Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hyvis

Sivuja: [1] 2
1

Muistitikkuongelmaan vain senverran, että tikuilla on yleensä (oletuksena) hyvin alkeellinen tiedostojärjestelmä.

Nythän se muistitikku sieltä löytyi kun kaiveli eli /"käyttäjätunnus"/media/Kingston
Ei nyt ihan tullut mieleen, että se voisi olla tuommoisen alla.

2
Kiitoksia. Sieltähän se löytyi. Ilmeisesti täysin suomen kielistä versiota ei ole, vaikka kielipäivitykset tekee. Tässä lukee tuolla "käynnistysvalikossa" esimerkiksi "Terminal Emulator", "File Manager" ja "Web Browser". Myös Asetuksissa on "Desktop".

LibreOfficeen liittyen: Haluan avata LibreOfficessa aiemman työtiedoston muokattavaksi. Tiedosto sijaitsee muistitikulla. En löydä LibreOfficen Avaa-painikkeen takaa muistitikkua. Vai pitääkö tiedosto avata File Managerin kautta? Tiedoston avaaminen verkosta tai kiintolevyltä onnistuu kyllä ja samaan paikkaan tallentuu loistavasti. Halutessani tallentaa tiedoston myös muistitikulle, en löydä tikkua LibreOfficella. Pitääkö se tiedosto vain kopioida File Managerin kautta kiintolevyltä tai verkosta tikulle?  ???

3

Tuo koodi on yksinkertaisin tapa.

Jippiii. Nyt on LibreOffice suomeksi. Saakos Ubuntun tämän version suomeksi niin, että joku toinen käyttäjä voi tarvittaessa vaihtaa kieleksi englannin?

Jos voi, siihenkin ohje.

4
Tuo koodi on yksinkertaisin tapa.

Ja riittää siis, kun kirjoitan sen suoraan päätteeseen?

5
Käytössäni on tietokone, johon on asennettu englanninkielinen Ubuntu Studio tai Xfce-käyttöympäristö tai jokin semmoinen. Myös LibreOffice on englanninkielinen.
Voiko LibreOfficen kielen vaihtaa suomeksi ja jos voi, kuinka se tehdään? Ohje ihan vaihe vaiheelta, kiitos.

Asenna järjestelmään suomen kielen tuki. Onnistuu Language Support -asetusikkunan kautta. Asenna myös paketit libreoffice-l10n-fi, libreoffice-help-fi ja libreoffice-voikko joko sovellusvalikoiman kautta tai päätteessä komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libreoffice-l10n-fi libreoffice-help-fi libreoffice-voikko

1. Mikä on mainittu Language Support -asetusikkuna.
2. Onko koodin käyttö päätteessä välttämätöntä vai onko se vaihtoehto? Pyydän yksinkertaisinta tapaa tehdä tämä homma. Vaikka pitemmän kaavan kautta, kunhan se tapa on idioottivarma. Englannin kielisen version poisto ja suomen kielisen version asennus olisi idioottivarma. Vai onko semmoista suomen kielistä LibreOfficen versiota edes olemassa?

Vai onko niin, että riittää, kun kirjoitan tuon ylläolevan päätteeseen suoraan? Linkin takana ollut ohje ei oikeastaan avannut asiaa.

6
Hei

Käytössäni on tietokone, johon on asennettu englanninkielinen Ubuntu Studio tai Xfce-käyttöympäristö tai jokin semmoinen. Myös LibreOffice on englanninkielinen.
Voiko LibreOfficen kielen vaihtaa suomeksi ja jos voi, kuinka se tehdään? Ohje ihan vaihe vaiheelta, kiitos.

LibreOfficessa on näköjään kohdassa Tools | Options | Language Settings | Languages; pitäisikö muutos tehdä jotenkin sieltä? Vaihdoin sinne: Locale Setting: "Default - Finnish", mutta ei auta. Netistä yritin asentaa jotain suomen kielipakettia, mutta sen asennus ei kai onnistunut tms. Kielipaketin purkamalla siellä näkyy LibreOfficen ohjelmille omat erilliset kielipaketit. Pitäisikö kieli muuttua automaattisesti?

Sitten toinen asia. Tarkoitus olisi myös päivittää uudempaan versioon, mutta onko se tarpeen? Eikös se ole niinkin, että jos se toimii, älä päivitä?
Help-välilehdellä lukee: Version: 4.2.4.2 Build ID: 420m0(Build:2)

Katsoin tuolta sivulta: https://fi.libreoffice.org/lataa/ ja siellähän on "Vaihda kieli" ja "Vaihda versio", mutta ei niistä ole apua tai sitten en vaan osaa käyttää. Vai pitääkö minun poistaa koko LibreOffice ja asentaa suomen kielinen uudempi versio?

Kiitos pikaisesta avusta jo etukäteen.

7

Minulla eivät Firefoxit ole kertaakaan kaatuneet sen jälkeen, kun poistin mozvoikko 1.9.0 ja asensin tilalle Andriksen mozvoikko2-testiversion.

Mikäs ero näillä on? Valmistaja?

8
Mikä *buntu Hyviksellä on?

Ubuntu 11.04 ja asennettuna kaikki "tärkeät" ja "suositellut" päivitykset. Asensin tämän kun tässä on aiempaa parempi network manager Nettitikkuja varten. 10.04:n kanssa oli "vähän" ongelmia.

Ubuntu 10.04:ssä on edelleen  selaimena FF 3.6.
Tuohon saa vielä tietoturvapäivitykset. Nelosta ja vitosta ei enää tueta joten niihin ei kannata palata.
3.6.20:n saa Mozillan sivuiltahttp://www.mozilla.org/en-US/firefox/all-older.html

Mitenkäs tästä Firefox kutosesta pääsee eroon? Ei taida olla mitään "Palauta edelliseen" -toimintoa?Asensin tämän kun tässä on aiempaa parempi network manager Nettitikkuja varten. Edellisen kanssa oli "vähän" ongelmia.

9

Pari kertaa on käynyt myös niin, että kun painallan Firefoxissa jotain linkkiä, värit näytöllä sekoavat, sitten menee kuva! Aivan uutta ja outoa Firefox 6:een päivityksen jälkeen. En ole koskaan ennen nähnyt tällaista.

Kuulostaa aika tutulta. Voisikohan uutta Firefoxia korvata jotenkin vanhemmalla versiolla eli nelosella tai vitosella? Mieluummin minulla on käytössä vanha, yksinkertainen ja vakaa kuin uusi, monipuolinen ja epävakaa.

10
Koittakaas lisäosat pois päältä kytkettynä käyttää, niin ei kaatuile... Itellä näky kaatuminen liittyvän siihen, että yritin kirjottaa englanninkielisiä sanoja tekstikenttiin esim usb-port--->tämän jälkeen kaatuu takuuvarmasti :)

Tuo näyttää olevan jotenkin niin, että jos tuossa sanassa on vaikka tuo väliviiva eli kirjoittaa juuri tuolla tavalla tai vaikka "e - koodi" ilman välilyöntejä, tämä ainakin menee nurin.

Sitten vähän niin kuin off topic:
Minun mielestäni ohjelma ei saa olla sellainen, että siihen tarkoitetut lisäosat estävät ohjelman käyttämisen. Tai sitten semmoisia lisäosia ei saa olla, jotka estävät ohjelman käytön. Jos ohjelma ei toimi jonkin/joidenkin lisäosien kanssa yhteistyössä, ohjelman pitää asennuksen/päivityksen yhteydessä poistaa kyseiset lisäosat käytöstä tai estää päivitys, ellei käyttäjä halua ottaa kyseisiä lisäosia pois käytöstä.

Selain on niin tärkeä oheisohjelma, että sen on toimittava käyttöjärjestelmän kanssa ilman kikkailuja. Juuri tämmöinen vie käyttäjiltä kiinnostuksen edes kokeilla Ubuntun käyttöä. Jos tärkeät ja suositellut päivitykset tarjotaan automaattisesti, ne täytyy myös toimia kokonaisuuden kanssa.

Eri asia on tietysti, jos käyttöjärjestelmää tai sovellusta on omatoimisesti jotenkin "viritellyt", silloin päivitykset tehdään omalla vastuulla.

11
Vielä semmoinen, että tuo Firefoxin kaatuilu on muistaakseni usein ilmennyt silloin, kun olen kirjoittanut tekstiä facebookin chattiin tai eräälle keskustelupalstalle.

Pystyykö muuten jotenkin palauttamaan tuon Firefoxin edellisen version vai täytyykö tämä 6.0 poistaa ja sitten asentaa se 5.0 jostain?

12
Ubuntu päivitti tuossa pari päivää sitten Firefoxin ja sen jälkeen on tapahtunut ajoittain kaatuilua. Eli kun se alkaa, Firefox antaa kaatumisilmoituksen jatkuvasti ja palautuu ennalleen koneen koneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Tuo tulee, kun kone on ollut käynnissä pitkään. Mutta en oikein usko, että vika olisi koneessa. Kaikki muu kuitenkin näyttäisi toimivan ihan normaalisti. Onkohan tuossa päivityksessä tullut jotain outoa?

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ääni ei kuulu
« : 28.07.11 - klo:15.58 »
Löysin tuommoiset kaiuttimen näköiset pöntöt ja ainakin järjestelmän "plop"-ääni kuuluu. Tuossa meni muuten hetken aikaa eli ääni ei alkanut kuulua heti vaan vasta muutama minuutti kaiutinten kytkemisestä. Tuolla äänten määrityksessä lukee edelleen, että mikään sovellus ei nyt käytä ääntä jne....

14
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ääni ei kuulu
« : 28.07.11 - klo:04.27 »
Kokeilen tuossa päivemmällä kyseisiä asioita. HP Compaq dc7800 Convertible MiniTower lukee tuossa päällä. Tarkemmin tuolta HP:n sivuilta katselin, ja tällä mallitunnuksella on aika monta eri yhdistelmää saatavilla. Hauska tuossa tuo Minitorni: näyttäisi olevan tilaa kolmelle 5,25 asemalle ja sopii tuonne sisälle kyllä monta kiintolevyäkin. Netissä olevan kuvan mukaan Minitorni-versio näyttää ihan joltain muulta.

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ääni ei kuulu
« : 27.07.11 - klo:17.43 »
Pöytäkone on kyseessä. Kuulokkeita ei ole ja kaiuttimista näyttää puuttuvan jokin johto tms joten niistä ei ole apua. Tarkoitus olisi saada ääni kuulumaan koneen omasta kaiuttimesta. Sieltä ainakin XP:n aikana äänet kuuluvat. Vai voiko sitten olla niin, että Ubuntulla ei saa ääniä tästä "uudesta" koneesta?

Onko se siis jotenkin niin, että äänet tulevat joko edessä tai takana olevista ääniliitännöistä muttei molemmista?

16
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ääni ei kuulu
« : 27.07.11 - klo:10.57 »
Koodia: [Valitse]
juha@koti:~$ amixer
Simple mixer control 'Master',0
  Capabilities: pvolume pvolume-joined pswitch pswitch-joined penum
  Playback channels: Mono
  Limits: Playback 0 - 39
  Mono: Playback 39 [100%] [0.00dB] [on]
Simple mixer control 'Headphone',0
  Capabilities: pswitch penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Mono:
  Front Left: Playback [on]
  Front Right: Playback [on]
Simple mixer control 'PCM',0
  Capabilities: pvolume penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Limits: Playback 0 - 39
  Mono:
  Front Left: Playback 39 [100%] [0.00dB]
  Front Right: Playback 39 [100%] [0.00dB]
Simple mixer control 'Front',0
  Capabilities: pswitch penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Mono:
  Front Left: Playback [on]
  Front Right: Playback [on]
Simple mixer control 'Front Mic',0
  Capabilities: pvolume pswitch penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Limits: Playback 0 - 31
  Mono:
  Front Left: Playback 0 [0%] [-34.50dB] [off]
  Front Right: Playback 0 [0%] [-34.50dB] [off]
Simple mixer control 'Front Mic Boost',0
  Capabilities: volume penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Capture channels: Front Left - Front Right
  Limits: 0 - 3
  Front Left: 3 [100%] [30.00dB]
  Front Right: 3 [100%] [30.00dB]
Simple mixer control 'CD',0
  Capabilities: pvolume pswitch penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Limits: Playback 0 - 31
  Mono:
  Front Left: Playback 25 [81%] [3.00dB] [on]
  Front Right: Playback 25 [81%] [3.00dB] [on]
Simple mixer control 'Mic',0
  Capabilities: pvolume pswitch penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Limits: Playback 0 - 31
  Mono:
  Front Left: Playback 0 [0%] [-34.50dB] [off]
  Front Right: Playback 0 [0%] [-34.50dB] [off]
Simple mixer control 'Mic Boost',0
  Capabilities: volume penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Capture channels: Front Left - Front Right
  Limits: 0 - 3
  Front Left: 0 [0%] [0.00dB]
  Front Right: 0 [0%] [0.00dB]
Simple mixer control 'IEC958',0
  Capabilities: pvolume pswitch pswitch-joined penum
  Playback channels: Front Left - Front Right
  Limits: Playback 0 - 39
  Mono:
  Front Left: Playback 0 [0%] [-58.50dB] [on]
  Front Right: Playback 0 [0%] [-58.50dB] [on]
Simple mixer control 'IEC958 Default PCM',0
  Capabilities: pswitch pswitch-joined penum
  Playback channels: Mono
  Mono: Playback [on]
Simple mixer control 'IEC958 Playback Source',0
  Capabilities: enum
  Items: 'PCM' 'ADC'
  Item0: 'PCM'
Simple mixer control 'Beep',0
  Capabilities: pvolume pvolume-joined pswitch pswitch-joined penum
  Playback channels: Mono
  Limits: Playback 0 - 15
  Mono: Playback 15 [100%] [0.00dB] [off]
Simple mixer control 'Mono',0
  Capabilities: pvolume pvolume-joined pswitch pswitch-joined penum
  Playback channels: Mono
  Limits: Playback 0 - 31
  Mono: Playback 0 [0%] [-46.50dB] [off]
Simple mixer control 'Capture',0
  Capabilities: cvolume cswitch penum
  Capture channels: Front Left - Front Right
  Limits: Capture 0 - 54
  Front Left: Capture 44 [81%] [7.50dB] [on]
  Front Right: Capture 44 [81%] [7.50dB] [on]
Simple mixer control 'Capture',1
  Capabilities: cvolume cswitch penum
  Capture channels: Front Left - Front Right
  Limits: Capture 0 - 54
  Front Left: Capture 39 [72%] [0.00dB] [off]
  Front Right: Capture 39 [72%] [0.00dB] [off]
Simple mixer control 'Input Source',0
  Capabilities: cenum
  Items: 'Front Mic' 'Mic' 'CD' 'Mix'
  Item0: 'Front Mic'
Simple mixer control 'Input Source',1
  Capabilities: cenum
  Items: 'Front Mic' 'Mic' 'CD' 'Mix'
  Item0: 'Front Mic'
juha@koti:~$ aplay -l -L
default
    Playback/recording through the PulseAudio sound server
pulse
    Playback/recording through the PulseAudio sound server
front:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    Front speakers
surround40:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
iec958:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Digital
    IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
dmix:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    Direct sample mixing device
dmix:CARD=Intel,DEV=1
    HDA Intel, AD198x Digital
    Direct sample mixing device
dsnoop:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    Direct sample snooping device
dsnoop:CARD=Intel,DEV=1
    HDA Intel, AD198x Digital
    Direct sample snooping device
hw:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    Direct hardware device without any conversions
hw:CARD=Intel,DEV=1
    HDA Intel, AD198x Digital
    Direct hardware device without any conversions
plughw:CARD=Intel,DEV=0
    HDA Intel, AD198x Analog
    Hardware device with all software conversions
plughw:CARD=Intel,DEV=1
    HDA Intel, AD198x Digital
    Hardware device with all software conversions
**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: Intel [HDA Intel], laite 0: AD198x Analog [AD198x Analog]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0
kortti 0: Intel [HDA Intel], laite 1: AD198x Digital [AD198x Digital]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0
juha@koti:~$ cat /proc/asound/card*/codec* | grep -i codec
Codec: Analog Devices AD1884
juha@koti:~$ uname -a
Linux koti 2.6.38-10-generic #46-Ubuntu SMP Tue Jun 28 15:05:41 UTC 2011 i686 i686 i386 GNU/Linux

Tuommoinen sieltä sitten tuli.

ai niin semmoinen muuten asian vierestä: kun tuossa tein sen päivityksen tähän uusimpaan ubuntuun, niin ulkoasu muuttui aika radikaalisti. Tuntuu ettei täällä ole enää kaikkea, mitä oli ennen siinä Windows XP -tyyppisessä ulkoasussa. Onko se vaan totuttelukysymys vai onko tässä tapahtunut jotain....

17
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ääni ei kuulu
« : 21.07.11 - klo:03.19 »

Tutkitaanpa ensin ääniajurin tilanne ja mikserisäädöt. Aja nämä komennot päätteessä (cut&paste niin ei tarvitse kirjoitella) ja kopioi tuloste tänne:

Koodia: [Valitse]
amixer
aplay -l -L
cat /proc/asound/card*/codec* | grep -i codec
uname -a


Kun tämä on niin outoa niin varmistan: tämä koko rimpsu siis läimästään siellä päätteelle sen "komentokehotteen" perään? Vai mikä se linuxin puolella on, joka oli dossin puolella se C:\>

18
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ääni ei kuulu
« : 18.07.11 - klo:06.32 »
Minulla on myös äänen kuuluvuuden kanssa ongelma. Pitäisikö perustaa uusi ketju vai jatkanko samaan?

Koneella on Windows XP Pro ja asensin siihen rinnalle Ubuntun 10.10, sitten tuli päivitys 11.04, joka on nyt asennettuna. Ubuntussa ei ole toiminut ääni koko aikana. Ehkä olen tätä kysellyt jossain aiemmin, kun oli silloin eri kone. En saanut silloinkaan kuulumaan. Kokeilin Minitubea, muttei kuulu mitään.

Kyseinen cd Ubuntu 10.10 tuli jonkin englanninkielisen Linux-lehden mukana.

19
En käyttänyt mitään sovellusta. Järjestelmän äänet kuuluivat muutenkin.  ;) Tarkoitan sitä, kun esimerkiksi sulkee tai avaa jotain..... tai se mikä windowsissa kuuluu kun tietokone suljetaan tai käynnistetään.

Netissä olevista videoista äänet kuuluivat vaikkei mitään äänisovellusta käynnistänyt. En siis tiedä kun windowshan toistaa vaikka Youtube-videot vaikkei varsinaisesti mitään sovellusta. Pitääkö Ubuntussa siis käynnistää jokin erikseen? Vai käynnistyykö toistoa varten sovellus tiedostopäätteen perusteella? Ihan samalla tavalla kuin OpenOffice.org-sovelluksetkin.

20
Ei auta.
Tuolla Ääniasetuksissa on tuommoinen välilehti kuin Sovellukset ja siellä lukee: "Mikään sovellus ei nyt soita tai tallenna ääntä." Pitäisikö tähän nyt asentaa jotain? Ja miksi mitään tämmöisiä säätöjä päätteessä ei tarvinnut tehdä edellisellä asennuskerralla? Minulla on jokin mielikuva, että asensin silloin jonkin toisto-ohjelman, mutta en muista mikä se oli. Jokin sellainen, jolla voi toistaa erilaisia äänitiedostoja. Katselin nyt semmoista tuolta Sovellusvalikoimasta, mutten löytänyt.

Sivuja: [1] 2