Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - elohope

Sivuja: [1] 2 3 4
1
"Yritän vielä kerran käynnistää Neonin, mutta jos se ei lähde toimimaan, asennan uuden käyttöjärjestelmän ..."

Sinulla oli ilmeisesti ongelmia Ubuntun Nvidian kanssa, ja siksi siirryit Neoniin. Minulla taas Ubuntu 18.04 toimi niin verrattoman tasaisesti ja luotettavasti, että halusin uusia haasteita ja tutustua KDE-ympäristöön.

Niinpä asensin kesällä vanhaan i5-koneeseen Manjaron ja KDE Plasman. Uusi ympäristö pakotti opettelemaan uutta, ja muutamat ongelmat piti ratkaista alkuvaiheessa, mutta nyt pari kuukautta kone on toiminut vakaasti. Päivityksiä on tullut tasaiseen tahtiin, eivätkä ne ole vielä kaataneet konetta.

Että tätäkin vaihtoehtoa kannattaa harkita. Mutta kyllä Ubuntu 18.04 on kuitenkin edelleen aivan yliveto minusta.

2
" ... ehdottomasti koneeseen emolevy, jossa on Intelin prosessori  ..."

Tätä periaatetta olen aina noudattanut ja olen ollut tähän asti tyytyväinen. Minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että AMD:n prosessorien ja niihin sopivien näytönohjaimien kanssa on enemmän ongelmia kuin Intelin tallissa.

Nyt uusin Intelin haavoittuvuus, MDS eli Zombieload ei koske Ryzeneitä, joten tilanne voi olla muuttumassa? Ja ehkä minulla on muutenkin ollut liikaa epäluuloa AMD:tä kohtaan Linux-käytössä?

3
Kunnioitusta herättävää sinnikkyyttä koneen ostamisessa. Päättäväisyys on ihailtavaa, mutta joskus tuollainen oirehdinta kertoo, että asiakas voi varautua yhä uusiin vaikeuksiin.

Kun jouduin palauttamaan rikkinäisen tuotteen saksalaiseen sademetsäkauppaan, sain kyllä vastauksia viesteihini viikonloppuisinkin parissa tunnissa, ja kerran minulle soitettiinkin, mutta liian usein vastauksiin sisältyi (ehkä kiireessä syntyneitä) väärinkäsityksiä (jotka olivat järjestelmällisesti minulle epäedullisia) ja joita sain sitten korjata.

Sain lopulta rahani ja postituskulut takaisin, mutta päätin pysyä vastaisuudessa suomalaisten kauppojen asiakkaana, kun olen hankkimassa jotain, mikä voi ainakin teoriassa olla jotenkin viallinen. Olenkin ollut hyvin tyytyväinen esimerkiksi G-liikkeen toimintaan, jopa sieltä ostettuun (hienoon) käytettyyn Nokia-puhelimeen.

4
Intelin tuoreen ongelman lisäksi taitaa olla muitakin yleisiä ratkaisemattomia tietoturvaongelmia. F-Secure kertoi muistaakseni pari vuotta sitten, että tahoilla, jotka pääsevät käsiksi Intel-prosessorien mikrokoodiin, on mahdollista asentaa takaportteja myöhempää käyttöä varten. En tiedä onko tähän haavoittuvuuteen löytynyt ratkaisua, vai miksi aihe on tainnut unohtua yleisestä keskustelusta. Ja sitten Ciscon verkkolaitteissa on parhaillaan paha ongelma, johon ei ole lääkettä luvassa muutamaan kuukauteen ja joka ratkaisu ymmärtääkseni on asennettava erikseen laitteisiin.

Toisin sanoen tietoturva-aukkoja alkaa olla niin paljon, että luvassa on mielenkiintoisia aikoja. Miksi hankkia rokotus tuhkarokkoa vastaan, jos naapurustossa riehuu keuhkorutto ...

5
Intelin sivun mukaan kukaan ei ole vielä hyödyntänyt ainakaan tätä uusinta haavoittuvuutta. Olisi ehkä hyvä, jos käyttäjä voisi helposti valita, otetaanko prosessoria hidastavia päivityksiä käyttöön vai ei. Ainakin sinne asti, kunnes todellisia hyökkäyksiä alkaa syntyä. Ei tässä ole vielä mistään tuhkarokosta kysymys ...

6
Sama ongelma on kerrottu Ubuntu Forumeissa v. 2016. Silloin versiossa 14.04 ilmenneeseen ongelmaan ei esitetty ratkaisua:

https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2308967&highlight=migrate+Mbox+emails+version+Evolution%3F

7
Minulle olisi suuri kunnia, jos kyseessä olisi ohjelmiston virhe. Yleensä ongelmani ovat olleet itse aiheutettuja.

8
Mbox on tallessa.

9
Eilen poistin koneeltani kaikki tyhjät kansiot ja tiedostot.

Tänään (johtuneeko edellisestä) Evolutionia avatessa minua tervehti viesti:

"Evolution's local mail format has changed to mbox to Maildir. Your local mail must be migrated to the new format before Evolution can proceed.
... An mbox account will be created to preserve the old mbox folders..."

Viestissä ei annettu mahdollisuutta Evolutionin tietojen varmuuskopioimiseen! Ja kun koetin sitten avata Evolutioniin ilmestynyttä uutta kansiota local_mbox, vastaus oli

“Cannot get folder “cur/1335764799.3582_100.username-hp:2,S”: folder does not exist.”.

Käytössäni on Evolutionin versio 3.28.5-0ubuntu0.18.04.1

Miten voin saada käyttööni vanhat sähköpostiviestinit ja tekemäni lajittelukansiot? Olisiko yksinkertaisinta poistaa Evolution ja asentaa uudelleen?

En ole löytänyt mitään ohjeita tälle muutokselle, linkki olisi hyvään tarpeeseen.

Kiitoksia ystävällisestä avustanne!

Editoitu: lisätty taustatietoja

10
Ympäristö- ja usein myös rahasyyt ohjaavat usein ostamaan käytetyn läppärin. Parhaillaan esimerkiksi Taitonetti myy alennuksella käytettyjä (postitus kuuluu hintaan samoin kuin vuoden takuu). Sympaattisen oloinen kauppa. Vanhankin koneen tehot riittävät aika pitkälle.

11
Lisäsin hieman tarkemman lähikuvan e-jätteestä.

12
Yön yli harkittuani olen päätynyt siihen, että todennäköisemmin oma laadunvalvonta petti kuin MSI:n tekniikka. Nyt keräilen rohkeutta uuteen tilaukseen ja asennukseen.

Ilmeisesti pilalle menneellä emolla ei ole mitään käyttöä?

13
Vielä tarkennus - emolevyllähän on suojakappale suojaamassa prosessorikantaa. Huomasin viat kannassa otettuani suojakappaleen pois.

14
Huomasin 'naarmut' tai mitä ne onkaan tänään, kun otin emolevyn paketista ja kävin sovittelemaan prosessoria paikalleen. Koneen kasaamisen jälkeen kone suostui yrittämään käynnistystä parin sekunnin ajan, sammui ja yritti käynnistyä uudelleen taas uudelleen parin sekunnin ajan - loputtomasti. Monitori ei värähtänytkään. Tarkoitus on käyttää näyttöä ilman näytönohjainta, ja näytönohjainta ei ole.

15
Ostin saksalaisesta sademetsästä emolevyn MSI Z370 A-PRO. Siinä ei kuitenkaan toimi VGA-lähtö (testattu monitorilla joka toimii toisessa koneessa) eikä ainakaan yksi tuulettimien virtalähdöistä (kaksi muuta toimii).

En ole joutunut reklamoimaan tällaisia vikoja verkkokaupasta, joten
kerään vähän rohkeutta ja kommentteja.

Ohessa on valokuva emolevyn prosessorikannasta, ja siinä on punaisella ympyröity pari viallisen näköistä kohtaa. Onko joku tekniikkaa tunteva samaa tai
eri mieltä?

Tällaisilla väittämillä aseistautuneena ajattelin käydä vaatimaan kaupalta oikeutta.

Ja harmittelen sitä, että luottamus MSI-merkkiin kärsi omalla kohdallani kolauksen.

16
Kiitoksia kommenteista! Ehkä kyseessä on ominaisuus, joka estää addiktoitumista ...

17
Kun kokeilen Klondikea (yhden kortin jaot), ensimmäisessä avautuvaan näkymään tuntuu valikoituvan kortteja, joiden numerot ovat melko lähellä toisiaan. Usein esimerkiksi kaikki kortit (tai lähes kaikki) ovat alle 7. Tai välillä 9-13.

Ja kun pelaa, lähekkäisiä numeroita avautuu peräkanaa tai vierekkäin turhan usein, tylsän usein. Mikä on tosi harmi, sillä onhan pasianssi oikein toimiessaan tosi jännää, eikö.

Epäilen siis, että ohjelman sekoitusrutiini ei ole kovin tehokas. Liitteenä kaksi avausnäkymää: molemmissa 2 klusteria, joiden ympärille numerot keskittyvät.

Varmaan a) joku jo vanhastaan miettii tilastollisia menetelmiä, joilla korttipakan epäsatunnaisuuden voi osoittaa todeksi tai vääräksi b) joku toinen osallistuu kehittäjien keskusteluryhmään, jossa asiaa on perusteellisesti selvitetty ja ongelma ratkeaa seuraavassa päivityksessä.

Mutta mikä on todellisuus? Onko pasianssi unohdettu Ubuntu-maailmassa?

Ubuntuni on ajan tasalla, koneena vanha i5-kokoonpano.

18
Nettiradioita ilman mainoksia:

http://www.radiofeeds.co.uk/bbcradio4fm.pls

(Kuulemisen arvoiset uutiset esim. klo 7.30 ja 20.00 Suomen aikaa)

https://www.raiplayradio.it/radioclassica/

(Laadukasta klassista kellon ympäri)

http://www.abc.net.au/jazz/listen-live/player/

(Paras jazz asema, parempi kuin saman aseman suorastriimiversiot)

http://hd.lagrosseradio.info:8000/lagrosseradio-reggae-192.mp3

(Herättää sinussakin elävän pienen rastan)

https://lounge-radio.com/listen128.m3u

(Kun haluat vain löhöillä)

19
Tervetuloa takaisin vapauteen! Minuakin pänni aikoinaan tuo W-järjestelmän jatkuva kovalevyn pureskelu. Ja Ubuntussa ihastutti vapaus asentaa sitä ihan minne vaan.

20
Toisaalta vanha kone on otollinen kokeilujen apuväline, jos sille vaan on tilaa. Vuonna 2005 tehtiin ihan hyviä masiinoita ...

Sivuja: [1] 2 3 4