Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - julio

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Vaihtoehtoja toki on, useimpia kokeillutkin. Lähinnä ongelma on nyt siinä, että olen projektia Olivella jo aloittanut ja hyvän matkaa edennytkin, kunnes tällainen ongelma tuli vastaan. Siksi haluaisin ensin selvittää onko Olivessa joku korjattavissa oleva juttu. Muutenhan Olive tuntuu olevan paras editori tähän mennessä, mitä olen kokeillut. Lightworks on toki ammattiohjelma, mutta nykyraudalleni hiukka liian raskas.

2
Moi!

Jostain syystä nyt viime aikoina on tahtonut olla ongelmia näiden video-editoreiden kanssa. Kdenlivestä siirryin Oliveen, joka osoittautui monessa suhteessa vallan päteväksi editoriksi. Työstövaiheessa ei ongelmia juurikaan esiintynyt paria satunnaista pientä lukuunottamatta, mutta projektia exportatessa sitten tulikin.

Eli, Olive kyllä rendaa projektin tiedostoon, mutta valmis tiedosto on käytännössä rikkonaista kuvaa ja kummallistä pikselimössöä. Siitäkin huolimatta että asetukset pitäisi olla kaikin puolin oikein, ja vedoksen laatuasetukset täpöillä (eli 0-5). Onko joku törmännyt vastaavaan ongelmaan, ja mitä sille olisi tehtävissä? Koetin löytää vastausta Oliven sivuilta yms foorumeilta, mutten löytänyt mainintaa tällaisesta ongelmasta.

3
Ok, kiitokset. Täytynee siis siirtyä takaisin aikaisempaan.

4
Moi!

Alustuksena ongelmaan seuraavaa. Olen käyttänyt Kdenliveä joitakin vuosia, ja ajoittaisista bugailuista huolimatta sen parissa työskentely on kuitenkin pääasiassa onnistunut. Nyt videota editodessani Kdenlive 18.**:ssa ilmeni kummallisia bugeja, jotka teki sen lähes käyttökelvottomaksi. Esim kaikki aikajanan asetukset ei tallennu, kun ohjelman sulkee ja avaa myöhemmin uudestaan. Usein avatessa aikajanalle myös ilmestyy jotain random klippejä, joita on aikaisemmin sieltä poistanut. Usein teki myös sitä, että kun klippiä aikajanalla leikkasi tai pidensi, hävisi leike aikajanalta kokonaan. Aikajanalle ilmestyi myös joitakin "haamuklippejä", jotka ei siis aikajanalla näkynyt, mutta täytti tilan kuitenkin.

Noh, ajattelin tämän kanssa tovin painiskeltuani päivittää versioon 19.**, jota ainakin ohjelman sivuilla kehuttiin vakaammaksi. Tämän kanssa ilmeni vaan sitä, että ohjelma ei löydä järjestelmäkovon lisäksi muita kovalevyjä ollenkaan. Minulla projektit ja tiedostot on erillisellä kovalevyllä. Lisäksi 19.** ei tunnista Kdenlive 18.** luotuja projekteja. Onko joku kokenut vastaavaa?

Mainittakoon, että edellisen kerran työskentelin Kdenliven 18.** kanssa kesäkuussa, eikä silloin merkittäviä ongelmia ilmennyt.

5
Moi!

Tulin lunastaneeksi GOG-pelikaupasta legendaarisen Heroes of Might and Magic 3:n, mutta asentamisen kanssa ilmeni hieman ongelmia. Tai ei edes mitenkään hieman, kun asennus ei suostu käynnistymään ollenkaan. Kyseinen peli löytyy PlayOnLinuxin listoilta suoraan, mutta ohjelma herjaa vain "vakavasta ongelmasta". Sama tapahtuu, vaikka lataa pelin PlayOnLinuxin valikosta, tai lataa suoraan tietokoneelle kaupasta. Osaako joku kertoa mistä tässä lienee kyse?

Käyttiksenä on Kubuntu 16.04, ja PlayOnLinuxin versio on 4.2.10.

6
Kiitokset! Tällä ohjeella sain kovon toimimaan ja käyttöön.

7
Moi!

En ainakaan yhtäkkiä löytänyt riittävän selkokielistä ohjetta tämänmoiseen asiaan, mutta... Ongelma on seuraavanlainen. Asensin 4Tb lisäkovalevyn tietokoneelle, ja sain sen formatoitua (ext4). Kovalevylle en saa kuitenkaan mitään tallennettua, tiedostoa siirrettäessä tulee vain ilmoitus, että "Käyttö kielletty. Tiedostoon kirjoittaminen epäonnistui". Lisäksi kovalevylle on formatoinnin yhteydessä ilmestynyt kansio "lost+found". Kuinka tähän kovolle olisi mahdollista päästä käsiksi?

Sen verran tähän vielä, että "ominaisuudet" -täpän kautta ei pääse käyttöoikeuksia muuttamaan. Siellä näyttää käyttäjän kohdalla lukevan "root".

8

Klikkasitko Nvidia settingsissä Save to X... Muuten ei muuutokset tule voimaan.

Taisin klikata vain "apply", enkä siis tuota "save to x:ää" ollenkaan. Minäpä kokeilen näin, kiitokset.

Ongelman ratkaisin niin, että ruuvasin näytönohjaimen irti, ja poistin nuo nvidian ajurit. Kokeilen asentaa uudestaan kun taas ehdin.

9
Juu siis lisäsin tuon pätkän rivin loppuun, mutta lienenkö vahingossa tökännyt jotain täppää väärään kohtaan. Lähinnä ajattelin, onko mahdollista tuota xorg.conf:a päästä jotain kautta nyt korjaamaan, kun tietokone tosin jumahtaa käynnistysruutuun

Kokeilin ensin tuota nvidian työkalua, mutta sillä nuo asetuksen ei jostain syystä toimineet. Tai siis asetukset ei tallentuneet ollenkaan.

10
Moi!

Onnistuimpa jollakin tavalla tyrimään tämän kanssa. Tuolla ohjeella videoiden repeily loppui kyllä, mutta kun lisäsin xorg.conf tiedostoon tuon "force composition" - rivin, niin nyt tietokone jumahtaa käynnistysruutuun käynnistettäessä. Onko tälle mitä tehtävissä?

11
Ok, kiitoksia. Minä odottelen ja päivittelen myöhemmin. Arvelinkin jotain tämän suuntaista.

12
Moi!

Liekö muilla vastaavaa ongelmaa, mutta siis minulle ei ole järjestelmä tarjonnut vielä päivitystä uuteen Kubuntuun. Olen kokeillut päivittää myös päätteellä. Hätäilenkö vain, vai tuleeko tämä vasta  myöhemmin päivitystarjontaan?

13
Korjaantui näillä ohjeilla kyllä tämä ongelma, nyt kun pitkästä aikaa ehdin kokeilla.

14
Ok, kiitokset! Kokeilen näitä asetuksia kun seuraavan kerran yritän äänitellä. Muistaakseni taisi latenssi olla jopa 47ms, eli sikäli haittaava.

15
Jokusen millisekunnin viive kuuluu soitettaessa monitoreista, ja tämä tietenkin hieman hankaloittaa äänitettäessä. Ardouria käytän äänitykseen, ja efektejä ei äänitysvaiheessa ole päällä mitään.

Frames/Period =1024
Periods/buffer  =2

16
Tarkemmin en oikeastaan osaa sanoa kuin että äänitettäessä tulee muutaman millisekunnin viive. Pääsääntöisesti käytän Ardouria äänittämiseen. Aikaisemmin tämä toimi ilman ongelmia, ja muuten äänikortti toimiikin kuten pitää. En tiedä lieneekö ongelma kuitenkin Kubuntusta johtuvaa.

17
Kubuntu minulla pääasiassa on ollut käytössä. Asensin hetkeksi rinnalle gnome-työpöydän, mutta muutaman päivän rinnakkasielon jälkeen järjestelmä jumahti täysin. Siksi siirryin puhtaaseen kubuntuun takaisin. Äänikortin ongelmat alkoi kyllä joskus gnomen asentamisen jälkeen, mutta ongelma ei ole korjaantunut puhtaan asennuksen myötä.

18
Liekö kellään tullut viime aikoina latenssiongelmia vastaan otsikon mukaisen äänikortin kanssa? Minulla tämä jostain syystä alkoi vaivaamaan ihan lähiaikoina, aikaisemmin toimi moitteetta. Käytössä on tällä hetkellä Kubuntu 16.04, mutta tovi sitten oli hetken Ubuntu Gnome 16.04. Muistikuva on että olisi kummallakin työpöydällä toiminut kyllä.

19
Koetin katsoa, mutta en löytänyt kohtaa BIOS:sa jossa näyttiksen olisi voinut määrittää, siksi täytyi tämä irti ruuvatakin. Pientä säätöä, mutta nyt toimii.

20
Kiitokset! Näillä lähti toimimaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5