Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Uzerious

Sivuja: [1]
1
Komento:
Koodia: [Valitse]
which lametuotti tuloksen: "/usr/bin/lame".

Ongelma oli sama kuin launchpadin tapauksessa ja ongelma korjaantui laittamalla K3b:n valikoista Mp3 (lame) -kohdasta rastit ruutuun.

Kiitos kaikille auttaneille, tämä foorumi on kyllä yksi parhaimpia tässä suhteessa :)

2
Ei auta, Glame on asennettu ja komento:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install lametuottaa seuraavaa:
Lainaus
...
lame on jo uusin versio.
lame on merkitty käyttäjän toimesta asennetuksi.
...
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 0 päivittämätöntä.
K3b on versio 1.0.5 eli viimeisin.

3
Käytössä Kubuntu 8.10, KDE 4.1 ja 100% toimiva DVD-asema. Olen asentanut Kubuntu restricted extran, mutta en pysty rippaamaan K3b:llä musiikkia cd:ltä mp3:ksi. Rippaus wav:ksi onnistuu sekä normaali mp3-tiedostojen soitto. Ripper X:llä rippaus mp3:ksi toimii, mutta haluaisin saada homman toimimaan K3b:llä. Mikä avuksi?

K3b valittaa seuraavaa: epäkelpo komento lame -h ...

4
Konsolella pääsen toimimaan adminina kirjoittamalla tavallisena käyttäjänä kirjautuneena:
Koodia: [Valitse]
su rootintunnus jonka jälkeen luonnollisesti annan rootin salasanan. Takaisin normaalkäyttäjäitilaan pääsee antamalla komennon "exit".
Koska sen sijaan Adpet Installeria en voinut käyttää, laitoin käyttäjätunnuksen kuulumaan "admin"-ryhmään jolloin onnistuu Adept Installerinkin käyttö.

Kiitos oikein paljon kaikille neuvoneille. :)

Osaltaan tässä tapauksessa oli kyseessä myös erosta totuttuun toimintakulttuuriin - esimerkiksi Vistassa ja joissakin muissa Linux-distroissa tavalliset käyttäjät saavat asentaa ohjelmia kunhan vain tietävät rootin/adminin salasanan. Eli tämä (K)Ubuntun toimintamalli on turvallisempi, mikä on sinällänsä ihan positiivinen asia joskin itse erehdyin pitämään sitä bugina.

5
Kiitos vinkistä, mutta ei auta ollenkaan. Kirjoittamalla Konsolessa "sudo su -" ja sen jälkeen joko root-tunnuksen tai senhetkisen tunnuksen salasanan ei kumpaakaan hyväksytä ("...is not in the sudoers file.  This incident will be reported." ja "Sorry, try again.").

Adept Installerin Add/Remove Softwaressa tulee annetusta salasanasta riippuen joko "Virheellinen salasana, yritä uudelleen.", "Sudo ei tunnista käyttäjänimeäsi." tai sitten ohjelma ei avaudu eikä myöskään tule minkäänsortin virheilmoitustakaan.

Kokeltu on sen verran monesti ettei kyseessä voi olla (toistuvakaan) kirjoitusvirhe. Sen sijaan Kubuntun sisäänkirjautumisikkunassa pääsen aivan normaalisti kirjautumaan rootilla sisään ja sen puolelta asentamaan haluamiani ohjelmia ja käyttämään sudoa. Asentaessani Kubuntua en antanut käyttäjätunnukselle (= muu kuin root-tunnus) mitään erityisiä valintoja, loin sen vaan aivan normaalisti määrittämällä salasanan ja kajoamatta ryhmiin ym.

Jos kyseessä on Kubuntun versiosta tai KDE 4.1.2:sta johtuva bugi, niin luulisi kyllä muillakin käyttäjillä olevan samankaltaisia ongelmia.

6
64-bittisessä Kubuntu 8.10:ssä (KDE 4.1.2) jos yrittää asentaa muulla kuin root-tunnuksella (kutsutaan sitä vaikkapa käyttäjätunnukseksi) kirjautuneena ohjelmia, kysytään käyttäjältä root-tunnusta tilapäisesti asennusta varten.

Miksei root-tunnusta hyväksytä tilapäisesti, edes Konsolen su(do) komennollakaan? Muissa Linux-distroissa sekä Vistassa tuo kätevä tilapäinen menetelmä kyllä toimii.

Saisiko tähän hommaan jotain järkeä KUserin ("KDE Käyttäjien hallinta") avulla - kannattaisiko esim. käyttäjätunnus merkitä kuuluvaksi "admin" tai "root" -ryhmiin vai onko se jo liian riskipeliä turvallisuuden kannalta?

7
Kiitos paljon neuvoista, juuri tuota haeskelinkin.

8
Kyseessä on 64-bittinen Kubuntu 8.10 KDE 4.1.2

Ongelmana on se, että kun asennan Windows-ohjelman käyttäen Wineä ja poistan sen käyttäen joko ohjelman omaa poisto-ohjelmaa tai "Poista Wine-ohjelmien asennuksia"-sovellusta, niin K-valikon kohtaan Sovellukset->Hävinneet ja löydetyt-> jää edelleen kaikki vanhat linkit Wine-Windows-ohjelmiin. Näin siis riippumatta siitä kumpaa poistomenetelmää käyttää. Olen myös varmistanut tarkistamalla Winellä C-aseman, että kyseisen ohjelman asennustiedostot ovat todella poistuneet.

Kuinka saan pois K-valikosta turhiksi katsomani ohjelmat? En löytänyt KDEn omista ohjeista apua eikä Winen tai ongelmasovelluksen uudelleen asennus sekään auttanut. Hiiren oikealla näppäimellä ei myöskään avaudu mitään poistomahdollisuuksia valikossa.
 

9
En valitettavasti osaa auttaa ongelmassasi, mutta ihmettelen kovasti että miksi uusi juuri julkaistu Ubuntu/Kubuntu 8.10:n Adept Installer ei tunne Open Office kolmosta kun se on ollut saatavilla jo tämän kuun 13. päivä ja varmasti odotettavissa jo kauan sitä ennen.

Itse olen törmännyt opiskeluissa pieneen yhteensopivuusongelmaan siirrettäessä tiedostoja Open Officen ja uusimman Microsoft Officen välillä, joten tuo Open Officen kolmoisversio auttaisi kyllä kovasti linuxin arkikäytössä. 

10
Saako uuden Kubuntu 8.10:n (KDE 4.1.2) sammutuksen 30 sekunnin viivetoimintoa muutettua lyhyemmäksi tai otettua kokonaan pois?

11
Mikäli tänne voi laittaa myös Kubuntun päivityksestä 8.10:iin tulleita ongelmia, niin on yksi ongelma liittyen työpöydän oikean alareunan sovellukseen "Uusi laitehuomautin": kun laitan DVD-levyn (elokuvan) sisälle asemaan, ilmestyy se ko. sovelmaan ja käyttö onnistuu normaalisti. Kun poistan levyn ko. sovelluksen eject-kuvakkeen kautta, DVD-asemani kyllä aukeaa mutta myöskin samantien sulkeutuu heti perään, ilman että siinä olisi mitään saumaa välillä poimia levyä pois.

Kone on Acerin Aspire M5100, DVD-asema tuntematon dl-polttava mutta alkuperäisessä setissä mukana tullut ja muutoin täysin toimiva. DVD-asema toimii normaalisti käytettäessä samalla koneella Vistalla tai aiemmin Kubuntu 8.04:lla. Eli muutos johtuu joko (K)ubuntun päivityksestä tai siinä ohella tulleesta uudemmasta KDE-versiosta, ei itse asemasta tai tietokoneesta jossa ei ole tapahtunut muutosta.

12
Ubuntun kehitysversio / 8.10 suomennosvirheitä
« : 31.10.08 - klo:18.45 »
Kyseessä on 64-bittinen Kubuntu 8.10 KDE 4.1.2.

Adept Installerissa törmäsin kolmeen kirjoitusvirheeseen jotka on lihavoitu alla:

Preview-välilehdellä "Etole tehnyt mitään muutoksia." 

Progress-välilehdellä: "...Mene kohtaan "Esikatselu"... tai kohtaan "Lähdetiedostot" päivittääksesi pakettiluettelon." (Kyseisiä kohtia ei ole suomennettu joten niitä ei löydy noilla nimillä vaan nimillä "Preview" ja "Sources".)

Sources-välilehdeltä "Hae nykyinen pakettiluettelo" -> siirtyy Progress-välilehdelle jossa lukee "Toiminto valmistui onnistuneesi, ja mikään toimenpide ei ole käynnissä." (Kaipa tuossakin voi olla pilkku, vai voiko? Ainakin joissakin tapauksissa voi olla pilkku ennen ja-sanaa.)

13
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu - Java - SampoPankki
« : 31.10.08 - klo:18.03 »
Kerrotko vaihe vaiheelta, että mistä tuo "Sun Java 6 update 10" löytyy ja mitenkä sen saa asennettua. Adept Installerin "Add/Remove Software" ei yksinkertaisesti löydä tuota vaikka kokeilisi millä hakusanalla. Software Sourcesin ensimmäiseltä  "Kubuntu-ohjelmistot"-välilehdeltä minulla on ruksit joka kohdassa. (Hae lähteestä: Palvelin maalle: Suomi) "Third-Party Software"-välilehdeltä minulla on ruksattuna vain toiseksi alin "http://archive.canonical.com/ubunut intrepid partner". "Updates"-välilehdeltä minulla on ruksattuna kaksi ylintä eli "Tärkeät turvallisuuspäivitykset" sekä "Suositellut päivitykset".

Käytössäni on 64-bittinen Kubuntu 8.10 KDE 4.1.2 johon päivitin Kubuntu 8.06:sta tänään. "Sun Java 6 Runtime" jo on valmiiksi asennettuna. En usko, että Ubuntun ja Kubuntun välillä olisi tämän asian suhteen mitään eroa Javan toiminnassa.

Kun menen Mozilla Firefox 3.0.3:lla Sammon sivulle kirjautuakseni, ihan ensimmäisellä kerralla siihen avautui "Netx Open Source JNLP Client"-ikkuna jossa pyydettiin määrittämään cache-kansio (vakiona /tmp). Jos peruutan sen, ilmoittaa verkkopankki "Kirjautuminen verkkopankkiin ei onnistunut". Jos hyväksyn chache-ikkunan, jää verkkopankin "Ole hyvä ja odota..."-ilmaisin vaan pyörimään ilman että yhtään mitään tapahtuu useiden minuuttienkaan kuluttua (2-megainen internet-yhteys käytössä).

Sivuja: [1]