Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vasen saapas

Sivuja: [1] 2 3
1
No niin, ubuntu on asennettu ja kaikki näyttää hyvältä. Pienen säikähdyksen sain siitä että Grub ei aluksi näyttänyt ollenkaan Windowsia. Asia korjaantui Grubin päivityksellä, ja nyt Windowskin käynnistyy ja toimii (jos sitä sattuu johonkin tarvitsemaan).

Palautuslevyt jäi tekemättä, mutta tuskin haittaa.

2
Mounttaus onnistuu ja siellä on jokin "Recovery"-kansio.  Pienen Googlettelun mukaan kyseessä taitaa olla jotain Lenovon omia tiedostoja tehdasasetusten palautusta varten.. Otan talteen ja poistan osion.

Tässä vaiheessa kiitän avusta nm! Hyvä että tällä on avuliaita taittelemaan rautalankaa! Muutan otsikon ratkaistuksi, jos asennus sujuu tästä eteenpäin ongelmitta.

3
Näköjään nämä liittämiset ovat jääneet minulle hieman hämäräksi, vaikka olen ennenkin näihin törmännyt. Mahtaakohan tuo osio liittyä jotenkin ssd-levyn nopeaan käynnistämiseen? Mounttausyritys tuotti tällaista:

Koodia: [Valitse]
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount /dev/sda3 /mnt
The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda3': Toiminto ei ole sallittu
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option.
ubuntu@ubuntu:~$ sudo mount -ro /dev/sda3 /mnt
mount: can't find /mnt in /etc/fstab

4
Voit tutkia osiota käyttämällä Ubuntua asennustikulta livetilassa. Siitä voi halutessaan luoda myös levykuvan tiedostoon, tai voit kopioida osiolla olevat tiedostot muualle talteen.

Kuulostaa idealta joka pitäisi toteuttaa, mutta nyt seuraa varmaan edellisiäkin kysymyksiä tyhmempi kysymys: miten tuota osiota pääsee tutkimaan? En näemitään osiojaottelua /dev hakemistossa. Ilmeisesti tuokin on jokin livelevyllä oleva hakemisto, joka vain näkyy tietokoneen juurihakemistona?

sdb on toinen levy -- varmaankin USB-tikkusi. Siellä on listauksen mukaan kolme osiota.

No tuo kirkastaa tuota listauksen tulkintaa, tikkuhan se.

5
Olen juuri ostanut otsikon mukaisen uuden läppärin. Mukana Wintoosa 10, joka on tarkoitus ainakin toistaiseksi pitää varalla. Haluan asentaa Ubuntu 16.04 LTSn rinnalle USB-tikulta. Ongelma on melko pitkälle vastaava kuin tässä kysymyksessä:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=49001.msg375610#msg375610
Sain tuon perusteella osittaisen ratkaisun, tai ainakin suunnitelman jota aion yrittää riskillä... Varalta kysyn vielä lisätietoa osioista joista uskaltaisin ottaa tilaa Ubuntulle. Ja olen valitettavasti edelleen täysin ummikko, joka vaan käyttää Ubuntua päivittäiseen toimintaan ilman sen syvällisempää tietoa toiminnasta:

1) Asennuksen osiointitaulu näyttää liitteiden mukaisilta nyt kun olen hieman nipistänyt tilaa Windowsilta. Tuo "kelvoton" osio varmaankin vapautuu kun poistan osion sda3? En tiedä mitä sda3 sisältää, mutta toivottavasti vain jotain Lenovon turhaa sälää? Onko tietoa tai valistuneita arvauksia? 

2) Entäpä mitähän mahtaa olla osiolla sdb? Se ei kai ole primääriosio, mutta onko siitä mahdollista ottaa lisätilaa, jos se ei ole jotain tarpeellista? Suhteessa siellä on paljon tilaa käytössä. Vai kuuluuko se tuohon osioon sda4? Miten tuo osiotaulu pitää lukea? Nyt juuri ei ole sopivaa keinoa ottaa levystä varmuuskopiotakaan...

Lopuksi turhaa selittelyä, mutta joku varmaan ihmettelee miksi ihmeessä meinaan antaa windowsin kuitenkin viedä lähes koko levyn. Käytän Windowsia vain kun jotain sovellusta ei löydy, esim. musiikin lataamiseen mp3-soittimeen/puhelimeen tms. No, olen aloittamassa uudet opiskelut, ja en vielä tiedä voiko Windowsia tarvita johonkin opinnoissa pakolliseen toimintaan... Siis toistaiseksi en uskalla Windowsista luopua, vaikka mieli tekisi. Edellinen kone näyttää tekevän kuolemaa. Ei toimi sekuntiakaan ilman verkkovirtaa, ja piuhan päässä ollessa ilmoitettu akun varaus pienenee koko ajan, ollen jo 30% tuntumassa. Se ei siis välttämättä ole mahdollinen varakone Windowsille. Muita toimivia koneitakaan ei ole.

6
Otin varmuuskopiot ja palautus CD:n ja muokkasin kovalevyosiot näiden ohjeiden mukaan. Nyt asennus onnistui odotetusti ilman ongelmia.

Vielä kiitokset avusta.

7
Mikä HP:n malli sinulla on?

Tee palautuslevyt tai -tikku nyt. Poista sitten se noin 18-gigainen osio (sda3). Olettaa sopii, että HP:ssa voi palauttaa järjestelmän tehdasasetuksiin palautuslevyiltä ilman kovalevyllä majailevaa recovery-osiota tai recovery-työkaluja.

Malli on Presario CQ57.

Taidan kokeilla tätä vaihtoehtoa tänään illemmalla. Palautuslevyn jo teinkin, joka toivottavasti tarvittaessa riittää palautukseen tarvittaessa.

Kiitokset neuvoista. Ilmoittelen myöhemmin miten kävi.

8
Sda2 (noin 110 gigaa) on varmaankin Windowsin D-asema. Sen voi poistaa. Älä koske FAT32-osioon, koska siellä on luultavasti HP:n palautustyökalut ja -levykuva. Tee ohjeiden mukaan palautuslevyt tai -tikku ennen operaatiota. HP:ssa pitäisi olla oma palautustyökalu - HP Backup and Recovery Manager (tai vastaava).

sda2 on C-asema, joka on kutistettu. D-asemana näyttääolevan tuo vajaa 18 Gt asema. Siellä on sisältönä tiedosto nimeltä recovery, joku DAT tiedosto ja joku tekstitiedosto. En tiedä uskaltaako noita hävittää ilman hirvittäviä ongelmia.

9
No hyvä että syy on noinkin yksinkertainen. Nyt vaan pitäisi vielä keksiä miten saadaan yksi ensisijainen osio käyttöön rikkomatta koko windowsia, jota valitettavasti silloin tällöin tarvitsen. Ja nykytapaan varsinaista Windowsin asennus CD-tä ei tule mukana, enkä ole juurikaan perillä itse tehtyjen korjauslevykkeiden ominaisuuksista.

Onko ehdotuksia?

10
En saa aloitettua Ubuntun (12.04 LTS) asennusta HP:n läppärille. Läppärillä on ennestään Windows 7, ja valitettavasti tarvitsen sitä parin ohjelman käyttöä varten. Osioin kovalevyn ilmaisella Easeus-ohjelmalla. (Windowsin omat työkalut eivät osanneet pienentää Windowsia alle 300 Gt kokoon ;-) ) Ubuntun asennuslevy väittää vapautuneen kovalevytilan olevan "kelvoton". Kokeilin pyyhkiä kyseisen kovalevyosion, joka ei muuttanut tilannetta, vaan ainoastaan vei aikaa. Mitähän tässä pitäisi yrittää tehdä?

Selvennykseksi pari kuvaklippiä tilanteesta johon asennus jumittuu.
Näin kyseinen tyhjä osio näkyy:


Tuolle "kelvottomalle" kovalevyosiolle ei saa tehtyä mitään. Ei alustusta tms.

ja näin tulee ilmoitus kun asennusta yrittää jatkaa ilman että sille tekee jotain:



11
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntun uudelleen asennus
« : 21.03.12 - klo:21.40 »
Joo, en vaan keksinyt muutakaan, kun järjestelmässä ei ollut ainoatakaan käyttäjää millään oikeuksilla. Sudo-komennotkaan luonnollisesti eivä toimineet. Voi olla että tämä oli hätäratkaisu, mutta kun kaikki asentamani ohjelmat olivat hävinneet, eikä uusia voinut asentaa ilman jotain riittävästi oikeuksia sisältävällä salasanalla...

Voi olla että kokeilen asennusta ihan puhtaalle pöydälle jossain vaiheessa, jos jostain löytyy riittävästi tilaa nykyisille tiedostoille väliaikaisesti. Nyt ainakin järjestelmä tuntuu olevan solmussa monin tavoin. Synaptic ilmoittelee, että paketteja on runsaasti rikki, eikä se ainakaan saa riippuvuuksia korjattua. Muutenkin pientä kaatuilua tuntuu olevan, joka voi mennä tuon Beta version piikkiin...

Toivottavasti lopullisessa LTS-versiossa näytönohjaimet, tulostimet jne. saa toimimaan.

12
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntun uudelleen asennus
« : 21.03.12 - klo:16.06 »
No niin, ehkä tästä olisi pitänyt tehdä oma aiheensa jne. Mutta nyt kun suurimmat ongelmat on ratkottu, niin laitan tähän ratkaisun.

Eli toipumistilassa lisäsin uudelleen kaikki käyttäjät komennolla adduser. Sitten piti muodostaa ryhmä admin, koska sitä ei näköjään ollut olemassa. Sitten lisäsin yhdelle käyttäjälle sudo-oikeudet komennolla adduser käyttäjä admin.

 Nyt taas saa ohjelmia asennettua ja konetta ja kansioita pääsee käyttämään. Tietysti ongelmia on ratkottavana runsaasti, kun näytönohjaimelle ei saa asennettua ajureita jne. Mutta onpahan nuo kansiot ainakin tallessa ja se jo mahdollistaa vaikka uudelleen vanhaan LTS-Ubuntuun siirtymisen tms, jos mikään muu ei auta.

13
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntun uudelleen asennus
« : 21.03.12 - klo:02.05 »
Myönnetään, että tein aivan täydellisen tyhmästi, kun en ottanut ajoissa varmuuskopiota esimerkiksi firefoxin kansiosta. Salasanat jne ovat siellä saavuttamattomissa, koska ilman pääkäyttäjän oikeuksia niihin ei pääse. Otin kyllä elämää tärkeämmistä tiedostoista kopion, mutta tuo firefoxin kansio unohtui niistä muuten tärkeistä...

En todellakaan tiedä miten tuo CD:ltä asennus pääsi tuhoamaan kaikkien käyttäjien tunnukset, mukaan lukien pääkäyttäjän. Onkohan tuo virhe ja nuo kansiot peruuttamattomasti käyttämättömissä? Muuten voisin tehdä uudelleen asennuksen kokonaan puhtaalle pöydälle, mutta en millään raaskisi noita kansioita hukata.

Onnistuukohan tuo uudelleen asennus vielä jotenkin niin, että nuo kansiot säilyvät ja niihin pääsee käsiksi uusilla pääkäyttäjän tunnuksilla...? Vieläkään en ole kokeilemalla uskaltanut tehdä mitään, jos tuo jotenkin muuten helposti olisi peruutettavissa...

14
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntun uudelleen asennus
« : 20.03.12 - klo:13.49 »
Asensin Ubuntu 12.04 LTS Beta1:n CD-levyltä. Asennuksessa jokin on mennyt pieleen, koska pääsen kirjautumaan sisään vain vieraana, eikä pääkäyttäjän salasaanaakaan hyväksytä. Muutkin asentamisen yhteydessä tehdyt valinnat on kadonnut. Kielen piti olla suomi, mutta tämä on englanniksi, näppäimistöasetuksetkin meni väärän maan asetusten mukaan jne.

Saakohan noita kadonneita tunnuksia jotenkin palautettua? Eri käyttäjien kansiot näyttää vielä olevan tallessa. Onnistuukohan pääkäyttäjän salasanan nollaus asennuslevykkeellä? Ajattelin kysyä ennen kuin teen enempää vahinkoa.

Hmph. Näköjään näyttöäkään ei tämä tunnista oikein. Sama vaiva oli joskus kun kokeilin jotain ei LTS versiota. Siksi jäin odottelemaan uutta LTS-versiota. Kun buuttasin kokeiluun CD:ltä, niin näyttö tunnistui ihan OK, ja resoluutio oli sitä mitä pitääkin. Nyt asennuksen jälkeen näyttö ei tunnistukaan, ja suurin mahdollinen resoluutio on 1024x762. Voi tietysti liittyä siihen, että pääsen sisään vain vieraana.

15
Firefoxin koko profiilin saa talteen, kun etsit levyllä kotihakemiston, laitat piilotiedostot näkyviin ja kopioit .mozilla-hakemiston turvaan.

Käytin sitten lopulta tätä keinoa Firefoxin siirtämiseksi uudelleen asennettuun Ubuntuun. Helppoa kuin mikä ja vieläpä toimii. Kiitos vinkistä, kynnys uudelleen asennukseen vähentyi valtavasti.

Udelleen asennus aiheutti tietysti tavanomaiset tappelut Javan kanssa, jotta Sampopankin saisi toimimaan, mutta onneksi tältä palstalta löytyi ohjeet siihenkin. Tulostimenkin kanssa oli pieni ongelma, mutta onneksi haulla löytyi ratkaisu. Kyllä tämä palsta helpottaa Ubuntun kanssa elämistä.

16
Tuo onkin hyvä tietää. Uudelleen asennuksen kanssa eläminen helpottuu oleellisesti.

17
Harmi että tuo takaisinpäivitys on niin vaikeaa. En pärjää Nattyn kanssa mitenkään, kun tähän näytönohjaimeen ei saa oikeita ajureita asennettua. (Nvidia-96) En saa oikeata resoluutiota käyttöön, vaan pitää kärsiä väärästä resoluutiosta, joka skaalautuu näillä litteillä näytöillä epäteräväksi. Lisäksi tulostin heittäytyi toimimattomaksi, vaikka ajureiden uudelleenasennuksessakaan kone ei valita mitään riippuvuusongelmia. Viimeksi 10.04:n kanssa tappelin tulostimen ajureiden kanssa viikon, kunnes löytyi jostain ohjeet ajureiden muokkaamiseksi yhteensopivaksi uudempaan Ubuntuun. Omin avuin en olisi mitään sellaista osannut ikipäivänä.

Kai se ainoa vaihtoehto on sitten formatoida koko kovalevy vaikeimman kautta ja silloin kaikki koneella olevat hyödylliset tiedot salasanoineen katoaa ja elämä on taas vaikeaa niiden salasanojen osalta joita ei muista.

Vai onko esimerkiksi Firefoxin tietoja mahdollista siirtää? Ei varmaan.

18
Laitealue / Vs: NVidia GeForce2 MX 400 ajurit?
« : 15.05.11 - klo:20.13 »
Ok. No, kai tässä pitää alkaa ottamaan selville miten vanhemman ubuntun saa asennettua takaisin.

19
Laitealue / Vs: NVidia GeForce2 MX 400 ajurit?
« : 14.05.11 - klo:01.23 »
En löytänyt tietoa siitä, korjautuuko tuo nvidia-96ongelma joskus itsekseen. (tai aiotaanko sille siis tehdä mitään) Sen verran löytyi että tuo on tunnettu ongelma ja on sitä joku yrittänyt jossain ratkoakin. Onko kukaan sattunut löytämään tuoreempaa, vai onko tuon suhteen luovutettu?

20
Laitealue / Vs: NVidia GeForce2 MX 400 ajurit?
« : 10.05.11 - klo:05.12 »
...jatkoa (ei mahtunut yhteen viestiin)
Koodia: [Valitse]
[    26.518] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[    26.679] drmOpenByBusid: Searching for BusID pci:0000:01:00.0
[    26.679] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[    26.683] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.683] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card1
[    26.688] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.688] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card2
[    26.692] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.692] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card3
[    26.696] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.696] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card4
[    26.700] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.700] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card5
[    26.704] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.704] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card6
[    26.708] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.708] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card7
[    26.712] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.712] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card8
[    26.716] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.716] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card9
[    26.720] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.720] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card10
[    26.724] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.724] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card11
[    26.728] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.728] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card12
[    26.732] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.732] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card13
[    26.736] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.736] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card14
[    26.740] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.740] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card15
[    26.744] drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns -1
[    26.744] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[    26.752] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
[    26.756] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card1
[    26.760] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card2
[    26.764] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card3
[    26.774] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card4
[    26.779] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card5
[    26.783] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card6
[    26.787] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card7
[    26.792] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card8
[    26.796] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card9
[    26.800] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card10
[    26.804] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card11
[    26.808] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card12
[    26.812] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card13
[    26.816] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card14
[    26.820] drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card15
[    26.824] (EE) [drm] failed to open device
[    26.824] (II) Loading sub module "fbdevhw"
[    26.824] (II) LoadModule: "fbdevhw"
[    26.825] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfbdevhw.so
[    26.825] (II) Module fbdevhw: vendor="X.Org Foundation"
[    26.825] compiled for 1.10.1, module version = 0.0.2
[    26.825] ABI class: X.Org Video Driver, version 10.0
[    26.825] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
[    26.825] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfbdevhw.so
[    26.825] (**) FBDEV(0): claimed PCI slot 1@0:0:0
[    26.825] (II) FBDEV(0): using default device
[    26.825] (**) FBDEV(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
[    26.825] (==) FBDEV(0): RGB weight 888
[    26.825] (==) FBDEV(0): Default visual is TrueColor
[    26.826] (==) FBDEV(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[    26.826] (II) FBDEV(0): hardware: VESA VGA (video memory: 3072kB)
[    26.826] (II) FBDEV(0): checking modes against framebuffer device...
[    26.826] (II) FBDEV(0): mode "1280x1024" test failed
[    26.826] (II) FBDEV(0): mode "1027x768" not found
[    26.826] (II) FBDEV(0): mode "800x600" test failed
[    26.826] (II) FBDEV(0): mode "640x480" test failed
[    26.826] (II) FBDEV(0): checking modes against monitor...
[    26.826] (--) FBDEV(0): Virtual size is 1024x768 (pitch 1024)
[    26.826] (**) FBDEV(0):  Built-in mode "current": 78.7 MHz, 59.9 kHz, 75.7 Hz
[    26.826] (II) FBDEV(0): Modeline "current"x0.0   78.65  1024 1056 1184 1312  768 772 776 792 -hsync -vsync -csync (59.9 kHz)
[    26.826] (==) FBDEV(0): DPI set to (96, 96)
[    26.826] (II) Loading sub module "fb"
[    26.826] (II) LoadModule: "fb"
[    26.827] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[    26.827] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[    26.827] compiled for 1.10.1, module version = 1.0.0
[    26.827] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    26.827] (**) FBDEV(0): using shadow framebuffer
[    26.827] (II) Loading sub module "shadow"
[    26.827] (II) LoadModule: "shadow"
[    26.827] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libshadow.so
[    26.828] (II) Module shadow: vendor="X.Org Foundation"
[    26.828] compiled for 1.10.1, module version = 1.1.0
[    26.828] ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[    26.828] (==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[    26.828] (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument
[    26.829] (==) FBDEV(0): Backing store disabled
[    26.829] (**) FBDEV(0): DPMS enabled
[    26.829] (==) RandR enabled
[    26.830] (II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
[    26.830] (II) Initializing built-in extension SHAPE
[    26.830] (II) Initializing built-in extension MIT-SHM
[    26.830] (II) Initializing built-in extension XInputExtension
[    26.830] (II) Initializing built-in extension XTEST
[    26.830] (II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[    26.830] (II) Initializing built-in extension SYNC
[    26.830] (II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
[    26.830] (II) Initializing built-in extension XC-MISC
[    26.830] (II) Initializing built-in extension SECURITY
[    26.830] (II) Initializing built-in extension XINERAMA
[    26.830] (II) Initializing built-in extension XFIXES
[    26.830] (II) Initializing built-in extension RENDER
[    26.830] (II) Initializing built-in extension RANDR
[    26.830] (II) Initializing built-in extension COMPOSITE
[    26.830] (II) Initializing built-in extension DAMAGE
[    26.830] (II) Initializing built-in extension GESTURE
[    26.847] (II) AIGLX: Screen 0 is not DRI2 capable
[    26.848] (II) AIGLX: Screen 0 is not DRI capable
[    26.848] (II) AIGLX: Trying DRI driver /usr/lib/dri/swrast_dri.so
[    26.866] (II) AIGLX: Loaded and initialized swrast
[    26.866] (II) GLX: Initialized DRISWRAST GL provider for screen 0
[    26.928] (II) XKB: reuse xkmfile /var/lib/xkb/server-B20D7FC79C7F597315E3E501AEF10E0D866E8E92.xkm
[    26.947] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event1)
[    26.947] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    26.947] (II) LoadModule: "evdev"
[    26.947] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[    26.948] (II) Module evdev: vendor="X.Org Foundation"
[    26.949] compiled for 1.10.0.902, module version = 2.6.0
[    26.949] Module class: X.Org XInput Driver
[    26.949] ABI class: X.Org XInput driver, version 12.3
[    26.949] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[    26.949] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[    26.949] (**) Power Button: always reports core events
[    26.949] (**) Power Button: Device: "/dev/input/event1"
[    26.949] (--) Power Button: Found keys
[    26.949] (II) Power Button: Configuring as keyboard
[    26.949] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input1/event1"
[    26.949] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD)
[    26.949] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[    26.949] (**) Option "xkb_model" "pc105"
[    26.949] (**) Option "xkb_layout" "fi"
[    26.955] (II) XKB: reuse xkmfile /var/lib/xkb/server-F30D752BAEAAD4B8C79BE2C421539A0D3700902C.xkm
[    26.961] (II) config/udev: Adding input device Power Button (/dev/input/event0)
[    26.961] (**) Power Button: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    26.961] (II) Using input driver 'evdev' for 'Power Button'
[    26.961] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[    26.961] (**) Power Button: always reports core events
[    26.961] (**) Power Button: Device: "/dev/input/event0"
[    26.961] (--) Power Button: Found keys
[    26.961] (II) Power Button: Configuring as keyboard
[    26.962] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0C0C:00/input/input0/event0"
[    26.962] (II) XINPUT: Adding extended input device "Power Button" (type: KEYBOARD)
[    26.962] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[    26.962] (**) Option "xkb_model" "pc105"
[    26.962] (**) Option "xkb_layout" "fi"
[    26.975] (II) config/udev: Adding input device Logitech USB Optical Mouse (/dev/input/event3)
[    26.976] (**) Logitech USB Optical Mouse: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
[    26.976] (II) Using input driver 'evdev' for 'Logitech USB Optical Mouse'
[    26.976] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[    26.976] (**) Logitech USB Optical Mouse: always reports core events
[    26.976] (**) Logitech USB Optical Mouse: Device: "/dev/input/event3"
[    26.976] (--) Logitech USB Optical Mouse: Found 3 mouse buttons
[    26.976] (--) Logitech USB Optical Mouse: Found scroll wheel(s)
[    26.976] (--) Logitech USB Optical Mouse: Found relative axes
[    26.976] (--) Logitech USB Optical Mouse: Found x and y relative axes
[    26.976] (II) Logitech USB Optical Mouse: Configuring as mouse
[    26.976] (II) Logitech USB Optical Mouse: Adding scrollwheel support
[    26.976] (**) Logitech USB Optical Mouse: YAxisMapping: buttons 4 and 5
[    26.976] (**) Logitech USB Optical Mouse: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
[    26.976] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:10.4/usb1/1-1/1-1.4/1-1.4:1.0/input/input3/event3"
[    26.976] (II) XINPUT: Adding extended input device "Logitech USB Optical Mouse" (type: MOUSE)
[    26.977] (II) Logitech USB Optical Mouse: initialized for relative axes.
[    26.977] (**) Logitech USB Optical Mouse: (accel) keeping acceleration scheme 1
[    26.977] (**) Logitech USB Optical Mouse: (accel) acceleration profile 0
[    26.977] (**) Logitech USB Optical Mouse: (accel) acceleration factor: 2.000
[    26.977] (**) Logitech USB Optical Mouse: (accel) acceleration threshold: 4
[    26.978] (II) config/udev: Adding input device Logitech USB Optical Mouse (/dev/input/mouse0)
[    26.978] (II) No input driver/identifier specified (ignoring)
[    26.981] (II) config/udev: Adding input device AT Translated Set 2 keyboard (/dev/input/event2)
[    26.981] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
[    26.981] (II) Using input driver 'evdev' for 'AT Translated Set 2 keyboard'
[    26.981] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/evdev_drv.so
[    26.981] (**) AT Translated Set 2 keyboard: always reports core events
[    26.981] (**) AT Translated Set 2 keyboard: Device: "/dev/input/event2"
[    26.982] (--) AT Translated Set 2 keyboard: Found keys
[    26.982] (II) AT Translated Set 2 keyboard: Configuring as keyboard
[    26.982] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/platform/i8042/serio0/input/input2/event2"
[    26.982] (II) XINPUT: Adding extended input device "AT Translated Set 2 keyboard" (type: KEYBOARD)
[    26.982] (**) Option "xkb_rules" "evdev"
[    26.982] (**) Option "xkb_model" "pc105"
[    26.982] (**) Option "xkb_layout" "fi"
[    27.010] (EE) FBDEV(0): FBIOBLANK: Invalid argument

Sivuja: [1] 2 3