Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - talo

Sivuja: [1] 2
1
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Vista kateissa
« : 16.04.07 - klo:09.44 »
Minulla oli c asemalla asennettuna XP ja d asemalla Vista. Toisella kovalevyllä slave Ubuntu. Jouduin asentamaan XP uudelleen ja tietenkin Grub katosi. Sain sen palautettua live cd ubuntunlla. Eli nyt minulla toimii Ubuntu ja XP, mutta Vistaa en löydä. Asensin XP c osioon, joten Vistan osio d on ehjä ja koskematon. Kuinka saisin palautettua vistan toimivaksi. Ohjeet mieluummin rautalangasta, Nimim "intoa on taitoa vähän"

Mikäli tilanne on tosiaan nyt tämä, että olet asentanut XP:n uudestaan Vistan ollessa kovalevyllä ei pelkästää Grubin korjaus välttämättä riitä. Mutta uskoakseni voinet Vistan "palauttaa" Grubin listalle, vastaavilla riveillä kun XP sielä esiintyy, korjaat vain osoitukset levyn osalta, että osaa oikealta levyltä bootata.
Joku korjannee jos olen täysin metsässä, mutta kopioit Vistalle tuon XP:n osan Grubissa ja muutat levyn (root) asetuksen hd1.0 jos tuo Vista on asennettu järjestyksessä toiselle kovalevylle ja sen ensimmäiselle osiolle ja luonnollisesti tietysti Title kannattanee korjata, ettei bootissa ihmettele miksi kaksi XP:tä tarjolla :)

Jos ja kun tuon Vistan saat Grubin listalle esiin, niin se ei välttämättä boottaa, olettaen siis, että olet nyt asentanut XP:n uudelleen Vistan asennuksen jälkeen. Johtuen sitä, että Windowsin eri versiot pitää asentaa ikäjärjestyksessä. Eli pientä recoveryä voinet joutua tekemään paketillesi.

2
Seuraavanlainen ongelma olisi...

Ubuntu kyllä tunnistaa raid-levyt ja ensimmäinen levy on sda1.
Olen mountannut levyn antamalla käskyn: sudo mount -t vfat -o iocharset=utf8,umask=000 /dev/sda1 /media/raidlevy/

/media/raidlevy-hakemistossa näkyy kyllä tiedostoja, mutta ei näy mitään järkevää. Jos joku osaisi auttaa? ???

Haluaisin siis saada Ubuntussa luettua raid-levyillä olevia windows tiedostoja. Muistaakseni kyseessä on raid 0.

Jos kyseessä on tosiaan raid0 pino, niin tällä hetkellä järjestelmäsi näkee siis levyt sda1 ja varmaankin sda2, jolloin yksittäisen levyn järjestelmään liittäminen ei tuo näkyviin raid pinkan dataa. Muuta kuin sen mitä toiselle levylle on kirjoitettu, varsinkin kun raid0 kirjoittaa vuoroin molemmille levyille suoritustehon nostamiseksi, tästä syystä ei mitään järkevää näy, koska tiedostoistasi on vain osa tällä levyllä ja osa toisella. Joten mitä ikinä teetkään, älä ronki levyn dataa, koska muuten Windowsin puolella ei mikään toimi, itse asiassa ei varmaan edes Windows itse siinä vaiheessa.

Miten korjata ongelma riippunee täysin siitä mikä raid-ohjain on kyseessä, eli onko tuettu ja miten konfiguroida tämä oikein toimimaan linuxissasi. Tuo selvinnee mahdollisesit pienen googlauksen avulla.

3
Tässä linkki suht kätevään työkalupinoon http://ultimatebootcd.com/
Lötytynee levytyökalua, boottilevyä, testiohjelmia yms muuta kivaa, joilla kätevä askarrella koneen kanssa ennen asennusta tai kun tarvii siivoilla vanhat partitiot tms.

4
1. Playeriksi suosittelisin itse mplayeria, mutta nuillakin pärjää ihan mukavasti, mikäli tuo ihmetyttää mikä on cd / dvd asemasi, niin voit kurkata vaikka cat /etc/fstab ja katsoa sieltä onko tämä mahdollisesti vaikka /dev/hdc tai jokin vastaava.
Esim.tällainen rivi 
Koodia: [Valitse]
/dev/hda        /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto     0       0 En nyt muista voiko VLC:lle sanoa suoraan että lue dvd tuolta, vai pitääkö tuo ensin liittää tiedostojärjestelmään joka onnistunee sitten komennolla
Koodia: [Valitse]
mount /dev/hdc tai kuten minun tapauksessani mount /dev/hda jonka jälkeen tuo levyn sisältö löytynee /media/cdrom0 hakemiston alta. Ubuntusi kyllä saattanee tuon liittää suoraan jo siinä vaiheessa kun levyn laittaa sisään, en muista tekeekö tätä vai ei. Mutta fstab kertoo kyllä mistä tuo sitten pitäisi löytyä.

2. Syynä erilaisiin ohjelmiin on se, että joku tykkää äidistä joku tyttärestä. KDE:llä taitanee löytyä enemmän QT rajapinnan kanssa totetutettua ja Gnomella vastaavasti GTK, mikäänhän ei estä näitä käyttämästä kuitenkaan ristiin, kunhan vaan katsoo että tarvittavat kirjatstot on paikallaan.

3. Mikäli tuo äksäsi kaatuu etkä saa knomea tms auki, niin räppäseppä vaikkapa alt+ctrl+f1 ja pitäisi tuollainen hieno tekstipohjainen ruutu olla edessäsi. ja kun olet editoinut konffiasi tarpeeksi, voinet yrittää X:n uudelleen starttia vaikkapa
Koodia: [Valitse]
sudo /etc/init.d/gdm restart tai sudo /etc/init.d/kdm restart skriptiä käyttäen, riippuen käytätkö gdm vai kdm koneellasi.

4. Mikäli olet avannut oikeat portit joita azureus haluaa käyttää, molempiin suuntiin TCP ja UDP protokollalla eikä silti toimi, niin kannattanee tarkistaa jo ADSL-modeemisi asetuksia tms mikä vaan purkki edessä joka hoitaa yhteyden NAT:n mikäli NAT käytössä.

Sovelluskohtaista portin avaamista en muista nähneeni, tämä ei toki tarkoita etteikö sellaista olisi olemassa. Mutta port triggering ratkaisu tietääkseni on mahdollista toteuttaa. Tosin tuo tarvinnee jo vähän enemmän osaamista, uskoisin että tuo firestarterilla iptablesin muokkaaminen on riittävä tässä tapauksessa.

5
Jos nyt en aivan väärin muista niin tuon voisi yrittää hoitaa käyttäen Modelineä xorgin configissa.
http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/faq/vga2rgb/calc.html tuossa esim yksi laskuri jolla voisit yrittää laskea modelinen itsellesi ja koittaa saada sen avulla tuon haluamasi virkistyksen.

6
Samban configista löytynee rivi
Koodia: [Valitse]
socket options = TCP_NODELAY Tämä kyseinen rivi voisi kaivata tällaista pientä muutosta
Koodia: [Valitse]
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192 tällä voi mahdollisesti tuo samban ja windowsin välinen keskustelu nopeutua jokusen aseteen.


7
Tässä kevyttä infoa ja ohjetta miten voi suoriutua mahdottomalta tuntuvasta tehtävästä.

http://www.tldp.org/HOWTO/html_single/Masquerading-Simple-HOWTO/

Myös DHCP-palvelimelle voi tulla käyttöä ellei sitten käsin määrittele IP-asetuksia asiakaskoneelle, joka lienee järkevintä jos kyseessä on vain parin hassun koneen verkko.

8
Moi!

Ubuntun asennus onnistui hyvin, mutta nyt ongelmana olisi saada valittua boottivalikon automaattisesti käynnistyväksi käyttöjärjestelmäksi (oletuksenahan käynnistyy Ubuntu, jos ei tee mitään). Jotain asetustiedostoa pitänee puukottaa, mutta mitä ja miten?

P

Tuon voinet hoitaa varmaankin /boot/grub/menu.lst tiedoston kautta. Eli joko voit laittaa tuon defaultin numerolla kuten mainittuna tai sitten etsit haluamasin kohdan ja kirjoitat savedefault haluamasi defaulttijärjestelmän riesaksi.

title           Ubuntu, kernel 2.6.12-9-386
root            (hd1,0)
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.12-9-386 root=/dev/hdg1 ro quiet splash
initrd          /boot/initrd.img-2.6.12-9-386
savedefault
boot


Oletettavasti sinulla on tuonlainen rivistö konffiksessa, joka on tämän hetkinen defaultti. Eli tuo savedefault pitänee muistaa poistaa jos muutat esim windowsin defaultiksi

Ja noin ihan hyvänä vinkkinä, ota talteen tuon konfiguraatiotiedosto ennen kuin muokkaat sitä..

9
Niin. Eli saako Dapperin asennettua jollakin komennolla suoraan cd:ltä boottaamalla. Siis ilman että pitää ensin live-versio käynnistää. Tarkoituksena olisi ahtaa Ubuntu vanhaan läppäriin, jossa vain 64MB muistia. Live ei käynnisy koska vaatii 128MB. Vanhempi ubuntu (5.10) suostui vielä asentumaan ilman mukinoita.

No nyt kun ei ole kyseistä levyä tässä niin en pysty tarkistamaan mitä pitäisi kirjoittaa kun kohta Boot: on ruudulla, mutta tuo selviää ottamalla helppi aiheesta auki kun Boot: on ruudulla. Luultavasti kirjoitettiin jotain "text" tai "linux text" jotta saadaan perinteinen tekstitilan asennus käyttöön, tälläisellä ainakin itse asensin omani. Tosin jos nyt on jo sisällä tuo vanhempi versio niin voit hyvin ottaa dist-upgradella tuon uudemmaksi vaihtamalla sourcet jo aikaisemmin mainitulla tavalla.
no ei tarvitse yhtään mitään kirjoittaa. Alternate-CD käyttää aina tuota tekstipohjaista asennusta, ja Desktop-CD taas käyttää aina graafista asennusta..

Mikäli on livelevy käytössä niin tässä tapauksessa tuo bootissa pitää käynnistää kyllä erikseen, näin sen ainakin itse jouduin tekemään kun tekstitilassa tuon asensin livelevyltä. Eli ei erikseen kannata mennä hakemaan vinoa pinoa eri asennusmedioita koska useimmiten tuo asennusoptio löytyy myös suoraan tuolta jo olemassa olevalta levyltä, näin ainakin pitäisi olla livelevyn kanssa tuon tapauksen.

10
Niin. Eli saako Dapperin asennettua jollakin komennolla suoraan cd:ltä boottaamalla. Siis ilman että pitää ensin live-versio käynnistää. Tarkoituksena olisi ahtaa Ubuntu vanhaan läppäriin, jossa vain 64MB muistia. Live ei käynnisy koska vaatii 128MB. Vanhempi ubuntu (5.10) suostui vielä asentumaan ilman mukinoita.

No nyt kun ei ole kyseistä levyä tässä niin en pysty tarkistamaan mitä pitäisi kirjoittaa kun kohta Boot: on ruudulla, mutta tuo selviää ottamalla helppi aiheesta auki kun Boot: on ruudulla. Luultavasti kirjoitettiin jotain "text" tai "linux text" jotta saadaan perinteinen tekstitilan asennus käyttöön, tälläisellä ainakin itse asensin omani. Tosin jos nyt on jo sisällä tuo vanhempi versio niin voit hyvin ottaa dist-upgradella tuon uudemmaksi vaihtamalla sourcet jo aikaisemmin mainitulla tavalla.

11
Päivitin Ubuntu 5.10 => 6.06 Päivityksen jälkeen kone buuttasi ja ihan ok, mutta näyttö pimeni sisäänkirjautumis vaiheessa äänet toimivat ja pääsin kirjautumaan sisään, mutta mitään ei näy...  Luulisin ongelman johtuvan resoluutiostani 1280*800 jota 6.06:ssa en ole saannut toimimaan, aikaisemmilla yrityksilläni.
Miten voisin saada sen resoluution toimimaan? Toimi hyvin 5.10 versiossa.

Jos vähän tarkentaisit laitteiston suhteen, onko käytössä esim. kannettava.

Mikäli näin, niin tuohon voisi koittaa 915resolution palikan käyttöä.

12
Ubuntu tietokoneissa / Re: NIS Services problem
« : 26.06.06 - klo:08.07 »
Juuh....Eli nyt on taasen tilanne päälle. Konehuoneesta löytyy AMD64 Athlon 3200+ ym. HP:n rautaa. Asennettuna Dapper 6.06 Gnome työpöydällä sekä KDE:llä.

Ongelma on sellainen että se tuli luultavasti siinä vaiheessa kun ilmestyi tuo virallinen versio tuosta Dapperista (64-bit) ja siihen tuli isoja päivityksiä. Eli luultavastu juuri siinävaiheessa kun tuo virallinen päivistys tuli niin minulle ilmestyi semmoinen ongelma että kun kone käynnistyy niin siinä kun se tekee niitä alkulatauksia niin yhtä-äkkiä se jämähtää paikalleen kovin pitkäksi aikaa.

ONGELMA: Koneen käynnistyessä se jämähtää mietiskelemään seuraavalle riville: STARTING NIS SERVICES: YPBIND [BINDING TO YP SERVER......... siis tuota se jää pohtimaan pitkäksi aikaa ja nuo pisteett vain lisääntyy siellä perässä kunnes lopulta tuskastuttava odottelun jälkeen kone jälleen tulee henkiin ja lataa käyttöjärjestelmän loppuun ja kaikki sitten toimii normaalisti.

Auttakaaa uunoa ja kertokaa mikä on tuo mihin se jää miettimään ja vielä parempi jos pystytte neuvomaan että miten tuon saa pois. :) :)

Oletan että käytät konettasi työasemana eikä verkossa ole työasemaltasi tarkoituksena jakaa tunnuksia tai ryhmäinformaatioita toiselle koneelle tms. Johon tuota NIS serviceä käytetään. Eli helpoin tapa hoitaa ongelma on poistaa kyseinen palvelu, ellei sitten tuolle ole oikeata tarvetta. Syy miksi jämähtää miettimään on luultavasti se, että etsii palvelinta jota ei verkosta löydy. Mutta tuon tosiaan voit ratkaista sillä, että poistat kyseisen palvelun käynnistyksen yhteydestä tai sitten kokonaan koneeltasi.

13
Ubuntu tietokoneissa / Re: xp rikkoo ubuntun
« : 19.06.06 - klo:11.02 »
sain tulokseksi seuraavan:

VFS: Mounted root (ext2 filesystem)
VFS: Cannot mount root device "XX" or unknown block (0,0)

Please append a correct "root=" boot option

Kernel panic - not syncing: VFS: Unable to mount root fs on unknown block (0,0).

mistähän nyt sitten saisin tietää tuon oikean kohteen  ???

edit: eli mulla oli siis aiemmin koneella ubuntu ja nyt asensin xp:n ja en saa enää ubuntua käyntiin. buutin yhteydessä xp aukeaa suoraan.

Mikäli kyseessä on esim IDE1 paikassa sijaitseva kovalevy, jossa on ubuntu partitiolla nro2, tällöin tuo kohde on hda2 mikäli koneessa on vaikkapa kaksi levyä ja buntu sijaitsee järjestyksessä toisella levyllä mutta ensimmäisellä osiolla, on tällöin tuo kohde hdb1. Mikäli kysessä on sata-levy voi kohde olla tällöin hde1 mikäli ensimmäisellä osiolla asennus.

Mikäli käytössäsi on Live levy voi tällöin bootata sillä, tarkistaa sen avulla miten on partitiot luotu ja mihin. terminaalissa fdisk -l /dev/hda näyttää tällöin ensimmäisen levyn osiot ja niiden järjestyksen. Vastaavasti tietysti jos tuo levy ei ole järjestyksessään ensimmäinen niin kohde on tällöin eri esim hdb.

14
Ubuntu tietokoneissa / Re: xp rikkoo ubuntun
« : 17.06.06 - klo:09.57 »
ennen rescue modea ohjelma sanoo "enter a device you wish to mount as your root file system" ja siinä on oletuksena joku /dev/discs/disc0/part1 tms. (jos nyt oikein muistin tuon) niin mikä tähän tulisi laittaa ja miten sen saa vaihdettua?

kun jatkan tuolla oletus polulla niin saan vain virheilmoituksen "an error occurred while mounting for the device you entered for your root file system ( ) on /target" jne.

ollaan taas ihan alottelijoita tässä, että rautalangasta saa vääntää :D
Jep eli olisikohan ollut näin maaginen komento kun asennus CD on kohdassa Boot:
rescure root=/dev/hdXX

eli tuo XX on nyt sitten partitio missä sinun upuntusi juuri on eli onko  se sitten hda1 hda2 hda3 tai hdb1 jne niin sen tuohon XX korvaamaan. Mikäli tuo asennus on ensimmäisen levyn toisella osiolla niin oletettavasti se on tällöin hda2

15
Ubuntu tietokoneissa / Re: Kopeten asennus
« : 14.06.06 - klo:13.51 »
ja saanut jopa asennettua...?eli voinko poistaa kylmästi vain..

Paketinhallinnan ohi asennettujen ohjelmien poistaminen on suht' monimutkaista. Jos olet asentanut komennolla 'sudo make install' järjestelmätasolle, asentuu ohjelma hieman sinne sun tänne ;)
Jos tar.gz tai tar.bz2 -paketissa ei ole poisto-ohjelmaa (skriptiä), olisi parasta poistaa manuaalisesti kaikki tiedostot, jotka ovat asentuneet.
Tieto näistä eri tiedostoista kuitenkin löytyy monella tapaa. Esim. vaikkapa nimenomaan se, miten paketinhallinta asentaa Kopeten:
http://packages.ubuntu.com/cgi-bin/search_contents.pl?searchmode=filelist&word=kopete&version=dapper&arch=i386

Ubuntu perustuu Debianiin, ja siinä käytetään deb-paketteja. Kun näitä paketteja asennellaan, on niiden päivittäminen ja lopulta joskus poistaminen helppoa ja vaivatonta yhdellä komennolla. Eikä  käyttäjän näinollen tarvitse vaivata päätään, mihin asennusskripti on ohjelman ja sen osat asentanut.

Ei tuo poistaminen ole mahdotonta mikäli on sourceista asennettu, eli tuo useimmiten onnistuu mikäli on tallessa vain tuo asennetun softan source jossain ja käyttäen vastaavasti "sudo make uninstall"

16
Asensin juuri koneelleni Ubuntu 5.10 käyttiksen. Koneeseeni on sisäinen verkkokortti. Alueella on useita langattomia verkkoja, mutta en tiedä miten niitä voisi "skannailla". Miten voisin kartoittaa langattomien verkojen olemassaoloa? Pitääkö minun ladata jokin ohjelma tätä varten? (Windows löysi alueeltani kolme yhteyttä, joista yksi suojaamaton). Vaikka nettiin ei olisikaan pääsyä, tulisi koneen kuitenkin löytää olemassa olevat verkot.



Katsoppas vaikka synapticilla hakien wireless tai wlan. löytyy vaikka minkämoista työkalua tuohon tehtävään. Tai vaihtoehtoisesti vaikka komentoriviltä apt-cache search hakusana

17
Siis en pääse Windowsin FAT 32 asemaan Dapperista (sijainnit->tietokone)  käsiksi. Miten onnistuisi? Tälläinen teksti pukkaa. Selkeää aloittelijan ohjeistusta kaivataan.

Valitun taltion liittäminen ei onnistu

error: device /dev/hda2 is not removable

error: could not execute pmount


Koita liittää tuo haluttu levy kohteeseen komentorivin kautta, eli sudo mount /dev/hdXX /paikka/johon/liitetään

Mikäli tuo yrittää ajaa pmounttia niin tuo on käsittääkseni tarkoitettu hotpluglaitteille,kuten USB-muisti jne ja tuo kovalevyhän ei ole sellainen jolloin se herjaa sen takia liittämisestä.

18
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: NTLDR is missing
« : 31.05.06 - klo:18.09 »
Juu eli Windows tosiaan haluaa asustaa levyllä ensimmäisellä osiolla tai tarkemmin sanottuna haluaa tallettaa käynnistykselle olennaisia osia kyseiselle paikalle. Joka tarkoittaa sitä, että windows + joku muu ei voi asua vierekkäin jos tämä muu käyttisosio on ennen windows-osiota. Tuohon käynnistysropleemiin en voi muuta sanoa kuin, että jos ei edes safemodessa putoa enää sisään on ainoa mahdollisuus mahdollisesti yrittää asentaa "repairina" ja katsoa mitä on jäänyt jäljelle.

19
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: asennus jämähtää
« : 31.05.06 - klo:18.01 »
kyllä tuo viittaa acpi jne ropleemiin, eli itsellä vastaava onglema oli läpyskän kanssa. joten joutui käynnistelemään noapci optiolla asennuksen hoaryn ja breezyn kanssa. Dapperi toimii moitteitta suoraan.
www.tuxmobile.org tuoltanuiniin varmaankin voisi löytyä jotain kyseisen läppärin toimimiseen vaadituista toimenpiteistä.

20
Laitealue / Re: HP laserjet 1150
« : 31.05.06 - klo:15.39 »
Käytän tulostinporttia. Ei onnistu sudo-oikeuksin.

Tarkistappas /var/log/lpr.log jos vaikka tuolta löytyisi jotain infoa mitä tapahtuu


Sivuja: [1] 2