Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Anasso

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.10 ja Radeon HD 4350
« : 26.02.10 - klo:18.02 »
Testailtu on VLC:llä ja MPlayerillä, kun isot pojat internetin ihmeellisessä maailmassa niin suosittelee. Eroa näiden soittimien välillä ei juurikaan ole. 720p kuva pyörii miltei siedettävästi, 1080 ei oikein lainkaan.

2
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.10 ja Radeon HD 4350
« : 26.02.10 - klo:11.21 »
Perusnegatiivisia vastauksia nyt hei :<

Testailin tuossa tollasta .wmv 1080p pätkää ja se pyöri ihan kiitettävästi, mitä nyt ihan kevyttä tökkimistä jonka kanssa kykenee elämään. Sensijaan vastaava pätkä .mkv muodossa pyörhätelee ihan yhtä huonosti kuin tähänkin asti, eli johonkin sinne koodekkipuolelle taidetaan mennä tällähetkellä tämän ongelman kanssa.

3
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.10 ja Radeon HD 4350
« : 24.02.10 - klo:13.28 »
Asian saa hoidettua niin, että pakotat vaan siitä Catalystin näyttö pääsivulta virkistystaajuudeksi 50Hz. Mulla loppui ongelmat siihen.

Puikottelin näytölle 50Hz virkistystaajuuden, mutta se ei ongelmaan auttanut lainkaan.

Kokeiluksi vaihdoin pikselimuodon RGB 4:4:4 -pikselimuoto PC-standardi (täysi RGB) -kohtaan ja värit olivat tovin aikaa taas aivan räksällään, mutta sitten muuttuivat normaaleiksi. Tämän muutoksen jälkeen edellämainittua väriongelmaa ei ole esiintynyt ollenkaan. Yhä edelleen kuitenkin Full HD ja HD ready tasoiset leffat pätkii, mikä on kurjaa kun oikean kokoinen telkkari on laitteelle kuitenkin hankittu.

4
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.10 ja Radeon HD 4350
« : 23.02.10 - klo:12.12 »
Tähän 32 bittisyyteen havahduin vasta itsekin, olin elänyt siinä harhaluulossa, että se olisi vain windows maailman rajotteita.

HDTV-välilehdeltä valkkailin 720 ja 1080 60 hertzille mutta eipä siitä ollut apua tähän ongelmaani. Kaiketi sitten jokin ajuripuolen ongelma kuitenkin, joka vaatii korkeampaa ymmärrystä jos haluaa lähteä puukottamaan?

5
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.10 ja Radeon HD 4350
« : 22.02.10 - klo:21.36 »
@Faeryan: Onneksi noita piuhoja oli kokeilukappale xboxista niin eipä tarvinnu rahaa turhaan syytää sinne :)

@Tomikiv: Muistia pitäisi olla 6gigaa ja tätä mieltä on bioskin, joskin Järjestelmänvalvonta tuumaa, että 3,2gigaa. Prossuna Intel Core 2 1,8GHz.

Ilmeisesti tämä catalystin HDTV-tuki pitäisi laittaa tuolta Näytönhallinta -> DTV -> HDTV-tuki?  Kyseisestä välilehdestä en oikein saanut selkoa ja yritin toki jotain räveltää, mutta ongelma ei muuttunut mihinkään.

6
Laitealue / Ubuntu 9.10 ja Radeon HD 4350
« : 22.02.10 - klo:17.22 »
Tuli ostettua mediapalvelin/htpc käytössä olevalle koneelle tuo radeon HD 4350, kun sen kehuttiin hienosti HD tasoista videota toistavan. Näyttönä toimii Philips 42PFL5604H, 42" full-hd tarkkuuden televisio.
Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut seuraavat asiat:


- Kuvan värit vääristyvät n. puolen tunnin välein. Ongelma korjaantuu välillä välittömästi itsestään ja välillä taas vaatii, että HDMI-kaapeli otetaan irti ja kytketään takaisin. Kuvalähteen vaihtaminen esimerkiksi televisiolle ja takaisin HDMI:lle ei auta. Television sulkeminen ja uudelleenkäynnistäminen ei auta. Väriongelmaan ei auta Catalyst Control Centerin räveltämin, eikä sielläkään värisaturaation muuttaminen 0 muuta kuvaa mustavalkoiseksi, kuten normaalilla kuvalla. VGA-kaapelilla ongelmaa ei esiinny.

- 1080 ja 720 pikseliset elokuvat tökkivät ja erittäin vauhdikkaissa kohtauksissa kuva pikselöityy.


Käytössä on ATI:n sivuilta ladattu linuxille tarkoitettu ajuri joka on sivujen ohjeiden mukaisesti asennettu. Tavoitteena olisikin saada järjestelmä pelittämään, ettei tarvitsisi windowsin puoleen kääntyä tämän asian tiimoilta. HDMI-kaapeli on koitettu vaihtaa, mutta toisellakin kaapelilla tulos oli sama. VGA-kaapeli ei tule kysymykseen, kun ääni pitäisi saada samaa piuhaa pitkin kulkemaan, ettei tarvitse lähteitä vaihtaa vahvistimen kanssa.

Apuja tämän ongelman kanssa?


7
Nyt n. 10 poltetun CD:n ja DVD:n, ja 6 eri distron kokeilemisen jälkeen kaikki vihdoin ja viimein onnistui. Jostain löytyi vanha mp3 soitin, jonka kautta pystyin sitten buuttaamaan ja asentamaan kubuntun.

Ongelma viimelopulta oli ilmeisestikin se, että kaikki polttamani CD:t ja DVD:t, kuten myöskin alkuperäinen unetbootilla asennettu Ubuntu oli näitä x86 versioita (tms.) Läppärissähän tosiaan on AMD Turion 64 X2 joka vaati sitten ihan toisen imagen. Olisi pitänyt tämäkin ajatella ennen asentamista.

Nyt kaikki kuitenkin toimii joten kiitos kovasti kaikille.

8
Noniin, kerkesin ennakoimaan ennekuin jaksoin odottaa apuja täältä. Asensin ainoan distron joka tuosta cd-kasasta asentui, nimittäin vector linuxin. Ei kyllä aja asiaansa yhtään, mutta odotin, että sitä kautta olisi ongelmaa helpompi ratkoa. Muutoin varmaan olisikin näin, mutta en pääse läppärillä verkkoon. Täten ei myöskään Ubuntusta ole sitä asennusta jäljellä, joka aiemmin oli.

Revin nyt tämän kanssa sitten hiuksia, mutta kiitos kovasti avuista.

9
ATI Radeon HD 3200 tai ATI Radeon HD 3470 löytyi nopealla googlailulla, kallistuisin tuon jälkimmäisen puoleen sen suhteen, että kumpi tästä meikäläisen matolaatikosta löytyy. En kyllä ennen asentamista yhtään perehtynyt aiheeseen, en tullut edes ajatelleeksi, että voisi olla jotain yhteensopivuusongelmia. Onko näitä mahdollista ratkaista mitenkään, vai pitääkö tyytyä tuohon vistaan? :<

10
Hei,

Päätin lopettaa microsoftin tukemisen kaikissa muodoissaan ja siirtyä onneliseksi linuxin käyttäjäksi. Olen aiemmin asentanut Fedoran yhdelle pöytäkoneistani ja minulta löytyikin cd:ltä Fedora, Kubuntu, Ubuntu ja OpenSuse. Yksikään CD ei tosin suostunut buutatessa aloittamaan minkäänlaista käynnistysohjelmaa, vaan antoivat pelkästään komentorivin näkyviin. Buuttasin näiden jälkeen Vistan ja latasin UNetbootin ja asensin Ubuntun sen avulla. Asennus tuntui menevän hyvin, osioin 300GB levyn 50GB ja 250GB:n osioon. Molemmat ext3. Asennusohjelma meni loppuun ja buuttasin koneen.

Tämän jälkeen ongelma paljastui kaikessa kurjuudessaan: Ei ollut graafista kirjautumisikkunaa eikä mitään, kone vain tekstipohjaisena kysyy käyttäjätunnuksen ja salasanan jonka jälkeen olen konsolimaisesti koneella. Ennen kuin käyttäjätunnusta kysytään, ruutuun tulee teksti "ata1. Softreset failed (device not ready.) ja tämän jälkeen rivikaupalla tekstiä joidenka perään sitten aina [ok] Jotain ilmeisesti käynnistyy. Voisiko tuosta päätellä, että kovalevy ei ole ollut "valmiina" kun on yritetty käynnistää työpöytää?

Olen yrittänyt asentaa uudestaan Gnomen ja KDE:n, mutta en ole saanut niitä käynnistettyä.

startx komennolla tulee seuraavaan:

Koodia: [Valitse]
exec: 5: /usr/bin/X11/X: Not found
giving up
xinit: No such file or directory (errno 2): unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3): Server error.

ja komennolla startkde tulee seuraavaa
Koodia: [Valitse]
$DISPLAY is not set of cannot connect to the X server

Olen myös yrittänyt lisätä seuraavat käynnistysoptiot "all_generic_ide floppy=off irqpoll", mutta apua ei ollut.
Uudelleenasentaminen olisi ihan hyväksyttävä vaihtoehto, yksikään cd ei vain suostu antamaan asennusohjelmaa vaan ainoastaan komentorivin.

Jeesejä?

Sivuja: [1]