Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Fabio

Sivuja: [1] 2
1
Olen kyllä nm:n kanssa samaa mieltä. Energiaperiaatteiden mukaan energianmuoto vain muuttuu. Lähes jokainen sähköinen komponentti tuottaa käytössä lämpöä. Kuten hän jo sanoi.

Lainaus
Häviävän pieni osa energiasta pääsee karkaamaan ulos esimerkiksi valona, äänenä ja radiotaajuuksien säteilynä, joita se "paremman hyötysuhteen" lämpöpatteri ei juurikaan tuota.

Muutamat ledit ja wlan radiot yms. vie kuitenkin käytetystä energiamäärästä murto-osan. Ja se on ihan totta, että tuuletinkin käytössä nostattaa ympäröivän tilan lämpötilaa käytännössä katsoen juuri sillä teholla, mikä tuulettimen sähkötehoksi on ilmoitettu.

Toki onhan sähköpatterilla parempi hyötysuhde, koska kaikki energia saadaan käytännössä lämmöksi. Mutta minusta todella typerää tuijottaa pelkästään powerin hyötysuhdetta. Prossu,GPU ja piirisarjat sen sähkötehon kuitenkin syö.

Poweri oli vain esimerkki, tietysti pitää laskea kaikkien komponenttien hyötysuhteet ja kokonaisuuden hyötysuhde.

Varmaan olette kumpikin oikeassa eli sähkönsäästön kannalta tilanne taitaa olla +- nolla. Ei siis synny säästöä muttei myöskään kulut lisäänny.

Oliskohan missään aiheesta tutkimusta?

2
tietokone kuluttaa 400 wattia josta 360 wattia muuttuu lämmöksi

Kyllä siitä tietokoneen ottamasta 400 W:sta muuttuu 400 W lämmöksi (n. 399.9 W jo saman huoneiston sisällä). Taidat ajatella virtalähteen 90% hyötysuhteen tarkoittavan sitä, että osa tehosta häviää matkalla jäljettömiin. Näin ei ole, vaan hyötysuhde tarkoittaa kuitenkin sitä, että hyödyntämätön 10% tehosta muuttuu lämmöksi jo virtalähteessä. Hyödynnetty teho muuttuu sitten lämmöksi piireissä ja siruissa sekä mm. pyörivien levyjen ja tuulettimien (+ilmavirran) kitkana. Häviävän pieni osa energiasta pääsee karkaamaan ulos esimerkiksi valona, äänenä ja radiotaajuuksien säteilynä, joita se "paremman hyötysuhteen" lämpöpatteri ei juurikaan tuota.

Taidat kuule ihan itse luulla niin. Hyötysuhde virtalähteen kohdalla tarkoittaa sitä, että se ottaa seinästä 400 wattia sähköä ja antaa eteenpäin sähkönä 90% 400:ta eli  360 wattia toisin sanoen vain 40 wattia muuttuu lämmöksi SEKÄ tuulettimen pyörimis liikkeeksi.

Koko tietokoneen hyötysuhdetta laskiessa pitää laskea muiden komponenttien hyötysuhteet

Siis hyötysuhde on sitä kuinka paljon käytetystä energiasta muuttuu tehdyksi työksi joka tietokoneen kohdalla on jotain muuta kuin huoneen lämmittämistä, toisin kuin lämpöpatterin kohdalla. Eli vielä kerran, että tyhmäkin tajuaa tietokoneen hyötysuhde LÄMMITTIMENÄ on huonompi kuin lämpöpatterin koska se EI ole sen tarkoitus (siis toimia lämmittimenä).

3
"tietokoneen hyötysuhde 90%,"

Siis kulutukseksi voidaankin tietokoneelle laskea vain 10% ei 100%. 400-wattinen kone kuluttaa vain 40W sähkölämmityskiinteistössä. Hehkulampun tapauksessa saadaan lämmön lisäksi hieman valoakin.

tietokone kuluttaa 400 wattia josta 360 wattia muuttuu lämmöksi, samaan aikaan 400 watin lämpöpatteri kuluttaa sen 40 wattia joka ei muutu lämmöksi ja kokonais sähkönkulutus on 400 wattia + 40 wattia eli 440 wattia.

Siis sähkölämmitteisessä talossa et voi erotella lämmityssähköä ja muuta sähköä koska ne tulevat samasta liittymästä ja ovat siten samanhintaisia.



Nyt putosin hieman kärryiltä. Miksi se sähköpatterin 40W ei muutu lämmöksi? Onhan niillä nyt melko korkea hyötysuhde, enemmän kuin 90%.

Täyssähkötalossa kaikki sisälle jääneet lämmityswatit ovat kelvollisia, toki vanhanaikaisilla termostaateilla ja lämmönlähteiden väärillä sijoitteluilla on merkitystä. Se ei kuitenkaan muuta tilannetta. Säästöjä syntyy vasta kun em. seikat on hoidettu kuntoon. Meikäläiselläkin on tupakeitiössä tarkoilla termostaateilla varustetut lämmittimet ja lämpötila on vakio parin asteen kymmenyksen sisällä. Kun sitten aurinko keväällä alkaa paistaa ikkunasta sisään, jäävät patterit pois pelistä jne. Vasta silloin tietokoneen lämpö on turhaa kulutusta.

Edelleenkin asia on yksinkertainen: Lämpöpatteri tuottaa lämpöä paremmalla hyötysuhteella kuin tietokone joten tietokoneen ja patterin yhteiskäyttö lämmitykseen kuluttaa enemmän sähköä kuin pelkkä patteri.

Siis tietokone kuluttaa enemmän sähköä tuotettua lämpöwattia kohti kuin lämpöpatteri. edellisessä laskelmassa siis lämmön tarve oli 400 wattia josta tietokone tuotti 360 wattia jolloin lämpöä puuttuu vielä 40 wattia jolloin patteri tuottaa sen lopun. Kun tietokone ottaa sähköä 400 wattia mutta tuottaa vain 360 wattia lämpöä niin patteri tuottaa sen lopun 40 wattia ja kuluttaa sähköä pyöreästi 40 wattia jolloin yhteen laskettu sähkönkulutus on 400 wattia (tietokone)+ 40 wattia (lämpöpatteri). kun taas pelkkä lämpöpatteri kuluttaa vain pikkuisen yli 400 wattia siis reilusti vähemmän kuin 440 wattia.

Siis ainoastaan kahdella tavalla voit säästää lämmityksessä joko laskemalla huonelämpötilaa tai lisäämällä eristeitä. Et korvaamalla hyvän hyötysuhteen laitteita huonon hyötysuhteen laitteilla.

4
"tietokoneen hyötysuhde 90%,"

Siis kulutukseksi voidaankin tietokoneelle laskea vain 10% ei 100%. 400-wattinen kone kuluttaa vain 40W sähkölämmityskiinteistössä. Hehkulampun tapauksessa saadaan lämmön lisäksi hieman valoakin.

tietokone kuluttaa 400 wattia josta 360 wattia muuttuu lämmöksi, samaan aikaan 400 watin lämpöpatteri kuluttaa sen 40 wattia joka ei muutu lämmöksi ja kokonais sähkönkulutus on 400 wattia + 40 wattia eli 440 wattia.

Siis sähkölämmitteisessä talossa et voi erotella lämmityssähköä ja muuta sähköä koska ne tulevat samasta liittymästä ja ovat siten samanhintaisia.


5
Olen kyllästynyt siihen, että suosikkisähköpostiohjelmani Evolution tekee osoitekenttään pilkun ja välilyönnin, kun painan AltGr-näppäintä. Kyseistä näppäintähän tarvitsee suomalaisessa näppäimistössä, kun haluaa tuottaa @-merkin. Ko. merkki on suhteellisen olennainen asia, kun haluaa kirjoittaa sähköpostiosoitteen.

Saako jollain asetuksella tai kiertotiellä ongelman poistumaan?

Ulkomaisilla sivustoilla on puhuttu vastaavasta ongelmasta, joka liittyy Alt-näppäimeen ja HUDiin. En saanut niistä oikein tolkkua.

En halua luopua Evolutionista. MInulla on tuoreimmat Evolutionit ja Ubuntut 32- ja 64-bittisissä muodoissa. Ongelma on sama kaikissa - itse asiassa on tainnut olla jo vuosia.

Minä ainakin tarvitsen alt gr näppäintä @-merkin tuottamiseen suomalaisessa näppäimistössä (siis alt gr+2). Normaalisti Unityssä alt on varattu HUDille.

6
jos asuu taloudessa, jossa ei lämmitetä sähköllä vaan jollain muulla
Juu tuo pitää ottaa huomioon, eli sähkölämmitystaloissa talviaikana tietokone ei vie käytännössä juuri lainkaan sähköä.
Perustelen katalan väittämäni sillä että suurin osa tietokoneen kuluttamasta sähköstä muuntuu suoraan lämmöksi, ja sähkölämmitys joutuu lämmittämään samassa suhteessa vähemmin.. Tuo siis vain talviaikana, kesällä tilanne on toinen, silloin tietokone tietenkin kuluttaa sähköä myös sähkölämmitysasunnoissa.

Ei muuten pidä paikkaansa. Tietokoneen tai hehkulampun lämpöhyötysuhde on huonompi kuin lämpöpatterin joten joudut kuluttamaan enemmän sähköä saman lämpömäärän tuottamiseen jos korvaat lämpöpatterin tuottamaa lämpöä tietokoneella tai hehkulampuilla. Ainoastaan kaukolämmitteisessä talossa syntyisi säästöä kaukolämmön suhteen mutta sähkön osuus kasvaisi ja todellisuudessa kokonais kustannukset kasvaisi.

esimerkiksi lämmön kulutus 200kw/vrk, lämpöpatterin hyötysuhde 99%, tietokoneen hyötysuhde 90%, tarvittava sähköenergia lämpöpatterilla 202kw, tietokoneella 220kw.

7
Ohjelmasta on löytynyt pieni virhe, se pyöristää ALV:n kun pitäisi vain katkaista desimaalit yhden euro sentin kohdalta.

8
Rouvan lomareissuläppäristä (eeepc 701) loppui levytila kesken päivitysten asennuksen. Kone on käytössä vain reissuissa valokuva jemmana, joten päivityksiä oli jonossa yli 250Mt ja levy tietysti kuvia täynnä. Tilaa on nyt vapautettu koneelle 1.5Gt mutta silti päivitykset jää asentumatta. Ongelmaa pyydetään korjaamaan komennolla:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get -f install Mutta vastauksena tulee:
Koodia: [Valitse]
mari@mari-laptop:~$ sudo apt-get -f install
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Korjataan riippuvuuksia... Valmis
Seuraavat ylimääräiset paketit on merkitty asennettaviksi:
  libc6 libc6-dev
Ehdotetut paketit:
  glibc-doc
Nämä paketit päivitetään:
  libc6 libc6-dev
2 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 287 päivittämätöntä.
1 ei asennettu kokonaan tai poistettiin.
Noudettavaa arkistoa 0 t/9 040 kt.
Toiminnon jälkeen vapautuu 2 048  t levytilaa.
Haluatko jatkaa [K/e]? k
E: Tiedostoa /tmp/libc6.config.88271 ei voitu avata - open (28: Laitteella ei ole tilaa jäljellä)
E: Tiedostoon /tmp/libc6.config.88271 kirjoittaminen ei onnistu - ofstream::ofstream (28: Laitteella ei ole tilaa jäljellä)
debconf: apt-extracttemplates epäonnistui: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
dpkg: peruuttamaton vakava virhe, keskeytetään:
 Ei voitu luoda `/var/lib/dpkg/updates/tmp.i': Laitteella ei ole tilaa jäljellä
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (2)
mari@mari-laptop:~$
On kokeiltu myös:
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg --configure -aJa vastauksena saadaan taas dpkg: peruuttamaton vakava virhe, keskeytetään:
 Ei voitu luoda `/var/lib/dpkg/updates/tmp.i': Laitteella ei ole tilaa jäljellä
Mikä aiheuttaa nyt tuon hölynpölyn siitä, että tilaa ei muka riitä.
Komento:
Koodia: [Valitse]
df -hkertoo että
sda1 käytetty 80% täynnä eli 1.4Gt vapaana
/dev käytetty 1%
/run käytetty 1%
/run/lock käytetty 0%
/run shm käytetty 1%

Ideoita kenelläkään?


Minulla oli aikanaan samankaltainen ongelma, syyksi paljastui inodejen loppuminen kesken.
Kokeile mitä df -i komento sanoo.

9
Minulle taisi käydä tuon Zyxelin kanssa juuri noin - se laukesi ja vein takuuseen. Palauttivat sen mukamas korjattuna eikä toiminut kuitenkaan. No, korvaava laite oli jo hankittu eikä asian selvittely ollut erityisen helppoa joten asia jäi siihen. Kuumentumisesta johtui tuokin ongelma, koska kylmänä toimi.

Joten romu tuo Zyxel on. Tämä ei ole mielipide vaan luulisin, että on todennäköinen kuluttajalautakunnan päätös, kun asia tapahtui takuuaikana. Sinulla on takuut jo menneet joten siitä voi olla mitä mieltä hyvänsä.

Tietystihän laite joka on suunniteltu toimimaan Ethernet-verkossa useiden laitteiden kanssa ja ei sitä tee, on viallinen. Todennäköisesti se olisi uutena noin toiminutkin, mutta jonkun vuoden päästä ei olisi toiminut. Tällöin olisit ollut eri mieltä kun joku toimiva laite olisi lakannut toimimasta tuon Zyxelin takia kuten minulla kävi. Zyxelin tekniikkaa ja sen huonoutta, ei tuo erilainen käyttöhistoria olisi kuitenkaan muuttanut miksikään.

Voisi kysyä sitäkin, että mitä Asuksessasi on tehty väärin kun se toimii - eihän sen pitäisi?  :)

Reitittimissä on minun lähipiirissäni se tilanne, että koneet joiden kanssa sen pitää toimia, eivät todellakaan ole vakioita, vaan niitä on paljon ja osaa en edes tiedä. Tämä tietysti vaikuttaa näkökantoihini, koska Zyxelini-aikakaudella kunnollinen Cisco maksoi 500+ euroa + 20% huoltomaksu/vuosi ja zyxel-tasoiset 60 euroa ... joten olisi todellakin ollut tarpeen että zyxelit olisivat toimineet, vaan kun ei. Nykyään on tilanne aivan eri, koska kunnollisen saa jo 100+ eurolla, joten jätän zyxelit aivan suosiolla kaupanhyllyille kuivumaan konkistaan  :).

Jostain syystä ihmismieli menee niin, että vanhat laitteet ovat toimivia jos uusi laite ei toimi niiden kanssa. Tämä näkyy monesti siinä, että emä-huonoja komponentteja ei millään voida vanhoissa koneissa vaihtaa uuteen "kun ne ovat ennen toimineet", joten syy on tässä-ja-tässä uudessa asiassa ... vaikka vaihtaminen ei maksaisi käytännössä mitään ja vanhat komponentit ovat aina olleet huonoja - huonous vain tulee esille myöhemmin. Tämä näkyy monessa keskustelussa, siis tämän Foorumin ulkopuolellakin.

No mutta tässä keskustelussa ei ainakaan voida syyttää että asiaan ei olisi paneuduttu  :) . Kiitokset ansiokkaasta testauksesta - tämä valaisi minullekin paljon  :)

Minä kyllä sanoisin, että vika on Fujitsussa jos asus toimii kuumenneen piirin kanssa.
Eli jos telewellin vastaava piiri kuumenisi vastaavalla tavalla niin fujitsu lakkaisi toimimasta ennemmin kuin asus, mutta sitähän emme koskaan saa tietää. JA vielä sanon, että hinta ei todellakaan takaa laatua (ihan bisneksen 101, esim. onko vertu nokiat laadukkaampia elektroniikaltaan hinnan suhteessa kuin tavalliset nokialaiset).

Jos uusi tekniikka ei toimi vanhan kanssa niin todennäköisemmin vika on uudessa eikä vanhassa.

10

Jos olisikin antanut tällä tavalla mahdollisuuden päivittää. Ei antanut, eikä näyttänyt koko riviä. Ei kai sitten osannut lukea 10.4. systeemiä, vaikka osaakin tehdä sen verkosta päivitettäessä ja näköjään samsta 11.4 samaan 11.4 järjestelmään päivitettäessä.

Varsinainen kysymys kuului: Mikä logiikka tähän käsitteeseen "nimi" liittyy käyttäjätunnukseen verrattuna. Siis mitä lisäarvoa sillä saavutetaan. Miksi aiemman järjestelmän "käyttäjätunnukset" eivät voineet siirtyä uuden järjestelmän "nimiksi" sellaisenaan. Miten minun olisi pitänyt toimia, jotta olisin saanut aikaiseksi uuteen järjestelmään vanhat käyttäjätunnukset kirjautumisikkunaan.

Logiikka on se, että nimi on ristimä nimesi mutta käyttäjätunnus voi olla periaatteessa mitä tahansa vaikka "uerydfish434".

11
Pelit / Vs: Quake 3 asennus ongelma
« : 12.05.12 - klo:23.24 »
käynnistäessäni peliä...alkaa herjaamaan näin =>

se game-data-packager to build and install the quake3-data package.
You will need these two files:

--------------- baseq3/pak0.pk3

From a Quake III Arena CD-ROM or installation

size: 479493658 bytes
md5sum: 1197ca3df1e65f3c380f8abc10ca43bf
sha1sum: 9d588ea65e92944d3e23eeb6ec08f1dd666f4658
sha256sum: 7ce8b3910620cd50a09e4f1100f426e8c6180f68895d589f80e6bd95af54bcae

--------------- linuxq3apoint-1.32b-3.x86.run

From any mirror of ftp.idsoftware.com, Gentoo or FreeBSD: for instance try
http://www.filewatcher.com/m/linuxq3apoint-1.32b-3.x86.run.30923961.0.0.html

size: 30923961 bytes
md5sum: c71fdddccb20e8fc393d846e9c61d685
sha1sum: 802d84af0d515db50a496c4c55d1f1c4f40a9239
sha256sum: c36132c5556b35e01950f1e9c646235033a5130f87ad776ba2bc7becf4f4f186



Mitä pitää tehdä ? Ilmeisesti 2 pakettia jotenkin pitäis asentaa ... alkuperäinen  Quake 3 cd levykin on asemassa..mutta mitään järkevää ei tapahdu...

Ainakin quake4 asennus toimii niin, että ajat tuon linuxq3apoint... Tiedoston sen jälkeen cd:ltä kopioit hakemistosta baseq3/ (vai missä ne olikaan) *.pak fileet eli pelin data tiedostot hakemistoon /usr/opt..(vai mikä se oli) Vai mihin se asennus ohjelma pelin asentaa. Siis cd:ltä tarvitaan ainoastaan datat ja netissä on sitten itse asennus ohjelma. Samoin toimii mm. doom3, quake2 jne. asennus.

12
Sellaisia ehdotuksia vielä, että koska asiakkaina voi olla sekä yksityisiä että firmoja niin á- hinnan saisi valita lasku tai asiakas kohtaisesti verollisen ja verottoman välillä. Ohjelma saisi hyväksyä myös kaksi numeroiset viitenumerot eli esim laskun numero 1 ja tarkistussumma siis 13 on laillinen viitenumero. Laskurivien käsin syöttö kokonaan eli ei pelkästään tuoteluettelosta haku. Nyt jos käsin syöttää jää ALV pois, siis laskuriville alv sarake. Lähetteisiin valinta näkyykö hinta ja mieluiten erikseentekeminen eikä näkyminen laskuluettelossa, hämärää onko lähete vai lasku ja jos on useampi lähete samalle asiakkaalle niin saisi tehdä niistä koostelaskun. Nyt ei tule muuta mieleen.

13
Voisiko tuotteet välilehdelle tehdä inventaario sarakkeen? Viivakoodin lukeminen vähentäisi aina varastosta yhden tuotteen.

Tarkoitat siis varasto seurantaa. Laskuun merkitty määrä tuotetta poistuu varastosta. Luonnollisesti silloin olisi hyvä olla myös ostoreskontra jos on esim. jälleenmyyjä, jos taas itse tuottaa jotain niin käsin syöttö tai/ja viivakoodilla tuotteiden syöttö varastoon. Jos itse tuottaa niin ostohinnaksi valmistus kustannukset.

14
Yleistä keskustelua / Vs: LXDE:n taruko lopussa??
« : 17.05.11 - klo:01.14 »
Taitaa tuon LXDE työpöydän taru olla lopussa, kun sivusto on alhaalla ja domain myynnissä? http://lxde.org

Harmi sinäänsä koska itse tykästyin siihen kovasti sen kevyden + muokattavuuden tähden.

En ainakaan minä huomannu äskön sivuston olevan alhaalla ja domain myynnissä.

15
Itselläni on myös useita karvaita kokemuksia kesken päivityksen sammutetusta koneesta, joten automaattipäivityksiä ei voi ajatella ummikoille.

T:Jallu59

Minulla ainakin konetta sammutettaessa tulee ilmoitus "checking for unattended upgrades" tai jotain sinnepäin en muista tarkkaan. Eli ilmeisesti tarkistetaan onko automaattipäivitys kesken ja ei sammuteta konetta enenkuin ne on asennettu.

16
mulla on kyllä varmaan pahemman luokan lukihäiriö kun en tämän ketjun viesteistä saa mitään vastausta t-aika ohjelmasta joka kuitenkin on t-laskun ajankäyttön tuontiin liittyvä ohjelma, et voisitko vähän tarkentaa mulle? :)

T-aika on T-laskun versio sivuston (http://helineva.net/t-lasku/versiohistoria/) mukaan Enporia Oy:n ohjelma, mutta Googlella ei löydy tietoa kyseisestä ohjelmasta ja Enporia Oy:n kotisivuilla on vain kolmen ihmisen yhteystiedot

17
Mulla ainakin viivakoodinlukija toimii ilman mitään ajureita, se näkyy koneelle ihan tavallisena usb näppäimistönä.

18
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 16.01.10 - klo:17.36 »
Seuraava ongelma on, että nelosen hd kanava pätkii pahasti. Win puolella toimii hyvin. Mistähän se vois johtua ?

19
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 16.01.10 - klo:01.35 »
Jep nyt toimii, kiitoksia

20
Laitealue / Vs: Anysee usb-digi
« : 16.01.10 - klo:00.38 »
Terve kaikille

Tuli ostettua Anysee e30+, laite tunnistuu ja ajuri ladataan, mutta vlc:llä ei onnistu kanavan virittäminen tulee vain seuraavanlainen ilmoitus:

qt4 debug: Initialization of Capture device panel
qt4 warning: Input option: dvb-adapter=0
qt4 warning: Input option: dvb-srate=0
main debug: adding item `dvb://frequency=322000000' ( dvb://frequency=322000000 )
qt4 debug: Adding a new MRL to recent ones: dvb://frequency=322000000
main debug: rebuilding array of current - root Soittolista
main debug: rebuild done - 1 items, index -1
main debug: processing request item dvb://frequency=322000000 node null skip 0
main debug: resyncing on dvb://frequency=322000000
main debug: dvb://frequency=322000000 is at 0
main debug: starting new item
main debug: creating new input thread
main debug: Creating an input for 'dvb://frequency=322000000'
main debug: thread started
main debug: using timeshift granularity of 50 MBytes
main debug: using timeshift path '/tmp'
main debug: thread (input) created at priority 10 (input/input.c:230)
main debug: `dvb://frequency=322000000' gives access `dvb' demux `' path `frequency=322000000'
main debug: creating demux: access='dvb' demux='' path='frequency=322000000'
main debug: looking for access_demux module: 0 candidates
main debug: no access_demux module matched "dvb"
main debug: TIMER module_need() : 0,185 ms - Total 0,185 ms / 1 intvls (Avg 0,185 ms)
main debug: creating access 'dvb' path='frequency=322000000'
main debug: looking for access module: 1 candidate
dvb debug: Opening device /dev/dvb/adapter0/frontend0
qt4 debug: IM: Setting an input
qt4 debug: Updating the geometry
qt4 debug: Updating the geometry
dvb debug: Frontend Info:
dvb debug:   name = Philips TDA10023 DVB-C
dvb debug:   type = QAM (DVB-C)
dvb debug:   frequency_min = 47000000 (kHz)
dvb debug:   frequency_max = 858000000 (kHz)
dvb debug:   frequency_stepsize = 62500
dvb debug:   frequency_tolerance = 0
dvb debug:   symbol_rate_min = 458333 (kHz)
dvb debug:   symbol_rate_max = 7333333 (kHz)
dvb debug:   symbol_rate_tolerance (ppm) = 0
dvb debug:   notifier_delay (ms) = 0
dvb debug: Frontend Info capability list:
dvb debug:   inversion auto
dvb debug:   forward error correction auto
dvb debug:   card can do QPSK
dvb debug:   card can do QAM 16
dvb debug:   card can do QAM 32
dvb debug:   card can do QAM 64
dvb debug:   card can do QAM 128
dvb debug:   card can do QAM 256
dvb debug: End of capability list
dvb debug: trying to tune the frontend...
dvb debug: using inversion=2
dvb debug: using fec=9
dvb error: DVB-C: setting frontend failed (-1): Virheellinen argumentti
dvb error: DVB-C: tuning failed
main warning: no access module matching "dvb" could be loaded
main debug: TIMER module_need() : 677,244 ms - Total 677,244 ms / 1 intvls (Avg 677,244 ms)
main error: open of `dvb://frequency=322000000' failed: (null)
main debug: thread ended
main debug: dead input
main debug: changing item without a request (current 0/1)
main debug: nothing to play
qt4 debug: IM: Deleting the input
qt4 debug: Updating the geometry
qt4 debug: Updating the geometry
main debug: TIMER input launching for 'dvb://frequency=322000000' : 804,795 ms - Total 804,795 ms / 1 intvls (Avg 804,795 ms)

Windowsin puolella vlc:llä toimii sama taajuus.

dmesg sanoo, että:

[ 7358.750098] usb 1-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 7
[ 7359.892604] usb 1-2: device not accepting address 7, error -71
[ 7360.035525] usb 1-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 8
[ 7361.407915] usb 1-2: config 1 interface 0 altsetting 0 bulk endpoint 0x1 has invalid maxpacket 64
[ 7361.407928] usb 1-2: config 1 interface 0 altsetting 0 bulk endpoint 0x81 has invalid maxpacket 64
[ 7361.407939] usb 1-2: config 1 interface 0 altsetting 1 bulk endpoint 0x1 has invalid maxpacket 64
[ 7361.407947] usb 1-2: config 1 interface 0 altsetting 1 bulk endpoint 0x81 has invalid maxpacket 64
[ 7361.410871] usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 7361.412221] dvb-usb: found a 'Anysee DVB USB2.0' in warm state.
[ 7361.412301] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[ 7361.414977] DVB: registering new adapter (Anysee DVB USB2.0)
[ 7361.420926] anysee: firmware version:0.1.2 hardware id:15
[ 7361.438468] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Philips TDA10023 DVB-C)...

Onko tälle versiolle tukea ?

Sivuja: [1] 2