Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kumikaksonen

Sivuja: [1]
1
Kokeilin vielä kerran kiellon päälle, mutta ei vaikutusta mihinkään.

2
Xubuntu 9.04 asentui kivuttomasti, mutta muistin näköjään väärin tuon toimivan version, ku ei tässäkään enää WLAN pelitä. Voihan perskele. Olkoonpa taas muutaman kuukauden kaapissa odottamassa seuraavaa inspiraation hetkeä. :) Kiitos kuitenkin avusta ja kärsivällisyydestä.

3
Jos jokin vanha Ubuntu on toiminut, niin oletettavasti jokin vanha Lubuntukin toimii - siis WLANin osalta.

Lubuntun osalta haittaa aiheuttaa se, ettei siitä ole niin vanhoja julkaisuja, kuin vaatisi. Eli siis 9.jotain.

Siinäpä se just että kun mielummin jotain tuoretta tietenkin asentelis ja kokeilisi, mutta tuossa vehkeessä on nimenomaisena ongelmana se WLAN, jonka toimintakuntoon saattaminen menee meikäläisen ymmärryksen yli. :) Se osuus ei toimi myöskään Jolicloudissa tuolla vehkeellä.

Sitten meneekin jo vaikeammaksi. Mitä jos muttaisi lähestymistapaa: anna pa**an raudan olla ja kyttää esim. huuto.netistä tuettu pcmcia -wlan kortti, hinnat lähtee ~5 € sta. Siirtyy sitten tarvittaessa muihinkin koneisiin.

Itse koin aikoinaan tuon lähestymistavan niin aikaa kuin hermoja säästäväksi. :-)

Niin ja kahdella kympillä sais jo valmiiksi paremman läppärin mitä tuo on. :) Mutta tosiaan, onhan mulla kyllä olemassa USB-porttiin lykättävä WLAN-mokkulakin, malliltaan "joku kiinalainen". Senhän saattaisi saada toimimaan jos hyvin sattuu. Olen toki sitäkin kokeillut jollain ubuntu-kokoonpanolla tuossa huonolla menestyksellä, mutta ehkä se olisi pienempi haaste mitä tuo sisäinen WLAN. Molemmilla toimivuus (=toimimattomuus) ilmenee muuten tismalleen samalla tavalla.

4
Siinäpä se just että kun mielummin jotain tuoretta tietenkin asentelis ja kokeilisi, mutta tuossa vehkeessä on nimenomaisena ongelmana se WLAN, jonka toimintakuntoon saattaminen menee meikäläisen ymmärryksen yli. :) Se osuus ei toimi myöskään Jolicloudissa tuolla vehkeellä.

5
Aikanaan kun päivitin muistaakseni versioon 10.04 ja lakkasi WLAN toimimasta, niin en kyllä löytänyt yhtään mistään selkokielisiä ohjeita tuon ratkaisemiseksi. En tosin täältä kysynytkään, mutta silloin asia ja koko tuo kone ei olleet varsinaisesti kovin tärkeitä juttuja. Nyt kokeilin huvikseni uusinta kun tuon koneen taas esille kaivoin, mutta siitäkään ei ainakaan suoraan löytynyt mitään sopivia ajureita. Tavallaanhan tämä on tällaista huvikseen säätöä ylimääräisellä vapaa-ajalla, joten en ihan kamalaa stressiä viitsi vetää jos en jotakin ongelmaa saakkaan ratkaistua. Laitetaan kone takaisin kaappiin jos ei toimi. :)

Mutta joo, varmaan tuolta vanhemmalta Xubuntu-Lubuntu-linjalta lähden kokeilemaan, löytyisikö sopivaa, kerran en varsinainen ymmärtäjä ole näiden kanssa.

6
Miten Lubuntun kanssa tuo WLAN? En varsinaisesti ymmärrä näistä mitään vaikka nyt omaksi iloksi tullut käytettyäkin jossain muodossa Ubuntua ja sen eri haaroja joitain vuosia.

7
Hakutulos kertoi chipsetiksi Intel 830MP, jos se jotain auttaa...

Käyttötarkoitus tällä ei tosiaankaan tule olemaan muuta kuin sohvanmutkan surffailu- ja chättäilyvehje. Jos aina sitäkään, kunhan huvikseen kaivoin esiin pölyttymästä. Muistia tosiaan koitan lisätä heti kun jostain löydän sopivaa. Alkaa tuokin mallisto varmaan jo olemaan sesonkiaikansa ohittanutta.

8
Yleistä keskustelua / Mikä Ubuntu vanhaan Toshibaan?
« : 09.12.11 - klo:22.11 »
Kaapin perältä löytyi taas kerran tuo vanha riesa eli Toshiba Tecra T9000 läppäri ja siihen voisi joutessaan jonkun käyttiksen iskeä. Muistia siinä on 384 ja lisää laitan heti kun jostain sellaista löydän.

Jo entuudesta tiedän että viimeinen Ubuntu, jolla tuossa pelasi WLAN ilman itkemistä ja värkkäämikstä oli joku 9.X-versio, ja koska sitä levyä en enää mistään löydä, ajattelin kysäistä että millaisia kevyitä, mukavia - ja ennenkaikkea sopivia - vaihtoehtoja käyttöjärjestelmäpuolella on ilmoille tullut viime aikoina.

Tuon wlanin varmaan saisi joku viisaampi toimimaan myös uudempiin mutta kerran tässä tapauksessa on kyseessä perustumpelo, on parempi ettei sellaista mene yrittämään ihan kylmiltään.

9
Laitealue / Vs: Usb DTU tikku
« : 30.04.07 - klo:11.40 »
Tämä kiinnostaisi täälläkin. Tuota tikkua myydään käsittääkseni myös monella muulla merkillä, kuten arvata saattaa. Sisuksissa siinä kuitenkin on afatechin AF9015-piiri, mikäli siitä tiedosta on apua.

10
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ei käynnisty
« : 14.12.06 - klo:15.57 »
Yksinpuhelu jatkuu... Vähän häpeä tässä purnata täysin itsekseen, mutta onko totta että olen tämän ongelman kanssa täysin yksin? Näettekö edes näitä tekstejä vai tallentuuko nämä johonkin mun henkilökohtaiseen ja salaiseen blogiin? :) Voiko käynnistäminen/asentaminen olla näytöstä kiinni? Entä jostain muusta mitä en ole vielä maininnut? Eipä sillä että tietokoneen käyttöni olisi tästä kiinni, mutta hankala edes tutustua kun kaikki tyssää jo alkuunsa.

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ei käynnisty
« : 11.12.06 - klo:15.56 »
Uppaillaanpa vähän, kun en ole asiassa vieläkään edennyt. Ollut joitain viikkoja vähän hiljaisempaa kokeiluinnon kanssa, mutta en malttaisi kuitenkaan kokonaan luovuttaa, vaikka näyttääkin aika synkältä tämän käyttöönotto.

Niin, ongelmathan on lueteltu jo tuossa ylempänä ja tuonkin jälkeen olen kokeillut asennusta kaikilla tuntemillani tekniikoilla, mutta eipä ole ratkaisua löytynyt. Joko käynnistyminen tökkää johonkin tai sitten kone buuttaa itsensä. Yksinkertaista mutta totta. Foorumia on jonkinverran lueskeltu ja ehkäpä hakutekniikassanikin on vielä hiomista, mutta tällaista tämä "pahimmillaan" on kun ei käsitä oikeastaan koko asiasta mitään. :)

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ei käynnisty
« : 29.11.06 - klo:18.49 »
Jatkanpa taas eilisestä. Onko jotain konstia, millä saisin kaapattua tuon recovery-modella käynnistyksessä ilmaantuvan "tekstitulvan" muuten luettavaan muotoon ja kenties jakamaan sen ilon tänne? Koitin etsiä ratkaisua tuolle edellisessä viestissäni olevalle ilmoitukselle, mutta eipä pistänyt silmään sitäkään. Tietenkin ratkaisuna voisi olla jonkun vanhemman version asentaminen, kuin tuon 6.10, mutta kannattaisiko sittenkin vielä kokeilla jotain tämän kanssa? Mielelläni kuitenkin ottaisin mahdollisimman "pehmeän laskun" tämän pariin, kun kuitenkin tämä tulee aluksi ihan opettelu- ja tutustumiskäyttöön.

13
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ei käynnisty
« : 28.11.06 - klo:20.12 »
Ei näytä olevan mitään sääntöä, mihin asti menee tai mitä tekee tuolla recovery-modella. Välillä buuttaa, välillä jumii johonkin kohtaan. Onkohan tällainen ilmoitus huolestuttava:

Bug: unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 00000000

Tuo tuolla ainakin näytti toistuvan eri yrityskerroilla.

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ei käynnisty
« : 28.11.06 - klo:18.57 »
Tässäpä "recovery mode"-käynnistyksen satoa:

Ensimmäisellä yrityksellä ruudussa vilisi rivejä ehkä kymmenkunta sekuntia, jonka jälkeen kone buuttasi siirtyen alkuvalikkoon. No, kokeilin normaalia käynnistystä tuon päälle, mutta tulos oli aikaisemman mukainen.

Uutta yritystä perään "recovery modella" ja taas tekstin vilinää aikansa, kunnes jumi tilaan missä näkyi seuraavanlaisia rivejä kattaen koko näytön:

[17179584.764000]================================================================================================

Välillä tuossa jumitilassa "välkähti" jotain, mistä ei saanut selvää.

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ei käynnisty
« : 28.11.06 - klo:17.20 »
Harjoittelu jatkuu... Sotken vain tätä yhtä topiccia pähkäilyilläni, niin ette hermostu tietämättömän edessä. :)

Haasteita kaipasin ja haasteelliselta myös tuntuu. Asensin nyt kolmannen kerran ubuntun 6.10 alternate-CD:llä, mutta vieläkään ei kone suostu käynnistymään Ubuntulla. Tökkää tuohon yllä mainitsemaani kohtaan edelleen. Tuli sitten mieleen, että kun olen asentanut tuon yhdelle 80 gigan osiolle kiintolevyllä joka on IDE1 slavena , että voisiko ongelmiin auttaa kyseisen kovon muuttaminen esim IDE2 masteriksi? Kovo on WesternDigitalin 250 giganen vehje. Kone on niin hyvin pakattuna tuonne nurkkaan miljoonine johtoineen, ettei ihan ilman varmalta tuntuvaa vinkkiä viitsisi alkaa kaivamaan sitä esille.

16
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Ei käynnisty
« : 27.11.06 - klo:21.31 »
Vakiovastaus "alternate-CD" toimi tässä tapauksessa. Niin, tai toimi ja ei, nimittäin en saanut Ubuntua käynnistymään vaan jumi siihen näyttöön, missä on kyseinen logo ja alla se palkki. No onneksi XP vielä lähti päälle, niin pääsen etsimään ratkaisua tähän ongelmaan.  :)

Taitaa tosin tälle iltaa riittää asennukset ja keskityn lukemaan aiheeseen liittyviä tekstejä.

17
Asentaminen ja käyttöönotto / Ei käynnisty
« : 26.11.06 - klo:19.45 »
Iltaa vaan taloon. Koitin lueskella kaikkia mahdollisia ohjeita ja viestejä heti alkuun, mutta kun en löytänyt tismalleen samanlaista ongelmaa mitä itselläni, niin päätin aloittaa uudella otsikolla.

Ongelmana siis, ettei Ubuntu 6.10 käynnisty CD:llä pöytäkoneellani. Läppärillä testailin aluksi ja siinä pelitti ihan hyvin ja juuri siitä syystä kiinnostaisi asentaa pöytäkoneelle toiseksi käyttöjärjestelmäksi. Kun boottaan koneen asennus CD:llä ja siitä avautuvasta valikosta valitsen joko ylimmän "käynnistä ja asenna (tai jotain)" tai sitten "käynnistä turvallisessa jossain" kohdassa, niin siitä etenee ihan hyvin. Tulee ubuntu-logo ja sen alla viiva joka sahaa edestakaisin. Tämän jälkeen jälkeen mustalla pohjalla valkoista tekstiä juoksee "kuvaruudun täydeltä" joitain sekunteja ja tyssää siihen. Tästä kohdasta ei mene eteenpäin millään.

Koneestani jotain tietoja, jos se auttaisi: Intel Celeron 2,6 giganen prossu, muistia 1000 megaa,  Asrockin 775i65GV emolevy, Nvidia geforce fx5200 näytönohjain, TSSTcorp SH-S162A CD/DVD-asema...

Sivuja: [1]