Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Wepsi

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Asha 311 kuvien siirto
« : 30.04.14 - klo:11.01 »
----
Mistä tässä on kysymys? Mitä kuville tapahtuu siirron aikana? Onko joku jippo millä tämän voi välttää? Perseestähän tuo Ashan kamera sinällään on eikä siinä ole edes salamaa, mutta tilannekuvia on välillä tullut otettua.


Millaisia vaihtoehtoja se kapula tarjoaa kun tökkäät usbilla kiinni koneeseen?

Jollain Nokian halpiksella rimpuilin aikani kunnes uskoin että oikea vaihtoehto on 'massamuisti'

Sillä tuli muistaakseni polku näkyviin df -h:n listaukseen.



Käytän tuota massamuistitilaa, jos kokeilee vaihtoehtoa "median siirto" ei tapahdu mitään, eikä myöskään Nokia Suite pelitä. Kuvat on puhelimen muistikortilla ja yhteys toimii moitteetta, voin kopioida tiedostot tai avata suoraan kortilta - tai siis voisin avata, ne vain ei aukea. Samoin jos kopioin kuvatiedoston kortilta koneen kovalevylle, ja yritän sen jälkeen esimerkiksi ladata sen nettiin, selain tai nettipalvelu ei ymmärrä kuvaa. Puhelimessa ei ole mitään erillistä asetusta kuvien tallentamisessa

2
Laitealue / Asha 311 kuvien siirto
« : 29.04.14 - klo:11.04 »
Saattaa olla aika marginaalinen juttu mutta...

Hankin halpispuhelimen, Asha 311, mukana retuutettavaksi töissä yms. Toimii hyvin, mutta yksi ikävä piirre on tullut esiin.

Otan puhelimella kuvan. Jos haluan jakaa sen esimerkiksi naamakirjaan, sen voi lähettää suoraan puhelimesta ja toimii hyvin. Edelleen voin lähettää kuvan bluetoothilla vaikka N900 kapulaan ja siitä edelleen minne vain, ja toimii.

Mutta, jos lataan kuvan USB-kaapelilla läppärilleni, jossa pyörii Xubuntu, kone ei pysty avaamaan tai käsittelemään kuvaa - vaikka pikkukuva näkyy esimerkiksi tiedostonhallinnassa tai kuvankatselin-ohjelmassa. Jos kopioin kuvat USB:n kautta Xubuntun kovalevylle, virheilmoitus tulee heti kun tiedostoa yrittää avata, esimerkiksi GIMP antaa ilmoituksen: Invalid JPEG file structure: two SOF markers

Jos yritän avata suoraan puhelimen muistikortilta, kuva lähteekin jännittävästi latautumaan yläreunastaan mutta pysähtyy kesken. Sen jälkeen tulee virheilmoitus.

Mistä tässä on kysymys? Mitä kuville tapahtuu siirron aikana? Onko joku jippo millä tämän voi välttää? Perseestähän tuo Ashan kamera sinällään on eikä siinä ole edes salamaa, mutta tilannekuvia on välillä tullut otettua.

3
...
Itse en ole Ubuntussa/Xubuntussa mitään root-käyttäjää vaineksinut, vaan järjestelmä niitä kirjautumisia ja salasanoja pyytelee eikä näinollen meikäläistä hetkauta onko niitä Buntujen heimossa vai ei. Ei niitä pyyntejä ohittamaankaan pystynyt.

Mainitsin asiasta, jotta root-käyttäjän merkityksestä ei tule väärää käsitystä. En tiedä mitä tarkoittaa sana "vaineksinut".

Jos haluat selvittää asiaa kerro mitä tapahtui tai tapahtuu vieläkin. Tekstissäsi kirjoitat ensimmäiseksi vain, että yrität muuttaa root-käyttäjän salasanan? Miksi?

Kysyn koska tämä viittaa mahdollisesti sellaiseen asiaan mitä "normaali" käyttäjän ei pitäisi tehdä. Mahdollisesti yrität asentaa jotakin sellaista ohjelmaa joka toimii asennusvaiheessa väärin ... tai jotain muuta ... Itse en ole tarvinnut root-käyttäjää kuin kerran ja sitäkään ohjelmaa ei olisi oikeasti pitänyt asentaa.

Kuten ensimmäisessä postauksessa selitin, päivitys epäonnistui ja ainoa vaihtoehto jolla olisi päässyt etenemään edellytti root-salasanaa, jota en muistanut. Eli itselläni ei ole/ollut/eikä tule olemaan mitään himoa tai halua käyttää/olla käyttämättä root-salasanaa, olipa se minkä tahansa administraattorin tai root-käyttäjän tai minkä tahansa salasana. Jos kone on siinä saatanallisessa tilassa, ettei se suostu yhteistyöhön ilman tuota salasanaa, niin pakon edessä yritän sitä selvittää.

Mielestäni kuvasin sen ongelman tuonne alkuun kohtuu selvästi. En ole yrittänyt asennella mitään epämääräistä, yritinpähän vaan tyhmyyttäni ja epänörttiyttäni päivittää järjestelmää sen omalla päivitystyökalulla. Koska Ubuntu ei sen koommin ole toiminut muussa kuin Xubuntu-muodossa, käytän nyt sitä. Koska asensin Xubuntun 12.04 version päivityksenä Ubuntu 10.04:n edellisessä päivitysyrityksessä solmuun menneen yksilön päälle, luotan siihen että ongelmia saattaa tulla. Tähän mennessä kaikki on kumminkin saatu toimimaan paitsi tulostin, jolle valmistaja ei toimita ajuria kuin Ubuntu 10.04-versioon saakka, eikä se tähän malliin nyt uppoa.

Mikään asennus tai toiminto nykyisessä Xubuntussa ei ole kysynyt muuta kuin omaa salasanaani, siis ainoan käyttäjän ainoaa salasanaa. Itse en tarvitse asiaan palata, jos järjestelmä ei muuta mieltään.

4
Yritin tutkia asiaa ja ilmeisesti koneen Root-kansio on tyhjä.
Tarkoitatko root-käyttäjän kotikansiota ( /root ) vai juurikansiota ( / )?

/root

Tällä nyt ei sinällään itselleni ole enää merkitystä, kone pyörii nyt Xubuntulla ja Ubuntu 10.04/12.04 lienevät taakse jäänyttä elämää

Xubuntu = Ubuntu + XCFE  ... lukee asennuksen aikanakin.

Viitateen aikaisempiin kysymyksiisi: Mitään root-käyttäjää eikä siten sen salasanaa, ei *buntu-maailmassa käytetä. Pitää käyttää sudo-menettelyä, joka kysyy oman tunnuksesi, joka on automaattisesti administrator jos sillä asennettiin, salasanan.

(root-käyttäjää voisi käyttää, mutta sitä ei suositella, eikä se ole tarpeen - jos sitä pitää kysyä)

Juu, heh heh...

Kuten todettua; Ubuntu 10.04 toimi hienosti ja tykkäsin. Ubuntu 12.04 ei päivity eikä asennu kirvespelissäkään. Xubuntu asentui ja toimii.

Itse en ole Ubuntussa/Xubuntussa mitään root-käyttäjää vaineksinut, vaan järjestelmä niitä kirjautumisia ja salasanoja pyytelee eikä näinollen meikäläistä hetkauta onko niitä Buntujen heimossa vai ei. Ei niitä pyyntejä ohittamaankaan pystynyt.


5
Siltä varalta, että Xubuntu-maailmassa on joku toinenkin jolla on käytössä Saunavisio TV-tallennuspalvelu ( tai Elisa-viihde, käyttänee samaa tekniikkaa?) eikä Xubuntuun asennettu Firefox avaa videoita;

1. VLC-Player pitää asentaa Ubuntu-sovellusvalikoimasta

2. Firefoxin vaatima plugin pitää asentaa manuaalisesti päätteeltä about näin;

apt-get install mozilla-plugin-vlc

Tämän jälkeen toimi itselläni erittäin hienosti. Jep jep!

6
Off-topic:
Lainaus
En ole huomannut tällaista - lähinnä vain sellaiset käyttäjät jotka ovat rakentaneet koko osaamisensa Gnome 2:n ympärille, eivät halua sopeutua.
;D terveisin Timo

Tarkoitin sitäkin, että miksi pitäisikään jos ei kerran ole syytä vaihtaa? Kukaan ei Linux-maailmassa pakoita mihinkään, ei ole kaupallisia sopimuksia mitkä tekisivät vaihdon hankalaksi, ja *buntu maailmassakin on vaihtoehtoja, varsinkin Xubuntu 12.04 LTS on ihan samalla viivalla oleva vaihtoehto.

Toisaalta tämä kommentti on nyt  irrotettu asiayhteydestä - toimivuus on asia erikseen. Jos uusi ei toimi, niin se ei toimi. Toimimattomuuden voi helposti varmistaa etukäteen suhteellisesti ottaen hyvin ja asentaa jotakin muuta.

 :)

Muutaman päivän kokemuksella pidän Xubuntua aika hyvänä vaihtoehtona nimenomaan jos on 10.04 käyttäjä ollut. Unityn käyttö vaatisi itselläni raudan vaihdon, mutta Xubuntu pyörii kuin enkeli.

7
Yritin tutkia asiaa ja ilmeisesti koneen Root-kansio on tyhjä.
Tarkoitatko root-käyttäjän kotikansiota ( /root ) vai juurikansiota ( / )?

/root

Tällä nyt ei sinällään itselleni ole enää merkitystä, kone pyörii nyt Xubuntulla ja Ubuntu 10.04/12.04 lienevät taakse jäänyttä elämää

8
Pitää vielä jatkaa aiheesta.

Kokeilin koneeseen varmuuden vuoksi myös 32 bittistä 12.04 Ubuntua, mutta sama CPU:ta herjaava ilmoitus tuli siihenkin. Kerneliä ei kuulema koneeseen voi prossun takia ladata.

Laitoin sitten Xubuntun CD:n ja tällähän kone toimi jo aikaisemmin. Kopioin muutamia tärkeitä tiedostoja tikulle ja asensin sitten Xubuntun 12.04 LTS version.

Mutta tässähän se toimi kuten pitää; asennuksen alussa tulee valikko, jossa on vaihtoehtoja - kovalevyn tyhjennys ja puhdas asennus, 10.04 Ubuntun päivitys 12.04 Xubuntuun (jolloin tiedostot ja osin sovellukset säilyvät) tai Xubuntun puhdas asennus koneella olevan XP:n rinnalle. Valitsin tuon päivitysvaihtoehdon, ja Xubuntu asensi itsensä säilyttäen koneella aikaisemman asennuksen kotikansion kokonaisuudessaan täysin käytettävänä, sekä XP:n osion joka näyttäisi koskemattomalta mutta jota tosin en ole kokeillut vielä.

Xubuntu toimii kenties hieman nopeammin kuin aikaisempi Ubuntu 10.04. Sen sijaan sovelluksia ei juuri säästynyt. Ongelmia tuli jo ainakin VLC-playerin selain-pluginin löytämisessä, itse player on helposti saatavilla. Windows-maailmassa tuo plugin pitää otta käyttöön VLC-playerin asennuksen aikana, muuten sitä ei saa esim Firefoxista valitsemalla pelittämään. Tämä siis Saunavisio-tallennuspalvelun takia, muista streamingeista ei ole huomioita. Myöskään ensimmäinen kokeilemani First Class client sähköposti ei asentunut, eikä toinen asentumisesta huolimatta toiminut. Lexmarkin wlan-tulostin ei pelittänyt ensimmäisillä eikä toisilla ajureilla, joskin jippo saattaa piillä jossain muuallakin.

Eli kone pyörii hienosti, mutta ei ole entisen veroinen - ainakaan vielä. Yhden koekäytön aikana en myöskään keksinyt, miten TV-näytöllä hieman ohi reunojen skaalautuvan työpöydän saisi istumaan oikeaan kokoon.

Tärkein huomio siis kumminkin tuo, että ainakin Xubuntun asennus CD:llä saa tuollaisen pieleen menneen päivityksen kätevästi korjattua - Xubuntuksi. Arvaukseni on, että suora päivitys CD:llä ( ilman ensimmäisen yrityksen epäonnistumista ) olisi antanut vieläkin paremman lopputuloksen


9
Root-salasana vaihtui kun meni sorkkimaan Xubuntu-levyllä. Pääsen katselemaan tavaraa kiintolevyllä. Xubuntun kautta näytti että Root ja Lost+Found -kansiot ovat vain luku-muotoisia, kuten ongelman ratkaisussa esitettiin.

Pääsin kokeilemaan manuaalista yhdistämistä/palauttamista/korjaamista ja tein kuten ratkaisuvaihtoehdossa esitettiin. Chroot toimi, mutta loput ei. Yritin tutkia asiaa ja ilmeisesti koneen Root-kansio on tyhjä. Ratkaisussa esitetty install -f ei toimi. Myöskään upgrade ei, koska ei löydy vanhankaan version tiedostoja.

 Eipä kai tässä mitään ihmetekoja ole tehtävissä, kaikki tiedostot yms levyllä vielä olisivat tallessa eikä niitä huvittaisi hukata.

Olisiko jotain ehdotuksia?

10
Pahoittelen että asiani tuli esitettyä kiukunpurkauksen muodossa. Kyllähän se näin juuri menee, että järjestelmän toimittaja pyrkii rakentamaan luottamusta käyttäjän suhteen ja ajastaan se menee perille - ei tuon 10-ubuntun asennus/käyttöönotto/yksityiskohtien viilailu, ollut sekään pelkkä napin painallus. Ja konekin piti vaihtaa hieman tuoreempaan. Mutta sitten kun olin saanut kaikki tarpeellisen toimimaan, olihan se palkitseva tunne. Esimerkiksi, käytän Lexmarkin wlan-tulostinta. Sopivan ajurin löytyminen kesti pitkään, mutta kun se löytyi, Ubuntu tulosti kaiken nätisti ilman ihmeellisiä viiveitä ja tulostustöiden katoamisia, jotka edelleen vaivaavat saman tulostimen käyttöä Vistan kautta. Olen katsonut TV-tallenteita läppäriin liitetyltä isolta näytöltä, jota varten Firefoxiin piti saada toimiva VLC-playerin plugin. Tämäkin toimi viimeisimmässä (siis 10-ubuntussa) jo melko vaivattomasti, vaikka aiheuttaakin tietyissä tilanteissa Firefoxin kaatumisen. Rutinoiduin käyttämään Kompozeria yhden nettisivun päivittämiseen, jonka teen kerran viikossa työn puolesta.

Kiukku iskee tietysti siinä vaiheessa kun tämän järjestelyn tuhoaa omaa tyhmyyttään yhdellä napin painalluksella. Pitkällinen käyttö ja päivitystyökalun pomminvarma toiminta muiden päivitysten ajamisessa rakensi sellaisen väärän luottamuksen että tämähän toimii.

Jos ei olisi tällaisia foorumeita, ei meikäläinen Ubuntulle pärjäisi. Peruskäyttö ei vaadi ihmeitä, mutta ongelmatilanteiden selvittämisessä pitää olla tietoa. Ei näitä pahoja ongelmia ole paljon ollut. Itse asiassa vähemmän kuin juuri missään tietoteknisessä järjestelmässä. Päivitysten vaarallisuus on valitettava ilmiö mutta yleinen, enemmän sääntö kuin poikkeus. Ja yhtä säännöllisesti käyttäjää uunotetaan luulemaan, ettei päivityksessä mitään ongelmia tai vaaroja ole.

11
Ei kellään mitään ideaa mitä lie tapahtunut/mitä tälle voisi tehdä?


Tuossa ainakin yksi vastaava ongelma ja ratkaisu:
http://askubuntu.com/questions/168485/the-disk-drive-for-is-not-ready-yet-or-not-present-message-on-boot

Okei ratkaisulle tuo kuulostaa. Kiitos!

Pitää vielä keksiä miten sen root salasanan saa vaihdettua, kun ei pääse tuota manuaalista reittiä edes yrittämään

12
Ei kellään mitään ideaa mitä lie tapahtunut/mitä tälle voisi tehdä?

13
...
Kokeilin sitten CD-levyltä, jolloin, yllätys yllätys, 12.04 antoi viestin ( en ottanut ylös mutta suunnilleen ) kerneliä ei voi ladata koska koneesta ei löydy sopivaa suoritinta ( CPU ). Eli väitti siis, ettei vanhan läppärini prossu ole tarpeeksi moderni 12.04:lle, vai? 10.04 siinä pyöri mielestäni aika loistavasti.
...

Kyllä. PAE-tuki vaaditaan Ubuntu 12.04:ssä. Xubuntu 12.04 LTS:ssä tätä vaatimusta ei ole.

Päivitti tai asensi - aina pitää varmistaa uuden järjestelmän toimivuus etukäteen live-levyllä. Vähintäinkin säätöä voi tarvita ja niitä kannattaa selvitellä etukäteen.



Anteeksi, mutta pakko valittaa. Ennen aikaan kuvittelin että tämä päivityssekoilu kuuluu vain Windows-maailmaan, niiden service packien viturointien kanssa on tullut painittua armottomasti. Mutta edelleenkään en millään jaksa tajuta tällaista logiikkaa - siis mitä pitäisi aina tutkia ennen päivittämistä? Entäs ne muut päivitykset mitä Ubuntun työkalu tarjoaa? Pitäisikö jokaisen linuxiin kajoavan einarin, kuten minä, osata jostain helvetin foorumeiden syövereistä kaivaa etukäteen tieto voiko jonkun päivityksen tehdä vai pimeneekö maailma samoin tein?

Itse vain heitin ihan retorisena sen kysymysmerkkiin päättyvän hypoteesin, että joskus kun tietotekniikka oikein kehittyy voisi olla sellainen tilanne, että se järjestelmä joka koneessani on asennettuna TIETÄÄ ITSE voiko siihen asentaa jonkun päivityksen vai ei, ja jos ei, niin se ei tarjoa mitään itsetuhonappia "yhden painalluksen takana paratiisi" - meiningillä.

Ihan turhaa kiukutteluahan tämä on. Mutta jos edes pieni hetki kuvitellaan, että Ubuntu voisi olla vaihtoehto tavalliselle tietokoneen käyttäjälle, niin Ubuntun oman päivitystyökalun käyttäminen ei voi johtaa järjestelmän romahtamiseen. Eikä - tyhmyyden huippu - ole edes ensimmäinen kerta. Huomatkaa, tavallisia käyttäjiä ei kiinnosta seuloa tuntikausia ohjelmakoodin pätkiä, vapaa-ajallaan, varsinkin kun tavoitteena olisi vain toteuttaa joku yksinkertainen perustoiminto. Kuten koneen käynnistäminen.

14
Olin aika tyytyväinen 10.04-käyttäjä. Nyt kun päivitysten hallinnan ikkunaan ilmestyi tuo päivitä 12.04-versioon nappi, menin tietysti painamaan sitä. Päivitys eteni nähdäkseni kuten pitääkin, järjestelmä pyysi käynnistämään uudelleen ja näin menettelin. 12.04 lähti olevinaan tulille, mutta käynnistysvaiheessa jossa ruutuun tulee Ubuntu-logo ja ne pienet pallot, logon alla lukeekin " Kohteen / levyasema ei ole vielä valmis tai sitä ei ole saatavilla"

Ohjeena on ohita liittäminen painamalla -S tai kokeile selvittää manuaalisesti painamalla -M. Jos valitsen -S seuraa toinen samanlainen viesti, paitsi että kohde on /tmp . Jos edelleen kokeilen -S, siirrytään kuolleeseen ruutuun jossa on tekstiä allmount: yhteys Plymountiin menetettiin tms.

Valinta -M voisi ratkaista jotain, mutta se homma pysähtyy root salasanaan, jota en ilmeisesti muista oikein.

Kannattaako yrittää vaihtaa root-salasanaa ( tähän mennessä täältä löytämäni ohjeet eivät ole auttaneet, se komentokehote johon grubin kautta pääsen ei tunne ollenkaan esim passwd-komentoa ) Grub toimii, komentoriville pääsen, koneella oleva vanha Win XP lähtee käyntiin, memtestit pyörii, mutta kaikki valittavissa olevat ubuntun versioit käyttäytyvät samalla tavalla.

Onko joku keino millä vanhan 10.04 saisi takaisin tulille? Vai onko tässä jostain ihan pikkujutusta kyse?

Kokeilin 12.04 CD:llä joka kyllä lähti pyörimään, mutta jumiutui ja antoi ilmoituksen jotensakin ettei koneesta löydy sopivaa CPU:ta jonka tähden kerneliä ei voi ladata. Läppäri siis lienee liian vanha 12.04:lle.

Pienen hetken voisin yrittää temppuilla mieluummin kuin jyrätä uuden puhtaan asennuksen.

15
Minulla on vanha käytettynä hankittu Osborne-merkkinen tietokone, johon on asennettu Ubuntu 10.04 LTS.

Kiintolevy on 20 GiB, josta käytettävissä 10,3 Gib.
Muisti : 489,1 MiB
Suoritin 0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2,80 Ghz
Suoritin 1: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2,80 Ghz
Netti on 1 Megan kiinteä laajakaista.

Voinko/kannattako minun päivittää 12.04 LTS versioon vai pysynkö vanhassa 10.04:ssä. Tämä on minun ainoa kone, joten en halua tehdä kokeiluja ja saada konettani sekaisin.


Erehdyin kömpelyyttäni kokeilemaan juurikin vanhan koneen (läppärin) hyvin toimineen 10.04 päivittämistä, kun kerran päivitysten hallinta sitä suositti. Ryhtyihän se asentamaan, mutta nyt vehje on pimeä.

Voi kun jonain armon päivänä näihin järjestelmien omiin päivitystyökaluihin voisi luottaa. Mutta ei...

Kokeilin sitten CD-levyltä, jolloin, yllätys yllätys, 12.04 antoi viestin ( en ottanut ylös mutta suunnilleen ) kerneliä ei voi ladata koska koneesta ei löydy sopivaa suoritinta ( CPU ). Eli väitti siis, ettei vanhan läppärini prossu ole tarpeeksi moderni 12.04:lle, vai? 10.04 siinä pyöri mielestäni aika loistavasti.

Ihan vanhan rautaan ei siis kannata edes yirttää. 10.04 oli liian jytäkkä edelliseen pöytäkoneeseeni. Siis jos se 10.04 edelleen toimii niin anna olla äläkä panikoi, tutki rauhassa vaihtoehtoja. Kiireiselle jää kakka käteen

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grub rescue?
« : 11.01.11 - klo:12.06 »
Itsellä sama ongelma

Korjautuu helpoimmin näin (käynnistäessä)

kun näyttöön tulee grub rescue> kirjoitetaan nämä siihen aina perään ja enter

ls  ( näkee mitä osioita koneessa on )

set ( näkee mistä osiosta grub yrittää bootata )

nyt pitää valita joku muu osio, jos ei tiedä niin kokeile! Esim:

set prefix=(hd0,5)/boot/grub/
set root=(hdo,5)

nyt voi kokeilla onko polku oikea

ls /boot/grub/ (pitäisi näkyä paljon tiedostoja mm vmlinux-jotain, jos ei polku on väärä )

Jos väärä, kokeile toista, jos oikein:

insmod linux (nyt pitäisi tapahtua jotain, mielellään ei "file not found")

insmod normal

normal

ja nyt pitäisi sitten olla normaali käynnistysvalikko

Minulla tämä toimii näin, tosin Ubuntu on toiseksi uusin versio

Sivuja: [1]