Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SuperJaakkima

Sivuja: [1] 2
1
Seelvä. Ajattelin tässä ihan harjottelumielessä itse vääntää tollaselle pohjan.

Splini ei ole sopiva työkalu tähän sillä se piirtää paloittain määritellyn funktion jokaisen pisteen läpi. Data on kohinaista joten käytetään aproksimointimenetelmää.

Pienimmän neliösumman menetelmä laskee sovitteen, jonka toiseen korotettu summa on mahdollisimman hyvin dataa vastaava. Ensimmäisen asteen PNM sovittaa suoran, toisen asteen paraabelin ja kolmannen asteen sovite sovittaa kolmannen asteen yhtälöt.

Calc tarjoaa vain ensimmäisen asteen sovitteen joten muut asteet joudutaan laskemaan. ajanhetket tulee olla kokonaislukuja esimerkiksi päiviä mittauksen aloittamisesta tai ihan järjestysnumeroita. lasketaan seuraaviin sarakkeisiin ajanhetkien toinen ja kolmas potenssi. Painot omaan sarakkeeseen. lasketaan kertoimet yhtälölle joka tuottaa käyrän. valitsemalla neljä vierekkäistä solua ja kirjoitetaan LINEST(painon arvot;ajanhetkien arvot;1;0) hyväksytään painamalla shift+vaihto+enter.

Sitten malli laskee sarakkeeseen funktion arvot arvot joita käytetään laskennassa. jos haluat vaikka laskea toisia potensseja automaattisesti kirjoita ensimmäisen ajanhetken viereen =A7^3 ja enter sitten valitset solun ja pienestä täplästä alakulmassa vedät muita arvoja esille.

En vieläkään suostu sanomaan tätä ennusteeksi.

malli tästä : http://ubuntuone.com/1htTlfpmeRIJJHPpD900ph


2
Sinun täytyy laskea jotain vakiona pysyvää. Ensin opettelet tilastomatematiikkaa sitten lasket vaikka luottamusvälejä koska keskiarvot ym. ovat liian simppeleitä. En tiedä ymmärsitkö mutta pelkän painon suhteesta aikaan on mahdotonta ennustaa tulevaa painoa koska siihen vaikuttavat ulkoiset asiat enemmän kuin historia.

Lisäys:

Ennustettavissa olevat asiat vaativat jonkin sortin mallin tai edes arvauksen millaista tuleva kehitys tulee olemaan. Esimerkiksi jonkin radioaktiivisen kappaleen radioaktiivisuus voidaan ennustaa siksi että radioaktiivisesta hajoamisesta on olemassa malli. Mikään malli ei ennusta painoa tyhjästä. Mistä malli voisi vaikka tietää että alat vaikka syömään tuplasti.

3
Kannattaa lopettaa tilastosuureiden miettiminen. Jos haluat jonkun tulevaisuuden ennustus työkalun kannatta suunnata katse numeerisiin menetelmiin. Keräät ensin datan sitten päätät sovittaa datajoukkoon vaikka kolmannen asteen polynomin esimerkiksi pienimpien neliösummien menetelmää käyttäen. Nämä taitaa olla suoraan kuvaajanpiirtotyökalussa. En nopsaan löytänyt funktiota jolla polynomisovitteita saisi tehtyä.

Ja hyödyttömän vastauksen alkuosan jälkeen haluan sanoa että ennusteet jos ei ole mitään inputteja eli tietoa liikunnan, syömisen ym määrästä ei kannata alkaa ennusteita tekemään. Sitten kun saat tämmöiset tiedot niin voit alkaa tehdä tilastollista analyysiä. Muuten kannattaa tyytyä vain seuraamaan painon kehitystä koska ennusteet tuppaavat menemään mönkään jos niissä ei ole mitään teoriaa taustalla. Elintavat painon kehitykseen vaikuttavat kaikkein eniten. Vaaka ei ole painon hallintaväline eikä sen tarkkuudella ole juurikaan väliä. rahaa kannattaa käyttää kunnon urheiluvälineisiin.

Voin suositella nettipalvelua http://www.heiaheia.com/ sinne voi merkitä liikuntasuorituksia ja painomittauksia. Ja se piirtää painon kehitystä kuvaavan kuvan.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Unityn ominaisuus?
« : 20.12.11 - klo:12.39 »
Hyvä että tämä ominaisuus herättää mielenkiintoa. Tämä unityn ominaisuus sai hyvän vastaanoton jo ubuntua suunnitaltaessa. Suurimmat linux aiheiset lehdet pitivät sitä linuxin kannalta tärkeimpänä edistysaskeleena sitten graafisen työpöytäympäristön. Ominaisuuden kehittämisen parissa hääri parhaimpina aikoina viisihenkinen työryhmä, mutta ominaisuus saatiin kuin saatiikin ubuntu 10.11 julkaisuun valmiiksi.

5
Hiiri ja konsoli :D

Kuulostaa hauskalta.
Mihin sitä tarvitsee?

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu One Luotettavuus
« : 23.08.11 - klo:11.33 »
Mulla U1 on toiminut hyvin. U1 ei tietääkseni sisällä ainakaan vielä tiedostojen palautusominaisuutta, joten kaikkea en sen varaan pistäisi. Ja omalla hölmöilyllä voi saada tiedostot poistetuksi muiltakin koneilta. Ja kun ketjun aloittajalla on ilmeisesti 2 konetta niin U1:sen parhaat puolet tulevat esille kun tiedostot ovat molemmilla koneilla.

U1:ssä on semmonen suomalaisia koskeva bugi että jos teet windowsilla ääkkösiä sisältävän hakemistopolun/tiedostonimen joka ei ole varsinaista UTF-8:aa, niin synkronointi ei onnistu ja U1 katkaisee yhteyden.

Ja varmuuskopiointi kannattaa muualle kuin canonicalin pilveen.

7
Mun mielestä C++ kannattaa opetella sinne pohjalle koska pääsee syvemmälle peruskäsitteisiin sisälle. Qt:lla keskittyminen menee liian helposti käyttöliittymän viilaukseen.

8

Lucid LTS 10.04 on jo jakelu lähes parin (=puolentoista) vuoden takaa. Kokeile uusinta Maverick:ia 11.04. Tavan työpöytäkäyttäjän ei tarvitse jämähtää käyttämään LTS:ää (Pitkän Tuen Versiota), jos laitteisto ja lisälaitteet ovat ihan nykypäivää. Lokakuussa saat taas päivitettäväksi 11.10 -version ;)

Mikä logiikka tossa on. 10.04 on vanhempana ja testattuna versiona takuulla paljon vähäbugisempi kuin uusin versio. Olen vielä ymmärtänyt että LTS rakennetaan lähtökohtasesti vakaammista ohjelmistoversioista. Käytän molempia versioita ja voin todeta että että ei siinä vuoden uudemmassa mitään aivan superupeeta uutta ole peruskäyttäjälle. Lähinnä silmäkarkkii (en siis tarkota etteikö ctrl+alt+numpad-tyyppiset jutut olis käteviä).  Jos ei tykkää harrastuksen vuoksi päivitellä niin on kannattavaa pysyä vanhemmassa.

9
On kiva että etäkirjautuminen on mahdollista linuxiin esimerkiksi ssh-yhteyden avulla. Kuinka todellinen riski noiden ohjelmistoriskien rinnalla on epäasiallisen tunkeutumisen riski käyttäen tätä väylää?

Ajattelen usein etäkirjautumisen yhteydessä kuinka helppoa se voi olla. Asiaa ei helpottanut kun vilkaisin lokista kirjautumisyritysten määrän, tuskinpa mitään kirjautumisyrityksiä tehtäis jos se ei sillontällöin onnistuisi. Näiden blokkaaminen ei onnistu jokakäyttäjän taidoilla ja vaatiikin vähintään pienin skriptin. Vielä pelottavammaksi asian tekee se että nämä kirjautumiset ei näy käyttäjälle mitenkään(Lokissa on muutama merkintä tietysti).

Edit: Huomasin nyt että meni vähän aiheen ohi, mutta en nyt poista koska liittyy aiheeseen tietoturva kuitenkin.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Standby tila ja salasana.
« : 03.02.11 - klo:20.08 »
Järjestelmä > ylläpito > käyttäjät ja ryhmät. Sieltä saat laitettua salasanankyselyn pois päältä.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Open Officen elvytys
« : 23.09.10 - klo:10.31 »
komennon eteen sudo
Koodia: [Valitse]
sudo
jos haluat pääkäyttäjän päätteen auki, jonka jälkeen komentojen eteen ei lisätä sudoa

Koodia: [Valitse]
sudo su
näiden jälkeen pääte kysyy salasanaasi, se on annettava.

Ja sitten lopuksi, tää on kyllä niin peruskauraa että pitäs pystyy ottaa ite selvää tietolähteitä käyttäen. Tulis samalla semmosta tiedonhaun harjottelua, jota tulee todennäkösesti eteen linuxin kanssa jatkossakin.

 

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kuka muistaa
« : 15.03.10 - klo:00.47 »
vahvistan ton startupmanagerin. En oikeen ymmärrä miten toi jälkimmäinen vastaus liittyy kysymykseen.

13
mulla tuli sama ongelma päivityksen jälkeen. se korjaantu siten että kommentoin
"blacklist ath5k" -rivin tiedostosta /etc/modprobe.d/blacklist-ath_pci.conf
sieltä on kai poistettu madwifi ja ath5k:lle jätetty toi blaclist-status. tosi paha kämmi ubuntulta.


Otan sanani takaisin en sano tähän mitään kun mulla oli siis realtekin piirit. mut voit tietenki ton myös kokeella.

14
Noin se on teoriassa jos kaikki on kunnossa. Mutta eihän ne hommat aina ole.
Itselläni oli WLAN ongelma viimesimmän päivityksen yhteydessä. Muistaakseni madwifi ja ath5k aiheutti ongelman. olikohan ath5k pois käytöstä ja madwifi poistettu vanhuuttaan. voisitko vaikka suorittaa päätteessä seuraavanlaisen komennon ja kertoa mitä siitä näkyy tai laittaa koko tuloste esille.

Koodia: [Valitse]
lshw -C network; iwconfig; iwlist scan; cat /etc/modprobe.d/blacklist-ath_pci.conf
tuo listaa koneen verkkolaitteet, näyttää siitä tietoja, näyttää langattomat verkot, sekä tuon yhden tiedoston sisällön niin näen onko ongelma kenties sama ku mulla. mulla ongelma lähti kun kommentoin tuolta blacklist-ath_pci.conf -tiedostosta rivin
Koodia: [Valitse]
blacklist ath5k
 

15
Ubuntu tietokoneissa / ssh ei toimi nautiluksessa.
« : 24.11.09 - klo:18.01 »
Tähän uusimpaan ubuntuun(karmic) päivittämisen jälkeen ssh-yhteys toimii erittäin hitaasti nautiluksen kautta. Päätteestä ja gftp-ohjelmasta sftp toimii hyvin.
Olen valinnut yhteystavaksi ssh ja oikean hakemistonpalvelimelta.
Muilla samanlaisia ongelmia? Mikä avuksi?
vai onko GNOME yksinkertaisesti niin huono.
Vika voi olla myös vanhassa läppärissäni. Joskus tämä ei edes katkaise virtaa vain pimentää näytön. Sama juttu käyttäjänvaihdoksessa näyttöön vaan mustaa. Ja pitää sähköt katkasta väkivalloin virtanapista.

Liitän vielä tekstiä /etc/ssh/ssh_config -tiedostosta

Koodia: [Valitse]
# This is the ssh client system-wide configuration file.  See
# ssh_config(5) for more information.  This file provides defaults for
# users, and the values can be changed in per-user configuration files
# or on the command line.

# Configuration data is parsed as follows:
#  1. command line options
#  2. user-specific file
#  3. system-wide file
# Any configuration value is only changed the first time it is set.
# Thus, host-specific definitions should be at the beginning of the
# configuration file, and defaults at the end.

# Site-wide defaults for some commonly used options.  For a comprehensive
# list of available options, their meanings and defaults, please see the
# ssh_config(5) man page.

Host *
#   ForwardAgent no
#   ForwardX11 no
#   ForwardX11Trusted yes
#   RhostsRSAAuthentication no
#   RSAAuthentication yes
#   PasswordAuthentication yes
#   HostbasedAuthentication no
#   GSSAPIAuthentication no
#   GSSAPIDelegateCredentials no
#   GSSAPIKeyExchange no
#   GSSAPITrustDNS no
#   BatchMode no
#   CheckHostIP yes
#   AddressFamily any
#   ConnectTimeout 0
#   StrictHostKeyChecking ask
#   IdentityFile ~/.ssh/identity
#   IdentityFile ~/.ssh/id_rsa
#   IdentityFile ~/.ssh/id_dsa
#   Port 22
#   Protocol 2,1
#   Cipher 3des
#   Ciphers aes128-cbc,3des-cbc,blowfish-cbc,cast128-cbc,arcfour,aes192-cbc,aes256-cbc
#   MACs hmac-md5,hmac-sha1,umac-64@openssh.com,hmac-ripemd160
#   EscapeChar ~
#   Tunnel no
#   TunnelDevice any:any
#   PermitLocalCommand no
    SendEnv LANG LC_*
    HashKnownHosts yes
    GSSAPIAuthentication yes
    GSSAPIDelegateCredentials no

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Assertion failed
« : 13.08.09 - klo:09.37 »
mä en ainakaan jaksa tommosista huolestua. kaikki tuntuu pelaavan hyvin. eikä tota oo enää tullu. ei kyllä hajua että mikä se olis.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mihin Opera Mail katosi?
« : 11.08.09 - klo:09.58 »
vähimmällä työllä  pääsee kun kirjottaa noiden kaden komennon väliin puolipisteen (;) se suorittaa ne komennot peräkkäin ilman kyselemisiä. sudo suorittaa komennon pääkäyttäjänä ja siihen syötetään salasana ja painetaan enter uusiksi.

Tuo display ....possibilities johtuu varmaan siitä että olet painanut TAB-näppäintä, joka täydentää komentoja ja nimiä automaattisesti. taitaa luku olla lähempänä 3 000 kuin 30 000. 

18
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Assertion failed
« : 11.08.09 - klo:00.14 »
mulla tuli vähän samannäköstä firefoxin päivityksen jälkeen.

Koodia: [Valitse]
ASSERT: *** Search: _installLocation: engine has no file!
Stack Trace:
0:ENSURE_WARN(false,_installLocation: engine has no file!,2147500037)
1:()
2:()
3:()
4:epsGetAttr([object Object],hidden)
5:()
6:()
7:currentEngine()
8:get_currentEngine()
9:updateDisplay()
10:init()
11:([object XULElement],14)


19
Multimedia ja grafiikka / Vs: ts-muoto mpeg:ksi
« : 23.06.09 - klo:17.37 »
ihan komentorivillä toimii ainakin tämmönen komento. kokeilin ite tommosesta vlc:n nauhottamasta pätkästä

Koodia: [Valitse]
ffmpeg -i muunnettava.ts -acodec copy muunnettu.mpeg
lihavoidut korvataan omien tiedostojen poluilla

20
googlella löyty tommonen skripti. tuntu ihan toimivan ja tiedot siirtyy tuolla. täytyy ite vaan muokata skriptiä jos haluu paremmalla laadulla. http://bytemonkey.org/flac2mp3/

Sivuja: [1] 2