Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pouttu

Sivuja: [1]
1
Olen puuhastellut kevyiden Linuxien kanssa jonkin verran. Itse olen tykästynyt Puppy Linuxiin. Sen toimintavarmuus ja käyttöystävällisyys on välillä ihan hämmästyttävä. DSL tyrehtyi siihen, kun XVESA:n kanssa en saanut skandeja toimimaan. Puppyssä sen sijaan "kaikki" toimii ihan heittämällä. Se asentuu lähes mille medialle tahansa, itse olen käyttänyt perinteistä linux-asennusmallia compact flashille, enkä näin ollen pysty tarkkaan heittämään miten vaikka ohjelmien asennus toimii tuossa puppyn omassa asennusmuodossa, jota se suosittelee usb-tikuille ym. Siinä muodossa käyttöjärjestelmä on yhdessä imagessa ja käyttäjän asetukset ja omat tiedostot toisessa. Varmaankin ohjelmat asentuu kivutta sinne omat tiedostot -imageen.

Tuo onkin minulle ihan uusi juttu, Puppy Linux nimittäin. Ihan mielenkiintoiselta näyttää, kokeiluun menee ainakin näin aluksi, harmi että pääasiassa käyttämäni kone on hp:n amd64 jolla tuo ei ilmeisesti toimi... onneksi kohta varmaankin menee vaihtoon. Turhan paljon hallaa tuosta 64:sta eri jakeluihin tutustuessa, kaventaa valikoimaa melkoisesti.

2
Kiitän nopeasta vastauksesta

Tarpeeksi ahkeran etsinnän jälkeen löysin kuin löysinkin täältä topicin aiheesta. 
Se ohjasi sivulle http://www.pendrivelinux.com/ josta näyttäisi hyvät vaihe vaiheelta ohjeet aiheesta löytyvän, vaikkakin englanniksi :)

3
Eli otsikko kertoo kaiken, olen nyt n. puoli vuotta puuhaillut ubuntun kanssa ja ajattelin kokeilla ihan vain mielenkiinnosta jonkin linux jakelun asentamista tuolle vastikään ostamalleni 4 gigan USB tikulle. Tuommoisesta kuin Damn Small Linux olen tietoja katellut, ja asennus ilmeisesti onnistuisi mutta ajattelin että parempi kysellä ensin muita potentiaalisia distroja, ja vastauksia pariin kysymykseen:

1. Voiko kyseistä tikkua sen jälkeen käyttää myös tallennustilana ja onnistuisiko käyttöjärjestelmän käynnistys siltä muissa (windows)koneissa ilman suurempia kikkailuja (esim DSL:n käyttö ei ilmeisesti onnistu AMD64 koneissa jollen ole väärin ymmärtänyt)?

2. Voiko USB-muistilla oleva käyttöjärjestelmä käyttää itse itseään tallennustilana esim. tekstinkäsittely asiakirjoille tai vaikkapa netistä ladatuille tiedostoille, kuin täysiverinen kovalevy ikään?

3. onnistuuko uusien ohjelmien asennus tuosta vain?

Siinäpä kysymyksiä näin aluksi. Kaikki apu, neuvot ja mielipiteet ovat tervetulleita. Käyttötarkoitukseksi ajattelin netin selailua, pikaviestintää, sähköpostia ja tekstinkäsittelyä. Myös joku mediasoitin olisi kätevä.  Tietenkin tuttu ulkoasu ja toiminnot olisivat plussaa, mutta olen nopea oppimaan.

Sivuja: [1]