Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JaniAlander

Sivuja: [1] 2 3 ... 114
1
Niinpä, tuon tiimoilta tuossa ajattelinkin kysyä että onko porukalla suosituksia suht. edullisesta vpn putkesta, maksu mieluusti esim paypalilla, jonka ulostulo olisi jossain Eurostoliiton ulkopuolella, mieluiten Yhdysvalloissa? Alkaa tämä diktatuuri pikkuhiljaa ahdistamaan.  Itselläni nimittäin on sellainen epäilys mistä saatiin esimakua jo GDPR:n tiimoilta että aika moni ei-EU palvelu saattaa yksinkertaisesti vetää EU-alamaiselta piuhat poikki, sen sijaan että lähtisivät implementoimaan tuon viimeisimmän hulluuden vaatimuksia.

2
Kun fast boot on päällä Windows ei sulje tiedostojärjestelmäänsä, ja siinä kohtaa Ubuntun Ntfs ajuri ei suostu mounttaamaan sitä.

3
Se että menet Wintoosan asetuksiin ja poistat "fast bootin" pois päältä, en nyt muista missä se tarkalleen ottaen oli mutta google haku termeillä "fast boot" "disable" auttaa.

4
Ja 18.04:sen Gnome3:sen kyllä erottaa muista ympäristöistä kanssa aika moisen hyvin.

5
En tästä aukiolevasta Ubuntukoneeltanikaan osaisi päätellä, että tämä on Ubuntu vai Xubuntu tai joku muu.

Hmmm... Ubuntu ja Xubuntu ovat kyllä ihan eri näköisiä. Ehkä ymmärsin jotain väärin.

Jep tätä minäkin meinaan, 14.04 Ubuntussa on Unity ja Xubuntussa on XFCE ja ne kyllä erottaa toisistaan yhdellä vilkaisulla jos on jompaa kumpaa käyttänyt.

6
Eikö se käynnisty työpöydälle? Sillä sen eron huomaa heti.

7
Oppaiden kehittäminen / Vs: Ubuntu 18.04 opasvihko
« : 05.02.19 - klo:17.39 »
Hmm äkkiseltään ihan kiva, muutamia triviaaleja huomioita "käyttömuisti" po. -> massamuisti. Jokunen kuvateksti noo se "oikeudet" välilehti EI ole merkityksetön vaikka olisitkin tietokoneen ainoa käyttäjä, joskus täytyy esim. antaa suoritusoikeuksia ohjelmille ja skripteille jne...mutta pääosin ihan ok opaskirja. Linkki aukeaa ainakin Chromella Windowsissa suoraan.

8
Tuota sattuu joskus, itsellä VLC joskus reititti äänet johonkin ihme ulostuloon, sai hakea ääniasetuksista että mihis se audiovirta oikein menee :D Tais tosin olla FreeBSD:n VLC mikä vähän "kikkaili".

9
Yleistä keskustelua / Vs: Intel HD vs vanha Nvidia
« : 03.02.19 - klo:04.08 »
Vanhat multimediaohjaimet ei ole kovin kummoisia, mutta jos sattuu omaamaan vanhan peliohjaimen (GTX sarjaa) niin niissä piisaa edelleen roimasti enemmän voimaa kuin integroiduissa tai multimediaohjaimissa.

10
Meikällä oli (ja on) T-60:ssä 64 bittinen Ubuntu Mate, ihan hyvin pelas, mikä prossu siinä x60s:ssä on, T60:sessä oli Core 2 Duo

12
Yleistä keskustelua / Vs: Datan palautus
« : 18.12.18 - klo:14.18 »
Pari kysymystä, oletko aivan varma, että olet siirtänyt tiedostot Windows osioilta Linux puolelle. Jos et niin onko Windows osiot liitettynä? Jos ei pystytkö liittämään? Jos et pysty niin onko Windows puolella käytössä Win8 tai uudempi, Wintoosa voi olla kääntänyt omia aikojaan Fastboot toiminnon päälle mikä estää osioiden liittämisen Linux puolella, tämä täytyy ottaa pois päältä Windowsista käsin.

13
Loppuu kyllä kaista aika äkäiseen, jollei se nettiliittymä ole joku oikeasti ärjy yhteys. Meitsin 4g pykäisee jo muun käytön tehokkaasti pois steam latauksen ollessa käynnissä.

14
Suosittelen lämpimästi sille ystävällesi konekannan uusimista. Työpöytäkäyttöön kelpaavan käytetyn pöytäkoneen saa jollain satasella, läppärin joka vielä jaksaa vaikka perus-Ubuntuakin pyörittää saa käytettynä myös edullisesti. Vanhalla raudalla ei saa kuin itsensä vihaiseksi jos ei sitä johonkin retro-käyttöön halua.

15
Vastauksen sisältö on, että ei sitä suomenkielistä oikolukua saa ainakaan toistaiseksi.

16
Kubuntussa graafinen päivitys vähän jumitteli pari päivää takaperin, komentoriviltä toimii kiltisti. Muoks. nyt näemmä toimii se graafinenkin taas.

17
Joo Amigani muistit ovat missä pitääkin, eli Amigan emolevyllä ja laajennuskortilla. Ja se kapistus tosiaan vielä jopa toimii :) Samoin kuin suurin osa sen levykkeistä.

18
Yleistä keskustelua / Vs: DuckDuckGo -hakukone
« : 28.11.18 - klo:04.44 »
Spark eiköhän tää meilläkin vielä läpi lyö. Suvaitsevaisuuden nimissä.

19
No niin tulipa pari päivää sitten hyvin palvellut Kubuntu 16.04 vaihdettua tähän uudempaan versioon, koneen tallennustilan järjestelyn yhteydessä. Tähän asti pyörinyt ongelmitta ja antanut hyvän vaikutelman itsestään. Läppärillä perus-Ubuntu jotta tulee Gnomenkin kanssa puuhattua.

Ekan kerran huomannut että tuo Baloo ei jumita koneen toimintaa mateluksi alkuskannauksen aikana. Vihdoin ja viimein saatu asiat pelaamaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 114