Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Stazzy

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Chromella en olekaan testannut. Chromiumilla ei kamera pelaa, sillä se ei jostain syystä tajua tuota add-in-härpäkettä.

2
Hei,
nyt en löydäkään suoraa vastausta netistä. Pitäisi saada Adobe Connect toimimaan. Muuten ihan hyvä, mutta systeemi ei jostain syystä tunnista mikrofoniani. Tai siis se periaatteessa löytää mikrofonin, mutta ääni ei kulje. Adoben ohjeiden mukainen "audio setup wizard" istunnon aikana ei auta myöskään, sillä velhossa oleva "record"-nappi ei toimi. 

Käytössä on Flash Player plugin 11.2.202.508, eli viimeisin. Asennettuna adobe-flashplugin.
Asennettuna on myös Adoben suosittelema Adobe Connect 8 Meeting Add-in for Ubuntu Linux 10.04 64-bit. Tuo ei tietysti ole viimeisin, mutta viimeisintä ei Linuxille ole....
Ainiin, ja selaimena Firefox. Operalla koetettuna ei toiminut senkään vertaa.

Koneessa on Linux Mint 17, ja aplay --list-devices antaa seuraavan vastauksen:
Koodia: [Valitse]
aplay --list-devices
**** Luettelo PLAYBACK laitteista ****
kortti 0: MID [HDA Intel MID], laite 0: ALC269VB Analog [ALC269VB Analog]
  Alalaitteet: 0/1
  Alalaite #0: subdevice #0
kortti 0: MID [HDA Intel MID], laite 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Alalaitteet: 1/1
  Alalaite #0: subdevice #0

Kaikista niistä tuloksista, mitä intterwebsin syövereistä löysin, joku arvaili, että A.Connect ei tunnistaisi mikrofonia, koska input on stereo. Tätäkin voisi kokeilla vaihtaa monoksi, mutta kuinka? Alsa-härpäke, siis äänenvoimakkuuden säädin antaa vain litanian stereo-inputteja.

Onko jollakulla muulla ollut vastaavanlaisia ongelmia, tai ehkä valistuneita arvauksia siitä, mitä pitää tehdä?

Siis lyhyesti: Adobe Connectin istunto tunnistaa mikrofonin (HDA Intel MID), muttei ymmärrä äänen sisääntuloa.


(Lisäyksenä vielä: en ole connect-istunnon "host" vaan ainoastaan osallistuja, eli sieltä päästä en voi muuttaa asetuksia. Niin, ja mikrofoni toimii koneella noin muuten, laite siis on kunnossa.)

3
Toimii osittain. Eli näytön kirkkaus ei säädy sitä säätäessä, mutta kun sen asettaa arvoon XX%, niin seuraavan kerran käynnistäessä on siinä määrätyssä arvossa. Ehkä mä nyt tyydyn toistaiseksi tähän. Kiitos.

4
Lainaus
Silloin ongelmana on repeily (englanniksi tearing), joka johtuu siitä, ettei sisällön piirto ole tahdistettu näytön virkistykseen.

Mint 13:n ja 17:n välissä Intelin ajuri on muuttunut sisäisesti aika paljon. Suorituskyky on parantunut ja bugeja on korjattu, mutta laajoissa muutoksissa regressiot ovat aina mahdollisia.

Repeilyyn voi auttaa xorg.conf-tiedostossa asetettava ajurin parametri TearFree.

Tämähän toimii, kiitokset.
Vielä tosiaan jos kirkkauden säädön saisi kuntoon, niin olisin iloinen, mutta se nyt on pienempi kiusa.

5
Tuota voisi tietysti kokeilla.
Lähinnä ongelmaa on selaimessa toimivissa videoissa, ja jopa tekstitiedostoa tai nettisivua edestakaisin liikuttaessa. Myöskään näytön kirkkauden säätö ei toimi.

Tänne saakka selvisin: https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/ubuntu/intel-graphics-updates
Mutta tuosta en sitten ymmärräkään mitään.

6
Hei,
Käytössä on Linux Mint 17, päivitin tähän kolmestatoista jokin aika sitten. Ongelmia on tullut näytön kanssa. Etenkin videokuvan katseleminen on miltei mahdotonta, liikkuvassa kuvassa on ikään kuin raitoja. Näytönohjaimena Intelin integroitu.
Mikä tässä on muuttunut 13 jälkeen niin, että näytön hallinta tökkii?

Koodia: [Valitse]
~ $  lspci -nnk | grep VGA -A1
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0046] (rev 18)
Subsystem: Dell Device [1028:0457]

Onko jotain keinoa saada säädettyä asetuksia kuntoon?

Koetin ladata Intelin ohjaimia tämän ohjeen avulla: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=59&t=168661
Paitsi että lopputulos on "failed", koetin mitä tahansa...

Koodia: [Valitse]
🕛 Finished : W:Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-x-swat/intel-graphics-updates/ubuntu/dists/trusty/main/source/Sources  404  Not Found
, W:Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-x-swat/intel-graphics-updates/ubuntu/dists/trusty/main/binary-amd64/Packages  404  Not Found
, W:Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/ubuntu-x-swat/intel-graphics-updates/ubuntu/dists/trusty/main/binary-i386/Packages  404  Not Found
, E:Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.  [  ] ◦
main-window.c/on_transaction_finished: Package transaction finished with an error
🕛 transaction_view_start
🕛 Installing packages... : Failed  [  ]

Jossain toisaalla suositeltiin xf86-video-intel -pakettia https://wiki.archlinux.org/index.php/Intel_graphics
Mutta nyt mä olen liian tyhmä ymmärtääkseni, kelpaisiko se tähän, ja mistä hitosta minä sen lataan (ei näytä löytyvän Mintin normaaleista ohjelmalähteistä, enkä mä nyt saa edes ohjelmalähteiden hallintaa jostain syystä käynnistettyä).

7
Kiitos vinkistä. Olenkin miettinyt, että mitä tuolle (Firefoxissa) herjaavalle flashille pitäisi tehdä. Käytössä samainen Mint 13.

8
Ubuntu tietokoneissa / Scrivener ja Voikko
« : 26.12.11 - klo:21.59 »
Olisin utelias käyttämään Scrivener -ohjelmaa. Asennus sinänsä hoitui kivuitta, mutta suomen kielen oikoluku tökkii. Se käyttää jotain pakettia, joka ei tunnista viidesosaa sanoista.

Toisaalta luin ( http://www.literatureandlatte.com/wiki/doku.php?id=mac:spelling_dictionary ), että Scrivener saattaisi ymmärtää OpenOfficen Voikko-pakettia, mutta minä en kyllä noilla ohjeilla tule hullua hurskaammaksi.
Jostain se lataa sanastoja, mutta en millään saa selville mistä.

Olisiko jollakulla kokemusta samasta ohjelmasta?

9
jahas, paivitin uusimpaan ubuntuun, ja nappaimistoasetteluksi ehdotetaan ainoastaan englantia tai afgaania. kumpikaan ei oikein kelpaa.

mista namikasta tai milla kaskylla saisin nappikseni takaisin hallintaan? taa tosin on azerty, mutta ongelma joka tapauksessa sama.

10
Todella sekalainen pikkukysymys.
Kuinka ikkunan yläreunan väriä saa vaihdettua?
Lykkäsivät sen typeräksi tummansiniseksi viimeisimmän päivityksen myötä.

Käytössä Ubuntu 11.04, Gnome 2.32.1 ja haluaisin mielelläni käyttää tätä clearlooks-teemaa kun miellyttää muuten.

(tai voisinhan mä tietty asentaa jonkin uuden teemankin, mutta kun en osaa.)

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 11.04 Unity
« : 29.07.11 - klo:20.04 »
Yritän tässa antaa unitylle mahdollisuuden...

Mutta en nyt hahmota kuinka tätä saa viriteltyä.
- Miten yläpalkin ulkonäköä voi vaihtaa?
- Saako jostain sivupalkin valikoita muutettua? Miten? Inhoan etenkin niitä "suositeltuja ohjelmia asennettevaksi".
- Miten oikein saa vaihdettua sujuvasti ohjelmien välillä? Aiemmin ne olivat alapalkissa, nyt tuolla sivupalkissa, jossa on kiljoona muutakin kuvaketta. Ei-näppärä.
- Niin ja se työpöytänappi...?

12
Luovuin ihan vasta 7 vuotta vanhasta HP:n läppäristäni, jossa on suunnilleen samanlainen kookoonpano kuin aloittajan koneessa. Itsellä Lubuntu pyöri paremmin. Xubuntussa kävi etenkin version 10.04 jo liian raskaaksi.

13
Itseasiassa se ei ole ihan niin yksinkertaista, sillä jos vaihtaa kielen vain kirjautumisvaiheessa, homma jää puolikieliseksi.
Tajusin ratkaisun, mutta se oli varsin epälooginen.

Pitää mennä Kieliasetukset -härpäkkeeseen, ladata haluamansa kielet, laittaa se listasta järjestykseen ja sitten EI PIDÄ PAINAA "toteuta järjestelmänlaajuisesti" -nappulaa, vaan ainoastaa sulkea ikkunan.

Sitten sama toisella käyttäjätilillä.

Itseasiassa tuossa pitäisi olla "toteuta järjestelmänlaajuisesti" ja "sulje" -nappuloiden lisäksi jokin "toteuta tällä käyttäjätilillä" -nappula, että sen ymmärtäisi paremmin.

14
Sain runnottua asennuksen läpi alternate -levyllä ja varoen etten yritäkään päivittää mitään netistä (joka ei siis alkuun hievahtanutkaan).

Vinkiksi kerrottakoon, että jos jollakulla on koneella Atheros Communication AR8152 -verkkokortti, niin tällä ohjeella lähti mainiosti toimimaan. (Siis tuon linkin viesti #6)
Ilmeisesti se tosin pitää uudelleenasentaa jokaisen kernel-päivityksen yhteydessä, mutta noh.

15
Hmmjoo.

Teoriassa siis kirjautumisvaiheessa saa Xubuntussakin valittua kielen, mutta se valinta vaikuttaa vain muutamiin osiin systeemiä. Loppu on sillä "language supportissa" valitulla kielellä. Esim. minun sessioni on siis sekakieltä.

16
Nostan tätä keskustelua, sillä tahtoisin tietää, mikä on tilanne Ubuntun kanssa.
Onko uusissa versioissa (10.04 / 10.10) mahdollisuutta käyttää systeemiä kahdella eri kielellä?

17
Asensin Windowsin uudelleen ja poistin Ubuntun tämän ohjeen avulla : http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32467.msg252519#msg252519

Katsellaan tänä iltana jos Ubuntun uudelleenasennus onnistuisi.
Verkkoyhteys ei toimi live-cd:lla, ei taida tunnistaa verkkokorttia tai jotain.

18
Tämä HP pavilion -vanhus, 7-vee ja jotain, jumiutuu tasaisin väliajoin kokonaan, kaatua ei ole tainnut varsinaisesti kuin pari kertaa. 10.04 oli liikaa, olisi pitänyt olla päivittämättä, tuntuu olevan liian raskas.

19
Koetan asentaa 10.04:jää uudella läppärilleni Windowsin rinnalle.

Asennus näytti menevän kunnolla, käynnistyi kertaalleen Ubuntuun ja kertaalleen Windowsiin, mutta nyt laite ei käynnisty ollenkaan, "operating system not found".

Myöskään asennus-cd ei käynnisty.

Olisiko vinkkejä mistä lähteä purkamaan ongelmaa? Luin kyllä muutamia threadeja täältä, mutten tullut hullua hurskaammaksi.




20
Siis, lepotilassa on ongelmana se, että siitä ei palata kunnolla. Eli kone pitää virtanapista käynnistää uudelleen, mutta sen käynnistyksen jälkeen vielä kysellään salasanaa, samaan tapaan kuin valmiutilasta palatessa.

Mutta tosiaan, se lepotilan toimimattomuus ei ole ongelma sinänsä, jos sen napin vain saa valikosta pois. Sammuttamisen toimimattomuus selkeästi hankalampaa.

Muoks: Kokeilin muutamilta foorumeilta löytynyttä keinoa, eli:
Lainaus
sudo gedit /etc/default/grub
change : GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
by : GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet acpi=force"
mutta sekään ei tunnu toimivan. Jokin asia siihen jää päälle vielä sammuttamisen jälkeenkin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6