Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tex

Sivuja: [1]
1
Kontti käyttää samaa käyttöjärjestelmää kuin alla oleva käyttis, mutta kontille asiat näyttää kuin se olisi ”omillaan”. Cgroups ja namespaces -tekniikoita käytetään. VIrtuaalikoneella on oma käyttis asennettuna. Eli kaksi käyttöjärjestelmää päällekkäin. Windowsissa ajetaan windows kontteja, mutta VM tapauksessa voivat olla täysin eri käyttiksiä. VM on jonkin verran paremmin eristetty alla olevasta käyttöjärjestelmästä kuin kontti.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 15.02.19 - klo:12.56 »
Epäilen että TV käyttis ja sovellukset eivät pysy perässä pitkässä juoksussa. Joten en panostaisi tähän puoleen. Kun kylkeen laittaa Chromecast-llaitteen, saa kuvan kännykästä tai tabletista töllöön, IOS ja Android-sovelluksia on kattavammin saatavilla, ja ohjaimessa on aina näppis mukana. Esim toisessa TV:ssä on Yle Areena -sovellus. Mutta tv sovelluksessa ei voi laittaa yle tunnusta, joten suosikit yms pitää hakea manuaalisesti. Lisäksi kukin perheessä haluaa pitää omat suosikkinsa.

Panasonicin TV:t ovat pärjänneet testeissä hyvin kautta linjan.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Tunnuskorttien korvaaminen
« : 07.04.17 - klo:10.36 »
Kyllä tyhmien puhelimien käyttäjiä on niin paljon, ettei tunnuskortteja voida vielä korvata pitkään aikaan. Muutenkin puhelinten tietoturva on jatkuvasti otsikoissa, enkä kyllä mihinkään Androidin pankkisoftaan luottaisi pätkän vertaa.
Nordea tuo puhelinsovelluksen rinnalle kortin joka generoi tunnislukuja. Käyttäjä syöttänee korttiin pin-koodin joka sitten generoi tunnusluvun. Eli paperista luopuvat joka tapauksesta.

4
Iäkkäälle henkilölle olen tekemässä Ubuntu 10.10 -koneesta pasianssiviihdekeskusta. Kun koneeseen virrat pistää päälle, niin pasianssin tulisi käynnistyä automaattisesti. Lisäksi haluan että Teamviewer (TV) -ohjelma pyörii valmiina, joten ongelmatapauksissa saisin neuvottua etänä. Mutta, riippumatta siitä, missä järjestyksessä nuo 2 ohjelmaa lisään aloitusohjelmiin, niin TV käynnistyy päällimmäiseksi / etualalle. Tämä voi aiheuttaa riesaa ja hämmenystä. Kuinka siis voin valita kumpi ohjelmista pomppaa pinnalle ja kumpi jää taustalle?

5
Niin ja molemmissa on 10.10. Onkohan kyseessä rautavika???
Se muistin käyttö ei kyllä pitäisi raudasta riippua, paitsi jos muistikorttia ei tunnisteta. Ohjelmat pyytävät muistia sitä mukaa kun tarvitsevat.

6
Top-komento näytti että 886 MB (1 GB) olisi käytössä. Samaan aikaan System Monitor näyttää että 526 MB olisi käytössä. Käynnissä e.m. lisäksi FF. Dropbox ja Gnome Do jne härpäkkeet vienevät pieniä siivuja.

Muistin käyttö vähenee kun sulkee FF ikkunoita, sulkee FF:n ja avaa uudelleen.

7
Ymmärtääkseni vastaa lankapuhelinta siinäkin mielessä että hätäkeskuksella on tarkat osoitetiedot. Matkapuhelimessahan niitä ei ole samalla tarkkuudella (asennusosite). Jossain vaiheessa kiistelivät numerotiedustelun maksullisuudesta jos hätäkeskus sitä käyttää. No, VoIP puhelun soittaa väärästäkin osoitteesta...

8
Toimiiko siinä soittajan identiteetti? Skype ei tietääkseni osaa lähettää Skype-in numeroa Skype-out palvelussa. Siitä seuraa että monikaan ei vastaa kun näkyy tuntematon numero.
Saunalahden nettipuhelimessa A-numero toimii. Voi itse valita suuntanumeronsakin. http://saunalahti.fi/nettipuhelin/. Itse olen tuota suositellut ulkomailla asuville. Ei kokemusta, mikä Linux SIP client sen kanssa toimii.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: WLAN ei toimi
« : 18.01.11 - klo:19.39 »
Voi johtua monesta asiasta. Itsellä juuri noin kävi kun annoin väärän verkon nimen. Salaustapa ja salasana pitää myös olla oikein. Tukiasemassa kannattaa olla SSID eli verkonnimen lähetys päällä. Piilotus aiheuttaa harmia kaikilla käyttiksillä. Perinteinen tapa on myös kokeilla, toimiiko homma ilman salausta (tukiasemasta myös pois). Jos ei näillä lähde pelittämään, niin sitten tarvitaan viisaampia avustajia. Muistaakseni tuolla foorumin helppisivuilla oli perusohjeita myös.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ongelmia riittää...
« : 18.01.11 - klo:19.32 »
Terve. Ajattelin heti munata itseni foorumilla, ja ehdottaa Mac-maailman tapoja, josko ne toimisivat sulla:
- auttaako jos oikean yläkulman paneelissa klikkaat oikealla hiirellä wlan kuvaketta. Sitten wlan pois ja takaisin päälle? Edellisen neuvojan vinkki lienee enempi Linuxin kokemukseen perustuva.
- toimiiko mount jos vaihdat usb-porttia? Jos siis sinulla on niitä useampia.

Vaikka nämä toimisivatkin, niin ovat hieman kiertoteitä.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Langaton verkko
« : 18.01.11 - klo:19.22 »
Sikäli kun oikein ymmärrän kyseisen verkkomanagerin sielunelämästä, niin sillä ei näy lähistön verkkoja, vaan sinne lisätään oma WLAN oikeilla tiedoilla (SSID, salaus, jne). Scannerit ovat sitten erikseen.
Voin olla väärässä, mutta itse en ole huomannut että Network Connections (lienee verkkomanageri suomeksi) voisi selailla verkkoja.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: WLANia ei löydy
« : 18.01.11 - klo:19.11 »
System > Preferences > Network Connections löytyy ohjelma jolla voi tehdä asetukset. Siellä on myös Wireless-välilehdellä Lisää / Add -painike. Siihen oikeat tiedot. Kun salaukset yms annettu, niin yhdistää automaattisesti.
Arvannet komennot Suomeksi, itsellä Englanti asennettuna.
Olen myös keltanokka näissä, mutta veikkaisin että tuollaiset napit eivät välttämättä toimi out-of-the-box.

13
Kiitos hyvistä ohjeista. Parametrin muutos onnistui. Tilanne muuttui vain siltä osin että alkutekstit ovat reippaan kokoiset, vähän turhankin isot. Aiemmin tavattoman pientä tekstiä. Resume / herääminen ei toimi. Kone vaikuttaa olevan hengissä, mutta näyttö on potaskaa. Esim ESC painallus vilauttaa näytöllä jotain muutosta. Ssh-yhteys sen varmistaisi. Yhden kerran näytöllä oli Firefoxin ikkunan yläosa mutta väärässä kohti.

E:n painamisella en jostain syystä päätynyt grubin valikkoon. Tässä koneessa se taitaa olla F12.

Annan asian olla toistaiseksi. Jätän parametrin tuohon uuteen arvoon.

14
Otsikko muutettu vastaamaan viimeisintä kysymystä (edellinen postaus).

15
Kiitos. Oheinen ohje vaikuttaa lupaavalta erinäisten tutkiskelujen jälkeen:
http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_display_remaining_black_after_resume
"One solution may be to provide the acpi_sleep=s3_bios kernel parameter in your kernel parameter line."

Mitenkä tuo kernel parametri lisätään? Olen etsiskellyt, mutta vielä nämä ohjeet eivät aivan aukene. Käsittääkseni Ubuntussa toimitaaan tuo Grubin mukaan, eikä Lilo ole käytössä.

16
Morjens.

Suspend / resume ja hibernate eivät toimi, kone ei herää. Näytöllä on sekalaista kuviota mm. kannen avaamisen jälkeen. Bios tässä on ikivanha 3.19 vuodelta 2005. Uusin on 3.23 vuodelta 2007. Googletuksen mukaan bios-päivitys auttaisi. Mutta kuinka se tapahtuu kun Windowsia ei ole?

Sivulta http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=MIGR-50275 latasin levyversion. Kuitenkaan Unshield ja Cabextract ei kumpikaan löydä exe-tiedostosta "Cabinet tiedostoa", mikä se sitten onkaan. Näihin päädyin lukiessani sivua http://www.thinkwiki.org/wiki/BIOS_Upgrade.

Kaikenlainen vinkkaus oikeaan suuntaan olisi arvossaan.

Ohessa herjat:
Koodia: [Valitse]
op@T41:~/_temp$ cabextract 1ruj37ud.exe
1ruj37ud.exe: no valid cabinets found

Koodia: [Valitse]
op@T41:~/_temp$ unshield l 1ruj37ud.exe
Failed to open 1ruj37ud.exe as an InstallShield Cabinet File

Edit1: Se olikin se non-disk tiedosto, jota piti käyttää (1ruj37us.exe).
Edit2: Bios päivitetty. Ongelma ei poistunut. Vaikuttaa että näytönohjain ei herää. Mutta biosin suhteen ongelma rastkaistu.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu kysymyksiä.
« : 17.11.10 - klo:20.11 »
Välittömästi kaksi työkaveria kielsi lähettämästä heille sähköpostia sitä syystä, että koneestani puuttuu virustorjunta ja voin saastuttaa heidän koneensa samoin kaikkien koneet joiden yhteystiedot heillä on. Tämä ei nyt mennyt kyllä minun jakeluun ::) Linux kaikkien oppaiden mukaan pitäisi olla virusvapaa eikä siihen tartu mitkään pöpöt, olenko onnistunut ymmärtämään tämän asian väärin? Myöskään palomuuria ei tarvitse kotikoneissa käyttää.
Onpas heillä tiukka linja. Koska heillä lienee virustorjunta, niin erityistä ongelmaa ei pitäisi senkään puolesta olla. Sama se, pysähtyykö virus sinuun vai heidän koneeseen. Useinmilla Mac-käyttäjilläkään ei ole virustorjuntaa.

18
Laitealue / Vs: IBM T41 ja WLAN ongelmat
« : 19.09.10 - klo:09.50 »
Ubuntu 10.4 ei lähtenyt toimimaan Apple Airport Express -tukiaseman kanssa, ennenkuin vaihdoin B-moodiin. Myös 802.11b/g moodissa toimii muttei g-only moodissa. Kyseessä lienee jonkinlainen yhteensopivuusongelma, koska samoilla asetuksilla toimi heittämällä Linksysin WLAN-tukiaseman kanssa. Samanlainen IBM T41 puolestaan toimii ongelmitta Windows XP:llä Expressin kanssa.

Sivuja: [1]