Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - fyndi

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Appiukko on jo vanhempi mies ja puhelimitse tuo ei onnistu, joten ilmeisesti pitää mennä koneen ääreen kokeilemaan tuota keinoa. Mutta miten ihmeessä tuon käynnistysvalikon hän on voinut saada katoamaan? Jollain näppäinkomennollako?

2
Appiukkoni sai jollain keinolla kadotetuksi käynnistysvalikon Lubuntusta ja nyt se pitäisi saada takaisin näkymään. En ole ihan varma mikä versio Lubuntusta on kyseessä ilmeisesti 14.04 LTS. Miten käynnistysvalikon saa palautettua näkyviin? Hiiren oikean näppäimen painallus tuo näkyviin vaan työpöydän muokkauksen, vaikka hiiren osoitin olisikin alhaalla oletetun alapalkin päällä.

3
Yleistä keskustelua / USB GPS härpäke
« : 11.02.16 - klo:14.47 »
Mikähän olisi edullinen ja toimiva USB-GPS dongle, joka toimisi hyvin Ubuntussa? Tarkoitus olisi vanha notebook valjastaa navigaattoriksi tai jopa plotteriksi merelle.

4
Mulla on Fuj:techin DVB-T USB tikku, joka toimii Realtekin RTL2832U piirillä. Ajattelin tehdä veneeseen multimedianavigaattorikaikkeakivaa keskuksen läppäristä. Mikäs olisi hyvä TV softa joka toimisi helposti tämän tikun kanssa ja enempiä säätämättä Ubuntu 14.04 LTS:n kanssa? Kaffeinea olen joskus kokeillut mutta se oli hieman hankalan oloinen, minkälainen on Antenna DTV?

5
Joo huomasin itsekin virheen, eli se on 14.04 LTS versio. No hätä..

7
Eli Ubuntun 14.10 USB tikulta käytössä, mutta Adobe Flashiä vaativat sivut eivät toimi kunnolla. Adobelta ei löydy enää uusinta versiota Linuxille, joten miten tikulle saisi jonkun open source flashin käyttöön?

8
Yritin ottaa ja tuli isot varoitustekstit ruudulle. Väittivät että kone voi mennä täysin jumiin. Eli voiko nuo asetukset tehdä BIOSiin huoletta?

9
Joku UEFI systeemi ei anna käynnistää win8 koneessa enää USB tikulta Ubuntua, vaan aina kone käynnistää windowsin vaikka boottivalikosta olisi valittu ekaksi USB käynnistys. Mitenkäs tämän kanssa pitäisi nyt toimia, jotta voisi kokeilla Ububtua tikulta?

10
Nyt löytyi apu! Otin PCLinuxOS LXDE live tikun ja sieltä root oikeuksilla PCmanfm tiedostohallinnalla sain siirrettyä tikulle tiedostot ja ne vielä sain jopa auki!

Olipas hankala operaatio, mutta nyt sain tiedot talteen. Seuraavaksi vaan formatoimaan kovalevy ja uudestaan Ubuntu sisään.

11
Nämä hakemistot on ilmeisesti ainakin jossain vaiheessa varmuuskopioitu Ubuntu One pilveen, saisinko ne sieltä pelastettua vai voinko jotenkin päästä syöttämään käyttäjätunnuksia yms. kovalevyllä oleviin tiedostoihin?

Ilman muuta saat ne ladattua talteen pilvestä, jos ne sinne on laitettu. Onnistuu millä tahansa koneella, jolla pääsee nettiin. https://one.ubuntu.com/

En ole "pilveä"  ;) juuri käytellyt ja siinä oli aikaisemminkin salasana ongelmia. En pääse sisään nyt ubuntu oneen, taitaa olla lukittuna. Ainakin se herjaa
Lainaus
Lainaus
Authentication failed: OpenID authentication failed: Bad signature

On tämä nyt hankalaa...

12
Paina Alt+F2 ja komenna sillä 'gksudo nautilus'. Siten saat auki tiedostonhallinnan root-oikeuksin ja voit käsitellä kaikkia tiedostoja.
http://linux.fi/wiki/Root
http://linux.fi/wiki/Tiedoston_oikeudet

Kokeilin Alt+F2 ja kirjoitin komennoksi gksudo nautilus, mutta se ei tehnyt mitään eikä avannut mitään? Tosin USB distrona oli Linux Mint 12, sehän on kuitenkin "Ubuntu", mutta voiko sillä kokeilla tuota käskyä kuitenkin? Tiedostot ovat yhä suojassa ja en saa niitä siirrettyä.

13
Vanha HP nx9010 läppäri, jossa Ubuntu LTS 12.04.3? heitti ihan yllättäen kernel panic ilmoituksen käynnistyksen yhteydessä ja ei nyt käynnisty enää, vaan jumiutuu aina tiettyyn pisteeseen startissa. Tällä ei ole niin väliä, koska voin ajaa uudestaan Ubuntun sisään koneeseen tikulta, mutta kovolla on tiedostoja jotka pitäisi saada pelastettua.

Voin siis käynnistää tikulta ubuntun ja pääsen näkemään kovalevyn sisällön, mutta tikulta toimiva ubuntu ei anna minun kopioida tiettyjä hakemistoja vaan ilmoittaa valtuuksien puutteesta. Joitain tiedostoja voin kopioida surutta talteen toiselle tikulle, mutta kaksi kansiota ovat "lukittu". Tämä on sikäli harmillista, koska ne sisältävät työnhakuun liittyviä tiedostoja, jotka olisi syytä saada talteen. Nämä hakemistot on ilmeisesti ainakin jossain vaiheessa varmuuskopioitu Ubuntu One pilveen, saisinko ne sieltä pelastettua vai voinko jotenkin päästä syöttämään käyttäjätunnuksia yms. kovalevyllä oleviin tiedostoihin?

14
Kun yritän parittaa Nokian LW-3D GPS mokkulaa, niin ongelma tulee siinä vaiheessa kun haluaisin käyttää 0000 PIN koodia - koska muuta ei tuohon mokkulaan voi syöttää. Ubuntun Bluetooth paritusohjelma löytää mokkulan ja PIN asetuksista voin valita 0000 tai jonkun muun PIN koodin, mutta ongelma on siinä että Ubuntu ei jostain syystä hyväksy tuota asetusta vaan tarjoaa automaattista 6-numeroista parituskoodia syötettäväksi Nokian mokkulaan, mutta kun sitä ei voi sinne syöttää?

Oudoksi tämän tekee se että tämä paketti on toiminut aikaisemmin tässä koneessa (Acer Aspire One ZG5). Vaihdoin vain kovalevyn tähän koneeseen ja asensin saman 10.04 LTS version ja nyt uudelleen asennettuna en saa enää parinmuodostusta syntymään?

Voinko jotenkin manualisesti syöttää Bluetooth PIN koodin terminaalin kautta?

Syy miksi käytän 10.04 LTS versiota on se että OpenCPN v.3.0.2 ei toimi Nokian LW-3D mokkulan kanssa enää jostain syystä. Tästä on enemmän juttua netissä http://canne.wordpress.com/2013/01/02/nokia-gps-ld-3w-bluetooth-for-opencpn-on-ubuntu-12-04-lts/

Vielä lisäys: Kun ajan tikulta 10.04.4 LTS live version paritus onnistuu, mutta juuri asennettu versio ei enää paritakkaan???

15
Nyt kun tuo Timekpr toimii, niin laitoin vielä Firefoxiin AdBlock ja WOT lisäosat. Eiköhän nyt ole ainakin vähän huojentuneempi olo kun lapset totuttelee netin ihmeelliseen maailmaan yksikseen. Tottakai olen ollut heidän kanssaan pikkukakkosen yms. sivuilla, mutta googlen sivuilta pääsee valitettavasti muuallekin jos kirjoittaa "tuhmia" sanoja.

Otin myös pois "Vieras" käyttäjän ettei sitä käytetä väärin, siihen käyttäjään kun ei Timekpriä saanut asennettua. Pitää olla siis normaalikäyttäjä. Uskon että ei olisi kauan mennyt, kun lapset olisivat hokanneet että sillä käyttäjällä ei ole aikarajoituksia. Hyvät ohjeet Guest tai Vieras tilin poistamiseksi aloitussivulta löytyy täältä: http://www.howtogeek.com/117994/how-to-disable-ubuntus-guest-session-account/

16
Komentoriviltä kirjoitin Timekpr ja terminaali jäi jumiin? Käynnistin koneen sen jälkeen uudestaan ja nythän tuo ohjelma toimi! Kiitoksia avusta!

17
Ohjelma on saatu asennettua nyt ja se löytyy myös valikostakin, mutta ylläpitäjän salasana kyselyn jälkeen ohjelma ei käynnisty? Miksi näin hyvä ohjelma on näin hankala  >:(

18
Lainaus
Synapticissa homma menee näin: Asetukset-->Ohjelmalähteet-->Muut ohjelmistot-->Lisää. Avautuneeseen ikkunaan lisätään tuo rivi. Kopioi se, niin menee varmasti oikein. Päivitä sitten Synaptic vasemmalla olevasta namikasta ja hae sen jälkeen ohjelmaa Timekpr ja asenna se.
Juuri näin tein ja Synaptic meni jumiin ja herjaa virhettä. Terminaalin puolella ei myöskään onnistu tuo ohjelmalähteen lisäys ja tietenkään ei sitten myöskään löydy tuota Timekpr ohjelmaa.

Täytyy illalla tutkia asiaa uudemman kerran.

19
En saa onnistumaan asentamista noilla ohjeilla, Tulee herjaa:

Lainaus
LIFEBOOK-S7110:~$ deb deb http://ppa.launchpad.net/timekpr-maintainers/ppa/ubuntu oneiric main
Komentoa 'deb' ei löytynyt, tarkoititko:
 Komento 'debc' paketista 'devscripts' (main)
 Komento 'derb' paketista 'libicu-dev' (main)
 Komento 'dab' paketista 'bsdgames' (universe)
 Komento 'debi' paketista 'devscripts' (main)
 Komento 'xdeb' paketista 'xdeb' (universe)
 Komento 'dwb' paketista 'dwb' (universe)
deb: komentoa ei löytynyt

Onko ideoita miksi asennus ei onnistunut? Kokeilin myös liittää Synapticiin nuo third party ohjelmalähteet, mutta ne kaatavat nyt Synapticin.

En ole mikään guru näissä Ubuntun asennuksissa, joten älkää hermostuko jos kyselen tyhmiä.

20
Tarvitsisin jonkun helpon ja hyvän ohjelman lasten tietokoneen käytönvalvontaan ja/tai -rajoitukseen. Timekpr ja GnomeNanny olivat hyviä, mutta kumpikaan niistä ei suostu asentumaan tai toimimaan lasten koneessa. Käyttis on Ubuntu 12.10.

Löytyykö jokin muu ohjelma, jolla voisi esim. rajata että kukin käyttäjä voi käyttää konetta tiettynä aikana ja/tai tietyn ajan? Esim. illalla 20.30 koneelle ei pääse lasten käyttäjätunnuksilla ja myöskin klo. 14-20 välisenä aikana voi konetta käyttää omilla tunnuksilla vain 1h ajan? Timekpr ja GnomeNanny osaisivat hoitaa nämä, mutta kun niitä ei enää saa jostain syystä 12.10 tai 12.04 version Ubuntuun.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5