Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Wolfman

Sivuja: [1]
1
It said my stick was E160X. And my stick was bought in Finland. So will these AT commands still work? If so how are you installing/running them????

Also do they need to be run each time Ubuntu is re-booted or is the change performed inside the stick?

Can we confirm that 3G is higher performance than EDGE.....

Those AT commands _shoud_ work every model, and even sticks from other manufacturers. Usage depends how you connect, i think network manager is missing "additional init strings" ? If you use scripts to connect and disconnect you can send those from same script that sends ATD#99* to open connection. Those changes are not stored so they have to resend everytime, usualy as "additional init" from dialer right before dialing.

I think "bare 3G" is very rare atleast in finland (Elisa's network), mostly 3G means HSPA. Haven't seen 3G network with only 384kb/s, usualy around 500-800kb/s with 1Mb contract when phone shows 3G.

2
One thing from past (couple years ago), not sure if it's valid today. I have Elisa and it changes 3G <-> EDGE without broblem but friend of mine had Saunalahti and he had that broblem, changing 3G <-> EDGE disconnect net every time (and many times cut phone calls too). Saunalahti uses some kind "subnet" in Elisa's network and that might cause some broblems. I think that those broblems have been mostly fixed today but still... And current Saunalahti prepaid uses different APN than "normal" Saunalahti, prepaid uses same APN than Elisa so maybe prepaid uses Elisa's network "directly" and not Saunalahti's subnet ?

Maybe Telefinland have similar situation on Sonera's network ?

Those AT commands in previous message works atleast with Huawei's E160E and E1552, used those sometimes when 3G is available but EDGE is much stronger and stick switch to EDGE too easily. I think that those commands are "standard" AT commands.

3
Laitealue / Vs: Trust Slimline Widescreen tablet
« : 24.08.10 - klo:01.20 »
Pikaisesti vilkaistuna tuo Widescreen versio vaikuttaa olevan "täysin eri malli" eli näkyy koneelle ihan eri laitteena. lsusb antaa "Bus 002 Device 005: ID 172f:0034 Waltop International Corp. " (Genius GPEN F610 ?). Kyseessä on siis http://www.trust.com/products/product.aspx?artnr=16529

Pitää jatkaa huomena selvittelyä, nyt ei ajatus kulje enää  ;D  Ja lukea tuo launchpadin juttu kokonaan....

4
Laitealue / Vs: Trust Slimline Widescreen tablet
« : 23.08.10 - klo:18.23 »
Tuollainen tuli:

(script-fu:1841): LibGimpBase-WARNING **: script-fu: gimp_wire_read(): error Segmentation fault

Ilmeisesti bugi jossain välissä ? En nyt ehdi kokeilla enempää mutta tuli mieleen toimisiko tuo ilman paineentunnistusta jos poistelee "sopivasti" tavaraa (käyttääkö tuo xserver-xorg-input-wacom pakettia joka on ilmeisesti oletuksena asennettuna ja toimisiko esim. ilman sitä vai olisiko tuolle joku muu paketti se oikea?). Tietysti parempi jos saisi toimimaan kunnolla mutta hätäratkaisuna käy riisuttu toimintakin ilman paineentunnistusta jos jotain poistamalla/disabloimalla onnistuu.

Pitää katsoa jos huomenna ehtisi perehtyä tuohon lisää ja kokeilla ellei jollain ole hyviä vinkkejä tai ratkaisua.

PS. koneena Fujitsun Amilo Pa-1538 joka muuten toimii ihan hyvin (paitsi että näytön kirkkaussäätö ei toimi ainakaan suoraan).

5
Laitealue / Trust Slimline Widescreen tablet
« : 22.08.10 - klo:23.55 »
Tuli hankittua jokunen viikko sitten Trust Slimline Widesreen Tablet Anttilasta. Tuo toimi Ubuntun 9.04 versiossa ihan hyvin paineentunnistus mukaanlukien. Gimpissä näkyy tabletin kiinniollessa preferences -> input devices -> "configure extended input devices" kohdassa "Waltop international corp. slim tablet" jonka asetuksilla tuo toimi. Kun asensin 10.04.1 Ubuntun löytyy tuo sama Gimpin asetuksista tabletin kiinniollessa mutta Gimp kaatuu välittömästi kun kynällä yrittää piirtää, kursori kyllä seuraa kynää (tosin vähän takkuillen välillä) kunhan ei paina yhtään mutta painaminen eli piirtoyritys kaataa Gimpin.

Onko kukaan muu tutustunut tuohon ja löytänyt syytä miksi se kaataa Gimpin 10.04 versiossa ?

6
Huawei E160E toimi ainakin viikon verran äidin koneessa oikein hyvin Saunalahden prepaidilla, nopeus oli 2.5 - 3 Mbits/s. Tänään kun kävin vaihtamassa SIM:in Saunalahden rinnakkaiskorttiin (hinta vain 0.65 €/kk, nopeus 1 Mbits/s), ei meinannut saada yhteyttä taas millään toimimaan. Onko Koalalla muistissa jotain siitä toisesta mokkulasta jossain asetuksissa ja missä?


Huomasitko vaihtaa operaattoriasetukset ? Saunalahden prepaid liittymä käyttää Elisan asetuksia ja ne normaaliliittymät Saunalahden asetuksia. Tuo nykyinen Saunalahden prepaid on entinen Kolumbus prepaid joka toimii suoraan Elisan verkossa kun taas Saunalahden normaaliliittymät käyttävät "virtuaaliverkkoa" Elisan verkossa eri asetuksilla (vanhemmat Saunalahden prepaidit olivat ilmeisesti Saunalahden asetuksilla ?)

Ei Network managerissa sauniksen "sopimusliittymillä" operaattoriksi Saunalahti ja prepaidilla Elisa.

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: Gif animaatioista
« : 06.07.09 - klo:18.35 »
Eli oletuslayoutilla ikkunan "minimikorkeus" on liian suuri ja tuo oletuslayout tulee käyttöön aina avatessa, saako tuossa talletettua muuta layouttia jostain käyttöön?
Aika jännä, koska minulla tuo on sama mikä suljettessakin. Eli ei tarvitse joka kerta laittaa uusiksi... Mikä versio pencilistä (tai vaikka Ubuntusta)?

Ubuntu 9.04 64bit ja pencil "Version: 0.4.4b (21st January, 2008)" eli minkä synaptic pakettivarastosta asensi ja näyttäisi olevan uusin versio kotisivun mukaan. Aukeaa aina "oletustilaan", olisiko tuossa joku asetus tms. jolla saa tallentamaan asetukset suljettaessa ? Muuten ihan hyvän oloinen ohjelma vastaisen varalle vaikka ei oikein tämänhetkiseen tarpeeseen toimikkaan.

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Gif animaatioista
« : 06.07.09 - klo:12.19 »
Pencil asennettuna, ei onnistunut olemassaolevan GIF animaation avaaminen eli vain animaation ensimmäinen frame näkyy. ja tallennusmuodoistakaan ei tuota GIFiä löydy... Harmi kun tuo ikuisen vanha PSP (cover diskillä joskus tullut 5.14 tai sinnepäin)  ei suostu yhteistyöhön Winen kanssa eikä jaksa Windowsia pitää sitävarten... Olisi kymmenkunta GIF hymiötä ja vastaavaa joita pitäisi vähän korjata.

Edit: Lisäksi Pencilissä on ärsyttävä piirre, ikkuna aukeaa liian korkeana, pystyreluutio 800px ja ikkunan alareuna jää piiloon. ikkunan pienennys ei onnistu ennenkuin esim. siirtää "display" työkalut oikeaan reunaan värityökalujen kanssa tai irroittaa sen kelluvaksi. Eli oletuslayoutilla ikkunan "minimikorkeus" on liian suuri ja tuo oletuslayout tulee käyttöön aina avatessa, saako tuossa talletettua muuta layouttia jostain käyttöön?

9
Multimedia ja grafiikka / Gif animaatioista
« : 06.07.09 - klo:11.38 »
Onko kukaan löytänyt Ubuntulle/Linuxille kevyttä ohjelmaa yksinkertaisten pienien GIF animaatioiden tekoon ? Windowsissa käytin PaintShopPro:n animation workshoppia eli jotain vastaavan tyylistä/tasoista olisi haussa. GIMP on turhan raskas ja "hankala" kun tarkoituksena on lähinnä satunnainen hymiöiden muokkaus  ::)  ja vastaava käyttö. Eli jotain joka näyttää animaation framet "jonossa" ja perustoiminnot muokkaamiseen riittää, ehdoton edellytys että avaa animoidun gif tiedoston näyttäen jokaisen framen sellaisena kuin se esim. selaimessa tulee näkymään (tuo GIMPin layer systeemi on vähän kankea käyttööni).

10
Toivottavasti on oikea palsta, ylläpito siirtänee jos on väärä ?

Törmäsin tuossa 9.04 upgraden yhteydessä taas satunnaiseen koneen totaalijumittamiseen, viimeksi tuo ilmeni kun Nvidian ajuri päivittyi joskus syksyllä. Tälläkertaa googletin hieman (mitä nyt flunssaisena jaksoin) ja hieman löytyi osviittaa ongelmaan.

Tuplaydin prosessori, Nvidian ajuri ja powernowd yhdessä aiheuttavat tuon jos oikein tulkitsin ja yhtenä ratkaisuna oli powernowd:n poisto mutta tuolloin ei kellotaajuuden säätö toimi. Itse vaihdoin Nvidian suljetun ajurin edelliseen versioon, eli upgraden myötä käyttöön tulleen versio 180 tilalle versio  173 Ubuntun omasta "hardware drivers" hallintaohjelmasta. Sellainen muistikuva että tuo 180 tuli syksyllä päivityksenä tuohon 8.10 versioon ja silloin sama vaihto 173 versioon mutta en muista varmuudella.

Tarkempaa ongelman syytä en nyt jaksanut selvittää mutta jos Nvidian näytönohjaimella ja tuplaydinprosessorilla varustettu läppäri jumittaa välillä totaalisesti niin tuo ratkaisu on helppo kokeilla. Vika ilmenee ilmeisesti joissain tietyissä tapauksissa eikä kaikissa tuollaisissa koneissa.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Moaning goat meter
« : 23.06.07 - klo:16.56 »
.Xresources tiedosto kotihakemistossa ja käynnistin X:n uudestaan (itseasiassa buuttasin koneen kun piti kävästä välillä Windowsin puolella), mielestäni ei ollut typoja mutta... pitänee selvittää missä vika.

Muutenkin tuon dokumentaatio (kunnollinen) olisi kiva löytää, näkisi mitä mahdollisuuksia siinä on... Pitäisi olla monipuolinen ja hyvin konfiguroitavissa, dokumentaatiota ei vaan löydy ihan helpolla :(

12
Ubuntu tietokoneissa / Moaning goat meter
« : 23.06.07 - klo:15.21 »
Tervehdys
Asentelin tuossa juuri Amiloon Ubuntun, 7.04/64 bit. Linux on muuten jossain määrin tuttu ja Ubuntunkin asetukset alkavat olla kohdillaan mutta... Tuo MGM näyttää ihan fiksulta paitsi että oletuksena se on vaakatasossa ja haluaisin sen pystyyn (WXGA näyttö niin mahtuisi reunaan...) ja ohjeiden löytäminen tuntuu olevan vähän hankalaa, kokeilin .Xresources tiedostoon "mgm.bars: horizontal" ja "mgm.stack:vertical" mutta ei vaikutusta (linuxmafia.com/mgm/  ...tuolla vähän rikkinäisiä linkkejä manual osiossa). Onko kukaan löytänyt tuohon hyvää manuaalia ? Jossain tuota sanottiin raskaaksi joten katsotaan jääkö vai palaanko GKrellm:iin...

Sivuja: [1]