Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TiLa

Sivuja: [1]
1
xorg tiedostohan oli tyhjä ja juurikin komenolla sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg asentelin takas ja lisäsin driver kohdan.
Käynnistäessä siis näyttö vaan vilkkuu ja menee pois graafisesta tilasta.

xorg.conf tiedosto pitäisi käsin kirjotella kun taas joutu turvautumaan windowsiin

Eikö nvidian ajurin 177 asentamiseen löydy mitään koodia?
Yritin kyllä 180 betaversioita aentaa mutta ei onnistunut sekään.

2
/etc/X11/xorg.conf-tiedoston muuttamisella ei ollut muuta hyötyä että ei enää tule valkoista ruutua :)

onko muita ideoita tai pitääkö tässä taaas asentaa järjestelmä uusiksi?

3 vuotta tappelin vanhan koneen ja atin näyttiksen kanssa ja luulin jo että uudella koneella ja nvidialla toimis paremmin. Ei nyt ihan paremmalta näytä.
Pari viikkoo sitten jumitti koko näytön kun säädin työpöytätehosteita.

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Kysymyksiä kubuntusta
« : 05.01.09 - klo:12.57 »
Tuli otettua NVIDIAN ajuri pois käytöstä ja nyt käynnistäessä tulee vaan valkoinen ruutu ja mihinkään ei pääse. Eli millä komenoilla NVIDIAN ajurin 177 saa otettua takaisin käyttöön?

Mistä saa kubuntussa käynnistys ja lopetusäänet pois päältä? Ei jaksa kuunnella niitä pimputuksia. En löytänyt mistään asetuksista

4
No ensiksi kommentteja, olen nyt pari vuotta ubuntua käyttänyt ja ollut erittäin tyytyväinen vaikka ongelmiakin on ollut. Mutta 8.04 versiossa on menty ainakin omasta mielestä muutama askel väärään suuntaan.
Tässä nyt muutamia ongelmia ja huomautuksia:

Asentamaan joutui 4 kertaa ennen kun sain jotenkin toimimaan, no oli siinä omaakin vikaa
Tietokoneen sammuttaminen ei aina onnistu, se vaan jumittuu.
Tietokoneen kello elää ihan omaa elämmänsä, välillä pysähtyy ja välillä toimii.
Käyttis alkaa olemaan melkoinen muistisyöppö, tulee jo windows mieleen. Kun aloitin käyttämään alle pari vuotta sitten niin tietokone päällä ilman ohjelmia vei n. 100mb, nyt jo lähemmäs 450mb. Vertailun vuoksi XP vie n. 250mb. Siirryin nyt kubuntuun, että en tiedä viekö se enemmän kuin ubuntu??
Ja sitten se näyttö. Tiedän että on atin X700... jne.. mutta kun aina samat ongelmat kun uusi versio tulee.
Ja nyt nyt vielä joku viisas on keksinyt että eipä sitä xorg tiedostoa muokata niin helposti kun on muutettu automaattisesksi, siis todella fiksu veto. Aikaisemmissa versioissa on sentään pysytynyt ja saanut aina toimimaan vähän paremmin.

Eli kysymys on, haluan että kubuntu 8.04 käyttää resoa 1024x768 jo kirjautumisikkunasta alkaen. Eli mitä mitä sinne xorg tiedostoon pitää kirjoittaa ja mihin kohtaan? joku voisi näyttää oman xorg tiedoston. Omat taidot ei enää riitä.
Ja kyllä olen kokeilut muita ohjeita mitä on aikaisemmin alueella ollut, ja ei toimi. Tällähetkellä en pääse kubuntuun ollenkaan kun näyttö simahti kokonaan kun kokeilin erästä ohjetta. Sitä aikaisemmin pääsi kun käynnisti vähintään 5 kertaa koneen uudestaan.

5
Mihinkään valikkoihin on hankala mennä, on ihan puuroa kun näkyy vaan pari sanaa, ei sieltä mitään löydä.
Veikkaisin kyllä xorgia, joka kerta on joutunut sitä säätämään. Kun vaan pääsis sinne.

6
Puhdas asennus Kubuntu, muuten näyttäisi toimivan hyvin mutta kaikkien kirjaimien fonttikoko on ainakin 100, mahtuu jotain 6 sanaa näytölle. kaikki kuvakkeet normaalikokoisia kirjaimet ei. Miten saadan normaaliksi?
Liittyy varmaan x:ään, sehän on ollut joka kerta ongelmana kun uusi versio on tullut.
Yritin säätää sitä, mutta ei sielläkään pääse eteenpäin, näppäimistökohdan jälkeen tekee jonkun tallennuksen eikä pääse enää takaisin.

7
Tekstitilaan pääsin ja nyt myös työpöydälle, mutta on aivan jumissa näyttö. toimii miten sattuu. Saako tuota palautettua takaisin siihen mitä oli gibsyn asennuksen jälkeen?

8
Kun oli gutsy saatu asennettua ja aattelin kokeilla atin eri ajureita, siinä oli alunperin fglrx ja kokeilin vesaa, mutta eipä suostu enää käynnistymään kunnolla. Ennen kirjautumisikkunaa pysähtyy. Eli saako atin ajurin muutettua takaisin fglrx:ään tai pääsekkö työpöydälle jollain komenolla?

9
Asentaminen ja käyttöönotto / Näytön tarkkuudesta.
« : 05.05.07 - klo:12.35 »
Onko joku saanut Ati X700 näytönohjaimen kanssa toimimaan 1200x800 resoluution ilman ongelmia.? Jos asennan atin ajurit tuon ohjeen mukaan http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Laitteisto#N.C3.A4yt.C3.B6nohjaimen_3D-ajurit 
niin 1200x800 tarkkuus toimii hyvin paitsi käynnistysvaiheessa, jolloin joutuu käynnistämään monta kertaa uudelleen että saa näytön toimimaan. 1024x768 tarkkuudella kaikki toimii mutta ei oikein miellytä silmää tuo tarkkuus, on kuin 80-luvulta. :D Haulla ei oikein löytynyt mitään selviä ohjeita tai oli niin vanhoja.
Ja käytössä on feisty.

10
Käyttiksen valinnan jälkeen näyttö ei aina toimi. Näytölle tulee vaan pysty ja vaaka väripalkkeja. Joskus näyttö toimii ihan ekalla kerralla, mutta yleensä joutuu 3-7 kertaa käynnistämään uudestaan. Ymmärsin että tää ongelma olis feistyyn korjattu, mutta ei... siks ei ole aikaisemmin kyselty ohjeita tähän. Näytönohjaimena se kuuluisa ati x700. Mitä tuolle voisi yrittää tehdä, kaikki olen kokeilut mitä foorumilta löytänyt. Ainakin seuraavaa valittaa käynnistäessä, en tiedä liittyykö.
MP-biosbug: 8254 timer not connected to I0-APIC
Error:microcode "bcm43xx_microcode5.fw" not awailable or load failed

11
Ubuntu tietokoneissa / Kymmensormijärjestelmä
« : 02.04.07 - klo:10.00 »
Löytyykö Ubuntulle ohjelmia jolla voisi harjoitella kymmensormijärjestelmää? Löysin jo KTouch:n mutta se on tarkoitettu näköjään sellaisille jotka jo osaavat vähän kirjoittaa joka sormella. Wintoosan puolella harjoittelin typingmaster prolla, se oli ihan asiallinen ohjelma. Jos samantapaisia löytyy niin hyvä olisi. Saisihan sen toimimaan varmasti Linuxissa, mutta jos löytyy valmiita muita ohjelmia.

12
No sain linuxin asennettu. Piti poistaa kaikki linuxin osiot, mennä eteenpäin. Sitten palata takaisin että sai osioitua uudestaa, niin sain toimimaan. samanaikaan jos teki noi niin ei toiminu.. ???
Ehkä joku bugi, ominaisuus tai olisko käyttäjässä vika.. Ei tiedä   :D

13
Ei varmasto olekkaan järkeä, mutta ei nyt tule mieleen mitä siinä vois muuta olla, kun ei mulla mitään fat asemia ole windowsissa.  :)

Miten nämä liitoskohdat menee, laitoin sinne nyt 5 liitoskohtaa. kaksi on windows liitoskohtia (media/hda) , ne oli siinä valmiina. laitoin swapille yhden liitoskohdan ja sen oikean osion
  /   onko tuo nyt se juuriosion merkki mitä pitää valita, ja sille laitoin 10 gigan osion
Ja sitten home liitoskohta ja sille loput kovalevytilasta

Ja kun painaa eteenpäin niin tulee varoitus, juuritiedostojärjestelmää ei ole ??

14
Swappi on tehty linux swapiksi, muut linuxin osiot on ext3. ainoastaan windowsin osiot on fat ja ntfs. pitääkö niitä muka muuttaa. ne oli valmiina niin.

Osioinnin liittämisestä en tajunnut mitään, kun ei ole mitään selkeää ohjetta, ainakaan oletuksilla ei toimi

15
No ei se sitten ollutkaan niin helppoa kun luulin. Sain viimeinkin osiot kohdilleen mutta valittaa että linuxin osiot on tuntemattomia. Eli on nyt 5 osiota, fat osio jossa taitaa olla windowsin bios...? windowsin ntfs osion pienensin 12 gigaan. loppu on linuxille. sille tein swapin 1 giga ja juuriosio 10 gigaa. Pitääkö sille laittaa ext3 tiedostojärjestelmä??? Loppu on ext3 tiedostojärjestelmää. Sitten asennusvaiheessa ilmoittaa että pitää palata takaisin osiointii, koska nämä linuxin osiot on tuntemattomia.

Antaa seuraavan varoituksen:
Tiedostojärjestelmän tyyppiä ei voitu tunnistaa, mahdollisia syitä: tiedostojärjestelmä on vauroitunut, geparted ei tunnista tätä tiedostojärjestelmää tai osioilla ei ole tiedostojärjestelmää (alustamaton)

Onnistuin jo poistamaan (vahingossa) windowsin d-aseman, onneksi oli tyhjä, paitsi linuxin asennusohjelman mukaan siellä oli jotain tietoja. Tiedä sit oliko. kai se joskus selviää... :)


16
- Vielä tuli mieleen sellaista, kun windowsissa on c ja d asema, niin tekeekö linux asennuksen yhteydessä molemmille oman osion, tai tarviiko näitä jotenkin säätää vielä?
- Pystyykö linuxin puolelta mennä näihin windowsin osioihin, kun on esim d asemalla musiikkia niin sais ne käyttöön. Tai pitääkö ne siirtää linuxin puolelle?


Kiitokset kaikille vastanneille, vastauksista jopa minä ymmärsin edes jotain.  :)

Nyt menee vähän of topic, mutta tuli vaan illan hämärinä tunteina mieleen tosta palomuurista, että kun se perustuu tietenkin avoimeen lähdekoodiin, niin eikö henkilö joka osaa asiat niin pysty helposti selvittämään miten se toimii ja näin helposti sen kiertämään...?  ;D

17
Jos jätän windowsin myöskin koneelle niin paljonko tilaa sille osiolle pitäisi laittaa? Kannattaa varmaan poistaa kaikki turhat tiedostot ja ohjelmat, ja pitikö levyn eheytys vielä ajaa läpi? Pitääkö aina konetta käynnistäessä valita kumpaa käyttistä käyttää?

Vielä jos joku tietäis tuosta tulostimsta, että toimiiko? Niin vois alkaa asentamaan Linuxia.

18
Viimeinkin olen päättänyt asentaa Linuxin (Windowsin tilalle  :P) koneelle, Olen tässä pari viikkoa lukenut ohjeita ja keskusteluja, mutta pari kysymystä olisi. Haluaisin vain tietää, että olen ymmärtänyt asiat oikein.

1, Tarkoituksena tyhjentää kovalevy ja asentaa pelkästään Linux 6.10. Jos haluan joskus windowsin takaisin (jos kone tarvii myydä esim.) niin se onnistuu näin??
   - Live cd:llä voi poistaa linuxin ja sen osiot.
   - Asennan windowsin takaisin vaikka jollain ei niin laillisella asennus cd:llä
   - Koneen mukana tulleella palautus cd:llä voi palauttaa windowsin takaisin.
Onnistuuko näin?

2. Koneena läppäri acer axpire 5024, prossu turion 64. Ehdin jo ladata ubuntu 6.06 desktop 64-bit live cd:n, mutta ymmärsin, että 32-bit olisi toimintavarmempi? Ja edgykin taitaisi olla parempi.?

3. Live cd toimi vain safe modessa. Se taitaa johtua näytönohjaimesta (Ati X700).? Eli asennuksen jälkeen on odotettavissa että X ei toimi heti. Jos asennuksen jälkeen tulee pelkkä musta ruutu, niin Ctrl+alt+fi niin  pääsee sisään ja sit asentamaan Atin ajurit.? Kokeilen nyt ensin desktop cd:llä, muuta alternative cd:llä taitaa asennus toimia paremmin.?

4. Tulostimena Canon MP360 monitoimikone, jostain keskusteluista luin että samanlainen on jollain käytössä, mutta toimiiko varmasti? Olikohan jostain SANE:n sivuilta kun luin että skanneria ei tueta. Onko jollain omia kokemuksia toimiiko skanneri ja tulostin.? Ei haluaisi heti ostaa uutta tulostinta.

5. Linuxi taitaa käyttää tiedostojärjestelmänä näitä ext2, ext3.? Mitä eroa niillä on? Onko näillä kans tapana pirstoutua kuten fat ja ntfs? Asentaako Linux oletuksena yhden osion tai tarviiko niitä olla enemmän?

6. Pelkän Linuxin asennushan tyhjentää koko kovalevyn? näin ainakin ymmärsin. Eli ei voi jättää tiedostoja d osioon kuten windowsin uudelleenasennuksen kanssa? (on joutunut muuuutaman kerran asentamaan uudestaan  :-\)

Näihin jos saisi tarkennusta, niin hyvä olisi.

Sivuja: [1]