Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mikko Leho

Sivuja: [1] 2
1
Yleistä keskustelua / Feisty + 1 = Gutsy Gibbon
« : 12.04.07 - klo:12.33 »
Minä olisin toivonut Gorillaa, mutta onneksi kyseessä on sentään toinen kädellinen:

https://lists.ubuntu.com/archives/ubuntu-devel-announce/2007-April/000276.html

2
Yleistä keskustelua / Vs: Yleisradiosta
« : 23.03.07 - klo:12.02 »
Ylen Elävä arkisto palkittiin:

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30035&tyyppi=1

Lainaus
Tuomaristo kiitti palvelun kiinnostavuutta, loogisuutta ja hiottuja yksityiskohtia. Palkintoperustelujen mukaan käyttäjän tarpeiden etusijalle asettaminen näkyy ja tuntuu läpi palvelun. "Päivänselvä voittaja ja kulttuurihistoriallinen teko", tuomaristo kehui.

3
Mutta eikö  vain olekin laillista käyttää Windows MediaPlayeriä esim  wmv:n toistoon winellä, kun omistaa windowsin lisenssin joka oikeuttaa kyseisen soittimen käyttöön?

Ei jos Windows-lisenssi on jo asennettuna jollekin toiselle koneelle. Et voi asentaa lisenssiehtojen mukaan yhdelle koneelle tarkoitettua Windowsia useammalle koneelle, OEM-lisenssit ovat lisäksi sidottuja rautaan. Ongelmaa ei periaatteessa ole jos Windows-lisenssi on hankittu vain wine-käyttöä varten.

4
Tästä tulikin mieleen. Google kun osti YouTuben niin voisivat alkaa suosimaan siellä avoimia tiedostomuotoja.
Pitäisikö Googlelle lähettää adressi kyseisestä asiasta?

Miksi Google erityisemmin suosisi avoimia tiedostomuotoja? Muutenkin Googlen tuki Linuxille on ollut vähän niin ja näin.

5
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Wikikirjalla kesäkoodiin
« : 12.02.07 - klo:13.37 »
Missään nimessä ei varmaankaan kannata ruveta parseroimaan HTML-sivuja, vaan luoda PDF suoraan lähdedatasta. Suurimmat pulmat tässä on määritellä mitä tietoja luetaan ja miten sitä käsitellään. Pikaisesti etsimällä löysin tällaisen valmiin PHP-skriptin MediaWiki-sivun muuttamiseksi PDF-muotoon: http://www.mediawiki.org/wiki/Extension:Pdf_Export Tämän pitäisi toimia sivukohtaisesti, mutta muokkaamalla siitä saisi varmaan koko sivuston kattava.

6
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Wikikirjalla kesäkoodiin
« : 12.02.07 - klo:09.34 »
Ihan hyvä projektin aihe, ensimmäinen mieleentullut kommentti: staattisten pdf-tiedostojen luominen wiki-kirjasta kuullostaa hieman takaperoiselta. Parempi olisi jos palvelimen skripti loisi lennossa pdf-dokumentin wiki-kirjan sisällöstä. Ainakin PHP:lla näyttäisi moinen olevan hyvinkin helposti toteutettavissa: http://fi.php.net/manual/fi/ref.pdf.php Näin saisit projektiin mukaan koodaamistakin.

7
Yleistä keskustelua / Vs: CNR oletuksena Ubuntuun!?
« : 09.02.07 - klo:09.14 »


Eikö periaatteessa pitäisi riittää että tarjotaan vähintään samat ominaisuudet ja vapaampi lisenssi? Ogg Vorbisin äänenlaatu pärjää sekä mp3- että wma-formaateille ja lisenssiongelmat puuttuvat. Minä näkisin että tarvitaan lähinnä valistusta.

Ei riitä, tarvitaan paljon formaattia tukevia soittimia (kannettavat soittimet, autoradiot, olohuoneen toistolaitteet) ja sitä myyviä nettikauppoja. Lisäksi musiikkitiedostot ovat vahvasti leimautuneet MP3:ksi, esimerkiksi vaikka laite tukisikin oggien toistoa, niin valmistaja myy tuotetta satavarmasti MP3-soittimena.

9
Yleistä keskustelua / Re: MS & RSS patentti
« : 22.12.06 - klo:19.47 »
Yhdysvaltojen patenttikäytäntö poikkeaa suomalaisesta: kuulemma ainoa käytännön vaatimus tuolla on oikein täytetty hakemus. Patentteja on myönnetty muun muassa anti-gravitaatiota ja valoa nopeampaa liikettä hyödyntäville konsepteille.

10
Kuvatiedostojen lähettäminen uutisryhmiin on huono tapa ja voi hyvinkin olla että kuvatiedostojen lähettäminen on estetty kyseiseen ryhmään, aiheesta enemmän http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/nyysit/4.2.html#text. Suosittelen että siirrät kuvatiedoston jollekin palvelimelle ja lähetät uutisryhmään vain linkin sinne.

11
The Distro of the Beast: http://parker1.co.uk/satanic/

Kokeilee ken uskaltaa...

13
Näin ajattelin asian olevankin tässä eräänä päivänä kun yritin töissä samaa operaatiota XP:llä olevalla readerilla. Olin aivan varma, että olin joskus nähnyt tuon linkissä mainitun työkalun, jolla tekstin kopiointi onnistuu. Reader 7:ssä sitä ei ole. Moneen kertaan katsoin.

Sinulla on mitä todennäköisimmin piilossa se työkalurivi, jossa kyseinen painike piileskelee. Valitse Windowsin Adobe Readerista "Näytä" -> "Työkalurivit" ja katso että sinulla on valinta kohdassa "Perus". Nyt työkalurivissä pitäisi näkyä tekstinvalintanappi.

14
Oletkos poltellut jotain sopimatonta vai olenko minä tehnyt niin, kun en ymmärrä mitä ihmeellistä tekstin kopioimisessa PDF-tiedostosta on. Ohje Acrobat Readerille: http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pdf.html#copy

15
Mieluummin ei koskaan. Tuota katsellessani en kokenut käytettävyyden ainakaan parantuneen tavallisen käyttäjän kannalta.

Hassua, minusta KDE:n nykyinen valikko on täysin epäkäytettävä ja olen paljon mieluummin käyttänyt yksinkertaisempaa Gnomea. Nähtyäni linkin animaation uskoni heräsi että jonain päivänä myös KDE on käyttäjäystävällinen.

16
Kohta openSUSE:ssa, joskus Kubuntussa?

http://home.kde.org/~binner/kickoff/sneak_preview.html

17
Ubuntu tietokoneissa / Re: fontin asennus
« : 03.07.06 - klo:22.45 »
Linux pystyy käyttämään ttf-fontteja. Kopioi haluamasi .ttf-tiedosto /usr/share/fonts -hakemistoon ja se on käytettävissä kaikissa sovelluksissa myös GIMPissä. Jos suunnittelet käyttämäsi paljon uusia fontteja kannattaa käyttää valmista hakemistojärjestystä: jokainen truetype-fontti /usr/share/fonts/truetype-hakemistoon omaan alihakemistoonsa. Toinen omasta mielestäni järkevä vaihtoehto on tehdä ladatuille fonteille oma kansionsa tyyliin /usr/share/fonts/mun_fontit ja kopioida uudet fontit tänne.

18
Tosin ipodiinkin saa asennettua linuxin, jolla sitten saa oggit sun muut soimaan...

En ole kuitenkaan ite kokeillut, joten en osaa suositella.

Saako iPod Nanoonkin Linuxin? Ainakin tämä projekti tarjoaa Linuxin vain iPodien sukupolville 1-3: http://ipodlinux.org/Main_Page

19
Yleistä keskustelua / Re: iPod Nano; 2 vai 4 Gt
« : 05.06.06 - klo:19.33 »
Täytyypä tsekkailla, onko iAudiosta haastajaksi. Nanossa tosin houkuttelee juuri koko ja todella hyvä ohjelmistotuki sekä Windows- että Linux-maailman puolelta.

Kokoero Nanoon käy kätevästi ilmi C|NETin arvostelusta: http://reviews.cnet.com/Cowon_iAudio_6_4GB/4505-6490_7-31849320-2.html?tag=sub, iAudio on paksumpi mutta muilta dimensioiltaan pienempi. Muiltakin osin Nanon ja iAudion keskinäinen paremmuus riippuu siitä mitä kannettavalta soittimelta haluaa. iAudio ei toista iTunesin ACC-tiedostoja, mutta itse levynsä kopioiva Linux-käyttäjä osaa arvostaa iAudion ogg- ja flac-tukea. Samalla kannattaa kysy itseltään tarvitseeko videotoistoa, FM-radiota, tekstiselainta tai pidempää käyttöaikaa, sillä iAudio on ainakin vielä Suomessa kalliimpi kuin halvimmat iPod Nanot.

20
Eikös ne Windowsin asennusohjelmat ole lähes aina .exe tiedostoja?

Eivät välttämättä, .msi on Windows Installer -pakettien "virallinen" pääte. Parempi vertailu olisi juurikin .deb ja .msi -asennupakettien välillä, sillä .exe pitää sisällään muutakin.

Sivuja: [1] 2