Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - F.

Sivuja: [1]
1
Lisään tähän omia kokemuksiani Samposta.

Loggasin tänään verkkopankkiin ensin poistettuani javan control panelista Sampon sertifikaatin. Ja katso! Hän toimi ja pääsin täysin normaalisti sisälle. Tautiin tietenkin kuului se, etten kuitenkaan saanut maksettua laskujani, sillä maksujen vahvistaminen ei toiminut. Kun lisäksi hetken päästä yritin samaa temppua uudestaan, ei sekään enää toiminut. Avasin Java-consolen, joka se kertoi ettei pysty lataamaan jotain kuvaa. Ehkä soiinä tuo ongelma sitten on?

Soitin tästä myös Sampon helpdeskiin, joka kertoi että siisän loggaamisen epäonnistuminen on tällä hetkellä verkkopankin ominaisuus. Eli turha pohtia Ubuntu/Firefox/Java-kombinaatioita, jos tuo pitää paikkansa. Toisaalta "Linux ei kuulu Sampopankin tukemien käyttöjärjestelmien piiriin". Kun kysyin mitä tehdä, ei tähän löytynyt vastausta. Totesin myös, että ilmeisesti Sampopankki kehoittaa minua vaihtamaan pankkia. Tässä kohtaa helpdesk oli ainoastaan hiljaa. (Loppuivat varmaan vakiovastaukset.)

Ystävällinen helpdesk välitti kuitenkin soittopyynnön Haagaan Sampopankin tekniseen palveluun, muttei pystynyt takaamaan yhteydenoton aikataulua. Siellä on kuulemma kiirettä... :D Saan kuulemma kysellä heiltä syvällisemmin kikkareen toiminnasta yms.

2

Ubuntu jo oletuksena liittää löytämänsä osiot. ntfs-osioiden lukeminen toimii suoraa (vähintäänkin sudo-oikeuksin - sudo nautilus).

Tuokaan ei auta. Kansiot näyttävät tyhjää.

Oletko tehdyt osioinnin itse? Jos siinä ei anna liitospisteitä muille kuin Ubuntun omille osiolle, niin ne ei ehkä näy tiedostossa fstab (Katso komennolla cat /etc/fstab). Jos niitä ei siellä näy, niin lisää ne sinne linkin ohjeella. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?PHPSESSID=4542ada4ab35ff6c0c1a220fd8058a8b&topic=13385.0#lastPost

Jeps, sillähän se meni, eli kiitoksia paljon tkv:lle. Osaako joku vielä sanoa jotain noista nvidian ajureista vanhemmille korteille 64-bit ympäristössä? Kerran kokeilin asentaa uusinta, mutta se vain sotki koneen. Onko mahdollisesti niin, että tuo 6150 tarvitsee jonkun vanhemman? Ja löytyykö sellaista edes 64-bit?? Tarkoituksena siis saada 3d toimimaan. :)

Kohta varmaan voinkin aloittaa kaverien koneiden Linukoittamisen. Vähän tarvitsee vielä kuitenkin harjoitella. :P

3
Eli kiitokset molemmille auttajille. Vkl meni mukavasti mm. tuota wiki-kirjaa lukiessa, ja linuxin ominaisuuksia opiskellessa. Näytön resoluutio on viimein kohdillaan, mutta noihin ntfs-osioihin en vieläkään pääse käsiksi.

Ubuntu jo oletuksena liittää löytämänsä osiot. ntfs-osioiden lukeminen toimii suoraa (vähintäänkin sudo-oikeuksin - sudo nautilus).

Tuokaan ei auta. Kansiot näyttävät tyhjää.

Koneeni on amd x2 64 ja näytönohjain on integroitu emolevylle: nvidia 6150 nforce 430 piirisarjalla ja käyttis siis Ubu 7.10. amd64 Löytyykö noin vanhalle näytönohjaimelle enää mistään oikeita ajureita?
Xorg:in mukanatuleva nv-ajuri toimii ihan hyvin.
Mahdollista on asentaa Nvidia ei-avoimet ajurit 3D-ominaisuuksien ja kiihdytysten (pelit) takia.

PS. 64-bittinen järjestelmä vaatii hieman enemmän konfigurointia kuin tavan 32-bittinen, jonka pitäisi toimia ihan suoraa raudasta toki riippuen. Nimenomaan tämä koskee kolmannen (3) osapuolen ajureita, ohjelmia ja codekkeja, joista ei 64-bittisiä versioita ole välttämättä tarjolla.
Nimim. "Linux <kone> 2.6.22-14-generic #1 SMP Sun Oct 14 21:45:15 GMT 2007 x86_64 GNU/Linux"

nVidian ajurit eivät ainakaan minulla toimineet. Olisikohan tuon näytönohjaimen kanssa fiksumpaa asentaa kokonaan uusiksi 32-bit versio Ubuntusta? Toisaalta kaapista löytyy joku vanha radeon 9200. Onko tietoa sen ajurien toiminnasta 64-bit Ubussa? Voisin tietysti ostaa kokonaan uuden esim. nvidian 8500, mutta miten on sen laita?
Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia. :)

4
Eli viimeinkin pääsin XP:stä eroon ja hienon Gustyn tilalle. Muutama päivä meni erittäin mainiosti ja ehdin jo kaikille kehua Ubuntun helppoutta. Mutta...

Kone käynnistyy nykyisin resoluutiolla 1680 x 1050, vaikka monitorille oikea olisi 1280 x 1024. Kun valikosta yrittää vaihtaa, niin oikea resoluutio ei lähde päälle. Jotta asia ei olisi yksinkertainen, niin live-cd:llä buutatessa välillä oikean resoluution saa päälle jopa live-cd:n jälkeisessä hd-buutissa... Olen joitakin ohjeita täältä kokeillut, mm. asensin 915resoluution paketin, mutta tuloksetta. Olen myös asentanut Ubun uudestaan, mutta sekään ei auttanut. :/

Sitten, ensimmäisestä asennuksesta seuranneesta buuttauksesta asti, on ruudulle tullut numerosarjoja muutaman ruudun verran. Sarjat ovat muotoa 00234:FF FF FF Eli joku 10 järj. luku jota seuraa kolme heksalukua. Sarjat juoksevat ilmeisesti 0000:xx xx xx 00431:xx xx xx asti, johon kone jumittuu. Tästä pääsee eteenpäin maagisella ctrl-alt-del yhdistelmällä jonka jälkeen loggaaminen toimii normaalisti.

Myöskään windows osiolle ei pääse ubuntun kautta käsiksi. Täytyykö sitä varten kuitenkin asentaa erikseen joku paketti, sillä luin joltain sivustolta Ubuntun tukevan ntfs-levyjen lukemista.

Niin, ja ctrl-alt-backspace yhdistelmän painaminen hävittää hiiren pointterin...

Koneeni on amd x2 64 ja näytönohjain on integroitu emolevylle: nvidia 6150 nforce 430 piirisarjalla ja käyttis siis Ubu 7.10. amd64 Löytyykö noin vanhalle näytönohjaimelle enää mistään oikeita ajureita?

Kaikesta avusta olisin erittäin kiitollinen.

Sivuja: [1]