Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - seoittaja

Sivuja: [1]
1

Mitään yleistä syytä sille, että kone ei käynnistyisi mokkula kytkettynä, ei ole. Tosin tiedän, että jotkut koneet ja käyttikset eivät välttämättä käynnisty oikein jos USB-laitteita on kiinni.

Se mitä tässä nimenomaisessa tapauksessa on syynä on aika vaikeaa sanoa, koska pitäisi tietää mitä tässä bootissa todellisuudessa tapahtuu tai jää tapahtumatta. Sama koskee sitä bootin jälkeistä aikaa, jos kone silloin jatkaa omituista käytöstä.

Jos epäilee Biosta, kuten yllä teit, niin ainahan kannattaa laittaa "Reset to factory defaults" ja jatkaa sitten vasta sen jälkeen muuta ihmettelyä, jos enää tarpeen. Tämä ohje keskimäärin puree yhteen ongelmaan tällä Fooumilla per viikko. Tämä johtuneet siitä että XP:n ja varhaisempien Ubuntujen koodaajat "ovat olleet lunkia porukkaa" eivätkä niin ole välittäneet tarkistaa, että mitä siellä bioksessa on päällä. Tämä uudempi Ubuntu tuntuu tarkistavan ja jos siellä on vääriä asetuksia, niin Ubuntu jää niitä yrittämään ja epäonnistuu tai ainakin miettii hyvin kauan.

Paremman tiedon puutteessa lienee yksinkertaisempaa vain bootata ilman sitä mokkulaa. Sanottakoon vielä, että jos kone ei oikeasti boottaa, siis ei edes pääse käyttöjärjestelmän lataukseen asti, niin tällä asialla ei tosiaankaan ole mitään tekemistä käyttöjärjestelmän (Ubuntun) kanssa. No siinä välissä on vielä boot loader (grub), joka on Ubuntun palikka ... pitäisi oikeasti tietää mitä tapahtuu tai ei tapahdu. Ymmärrän, että boottia on hankalaa verbaalisti edes kuvata.

Käynnistys toppasi tosiaan ennen GRUB:a, mutta minun on mahdoton sanoa mikä kohta se on tarkalleen. BIOS on tosiaan asetettu tehdastilaan jo ennen kun kirjoitin tänne, mutta ongelmat eivät siitä hävinneet mihinkään. Mokkula on johdon päässä, mutta se ei ole ongelman syy mielestäni. Pääasia on että tietokone toimii, jos mokkulan laittaa vasta kun kone kokonaan käynnistetty.

2
Jotkut mokkulat syövät sen verraan raakasti virtaa, että huonosti suunnitellut emolevyt eivät jaksa syöttää USB-liittimiin speksattua yhtä amperia kunnolla. Käynnistyksesssä varsinkin, kun kaikki laitteett imaisevat käynnostyspiikkinsä voi tuo tikun kuorma olla tässä tapauksessa likaa kyseisen koneen virransyötölle.

Tuttavalani sattui olemaan sen verran heikkovirtainen läppäri, että Nokian CS-15 käyttö  ei sillä onnistunut lainkaan, Sama tikku toimi omassa seitsenviotiaassa läppärissäni moitteetta.

Eli tuon ominaisuuden kanssa kai täytyy vain oppia elämään.

T:Jallu59

Tähän olen itsekin päätymässä. Luulen että, mokkulassa kiinni oleva suunta-antenni muutti mokkulan virran kulutusta suuremmaksi ja siitä on haittaa käynnistämisessä, koska eihän se emolevy mikään häävi ole. Minusta ennen suunta-antennia ongelmia ei ollut. Voisiko mokkulan kiinnittäminen virtalähteelliseen usb-hubiin auttaa? Minulla ei sellaista nyt ole, etten voi vielä koittaa.

3
Lainaus
Tietokone vietiin takaisin liikkeeseen, mistä se ostettiin ja se todettiin siellä toimivaksi.

Mitä tuo tarkoittaa ... mitä he tekivät tai mitä eivät suostuneet tekemään?

Lainaus
Ongelmat voi ehkä kiertää tökkäämällä mokkula koneeseen vasta, kun kone on täysin kylmäkäynnistynyt työpöytään asti.

Mitä tuo tarkoittaa - voiko vai eikö voi?

Kiitos vastauksesta!

Eipä he mitään vikaa huomanneet, koska mokkulaa ei ollut mukana. Kone toimii aivan normaalisti ilman mokkulaa. Selvitin tämän vian kytköksen mokkulaan vasta sen jälkeen, kun kone tuli huollosta. Tuskinpa liikkeessä mitään tehtiin.

Tämän hetkisen tiedon perusteella mokkula kannattaa kytkeä koneeseen vasta, kun se on käynnistynyt työpöytään asti, mutta en ole aivan varma aiheuttaako se ongelmia. Viimeksi kun tarkastelin konetta, se ei käynnistynyt ollenkaan mokkula kiinni. Se juuttui siihen BIOS:in kohdille. Tuntuu että BIOS häärii jotain omituista.

Koska kone ei ole minun, en ehdi sitä aivan joka päivä katsomaan.  Vika tuskin on Ubuntussa, vaikka se ilmenikin päivittämisen jälkeen.

4
Tietokone toimii normaalisti, jos siihen ei ole kytketty Huawei E1762 mokkulaa.

Ongelmat ilmenevät ainoastaan silloin, kun mokkula on kiinni koneessa. Mokkula itse sinänsä toimii ja yhdistää internetiin. Ongelmat ilmenevät muussa käytössä, jotka eivät periaatteessa liity mokkulaan mitenkään.

Ongelmia mokkulan ollessa kytkettynä ovat:
- kylmä käynnistettäessä (eli pistoke tökätään seinään ennen virtanappulaa painamista) tietokone jumittaa heti alussa ennen Grub:in latausta
- kirjautumisruutu tulee yli 30 sekunnin viiveen jälkeen
- paneelit tulevat yli 30 sekunnin viiveen jälkeen ja niistä voi puuttua asioita esim. sammutuskuvake
- lsusb komento ei toimi
- virranhallinta sovellus herjaa jotain sisäänkirjautumisen jälkeen
- päivitysten asennus voi pysähtyä ja jatkuu vasta kun mokkulan kytkee pois
- muistitikut ei tunnistu
- muistikortinlukija ei toimi
- joskus kirjaimetkin tulevat yli 3 sekunnin viiveellä
- Mandriva toimi samoin, vaikka sillä ei päässyt internetiin mokkulalla

Tietokone vietiin takaisin liikkeeseen, mistä se ostettiin ja se todettiin siellä toimivaksi. Tietokoneeseen on juuri asennettu Ubuntu 10.04 ja siihen haettu muistitikun avulla usb-modeswitch paketit ja sen jälkeen päivitetty ajan tasalle, mutta ongelmat säilyivät. Tietokone on ostettu uutena juurikin Ubuntu-käyttöön ja siinä oli Ubuntu 9.10 valmiina asennettuna.

Ongelmat voi ehkä kiertää tökkäämällä mokkula koneeseen vasta, kun kone on täysin kylmäkäynnistynyt työpöytään asti.

Elikkä missä on vika?

Hieman tietoja tietokoneesta:
- mATX IG31 emolevy, integroitu näytönojain,
äänikortti, verkkokortti
- Intel Dual Core E6300 2.6GHz -prosessori
- 2Gb DDR2 -800MHz -keskusmuistia
- 320Gb, SATA2, 7200 rpm -kiintolevy

5
Tervehdys!

Olen ennen käyttänyt huawein mokkulaa Elisan liittymän kanssa wvdial-softalla. Nyt sain käsiini Option mokkulan ja ajattelin sen asentaa eee-pc:n sisään.

Yritin asennusta tämän threadin alussa olevalla ohjeella, mutta homma tökkäsi tähän:

Koodia: [Valitse]
3) Siirry alikansioon ja suorita asennus

  cd hso
  sudo ./install.sh

virheilmoitus:
Koodia: [Valitse]
antti@antti-laptop:~/hso$ sudo ./install.sh
Ce modules est destine au kernel 2.6.24-16-generic (Ubuntu 8.04)
Installation impossible
Vous pouvez reconstruire le module avec les commandes
make && make install

Ymmärsin tuosta ettei taida minun kernelillä toimia.

Tässä koneeni tietoja:
Release ubuntu 8.0.4 hardy
kernel 2.6.24-21-eeepc

Onko nyt paras(ja ainut) mahdollisuus vaihtaa vanhempaan kerneliin?

En ole kovin kokenut ubuntun tai linuxin kanssa yleensäkkään joten rautalankaa kiitos...

Kokeile uudempaa ajuria. Pitäisi toimia.

Poista ensin hso-kansio.

Avaa pääte.

Lataa ajuri

Koodia: [Valitse]
wget http://www.equinoxefr.org/wp-content/uploads/2008/11/icon225.tgz
Pura paketti

Koodia: [Valitse]
tar xvf icon225.tgz
Jatko menee ohjeen mukaisesti.

Sukulaisellani ainakin toiminut 8.04:ssä kaikilla kerneleillä. Ubuntu 9.10:ssä Icon 225 toimii suoraa live-cd:eeltäkin eli ei tarvitse edes ajuria asentaa.

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: MSN-palvelimet vanhentuneet?
« : 12.12.09 - klo:08.42 »

Sitten Pidgin:
Koodia: [Valitse]
Yhteys katkennut kohteeseen sensuroitu@hotmail.com
Palvelin ei tue yhteyskäytäntöä


Sukulaisellani on sama ongelma Ubuntu 8.04:ssä, vaikka Messenger on ennen toiminut ja asetuksia ei ole muutettu. Mistä tämä ongelma johtuu?

7
Minulla ainakin toimii Casio CTK-800 (, joka on varmaan vanhempi versio tästä CTK-810:stä,) ihan tavallisella USB-johdolla. Vaikea tietää onko toimivuutta muutettu. Mutta jos tavallinen USB-johto ei riitä, voit käyttää Asmon ehdottamaa liitintä. Casio CTK-800:lla olen pystynyt tallentamaan soittoa Rosegardeniin. Soittimella olen myös kuunnellut Rosegardenilla tehdyt tuotokset. Minulla tämä toimii saumattomasti Ubuntussa.

Casion nettisivuilla saatavalla SMF Converterilla olen saanut muunnettua ja tallennettua tavalliset MIDI-tiedostot soittimeen talteen. Näin olen päässyt nauttimaan omista sävellyksistä ilman tietokonettakin. Ohjelma on Windows-ohjelma, mutta on toiminut minulla moitteettomasti Winen avulla.

Olen käyttänyt Rosegarden-ohjelmaa ainakin 1990-luvun lopulta asti säveltämisen harrastamiseen. Ohjelma on kehittynyt siitä ajasta melkoisesti, mutta minä en niinkään säveltäjänä ole kehittynyt miksikään. Siksi tämä säveltäminen on minulla vain harrastus ja kiitos Linuxin, koska tämä on ollut sen tähden myös halpa harrastus. Ainoa menoerä on ollut tuo Casio.

Lopuksi kiitän Asmo Koskista, jonka ohjeiden avulla olen saanut Rosegardenin toimimaan Ubuntussani.

8
Minulla on kuvassa olevat asetukset samanlaisesti.

9
Kiitos vastauksesta!

Oisko tuosta ohjeesta apua.
http://www.watchingthenet.com/how-to-restore-automatic-update-notification-icon-in-ubuntu-9-04.html

Tein kuten ohjeessa sanottiin, ja kuvake ilmestyi kun kirjoitin Päätteeseen:

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude update
Haluaisin tämän kuitenkin sellaiseksi että pakettilista päivittyisi automaattisesti.

10
Ongelma johtuu todennäköisesti siitä, että pakettitiedot eivät päivity automaattisesti. Mitenköhän asian saisi korjattua? Olen käyttänyt Ubuntua versiosta 7.04 asti. Kaikissa versioissa on aina ilmestynyt päivityskuvake ilmoitusalueelle automaattisesti, joten ei ole tarvinnut itse huolehtia päivityksistä.

Sivuja: [1]