä haettiin ilmeisesti nVidian ajurit, kokeilin sitä mutten osannut...
 ???

Sivuja: [1]