Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Frank100

Sivuja: [1] 2 3
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: JIMin netti-tv ja ongelmia
« : 24.03.09 - klo:20.01 »
Ajoiko tällä kertaa loppuun? Kuitenkin jos toimii niin hyvä, yleensä jos Linux toimii niin se toimii "ikuisesti". Muista lisätä otsikkoon (RATKAISTU).

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: JIMin netti-tv ja ongelmia
« : 24.03.09 - klo:17.26 »
Muistaakseni 6.04LTS:n latasin mielestäni olisko Flash 9. Käytössä herjasi joskus, kunnes latasin uusiksi. Taisi olla FF java-joku-juttu liian tiukalla. Eikös olekkin hyviä neuvoja. Flashin pitäisi ilmoittaa updaten loppumisesta, eikä jäädä näyttö pimeenä pyörimään, kuten esim winkujassakin, joten herääpi ensimmäisenä epäilys asennuksen onnistumisesta.

8.10 ei suostunut tähän masiinaan meneen ollenkaan, 8.04 LTS melkein heittämällä. Niskottelematta meni Flash 10 ja suoraan näkyy nelonen ja JIM ja tubet jne. Tube toimi kyllä Flash 9:kin.

3
Yleistä keskustelua / Vs: IDC: Lama ruokkii Linuxia
« : 24.03.09 - klo:16.40 »
Muistelen ennustaneeni laman olevan Linuxille mahdollisuus.

Yrityksissä vanhojen MS - ohjelmien sovittaminen Linuxin alle, on pahin este. Jos siihen löytyy yksinkertainen ratkaisu  niin markkinat menee uusjakoon nopeasti. Voisi olla keskustelualueen paikka?

4
Asko hyvä. Et ilkiä, ehkä hieman kyyninen.

On selvää, että myytävä lehti joutuu pakostakin hakemaan myyviä otsikoita. Mikäs sen mukavampi olisi, kuin uutisoida Linuxin paremmasta turvallisuudesta, ilmaisesta käytöstä ja mahdollisuudesta käyttää vanhempiakin koneita pitkään. Eikös hymyilyttäisi, jos Linuxia pidettäisiin helpommin asennettavana ja helppokäyttöisempänä aolittelijalle.

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: JIMin netti-tv ja ongelmia
« : 24.03.09 - klo:16.16 »
Itsellä 8.04 LTS ja Flash 10. Toimii moitteettomasti. Kokeilisko aluksi Firefoxin asetukset tarkistaen?

Veikkaisin, että Flash ei kuitenkaan ole koneella kunnolla. Voisiko tube silti pyriä vanhan voimin. Tuosta lähtisin.

Haku -> Nelosen nettiTV , kertoo jotain lisää.

6
Heti rupesi tuleemaan asiaa.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Open Source vaaliteemana
« : 22.03.09 - klo:11.07 »
Asian voisi esittää tyyliin:

- Onko syytä lama-aikana tukea maailman rikkaimman miehen bisneksiä, vai säästää ilmaisilla avoimen koodin käyttiksillä.
- Suljetun koodin ohjelmat valuttavat veronmaksajien rahoja ulkomaille, avoin koodi työllistää kotimaassa.
- Suljetun koodin järjestelmät ovat turvattomampia tietoturvallisuuden kannalta verrattuna avoimeen koodiin. jne . . .

Vasenta puolta kutittanee yhteisö-juttu, oikeaa taas vapaus omaan koneeseen ja kieleen.
Voisihan tuolla erottautua ja saada näkyvyyttä ja sehän on ehdokkaalle tärkeintä.

Vastaan tulee normaalit: MS on helppo, opetetaan jo koulussa, se on kaikilla, jne, mutta näihin on vasta-argumentit, eli Ubuntu on helpompi, suomalaisten alullepanema Linux pitäisi nimenomaan opettaa kouluissa, monopoleista pitäisi päästä eroon eikä suosia, jne.

8
Aloittaja kirjoitti heti alkuun, "En ole käyttänyt Linuxia ... ". Kannattaisiko Safe- ja Alternate-, kertoa kohta kohdalta. Olisi varmasti muillekkin aloittaville hyödyksi, myös pitemmän ajan kuluessa.

9
Älä nyt heti ole tyrkkimässä takas winkujalle. Noi pttk:n neuvot on ihan hyvä lähtö. Kun suhteessa on alkutaipleella heti ryppyjä rakkaudessa, siteestä tulee lujempi.

10
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntun asennus
« : 19.03.09 - klo:09.45 »
Kerroppa mikä ubuntu-versio ja kuvaileppa konettasi.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: päivitysongelma
« : 19.03.09 - klo:00.52 »
Usemman hetken vierähdettyä otin tämän masiinan tosissani uusin ottein työn alle.

Rottis näytti olleen oikeilla jäljillä, sillä nettiyhteys välillä pätki. Oletin sen johtuneen piuhan tai liittimen vioittumisesta, joten vaihdoin uutta tilalle. Ei auttanut ja masiina fyysisesti vaikutti ok kuntoiselta muutoin.

Kernelin kimppun käyminen ei auttanut, vaan joka käänteessä tuli uutta herjaa; modules, variables, jne johtivat ennemmin tai myöhemmin dpkg:n kautta x fonts scalables erroriin. No eipä kun 8.10 tunkemaan sisään. Ei onnistunut mitään kautta. Ilmeisesti 256 mb välimuisti nyt vaan on liian pieni. Tulipahan opeteltua siinä sivussa masiinan BIOS aika ulkoa.

Loppu hyvin kaikki hyvin: 8.04.2 LTS asemaan ja  vähän säätöä näppituntumalla ja . . . (neliö) 00000  häipyneet, nettiyhteys nopeutui noin 5 - 7 x aikaisempaan ja ajoittainen pätkiminen loppui.  Joten tämä taisi löytää viimein ratkaisun.

12
Kannattaisko suosiolla ehdottaa 8.04 LTS versiota, on näillä sivuilla aika moni eri syistä pitänyt helpompana/parempana.

13
Vanha neuvo:

Aloita siitä, että laitat mahdollisimman täydelliset tiedot laitteistosta ja mitä olet tehnyt ja mikä mättää missäkin, niin eiköhän joku ole jotain samanlaista joskus kokenut, tai ottaa asian haasteena.

Jos masiinassa oli jotain vanhaa, tai on edelleen jotain, niin kerroppa sekin. Myös haulla kannattaa katsoa, onko samanlaista valiteltu aikaisemmin. Kun ahaa-elämys tulee, muista skrivata (RATKAISTU).

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Hei, nyt mä sen tajusin.
« : 12.03.09 - klo:13.28 »
Lasse hyvä, et ymmärtänyt tarkoitustani.

Linux filosofiaan kuuluu olennaisena juuri valinnan vapaus ja näillä sivuilla yritetään hyvällä meiningillä avittaa kaikkia imeväisistä vaareihin, aloittelijoista ammattilaisiin, joten ei kannata ensi metreillä heittää pyyhettä kehään.

Keskustelun aloittajalle vielä kerran, laita laitteistokokoonpano mahdollisimman täydellisenä ja kerro mikä mättää, niin joku ottaa asian kyllä ikäänkuin haasteena.

Kun asia neuvotaan kohta kohdalta, niin ehkä kymmenet, tai sadat muutkin saavat ahaa - elämyksen.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Hei, nyt mä sen tajusin.
« : 11.03.09 - klo:19.55 »
Kun näitä "vain jollekkin käyttikselle" juttuja kuulee aika usein, olisiko mahdollista, laittaa mahdollisimman täydellinen seloste, koko laitteistosta.

Tällöin joku sivustolla voisi neuvoa kädestä pitäen haluamasi Ubuntun lataus, tyyliin:

1. Lataa ja polta levyke Ubuntu-Suomi -ohjeiden mukaan.
2. Käynnistä kone ja paina sitä näppäintä, että pääset Bios:iin ja kirjoita sinne näin ...
3. Tee sitten niin ja niin, jne...

Näin voisi olla helpompi avittaa ja kaikki mummot ja papatkin, imuttavaisista puhumattakaan, saisivat ehkä selkeää opastusta omissa murheissaan.

16
Puuttumatta tekniseen puoleen, mietitäämpä millanen eliö homo sapiens on.

Perustarpeet ihmisellähän ovat ruoka, jne, joita nykyään hankitaan rahalla. Kun BG pääsi lähes monopoliasemaan, kaikkien oli pakko päästää hänet syömään omasta pöydästä. Osan haittaohjelmista selittää tämä.

Toinen motiivi on rahan, tai muun edun tavoittelu, vaikkapa suoran rahanhankinnan, tai vaikkapa masiinan kaappaminen omiin käyttötarkoituksiin. Tässä tietenkin motiivina on osittain sama, kuin yllä.

Toisaalta ihminen on sosiaalinen ja (paremman sanan puutuessa) uskonnollinen ja tällä tarkoitan halua uskoa hyvän voittavan pahan. Mietitäämpä hetki, miksi kaikki haluavat puhua juuri Linux-käyttiksestä, eikä gnome-käyttiksestä. Tässähän on kuin satu tuhkimosta: Oli rikkaat, ilkeät siskokset, jotka pitivät tiukasti omista eduistaan kiinni, kunnes tuli tuhkimo-Linus ja yhtäkkiä huomattiinkin, sen olevan kauniimpi, pyyteetön (ilmainen) jne. MS-haittaohjelman tekoa ei koeta samalla tavalla pahana, kuin Linuxille.

Kukapa ei toivoisi tälle Linux-tuhkimo jutulle onnellista jatkumoa. Se selittää paljolti sen, että Linux-käyttäjä/kehittäjät fanaattisesti kehittävät Linux-käyttiksiä ja helposti leviävän haittaohjelman ilmaantuminen, olisi törkeää pahuutta ja saisi nämä sankarit raataamaan ongelman heti kuntoon ja asiaan kehittäisiin todennäköisesti lähes samantien ratkaisu, jota levitettäisi kaikkialle heti.

Tässä yksi hieman uudenlainen (tosin erittäin yksinkertaistettu) näkökulma keskusteluun.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Linuxin käytön aloitus
« : 23.01.09 - klo:16.29 »
Pahoittelen taannoista kielenkäyttöäni. Valvomisella ja ylläpito - hanttihommilla oli osuutta asiaan.

Tarkoitukseni oli lähinnä kannustaa Linuxin aloittamisessa ja muistelin omaa ensimmäistä kokemustani, hieman epätäsmällisin tiedoin.

Tarkoitus ei ollut ainakaan johdattaa mihinkään automerkki-keskuteluun.

Joka tapauksessa Winkulat ja Linuxit eivät ole samanlaisia ja valitkoon kukin mieleisensä.

18
Taisin muotoilla aikoinaan tuon "nopeusvertailu" pohjan huonosti. Parempi olisi ollut ilmaisu "vakausvertailu" tai "rasitusnopeusvertailu".

Tuo 150p oli muuten kellotettu 166:ksi ja välimuistipalikoita oli muistaakseni tavanomaisen kahden sijaan kahdeksan ja ulkopuolinen massamuisti. Kokoja en todellakaan muista.

Olennaista oli testissä se, että kun kuormaa todella lisättiin, niin kone, jonka käyttis -95 vaihdettiin Ubuntuun rasituksen kasvaessa muuttui nopeammaksi, kuin vajaan vuoden vanha Vista-kone. Eli siis hidastui hitaammin. Tähän vaikutti todennäköisesti virustosjunta Vistalla, ainakin näin päättelimme.

Mutta se mikä sai MS-ylläpitoputiikin porukan nauramaan kippurassa oli se , ettei 150p suostunut kaatumaan, kun taas Vista rasituksen kasvaessa muuttui hitaammaksi ja lopulta aina kupsahti.

No tuo nyt oli sellaista pikkupoikien leikkiä, eli ensimmäinen konkreettinen (tämä on tässä ja nyt; kokeile) kokemus Ubuntusta.

19
Yleistä keskustelua / Vs: Ranska ja Ubuntu
« : 23.01.09 - klo:03.38 »
Ennustan, että kun lama maailmalla tosissaan rupeaa painaan päälle, tulee Linux-systeemit valtaamaan runsaasti julkista ja yrityspuolta. Entä mitä tekee lopariuhan alla elävä tavis? Ostaa uudet laitteet, käyttikset, ym, vai vaihtaa ilmaiseen käyttikseen ja ostaa pennuille ruokaa. Ranskan parlamentti, Saksan ulkoministeriö, ei tarvitse mennä niin kauas. Helsingissä mietitään, samoin Vantaalla ja olenpa kuullut joistakin muistakin alemmalla tasoilla: kirjastojen, koulujen ym. määrärahat, tai niiden supistus pistää monissa paikoissa miettimään asioita vähän uusiksi.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: päivitysongelma
« : 31.12.08 - klo:16.25 »
Vielä tuohon slangiin palatakseni: kusikasi = Windovs 98, Virtsa = Vista, MakroShit = MS.

Miksi juuri nämä ovat saaneet MS-veijareilta nämä lempinimet, johtuvat niiden vakauden puutteesta, joka toisaalata tuo meikäläisille leipää.

Viittaus Commondore 64 aikaan oli positiivinen muistelo, "aikaan entiseen" jolloin kaikki "ATK-leikki" oli hauskanpitoa.

Totta toinenpuoli, tätä putiikissa käydään ihmettelemässä: Eikö tämä käytöstä poistettu antiikkikone Ubuntu-Linuxilla vieläkään suostu kaatumaan. Ei kertaakaan. Miksi, johtuu meidän tietämättömyydestämme: emme osaa tätä Linux- proggista ja se on tavallaan hauskaa. En osaa selittää, miksi vanhat Linuxetut masiinat eivät suostu kaatumaan, kuten MS-masiinat.

Kun silmäilin sivustoja pisti silmään, että Linux - jutuilla ei ole samanlaisia puoli-halveksivia lempinimiä.

Herättää mielenkiintoa . . . . .


Sivuja: [1] 2 3