Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - manmanman

Sivuja: [1]
1
En kyllä saa xubuntua ladattua vieläkään..  :(

EDIT: Komento takaisin. Tuleehan se sieltä!

Kiitos!

2
Elikkä yritin latasta tuollaisen mutta tulee herja:

[The requested URL /xubuntu/releases/8.10/release.1/xubuntu-8.10-desktop-i386.iso was not found on this server./i]

Eikä toimi tuo bittorrenttia käyttävä vaihtoehtokaan.

Uppikaa joku se sinne nyt että saan emännän läppäriin sen.  :)

3
Kirjoittelin tuonne arkistoituun aiheeseen jo, mutta laitetaan vähän tänne enemmän näkyville, eli..

Hei,

Vähän vanhaan aiheeseen tartun, mutta jos täältä löytyisi auttajia..

En ole saanut vieläkään toimimaan MX510:n sivunappeja. Tuo wikin ohje on hieman vanha, ja oli muutenkin ongelmia tuon evdevin kanssa, koska joka kerta koneen käynnistyksen jälkeen tuo hiiren eventti vaihtui. Tosin, ei silläkään nuo sivunapit toiminut.

Kokeilin myös tätä ohjetta, niin kun kokeilen tuota xev komentoa sanoo tuo ohjelma sivunappeja painettaessa jotakuinkin seuraavasti:
Koodia: [Valitse]
KeyRelease event, serial 30, synthetic YES, window 0x2600001,
    root 0x87, subw 0x0, time 0, (1,1), root:(1,1),
    state 0x8, keycode 64 (keysym 0xffe9, Alt_L), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

Tällä hetkellä näyttää xorg.conf tältä:
Koodia: [Valitse]
Section "InputDevice"
Identifier  "Configured Mouse"
Driver      "mouse"
Option     "CorePointer"
Option     "Device" "/dev/input/mice"
Option     "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option     "ZAxisMapping" "4 5"
Option     "Emulate3Buttons" "true"
Option     "Buttons" "7"
Option     "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
EndSection

Seurasin tämän threadin ohjetta, ja muuten kaikki toimii paitsi juuri nuo hemmetin sivunapit. Mistäs mahtaa kenkä puristaa?

4
Nyt sitten on Kuukkeli poistanut koko kyseisen kohdan eulastaan.

[url][http://www.itviikko.fi/tietoturva/2008/09/04/chrome-antaa-oikeudet-takaisin---englanniksi/200822981/7?rss=8/url]

Ehkä sitä chromea voi joskus tulevaisuudessa sitten kokeillakkin.

5
Tälläinen tuli vastaan Chromesta.

http://tapthehive.com/discuss/This_Post_Not_Made_In_Chrome_Google_s_EULA_Sucks

"In other words, by posting anything (via Chrome) to your blog(s), any forum, video site, myspace, itunes, or any other site that might happen to be supporting you, Google can use your work without paying you a dime. They can go and edit it all they want."

Aika ketkuja nuo Googlen kaverit nähtävästi. Kannattaa nähtävästi oikeasti alkaa lukemaan noita googlen tuotteiden terms of servicejä.

6
Päivityksessä kans ongelmia.

Tai siis päivitys tuntui sujuvan mallikkaasti siihen asti kun tuli uudelleen käynnistyksen vuoro...
Käynnistyi hienosti, työpöytä näytti samalta kun ennenkin, mut perskule, on melko hankalaa käyttää ilman hiirtä  :-\
Ei toimi PS/2 eikä USB hiiret.

Itsellänikin oli tuon kanssa ongelmia aluksi, ja vieläkin jos otan virrat pois koneesta. Eli Ubuntu hukkaa minun usb-hiiren (logitech mx510). Ubuntu vaihtaa tuon hiiren 'eventin' numeron bootatettaessa, ja sen joutuu vaihtamaan xorg.confiin.

Näitä ohjeita soveltaen olen saanut omani toimimaan. Kohta 1. Changing xorg.conf. on jutun ydin. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=674266

Tosin browser-napit sivuilla ei suostu toimimaan, mut ei jaksa alkaa säätämään vielä. :)

7
Ihan hyvin toimii kyllä. Vedin asennuksen live cd:llä, koska oli ajatuksissa jossain välissä tyhjentää kovalevy ja nyt se näytti oivalta tilaisuudelta ja eipä mitään ihmeellistä ole vielä sattunut.

Tosin simple backup kikkare ei onnistu ssh:n kautta palauttamaan backup-tiedostoja. Ei ota yhteyttä. Tiedä sitten mikä siinä on bugi tai ominaisuus.. ;) Noh, päätteestä sinne pääsi kuitenkin. Noo problem.

8
Laitealue / Vs: Läppärin kovalevyn vaihto
« : 18.04.08 - klo:10.40 »
Jep, kävelin vaan lähimpään tietokonelikkeeseen vanhan kovon kanssa ja sanoin että pistää uuden. Helppoa!
Ja asennus uudelle kovalevylle sujui kuin tanssi! :)

Elikkä pistän vielä vähän tietoja mitä kaikkea yritin säätää jos jotakuta kiinnostaisi. En muista nyt tarkalleen mitä kaikkea elvytystä tein ja kuinka usein jotakin tiettyä manööveriä, mutta tässä nyt pääpiirteittäin:

Ennenkuin aloin mitään asentelemaan, kopioin live-cd:n kautta ssh:lla n.10 gigaa anopin valokuvia talteen vaimon läppärille (tässä vaiheessa voin kaikkia muistuttaa backupientärkeydestä :)), jonka jälkeen aloin asentaa xubuntua.

Siis ajattelin vetästä suoraan XP:n päälle tuon ja että asennus formatoisi samalla koko levyn. No kuitenkaan osiominen ei onnistunut, jäi johonkin 5%:n tuo palkki ja heitti jonkun herjan. En kyllä kuollaksenikaan enää muista mitä.

Noh, eiköhän tuo live-cd saanut kuitenkin jotain tehtyä koska XP ei enää käynnistynyt, elikkä oli varmaan kääntänyt bitit juuri käynnistysosiosta väärinpäin tai jotain. Kävin taas live cd:llä katsomassa GPartedia ja ajattelin josko se osiointi/formatointi hoituisi sillä. Kuitenkaan disklabel ei ollut tunnistettavaa muotoa joten GParted ei halunnut tehdä yhtään mitään asialle. Dead end.

Ainiin, yritin päätteessä kokeilla fsck ja fdisk, mutta nuo eivät tunnistaneet että olisi koko kovalevy ollut kiinni missään. Elikkä /dev/sda jne. ei löytynyt.

No eipä siinä mitään. Sain netistä imuroitua (siis minun ikiomalla koneella) jonkun Partition Table Doctorin, josta tein boottilevyn. Sen avulla tein poppakonsteja, kuten rebuild partition table, joka pisti koneeseen ntfs-muodon (ajattelin että nyt GParted tunnistaisi disklabelin msdosiksi). No tämäkin onnistui, mutta herjasi boottisektoreissa olevan jotain vikaa joten pistin fixbootin. Tätä ei saatu korjattua heti. Mutta pari kertaa kun runttasin uudestaan tuota rebuildia ja biossista HDD self-testiä ei tuo enää herjannut boottisektorista (?), ja ohjelma näytti että nyt on 40 gigaa varaamatonta tilaa. Jipii, ajattelin..

Live cd ei siltikään halunnut asentua. Jäi taas siihen osiointi osaan 5%:n kieppeille. Ja GParted ei halunnut tehdä yhtään mitään. Fsckiä en tajunnut edes kokeilla.

Mutta viimeisenä keinona apuun XP:n cd. Ajattelin kokeilla jos windowsin asennus cd osaisi formatoida kovon. No, niinhän se tekikin ja pääsin asentamaan XP:tä. Heh, kyllä tuo Windows on ihmeellinen. Asentuu monista monituisista herjoista huolimatta, ja näitä oli paljon. 39 minuutin asennusaika venyi johonkn kolmeen-neljään tuntiin. :)

No niin, sain XP:n käyntiin varmaan kolmannella kerralla, ja ihan hemmetin hidasta käyttäminen kyllä oli, mikä ei sinänsä yllättäny laisinkaan. Pistin pari kertaa chkdsk:n oikeilla attribuuteilla jos se osaisi korjata vian, mutta ei juurikaan auttanut. Muuten, kuriositeettina kerrottakoon että GParted kehottaa käyttämään windowsin chkdsk-komentoa jos ohjelma ei suostu lukemaan täydellisesti kovalevyä tai jos näyttää että levyssä on jotain vikaa.

No niin, eteenpäin. Oli vanhastaan jäänyt joku HD Tune-ohjelma cd:lle, ja katselin sillä tuon kovalevyn tilannetta. S.M.A.R.T näytti että Reallocated Sectors Count oli ns. huonossa hapessa. Näytti huonointa mahdollista arvoa. Ja tästä nyt sitten lopullisesti päättelin että tuo kovalevy on kelvoton.

Eipä tuossa tullut kuin pari päivää hakattua päätä seinään, vaikka jo alusta alkaen oli todennäköistä että kyseinen kovalevy oli tullut tiensä päähän.

Huh, tulipas kerrottua pitkä tarina. En ollut ennen joutunut vastaavaan tilanteeseen, joten aika hajanaista touhua tuli harrastettua. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt on anopillakin uuden karhea xubuntu. :)

9
Laitealue / Vs: Läppärin kovalevyn vaihto
« : 17.04.08 - klo:12.09 »
Noni, kiva kuulla ettei tartte mitään turhaa säätämistä. Juu, on tuo xubuntun alternate cd tuossa myös, mutta näytti ihan hyvin pelittävän tuolla "normaalillakin". Eikun kauppaan ostamaan uutta kovoa. Kiitoksia!

10
Laitealue / Läppärin kovalevyn vaihto
« : 17.04.08 - klo:11.20 »
Tämä aihe ei nyt varsinaisesti liity Ubuntun laiteongelmiin, mutta kysytääs nyt kuitenkin. Siis..

Anopin Window$ XP-läppäri oli täynnä matoja ja jumitti erittäin pahasti, joten ajattelin asentaa siihen xubuntu 7.10:n ettei se nyt lähettele spämmiä joka maan kolkkaan jatkuvasti. Huomasin kuitenkin jossain vaiheessa että kaikki ei ole hyvin koneessa. Laitteistoa tutkiessani, ja monen monituisen ihmetyksen ja turhan asennusyrityksen sekä muitten poppakonstien jälkeen tajusin että kovalevy on sökönä.

Ja nyt pitäisi uusi siis hankkia ja siihen sitten tuo kyseinen xubuntu pistää. Ja nyt varsinaiseen kysymykseen:

Elikkä, onko jotain vinkkejä/huomioon otettavaa vaihdettaessa kovalevyä läppäriin? Toimiiko homma vaan niin yksinkertaisesti että laitan uuden levyn kiinni, pistän live cd:n sisään ja niin edelleen? Jos joku on joskus vaihtanut kyseiseen pumppuun tai vastaavaan kovalevyä niin jonkunnäköistä tarinaa olisi mukava kuulla. :)

Läppäri on Compaq Presario X1000, 256MB RAM, 40 GB SATA.

11
Hei vaan!

Mitä kernelin versiota tuo julkaistava Hardy käyttää? Mietin vain toimiiko atin suljetut ajurit siinä ja jos, niin onko niissä ollut kummempia ongelmia?

Itse käänsin kernelin versioon  2.6.24.4 pari viikkoa sitten, eikä tämä atin fglrx-installer-8.471 (2.1.7412 Release mikä lie) näyttänyt toimivan siinä.. Tai sitten olin tyrinyt jotain, hyvin mahdollista sekin. :)

Sivuja: [1]