Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JaniAlander

Sivuja: [1] 2 3 ... 146
1
Yleistä keskustelua / Whatsupin desktop versio
« : 01.10.22 - klo:15.44 »
Näemmä jotkut ovat tehneet snäppinä olevan "epävirallisen" desktop version Whatsupista Linuxille. Kokeiltu ja toimii.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Kuriirifirmat ovat helkutista
« : 19.09.22 - klo:19.46 »
Niin posti...tilailin kesällä uuden kytkimen ajokkiini. Ja liike toimitti vain postilla. Erikseen käskin toimittaa pakettiautomaattiin kesämökkipaikkakunnalla. Vaan minnekäs paketti päätyy? Turkuun tietenkin. Sitä olikin kiva tehdä pieni 240 kilsan keikka sitä hakemaan ah niin halvalla bensiinillä.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone on hukannut salasanan
« : 17.09.22 - klo:15.53 »
Saattaapi hyvinkin vaikuttaa, jos se kone jostain syystä ei lataa suominäppäimistöä niin skandien tuottaminen voi olla "jännää".

Yksi syy miksi salasanoissa kannattaa käyttää standardi englanninkielisen näppiksen merkkejä...

5
Taitaapi nuo hyökkäykset kohdistua enemmänkin palvelinympäristöihin kuin työpöytäkoneisiin.

7
E-kirjojen lukuun kannattaa hommata ihan oikea lukulaite. On silmille huomattavasti miellyttävämpi ja akkukin kestää ikuisuuden.

Juu, jos kestää. Mulla on ollut pari kappaletta noita a' 150 euroa kipale. Kaikki hajonnut takuuajan jälkeen. Tabletti taas kestänyt pienen ikuisuuden.

8
Yleistä keskustelua / Vs: .net tuki Ubuntuun
« : 17.08.22 - klo:17.57 »
Heitin vaan suurinpiirtein suoraa käännöstä artikkelista sen kummemmin ajattelematta. :)

9
Yleistä keskustelua / .net tuki Ubuntuun
« : 17.08.22 - klo:16.46 »
Tämmöiseen uutiseen törmäsin, Canonical ja MS yhteistyössä tuomassa .net tukea Ubuntulle: https://ubuntu.com/blog/install-dotnet-on-ubuntu

10
Win 11 läppäri tärähtää tulille tosi äkkiä kiitos kunnon väylään pistetyn SSD:n...Tosin sen käytös että wifi yhteyttä ei tunnisteta on todella lähellä saada aikaan sen että kohta winkkari lähtee. Viimeksi vaati kolme buuttia.

11
Kyllä puhdas Winkkari aika nopsa on. OEM esiasennettu täynnä kaikkea ylimääräistä joka lähtee bootissa päälle on sitten toinen juttu.

12
Tuo offline-lukulaite voisi olla itsellenikin sopivin ratkaisu, miten käytännossä olette hoitaneet sen siihen pisteeseen, että tietokoneelta siirtää kirjat tabletille ja sitten voi lukea tabletilta elektronista aineistoa.

Lainaatteko kirjastosta e-aineistoa, voisi sekin käyttoskenaario joku ottaa esiin, miten sen saa toimimaan.

No mulla on epubeina noita kirjoja, ja sitten heitän dropboxiin, avaan tabletin netin hetkeksi ja kiskon sieltä. Netti kiinni ja homma toimii. Kai ne saisi piuhallakin koneelta tablettiin. Tabletille oli ladattu lukuohjelma siihen aikaan kun se vielä oli sikäli nykyaikainen että päivityksiä sai. En tiedä toimisko google play enää tuolla.

13
Laatikkoon on päätynyt pari vanhaa Android-tablettia. Toimivia kyllä, mutta aivan liian hitaita nykymenoon, eikä turvallisuudestakaan ole takeita. Toisessa on Androidin versio 4 ja toisessa 5. Kooltaan 7- ja 10-tuumaisia.

Noilla ei siis ole enää käyttöön kierrätyksen kannalta merkitystä, ser-keräyksessä kyllä.

Yhtenä tuli mieleen asentaa pienempään ruuvitagin appin ja sitten pitää se verkosta erillään lämpömittarin kiinteänä näyttönä seinällä. Sähköä toki kuluttaisi, kun muuntaja pitää olla koko ajan käytössä.

Mitähän noilla voisi tehdä? Kun kierrätyshenkisenä aina kaikelle tulee pohdittua jatkoelämää.

Itselläni on lukulaitteena, ainoa hetki kun tarvii verkkoon kytkeä on kun siirtää tiedostoja sinne. Muuten se on kytkemättömänä.

14
Suosittelen yleensä testaamaan verkon perustoimivuutta suoralla ip pingillä...eli googlen tapauksessa ping 8.8.8.8 Sillä poissulkee dns ongelmat...

15
Juoksubensat saa lähinnä jos mittari on auki ja maksat kassalle jälkikäteen.

Bensiksellä mittari ei toimi ennenkuin olet maksanut. Pl nää tankkaa eka maksa sitten kassalla jutut.

Itse olen koko elämäni ajan käsittänyt tuon juoksubensa -määritelmän vähän eri tavalla. Olen käsittänyt sen niin, että jos mittari on auki, ja siitä pistoolista saa löpöä tankkiin, niin se on siinä, ja poistutaan asemalta kulkematta kassan kautta.

Se toimii vaan tosiaan nk. lämpimällä asemalla, ja paikoissa missä tankkaus maksetaan kassalla. Korttiautomaatti asemalta et saa juoksubensoja. Ja lämpimälläkin asemalla no, yleensä vaatii että joku painaa kassalla nappia mikä aktivoi mittarin....Ts voi rajata, tyyliin tuttu kylänmies niin mittari auki, joku ei tuttu -> tankkaa korttiautomaatilta.

16
Itse kyllä mietin että MIKSI vaikkapa sähköauton lataamiseen vaaditaan joku pelle ÄPPI jne. Mikä on ettei voi olla vaan kortinlukijaa ja vaikka katevarausta tililtä ihan samoin kuin jos bensaa tankkaat? Ei siihenkään vaadita joka huoltamoketjun omaa äppiä.

Niin, tässä suhteessa HSL:n julkaisemat tiedot siitä miten maksusaldo viedään pilveen tarjoavatkin hyvän mallin siihen miten näitä maksujärjestelmiä kannattaa kehittää. HSL:n idea on se, että saldoa ei enää ladata HSL-kortille tai kännykän äppiin, vaan saldo on pilvessä, jolloin arvolipun tai kausilipun käyttäjä voi käyttää HSL-korttia tai pankkikorttia tai puhelinta tunnistautumiseen, ja saldo tarkistetaan ja arvolipun tapauksessa veloitetaan pilvessä ihan riippumatta siitä millä välineellä tunnistautuminen milloinkin tehdään. Tämä ajatus on ihan kannatettava. Valitettavasti se vaatii taaskin sen, että maksupäätteitä likennevälineissä uusitaan.

Turkkusessa kertalippu onnaa lähimaksuominaisuutta käyttävällä pankkikortilla lukijalle vilauttamalla. Osaa huomioida myös lipunvaihtoajan jne.

17
Toki väliin noikin yllättää. Oma kulkupeli on niinkin radikaali vehje kuin skootterimopo, kokonaista viiden litran tankilla. No eksyinpä eräällä reissulla Shellin kylmäasemalle. Korttia automaattiin, ja yleensä saa valita katevaraussumman. Vielä mitä tää kyselemättä varasi tililtä 150 euroa. Reilukerho, onneksi oli katetta tilillä ilmeisesti muuten olisi jäänyt bensat saamatta ja mennyt työntöhommiksi. Tiedänpähän ainakin että Shellille ei jatkossa mennä ellei ole pakko. :D


18
"Otan 5 euron sähköt". Juoksusähköt, mitä perinteisesti varmaan monikin harrastanut johonkin maailman aikaan juoksubensoja.
Korttiasemalta et ota viiden euron juoksusähköjä sen enempää kuin juoksubensojakaan. Juttu on katos se katevaraus. Se varaa sen verran sun tililtä otit koko rahan edestä tai et. Käyttämätön kate palautuu. Juoksubensat saa lähinnä jos mittari on auki ja maksat kassalle jälkikäteen.

Bensiksellä mittari ei toimi ennenkuin olet maksanut. Pl nää tankkaa eka maksa sitten kassalla jutut.

19
Ts. otan nyt vaikkapa max vitosen edestä sähköä. Tililtä varataan femma, ja laturi pukkaa sähköä kunnes joko femma on kulunut tai akku täysi. Kumpi ennen käykin. Jos rahasta jää yli katevaraus palautuu.

20
Itse kyllä mietin että MIKSI vaikkapa sähköauton lataamiseen vaaditaan joku pelle ÄPPI jne. Mikä on ettei voi olla vaan kortinlukijaa ja vaikka katevarausta tililtä ihan samoin kuin jos bensaa tankkaat? Ei siihenkään vaadita joka huoltamoketjun omaa äppiä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 146