Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kokaiinidiileri

Sivuja: [1]
1
Päivitin tekemäni Ubuntu-ohjeen ja konfigurointiskriptin uudelle Ubuntu Dapperille sopivaksi. Olen itse käyttänyt kyseistä menetelmää useissa koti, työ ja sukulaisten koneissa ja hyvin toimii.

Kaikki kommentit ja parannusehdotukset otetaan kiitollisena vastaan...

http://users.piuha.net/martti/comp/ubuntu/install.html


Ihan hyvä opas. Kuitenkin siitä puuttuu tieto miten saa utf-8 localet vaihdettua pois "normaaleihin" ja microsoftin fonttien asennus.

3
Minusta linux trolliksi tai vastaavaksi voitaisiin kutsua juuri hetkittäin linuxin asentanutta henkilöä joka jauhaa vaahto suussa kuin jehovan todistajat linuxin hyvyyttä ja windowsin pahuutta. Mitä tämä on, virtuaalipeniksen kasvattamista kun osataan komentoriviltä suorittaa pari alkeellista komentoja ja saadaan wlan-kortti pelaan viikon googlettamisen jälkeen pelaamaan?  (ps. windowsissakin voi, on aina voinut, ja vistassa vielä paremmin).

Paljon mikään ei voi enempää perunatuttaa fanaattisen hehkuttelu. No joo ehkä se jos aletaan pitemään jotain toista distroa "amatööreille" suunnatuksi (ja kauhee flame sota tästä aiheesta) ja itseä guruna kun osasin asentaan debianaalin1!

4
Ubuntu tietokoneissa / Re: kameran ajurit ?
« : 11.02.06 - klo:12.51 »
Canonit tukevat yleensä vain PTP modea.
Kuvat saa pois gphoto2:lla ja sitä käyttävillä softilla.
esim minulla canonin kamera toimii ihan kde:ssa automaattisesti kirjotat vaan konqueroriin camera://
Toinen hyvä softa on digikam, gphoto:lla ilman previeweja on vähän ankeeta ottaa tiettyä kuvaa ulos kamerasta.

5
Ubuntu tietokoneissa / Re: psyBNC ja vhostit
« : 05.02.06 - klo:03.48 »
Reversejä et saa koti adsl-yhteydellesi muutettua joten vhostit jäävät aika vähiin.

Ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä asentaa ipv6 tunneleita ja hommata niihin reversejä. irc.cc.tut.fi tukee esim ircnettiin ipv6:sta sitten ja ps. jokaiseen ipv4 osoitteeseen sisältyy /48 stack ipv6sia ;-) Enää tarvitset nimiserverin joka suostuu heittään sulle vhosteja.

http://www.wiki.linux.fi/mediawiki-1.5.2/index.php/IPv6-tunneli

6
Yleistä keskustelua / Re: Gnome vai KDE
« : 03.02.06 - klo:23.05 »
Ehdottomasti KDE on käytettävämpi työpöytäympäristönä kuin gnome.

Se joka ei ole KDE::ta käyttänyt tai tiedä sen hienoja ominaisuuksia lukee ja katselee kuvat tältä sivustolta: http://www.terra.es/personal/diegocg/kde/

Seuraava KDE 4.0 ja QT4 tulee lyömään viimeisen naulan gnomen arkkuun.


Pitäisiköhän trolliin vastata toisella trollilla?

Kuten "Ilmeisesti kokaiinidiileri on itsekin vetänyt kokaiinia, kun tommosia puhuu." ;D



Yeah, en voinut vastustaa kiusausta. Kun kaikki muut oli asiallisia vastauksia.

Sille ei vaan mahda mitään, että GTK näyttää paljon nätimmältä kuin Qt.

Trollaa vaan mun seurana, ruokkimatta kuolen.

Mutta asiaan, ubuntu ainakin distrowatchin mukaan näyttää olevan selvästi suosituin distribuutio nykyhetkellä ja kuulopuheiden perusteella varsinkin aloittelijoiden. Harmittaa vaan se kun melkein monopoliasemaa käytetään siihen ettei juurikaan puhuta  kde:sta vaan tarjotaan vain gnome softaa ja totutetaan vasta-alkajat  gnomeen, joka taas poikkeaa paljonkin minun näkemyksistäni edistyksellisestä ja käytettävästä työpöytäympäristöstä.(joo tiedetään, ei makuasioista saisi kiistellä)

Toinen porukka joka ns. perunatuttaa ovat nämä jotka kuulevat isoilta pojilta gnomen olevan just se 1337 c00l ympäristö koska KDE muistuttaa liikaa 3v1l windowsia ja sit syötetään propagandaa siitä että mitä yksinkertaisempi, vähemmän ominaisuuksia, sitä parempi ja lampaat uskovat ja pelkäävät menettävänsä imagonsa truu h4x0r1na jos erehtyvät KDE:hen.

Loppujenlopuksi linux työpöytänä hiihtää kaukana windowsin ja mac os x käytettävyydestä ja ennenkaikkea aah niistä softista joita on tarkotus käyttää, vai riittääkö sinulle taustakuvan ihaileminen. (wannabee haxorhan vastaa tähän että käytän vain CLI:tä ja koodaan omat softani).

Se sitä avautumisesta, helpotti kummasti. Minä jatkan windowsin käyttämistä numero 1 työpöytäympäristönäni, toki aina välillä käyttäen linuxin työpöytiäkin ja antaen niille raikuvat aplodit. Vuodesta 2001 ja KDE2:n ajoista, jolloin gnomekin vielä oli melkein tasavertainen mielestäni. ;-)

Sydäntäni lähimpänä ovat edelleen vanha kunnon slackware, sen forkit ja redhat ;-)

PS. enää en aio tähän aiheeseen ja ketjuun palata ainoallakaan viestillä. Harkitsevan vakavasti jättäväni myös koko foorumin omaan rauhaansa tästä lähtien, tuskin kukaan ainakaan kaipaamaan jää.

7
Yleistä keskustelua / Re: Gnome vai KDE
« : 03.02.06 - klo:22.35 »
KDE:tä ehkä käyttäisin jos siinä ei olisi niin huonot fontit.
Gnomessa on paljon paremmat ja selkeämmät AA:n kanssa.

Vertailtu openSUSE 10.1 ja Ubuntu 5.10 välillä.

openSUSE käyttää eri fontteja oletuksena kuin ubuntu. Miksi ihmeessä pidät AA:ta ylipäätään päällä? AAta vastaavaa cleartypeä näkee ehkä 0.1% windowskoneista käyttävän.

8
Yleistä keskustelua / Re: Gnome vai KDE
« : 03.02.06 - klo:13.59 »
Ehdottomasti KDE on käytettävämpi työpöytäympäristönä kuin gnome.

Jos jaksat, niin tarkenna ihmeessä :)


KDE on kunnon ympäristö, ei kasa ohjelmia heitettynä samaan läjään ja joiden tekijät on hukassa kuten gnomessa.

KIO Slavet ensimmäisenä, voitko jokaisessa gnomen softassa tallentaa tai avata tiedostoja esim ftp:// sftp:// smb:// camera:// jne.
KDE myöskin tuntuu nopeammalta ja säädettävyys on ihan eri luokkaa. Gnome tuntuu sopivan vain mummoille ja pienille lapsille joiden ei tarvi säätää mitään, simple sloganillahan ne etenee edelleenki kehityksessä.
QT on kehittyneempi ja c++ tehokkaampi tapa koodata vrt gnomen GTK ja c-kieleen.

Edelleenki useimmat paremmat ominaisuudet pääpiirteittäin on listattuna edellä mainitussa urlissa, toivottavasti englantia osaatte.

Kubuntu taidetaan siirtää *buntu perheen päädistroksi ;-)

9
Yleistä keskustelua / Re: Gnome vai KDE
« : 03.02.06 - klo:03.15 »
Ehdottomasti KDE on käytettävämpi työpöytäympäristönä kuin gnome.

Se joka ei ole KDE::ta käyttänyt tai tiedä sen hienoja ominaisuuksia lukee ja katselee kuvat tältä sivustolta: http://www.terra.es/personal/diegocg/kde/

Seuraava KDE 4.0 ja QT4 tulee lyömään viimeisen naulan gnomen arkkuun.

10
Eiköhän ne gnomen ja kde:n fontit renderöidä aivan samalla freetypellä joten se siitä erosta. Ihan ok KDE:nki fontit ovat oletuksena, jos sattuu pitämään kamalan paljon tilaa ruudulla vievistä ns. boldatuista fonteista.
Minä pidän siitä että ruudulle mahtuu tarkkoja vähän tilaa vieviä fontteja joten otan yleensä AA pois, mutta silloin fontit eivät näytä niin hyvältä kuin AA:n kanssa joten freetype täytyy vaihtaa että niistä saadaan mahdollisimman ns. windowsmaiset.
Ilman AA:ta bitstreamin ja muut oletusfontit näyttävät kamalalta, ainoastaan msttcorefonts paketin fontit pelaavat minun silmilleni tarpeeksi hyvin.
Saatte ihan vapaat kädet poistaa tämän "howton" tai muokata sitä paremmaksi.. myönnän, voi se vähän vaikeutta tuottaa lukea sitä jos ei ole ikinä kääntänyt deb-src:sta pakettia uudestaan.



11
Haluatko linuxmaisen antialiasingin pois päältä ja käyttää pieneen tilaan meneviä siistejä fontteja joita windowsissa olet tottunut näkemään? voit toimia seuraavasti. (katso kuvakaappaus alhaalta)

Koodia: [Valitse]
apt-get install msttcorefonts

-- paketti sijaitsee multiversessä, pistää sources.list kuntoon jos ei ole ennestään. (tässä siis asennettiin microsoftin tuottamat laadukkaat fontit)

dpkg-reconfigure fontconfig

-- valitse ehdottomasti ensimmäisestä valintaruudusta native vaihtoehto, muuten käsin
tehdyt laadukkaat fontit näyttävät karseilta. seuraavassa valinnassa valitse sen mukaan
onko sinulla TFT näyttö ja kolmannessa eli viimeisessä no.


Tämän jälkeen voit ottaa kde/gnomesta pois antialiasing ja vaihtaa kaikiksi fonteiksi arialin (tai jonkin muun laadukkaan, käsin hienosäädetyn fontin)
Kirjaudu ulos xfreestä(kde/gnomesta) ja komenna vielä varmuuden vuoksi control+alt+backspace joka tappaa xfreen ja käynnistää sen uudestaan.

huomioitavaa oletuksena ubuntuissa taisi olla fontconfigista päällä autohinter, joka pelaa ehkä parhaiten huonosti tehtyjen fonttien kanssa. Käytä aina käsinviilattujen fonttien kanssa native vaihtoehtoa, muuten erityisesti ilman AA:ta ne näyttävät todella huonoilta. parhaat asetukset löytää kokeilemalla ja mahdollisesti säätämällä gnome/kde AA:n säädöistä sopivan hintingin omille silmille ja näytölle sopivaksi.

Applen patenttien takia dapper (k)ubuntussa käytetään freetypessä bytecode interpreteria mutta unpatented kikalla joka ei ihan vastaavaa laatua piirrä (?). seuraavana pienet ohjeet paketin uudellenpaketointiin ja muokkaamiseen.

Koodia: [Valitse]
sudo su -
mkdir freetype-build
cd freetype-build
apt-get build-dep freetype
apt-get source freetype
cd freetype-2.1.10
tar jxvf freetype-2.1.10.tar.bz2
nano  -w  freetype-2.1.10/include/freetype/config/ftoption.h
riviltä 451 kommentoi pois tyyliin: /*#define TT_CONFIG_OPTION_UNPATENTED_HINTING */
tallenna tiedosto
rm -rf freetype-2.1.10.tar.bz2
tar jcvf freetype-2.1.10.tar.bz2 freetype-2.1.10
rm -rf freetype-2.1.10
fakeroot dpkg-buildpackage -rfakeroot -b -uc -us

eli nyt pitäisi olla paketti koottu uudestaan, en jaksanu enää käyttää .diff tyyliä kuten edellisessä howtossa.
sitten vain asennetaan se..

cd ..
dpkg -i libfreetype6_2.1.10-1ubuntu1_i386.deb






Omalla vastuulla voit asentaa kääntämäni freetypen (dapper) http://koti.mbnet.fi/juhok/freetype_ubuntu/libfreetype6_2.1.10-1ubuntu1_i386.deb
..breezyllekin on paketti samassa hakemistossa.

Yksi howto lisää vähän aiheeseen liittyen, http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=20976&highlight=ubuntu+fonts+tahoma



Tässä kuvassa AA on otettu kokonaan pois päältä, fonttina arial koko 10 tai 11 taisi olla. AA silti kannattaa jättää päälle ja pistää vaan jokin range eli alue excludeen eli  kaikissa kokoa 14 tai yli kannattaa käyttää sitä joten ei sahareunaefektiä synny. Kaikki alta 14 fontit ainakin mielestäni kannattaa jättää AntiAliasoimatta koska laadukkaiden fonttien tarkkuus riittää hyvin niihin. Tässä kuvassahan iso sivun otsikko on hieman sahalaitainen mutta muu teksti on hienoa eikä mitään AA boldattua mössöä synny jota ei ainakaan tft:llä viitsi katsoa pitkään
.



Seuraavassa AA päällä, sama fontin koko. Ei juurikaan eroa normaaliin oletuksena olevaan kubuntun fonttiin AA päällä, arial fontti ei oikein toimi linuxin AA:n kanssa pienessä koossa joten voi näyttää jopa huonommalta. Eri hinting asetuksilla tietenkin vähän erilaiselta riippuen näön tarkkuudesta ja monitorin laadusta. Pullonpohjalasinen nörtti ei välttämättä mitään eroa näe.



Sivuja: [1]