Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Paznak

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Yleistä keskustelua / Vs: Ensimmäinen Linuxisi?
« : 14.05.09 - klo:12.39 »
SOT-Linux eli "Punahattuhan" se oli joskus 199x. Taisi olla v. 5.0 tai jotain, en jaksa kaivaa pakettia "arkistosta"  ;D

Sama, löysin asennuskirjasenkin muutama päivä sitten, versio 5.2 joka perustuu Red Hat 5.2:een, suomenkielinen linux, hah, kde:stä osa suomennettu, voi noita aikoja

2
Kuten jo monet ovat varoitelleetkin:
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=37851&tyyppi=1

Kyllä sitä kuitenkin kannattaa katsoa mistä niitä ohjelmia/käyttiksiä/pelejä oikein lataa.
Jos on tottunut warettaa niin pitäähän toi ilmainenkin sitten warettaa, syyttäköön itseään.

3
Joten, ihmiset, minne Slackware on unohtunut?

Minne tuo nyt katoaisi, tällä hetkellä hieman taukoa, yksi kone ja se on varattu xp:lle ja seuraavaksi 7:lle. Pitää vain toi toinen kone korjata kuntoon niin voi se ainoan oikean Linux-jakelun asentaa.

Enpä ole tälläkään sivustolla aikoihin käynnyt....

4
Pelit / Vs: Wine 0.9.46
« : 26.11.08 - klo:15.35 »
Sisänsä outoa tuo vanhan version pitäminen repoissa.
Uusin (ainakin eilen) on 1.0.1 (vakaa) ja 1.1.9 (kehitys).

5
Olisiko käyttö vaivattomampaa jos poistaisi mplayerin, asentaisi Firefoxin MediaPlayerConnectivityn lisäosan ja valitsisi sieltä soittimeksi xinen?

Ei sitä mplayeriä tarvi poistaa, MediaPlayerConnectivityllä vain valitsee xinen. Mulla esim. MediaPlayerConnectivityllä on valittuna mplayer, joka näyttää mtv3 ja subtv (molemmissa oma ikkuna, ff:ään upotettuna ei tomi). Xine ainoana joka näyttää ylen jutut, kaikki muut mplayerillä.

6
Pelit / Vs: Tänne kaikki pelit mitä pelaatte
« : 19.11.08 - klo:13.14 »
Outoa, että kukaan ei maininnut 3D FPS-peliä Sauerbraten. Vai olenko jotenkin kieroutunut...

Peli on ehkä vähän Quake II:sta muistuttava, mutta siitä poiketen jotenkin vaan todella viihtyisä. Ehkä se loputon heavymusa tekee sen tai jotain (?). Joka tapauksessa aivan hitti!

Ja kevyt, _helppo_ ja nopea editori implantattuna, senkus tökkäset vaan e-nappia vaikka kesken pelin ja vähän modailet karttaa paremmaksi. Ja jännä pelimoodi tuo Max Payne -vaikutteinen hidastus, mutta silleen, että aika hidastuu sitä mukaa, kun healtit vähenee.

Moninpeliä en kokeillut.

Pitipä hakea ja kokeilla, ei näin päivällä ole mukavaa pelata, pitää odottaa pimeää

Jotkut pelit hieman pätkii, mutta tämä ei. Tälläisiä ne räiskintäpelit pitää olla ja musiikki...

Illalla nupit kaakkoon ja menoksi

7
Edit. Ongelma osittain ratkaistu. Kokeilin vanhempaa kernelin versiota joka löysi äänikortin. Toivoa sopii että seuraava päivitys löytää äänikortin.
Joku osaava vois myös kertoa, mitenkä kubuntuun pystyy asentamaan minkään sortin äänilaitteita? Niillä ohjeilla olisi varmaan tämä selvinnyt.

Vanhan kernelin käyttö ei ole ratkaisu ongelmaan (tai ainakaan suositeltavaa).

Alsan mukana tulee 'alsaconf' joka pitää ajaa sudolla, tunnistaa äänikortit ja tekee kernelin moduulit automaattisesti. Jostan kumman syystä uusin *buntu ei tee näitä asennuksessa valmiiksi (eipä se näköjään tee paljon muutakaan valmiiksi tämä 8.10).

manuaalisivuja kannattaa selailla vaikka komennoilla apropos alsa tai apropos 'alsa config'


8
Haluaisitko ryhtyä kehittämään jossain muodossa ohjelmistoa Ubuntulle ja laajentaa sen käyttämahdollisuuksia sitä kautta?

En. Linuxille voisin kehittää mutta en Ubuntulle, ainakaan ilmaiseksi.


Sama asia pitkälti, Ubuntu oli lähinnä rajausmielessä tehtynä.

Otsikon voisi vaihtaa -> Linuxille kotimaista ohjelmistotuotantoa
Tulee taas mieleen ettei ole muita linuxeja kuin ubuntu, debian on kuitenkin yritysmaailmassa yleisin linux-jakelu ja se mikä sopii ubuntulle ei sovi debianille kirjasto-versioiden takia (toinen käyttää uutta ja toinen vanhaa mutta hyvin toimivaa)

Tuosta voi sitten omalle jakelulle tehdä oman paketin

Suomalaisia yritys-ohjelmia linuxille on aika huonosti, varsinkin kun on tämä oma mutkikas lainsäädäntö, joten tuossa on ajatusta

9
Ennen vanhaan, kun vielä tuli ohjelmoitua, niin ainakin itse ratkaisin kirjoittamalla heksoina tietyt merkit (näkyy oikein, jos vaikka jakaa ohjelmaa eteenpäin), niin voisi näkyä oikein win/linux konsoleilla. Muutenkin skandit ja muut erikoismerkit ovat hankalia ohjelmoinnissa.

Ei muuta kuin opettelemaan heksanumeroita (pitäisi osata muutenkin jos ohjelmoi) ja kuinka käyttää merkistöä esim. printf():llä

Toinen käyttää perus asciita ja toinen laajennettua asciita merkistön näyttämiseen (eroa löytyy, lisää opiskeltavaa), c:lle löytyy hyviä manuaaleja googlaamalla.


10
acpi tai apm tekee tuon. Käynnistyvistä skripteistä (Slackwaressa rc.M, vaikka on acpid niin tuo rc.M määrää) mulla on 15 min että näyttö pimenee ja tunnin päästä näyttö (vaikka näyttö ei sammu ku on oikea kuvaputki-näyttö)

elikkä grep avuksi ja sinne hakemistoon jossa käynnistysjutut ovat (en muista missä ovat puppyssä)

Pieni pätkä /etc/rc.d/rc.M:stä
Koodia: [Valitse]
/bin/setterm -black 15 -powersave powerdown -powerdown 60
tuo seuraava vois auttaa.

Koodia: [Valitse]
grep powersave *hakusanat: powersave | powerdown | /bin/setterm | -blank 5 (jos kerran 5:ssä minuutissa pimenee) joku noista, samalla rivillä kaikki (ainakin mulla). Jos ei löydy niin /etc hakemistoon ja perään -r (käy kaikki kansiot)

Jos joku tietää graafisen tavan voi ilmoittaa, minä vain olen tottunu vimillä leikkiä

Piti ottaa selvää kun kde:ssä disabloinnu kaikki ja silti pimeni monitori

Tuosta koneen sammumisesta en osaa sanoa, oma kone yötä päivää päällä

11
Mulla on Slackwaressa kanssa semmoinen että videot jotka ovat kiintolevyllä, niin välillä 1/10 sekunnin pysähdys, jos aiempiin saadaan korkattua niin voisi soveltaa omalle kohdalle.

gxine tässä porskuttaa ja saman tekee välillä mplayer, mutta voihan se johtua nVidiastakin

12
Pelit / Vs: Cs-source wine ongelma...Kaatuu
« : 14.11.08 - klo:16.00 »
1.0.1 on tämän hetkinen vakaa versio ja 1.1.8 taas kehitysversio (mulla tuo). Kyllä *buntun pitäisi pystyä päivittämään tuon uudemmaksi. 0.9-sarjaa ei kannata enää käyttää

13
Pelit / Vs: Mikä on paras kokoonpano Linuxpelaajalle?
« : 14.11.08 - klo:09.35 »
3) Ikkunanhallinta
Mielestäni on merkitystä zenwalkin Xfce rock! KDE on turhan raskas minun makuuni, se joka tykkää keveydestä, nopeudesta ja yksinkertaisuudesta on valinta Xfce, uusin KDE on lisäksi aikas buginen :(

KDE ei ole buginen, koska virallinen versio on 3.5.10. Sitten kun tulee 4.2 -versio KDE:stä niin silloin se on vasta valmis. Nämä 4.1.x versiot ovat vielä 'kehitysversioita', vaikka alkaakin olla jo pitkällä.

Lisäksi voi suositella (vaikka ei kovin helppo aluksi) Arch-linuxia. Ottaa vain ne ohjelmat mitä tarvitsee ja jättää turhat pois. On taatusti nopea ja päivittäminen on helppoa. Se on mukavaa lynxillä tai links(2):lla netissä surffata ohjeita hakemassa.

Zenwalkin huono puoli on siinä että paketteja on vähän verrattuna muihin jakeluihin, joten ennemmin tai myöhemmin tarvittavat ohjelmat on käännettävä itse. Kokeilin tuota zenwalkkia 800MHz/512Mt koneessa ja kyllä se nopea on. Alussa kyselee kaikkea, mutta nopesti asentuu ja päivittyy helposti.

14
Ennen vanhaa noita pakettivarastoja ei pahemmin ollut. Noi konfliktit vanhan ja uuden välillä oli arkipäivää, jos vaikka tarvitsi ehdottomasti tiettyä ohjelmaa. Olin aikoinaan kunnan hommissa (pari vuotta sitten) ja tuli vastaan java-ohjelma jota kunta ehdottomasti tarvitsi mutta ei toiminut ennen kuin asensi vanhemman jre:n (pieni esimerkki) ja taas toiset ohjelmat käytti uudempaa versiota.

Omalla kohdalla joutuu hakemaan lähdekoodit, kääntää ja asentaa (onneksi on mukavat työkalut) koska tarvittavia ohjelmia ei vain valmiina löydy. Slackware joka on käytössä, päivittyvät ainoastaan ne jotka asennuksessa on asentunut, muuten uusia versioita joutuu välillä käydä kyttäämässä. Toistakymmenillä postituslistoilla kun on, niin tulee kyllä ilmoitus uudemmista versiosta.

Mutta itsehän olen tieni valinnut ja Slackwaren asentanut (versiosta 7.0).

editoitiin vähän kielioppi virheitä poies ja vähän lisäyksiä

15
Määritysohjeet GMailia varten
POP3 ja IMAP
Muita ohjeita kannattaa myös lukea

16
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 14.11.08 - klo:01.10 »
Vielä tekemistä riittää, conkyyn sai pari yötä kulumaan eikä vieläkään valmis, tausta pitäisi vaihtaa (jos löytyy oikea), ikkunoiden kehykset on kde-lookista Crystal, kuvakkeet Crystal-Diamond (kde-look), erillistä teemaa en ole vielä löytänyt (kunnollista) ja kaikki ohjelmat näyttävät samanlaisilta (kde/gtk) työkalurivin kuvakkeita myöten. KDE:n versio on 3.5.10ja se samankaltaisuus (oli aiemmin ruskehtava tausta, en ole vielä vaihtanut väriä, mutta sinisempää haussa), ff3 oletusteemalla vaikka ei uskoisi. Molemmissa esim. painikkeet ja muut semmoiset ovat QtCurve-paketissa, jonka saa erikseen kde:lle ja gtk:lleTöitä vielä vaatii, mutta tuosta lähetään

17
Eli onko tämä nyt taas sitä kunnian omimista ubuntulle?

Niinpä niin, esim Sot-linuxin sai osin suomennettuna (~ 10 vuotta sitten) ja gtk ohjelmia on saanut windowsillekin suomennettuna (esim gimp) jo ennen ubuntua.

Tuntuu vain että (linux == ubuntu && linux != muu_distro)

Tuohon rpm-helvettiin vielä, 10 vuotta käyttänyt (onneksi ei enään vuosiin) ja se on sitä, koittakaas jotain eksoottista rpm-pakettia asentaa, joka sitten valittaa riippuvuuksista, jota ei mistään pakettivarastosta löydy. Sitten tiedätte. (ja metsästätte ympäri nettiä niitä paketteja)

18
Pelit / Vs: winen perusasetukset??
« : 13.11.08 - klo:07.26 »
Avoimia ajureita kannattaa käyttää vain, jos käytössä on vanha ATI:n kortti jota ei virallisesti enää tueta tai Intelin emolevyyn integroitu grafiikkapiiri.

sanokaas, lasketaanko ATI Radeon 9250+ Wanhaksi???

Oli itsellä tuommoinen, ei ole mikään pelikortti vaan ihan peruskortti.
Suosittelisin vaihtaa parempaan jos pelaat 3d-pelejä, itse jouduin käytettynä hommaamaan nykyisen nvidian kortin, koska koneessa on vain agp -väylä, enkä viitsinyt ostaa uutta vanhaan koneeseen.

19
Pelit / Vs: Tänne kaikki pelit mitä pelaatte
« : 02.11.08 - klo:04.57 »
Teeworldsin uskaltauduin asentamaan ja hyvin toimii  :) Myös Football Manager 2008:a tulee pelattua.

Tulihan se peli sieltä, yritän juuri saada FM2009 demoa toimimaa, pahalta näyttää. Wine juuri kääntymässä 'oikeilla' asetuksilla, josko sitten lähtisi toimimaan.

Lisätääs vielä Half Life:t

20
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 28.10.08 - klo:19.18 »

Sivuja: [1] 2 3 4