Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JaySee

Sivuja: [1] 2
1
Asensin tämän Fujitsu Lifebook P3110 -minikannettavaan (Win7HP:n tilalle), ja hyvin lähti toimimaan koko paketti. Yhtään ajuria ei tarvinnut asentaa, vaan wlan, bluetooth, webcam jne. toimivat heti. Myös mobiililaajakaistamodeemi (Huawei E160E) toimi saman tien.

Asennuksen tein usb-muistitikulta, ja se aiheutti hieman päänvaivaa, kun en humannut, että boot loader asentui oletuarvoisesti tikulle eikä kovalevylle. Oli siinä ihmeteltävää, kun kone buuttasi kovalevyltä vain, jos sen asetti käynnistymään muistitikulta.  ;D

2
Näiden suositusten kanssa pätee vanha sanonta: minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. En suosittele kenellekään mitään.

Pari työkaveriani on vihjeeni perusteella kokeillut Ubuntua, mutta molemmat käyttänevät yhä Win-järjestelmiä.

3
Esimerkiksi 500 henkilön toimisto, jossa jokainen odottelisi vaikkakin yhden ylimääräisen minuutin koneen käynnistystä on jo vuosi tasolla aikamoinen ajan hukka.

Teoriassa tuo on tietysti totta, mutta käytännössä jonkun tietokoneen buuttaaminen on häviävän pientä ajanhukkaa verrattuna siihen kaikkeen muuhun toimintaan, joka ei ole työntekoa, mitä toimistoissa ja muissa työpaikoissa tapahtuu. Ihminen on tässäkin tapauksessa se heikoin lenkki, käyttöjärjestelmästä riippumatta.

4
Jäipä kuitenkin lataamatta ja kokeilematta, kun ei ole mitääm mikkisoftan tuliä, EIKÄ TULE !

T:Jallu59

Jallu kuittailee tätä samaa niin usein, että taitaa miehen omatunto hieman kolkuttaa.  ;D

5
Yleistä keskustelua / Vs: Selaimesi aloitussivu?
« : 29.05.09 - klo:12.07 »
Oma linkkikokoelma.

6
Kaikista säännöllisisti käyttämistäni foorumeista (8 kpl) Ubuntun foorumi tuntuu tökkivän useimmin. Useita kertoja viikossa sivun avausyritys päättyy Ei voi avata -ilmoitukseen, mutta uusi yritys samantien yleensä auttaa. Pieni ongelma, johon ei tule juurikaan kiinnitettyä huomiota, ennenkuin joku kirjoittaa asiasta foorumille. ;D

7
Epätieteellisessä kokeessa elokuva (Battle Royale 2) rullattiin useamman kerran läpi ja elokuva aloitettiin uudestaan ihan manuaalisesti. Oma kone pysyi päällä vajaan neljä tuntia ilman wlania ja bluetoothia. XP-kone sammui puolisen tuntia ennen.

Jos viitsitte, niin uusikaa koe vielä niin, että vaihdatte akkuja. Vaikka koneet olisivat saman ikäiset, saattaa akuissa olla jonkin verran eroja. Pieniä eroja tuntuu olevan jo uusissakin akuissa.

8
Kuinka kriittisiä nuo tarrat ovat toiminnan kannalta? Jos tuosta vehkeestä esim. kuolee kiintolevy, niin vastaavan pystyttämiseen voi mennä hetki.

Erittäin kriittisiä. Mitään ei lähde firmasta ilman tarroja. Varmuuskopiot otetaan tasaisin välein, ja koko systeemi on kloonattuna toiselle koneelle (+ ylimääräiselle kovalevylle). Jos kone hajoaa, on se uudestaan pystyssä muutamassa minuutissa.

Tulostimen (teollisuuskäyttöön tarkoitettu lämpösiirtotulostin) hajoaminen onkin sitten suurempi ongelma, mutta siitä selviää joko huoltomiehellä tai uudella tulostimella.

9
Kuinka teillä voi olla vieläkin noita 95, 98, ME?

Työpaikalla on yksi kone, jossa pyörii Win98SE. Ei nettiyhteyttä, ei toimivia levykeasemia. Ohjaa tarratulostinta. Toiminut tehtävässään n. 10 vuotta. Ei mitään syytä vaihtaa.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Ensimmäinen Linuxisi?
« : 10.05.09 - klo:19.26 »
Ensimmäinen, mitä aikoinaan kokeilin, oli itsellänikin tuo Knoppixin livelevy, mutta ensimmäinen, jota todella käytin, oli joku Ubuntu-versio, joka oli ilmestynyt ennen elokuuta 2005.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Miksi Linux?
« : 10.05.09 - klo:11.11 »
Olen aloittelemassa omaa yritystä ja laskin, että minun pitäisi sijoittaa win systeemissä liki 5000 euroa.

Kiinnostaa tietää, mitä ohjelmistoja olisit joutunut Win-systeemiin ostamaan, ja millä korvaat ne Ubuntu/Linux-systeemissä?

12
Ensimmäinen yritys putosi nopeasti alle 10 kt/s eikä siitä elpynyt, joten keskeytin sen. Nyt on tullut jo yli puolet 200 kt/s nopeudella, eli 2MB:n yhteydellä täysillä.

13
Siinä vaiheessa tosin ihmiset ovat tajunneet, että on olemassa vaihtoehtoja.

Tämäkin toimii toisinpäin, mikä näkyy hyvin miniläppärimarkkinoilla. Kun ihmisille tarjotaan vaihtoehtoja, he yleensä valitsevat sen, joka on heille tuttu ja jonka he hallitsevat.

14
Ehkä Firefox haluaa tehdä pesäeroa IE:iin.  :D

15
Aktiivisessa käytössä on neljä konetta; kolme pöytämallia ja kannettava. Varsinaisesta pääkoneestani on kylki auki, ja kovalevyn johdot vaihtuvat WinXP Pro:n ja Win 7 Betan välillä. Kannettavassa ja toisessa pöytäkoneessa pyörii XP Pro. Kolmas pöytäkone on toiminut eri Linux-jakeluiden testikoneena. Pari päivää sitten asensin siihen Debian 5.0:n. Eli, Win-voittoisesti tässä taloudessa.

Noiden lisäksi löytyy kolme vanhempaa pöytäkonetta, joiden käyttistä en muista, ja yksi vanha IBM Thinkpad, jossa pyörii DSL.

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox, uusi välilehti
« : 03.04.09 - klo:11.18 »
Enpä löytänyt minäkään mitään asetusta tuolle. Kotisivun saa avautumaan uuteen välilehteen klikkaamalla hiiren keskipainikkeella kotisivuikonia.

17

Tämmöisen hommasin, löysi ja asensi ajurit ja lähti toimimaan laakista.

http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=15748

"64/128 bittinen WEP-salaus."

Kai tuosta WPA:kin löytyy?

18
Kävin aamulla ostamassa uuden kovalevyn seiskan kokeiluun, kun en viitsinyt sotkea XP-asennustani. Ihan asialliselta tämä vaikuttaa yhden päivän käytön jälkeen. Isompiin ongelmiin en ole törmännyt. En ole juurikaan käyttänyt Vistaa, joten en osaa sanoa, onko tämä ratkaisevasti erilainen, mutta kuvittelisin siirtymisen XP:stä tähän aika kivuttomaksi. Itse ainakin odotan innolla Win7:n virallista julkaisua.

19
Itselläni pyörii DSL vanhassa kannettavassa (IBM Thinkpad 770X, PII 300MHz 256Mb). Sattumoisin tämä on ainoa Linux-distro, jonka olen onnistunut ko. koneeseen asentamaan. HD-asennus sujui melko ongelmitta, ja mm. PCMCIA-paikkaan asennettu verkkokortti lähti toimimaan ilman erillistä virittelyä.

Kiippariasetukset saa tosiaankin vaihdettua tuolta Panelin kautta. Itse valitsin Fi-Latin1:n ja ääkköset alkoivat pelittää.

20
LAMA TULEE - KEHOITA KAVEREITASI SIIRTYMÄÄN WINDOWSISTA LINUXIIN.  :-*

Jep. Ilmaisia tuotteita käyttämällä se lama taittuu nopeiten. Tai siis...  :-\

Sivuja: [1] 2