Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tpetrelius

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Epson Stylus DX7400 USB
« : 08.09.10 - klo:11.02 »
Tuli mielenkiintoinen ongelma eteen. Tuo Stylus DX7400 monitoimilaite lakkasi toimimasta (tulostus, skannaus), temppuili jo aikaisemmin cups-päivityksen jälkeen. Tulostin on kiinni usb:ssa mutta Ubuntu ei löydä sitä, ei lsusb eikä mikään dmesg-komento mitä olen löytänyt. Usb-portti ei ole rikki koska hiiri toimii myös siinä portissa, eikä myöskään tulostin koska se toimii wintoosalla.

Tällä komennolla sain sen toimimaan vielä pari päivää sitten, vaikka onkin sane:a varten:
Lainaus
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/sane-backends/+bug/377977

WORKAROUND (for USB scanners):
1. Run 'sudo gedit /etc/sane.d/espon2.conf'
2. Add 'usb 0x4b8 0x838'
3. Save

Kaikkea mahdollista olen mielestäni kokeillut mutta mikään ei tunnu auttavan.

Edit: Kokeilin käyttää tulostinta ilman kannettavan akkua (aiheutti näppäimistön katoamisen yhden kerran), ei tulosta. Laitoin myös virran tulostimeen vasta Ubuntun käynnistyttyä, ei tulosta. Huomasin samalla, että lsusb antaa "tuloksen" nopeammin kun tulostimessa ei ole virta päällä.

2
Nyt tarvitsen kiireesti apua. Tämän päivän (2.9.10) kernel päivityksen jälkeen läppäri veti itsensä "tilttiin". Aluksi näyttö sekosi ja uudelleen käynnistyksen jälkeen Ubuntu kyllä käynnistyi mutta hiiri ja näppäimistö eivät toimi. Näppäimistö ei toimi myöskään käynnistyksen yhteydessä että pääsisi bios:iin katsomaan asetuksia.

En tiedä mikä toimisi, mikään näppäimistö yhdistelmä ei toimi ei bootin F2 eikä Ubuntun Ctrl+Alt+F2. Kokeilin myös erillistä usb-näppistä, mutta siitäkään ei ollut apua.

EDIT: NYt löysin googlella apuja. Akku piti ottaa irti ja käyttää pelkällä verkkovirralla, niin johan rupesi toimimaan.

EDIT2: Ja nyt kone taas toimii, ainakin seuraavaan käynnistykseen asti myös akun kanssa. Sammutin koneen ja käynnistin uudestaan akku kiinni, niin ongelma oli kadonnut.

3
Tälläiseen uutiseen törmäsin Tivissä

Lainaus
Linuxissa vakava haavoittuvuus - paikkaus tehtiin kuusi vuotta sitten, ei otettu käyttöön!

Linux-käyttöjärjestelmän ytimestä on löytynyt ainakin kuusi vuotta vanha, erittäin vaarallinen haavoittuvuus, joka on paikattu kaikessa hiljaisuudessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä verkkojulkaisu Softpedia.

Hyökkääjä pystyi aukkoa hyödyntämällä suorittamaan koodia graafisen käyttöliittymän kautta mistä tahansa sovelluksesta käsin. Haavoittuvuus ei kuitenkaan liittynyt suoraan itse graafista ympäristöä pyörittävään x-palvelimeen vaan linuxin ytimeen.

Käytännössä esimerkiksi tarkoitusta varten räätälöidyllä haitallisella pdf-tiedostolla on voinut ohittaa käyttöjärjestelmän kaikki suojaukset, vaikka pdf-lukijaa olisikin ajettu muusta käyttöympäristöstä eristetyssä niin sanottussa hiekkalaatikkotilassa (Wikipedia).

Ytimen haavoittuvuus on siis vakava, sillä hiekkalaatikkotilan tarkoituksena on nimenomaan estää sovelluksen pääseminen käsiksi varsinaiseen käyttöjärjestelmään ja laitteistoon. Haavoittuvuuden avulla hiekkalaatikossakin ajettu sovellus pystyi saamaan koko tietokoneen pääkäyttäjän (root) käyttöoikeudet eli tekemään käytännössä mitä tahansa.
Paikkaus jo kuusi vuotta sitten – korjausta ei otettu käyttöön

Mielenkiintoiseksi nyt havaitun turva-aukon tekee se, että haavoittuvuus havaittiin ensimmäisen kerran jo kuusi vuotta sitten. Suse-jakeluversion tietoturva-asiantuntija Marcus Meissner kertoo tietoturvasivusto H-Onlinelle, että korjaus aukkoon oli saatavilla jo syyskuussa 2004 – mutta paikkaus ei päätynyt koskaan linux-ytimeen. Paikkaus otettiin käyttöön ainoastaan Suse-jakeluversiossa.

Käytännössä kaikki muut paitsi Suse-pohjaiset linuxit ovat haavoittuvia. Useimmille jakeluversioille kuten Red Hatille ei ole saatavilla paikattua ydintä, mutta ylläpito voi tarvittaessa asentaa manuaalisesti haavoittuvuuden korjaavan päivityksen (patch).

Haavoittuvuuden löysi puolalaisen tutkimusyhtiö Invisible Things Labin tutkija Rafal Wojtczuk. Vika koskee sekä 32- että 64-bittisiä alustoja.

Linus Torvalds toteutti alustavan korjauksen ongelmaan viime viikolla. Tämän jälkeen on paikattu linuxin ytimen versiot 2.6.27.52, 2.6.32.19, 2.6.34.4 ja 2.6.35.2.

Linux-jakelija Red Hat on luokitellut haavoittuvuuden vakavuustason korkeaksi.

Lähde: Tivi.fi (http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article489713.ece)
 

Itseäni mietityttää vain tuo korjauksen kesto, eikö kukaan kehittäjistä ole ottanut ilmoitusta vakavasti (paitsi Susen kehittäjät).

4
Laitealue / Vs: 9.04 ja Nokia CS-15 ja hidas yhteys.
« : 11.08.10 - klo:13.41 »
Sama vika on myös naisystäväni koneessa, yhteys pätkii ja katkeilee. Olen soitellut Soneran tukeen. Ensimmäisellä kerralla sanottiin, että tikku tukee kyseistä versiota ( Ubuntu 9.04). Kysyivät myös että onko tikku pakotettu 3G-tilaan, olen tehnyt sen wintoosa koneen avulla. Lupasivat myös lähettää linkkiä firmware päivitystä varten, yli kuukausi sitten. Tukiasemien pitäisi olla kunnossa, ovat parantaneet niitä täällä (Jyväskylä, Myllyjärvi).

Nyt toisella kerralla sain kuulla, että Linux on tuettu ja tikun pitäisi toimia. Mutta firmwarea ei ole saatavissa. Tukiasemia ei ole täällä päin päivitetty (mielenkiintoista). Ilmeisesti vika tikussa tai tukiasemassa, koska tikku toimii n. 10km päässä mökillä erittäin hyvin, mutta ei kotona. Sekä tukiasemista pois päin oleva Huawein mokkula (E220, omani, Ubuntu 9.04/9.10/10.04 ja wintoosa) joka on vielä talon toisella puolella (katveessa) toimii erittäin hyvin. Tikun nopeudet olleet 10-20 kt/s, kun mokkulan nopeus 120 - 250 kt/s.

Huomenna vien kyseisen tikun huoltoon ja katsotaan mitä siellä sanotaan. Ilmoittelen myös tänne missä voisi vika olla.

5
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 31.03.10 - klo:11.12 »
Minulla ei python tunnu asentuvan kunnolla, osa pythonista löytyy mutta ei kaikkea. Ei löydä repoista. Pitäisi Vodafone saada asentumaan, mutta esim python-gnome2-extras pakettia ei löydy mistään (olen kokeillut pääpalvelinta ja suomen palvelinta). Onko nyt niin että pythonia "päivitetään" hitaammin, eli lopullisessa versiossa pitäsisi toimia?

Sivuja: [1]